Dodaj do ulubionych

Castorp, Artur i inguna1

23.05.03, 14:43
Twoje uczestnictwo w dyskusjach na forum Cafe Trójmiasto dowiodło, że nie
potrafisz żyć bez Rzygaczy. Osoby, które swą obecnością na forum Gdańsk-
Sopot-Gdynia zawsze wzbudzały w Tobie tyle emocji, okazały się niezbędne dla
Twojego istnienia. Jak woda dla ryby, jak tlen dla człowieka.
Wspomogłeś i rozświetliłeś nasze forum swoimi kwiecistymi wypowiedziami. Bez
Ciebie Cafe Trójmiasto nie byłoby tak atrakcyjne. I za to Ci serdecznie
dziękuję :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: miki Re: Castorp, Artur i inguna1 IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.03, 20:15
      Moze Castrop narazil sie na jakims innym forumie?Ja mam zakaz wchodzenia na
      forum Wirtualnej Polski.Za niecenzuralne wypowiedzi.Pomimo ze nigdy
      niecenzuralnych slow nie uzywam.Takie zycie.
      x2468
    • Gość: szpadel Re: Castorp, Artur i inguna1 IP: *.client.attbi.com 26.05.03, 20:45
      orissa napisała:

> Wspomogłeś i rozświetliłeś nasze forum swoimi kwiecistymi wypowiedziami. Bez
      > Ciebie Cafe Trójmiasto nie byłoby tak atrakcyjne. I za to Ci serdecznie
      > dziękuję :-)

szpadel napisał(a):

Castorpowy zdemoralizowany pogląt na ten świa? jast tak atrakcyjny,że nawet
      odwieczna dziewica Orissa postanowiła wyrazić akceptację i podziękowanie za
      twoją wydojną pracę ukazywania oblicza za obliczem.Moje szpadlowskie
      połechtanie.
      • orissa Re: Castorp, Artur i inguna1 26.05.03, 21:08
        Gość portalu: szpadel napisał(a):

> szpadel napisał(a):
        >
        > Castorpowy zdemoralizowany pogląt na ten świa? jast tak atrakcyjny,że nawet
        > odwieczna dziewica Orissa postanowiła wyrazić akceptację i podziękowanie za
        > twoją wydojną pracę ukazywania oblicza za obliczem.Moje szpadlowskie
        > połechtanie.

Szpadel, po Twojej wypowiedzi mogę przypuszczać, iż nic a nic nie zrozumiałeś
        z mojego wcześniejszego postu. Jednak nie do Ciebie bezpośrednio był on
        kierowany więc pozwolę sobie nie tłumaczyć Ci rzeczy oczywistych :)
        • Gość: szpadel Re: Castorp, Artur i inguna1 IP: *.client.attbi.com 26.05.03, 21:19
          Czyżby to było tylko moje naiwne przypuszczenie,
          że w miejscu publicznym,jakim jest to forum,powinno
          się pisać językiem zrozumiałym dla wszystkich uczestników
          tego forum,a nie żężęniem psychopatów,którzy podszywają
          się pod artystów?
          • Gość: łopata Re: Castorp, Artur i inguna1 IP: *.gdynia.mm.pl 26.05.03, 21:30
            Gość portalu: szpadel napisał(a):

> Czyżby to było tylko moje naiwne przypuszczenie,
            > że w miejscu publicznym,jakim jest to forum,powinno
            > się pisać językiem zrozumiałym dla wszystkich uczestników
            > tego forum,a nie żężęniem psychopatów,którzy podszywają
            > się pod artystów?

szpadel, kop lepiej, kop, cobyś się jakiegoś rozumu dokopał
            • Gość: szpadel Boże daj mi rozum,gdyż jest on niezbędny do spania IP: *.client.attbi.com 26.05.03, 22:10
              Gość portalu: łopata napisał(a):

>
              > szpadel, kop lepiej, kop, cobyś się jakiegoś rozumu dokopał

szpadel napisał(a):dzięki za dobrą radę
              Łopatko,( dzięki Ci Góralicku)rozum przydałby
              się wszystkim,którzy go potrzebują.
    • Gość: KRÓLIK Re: Castorp, Artur i inguna1 IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 22:19

Jednego zbrakło i od razu wielki płacz,a jak pisał to był spędzany do parteru.
      pzdr. KRÓLIK
      • Gość: szpadel I Re: Castorp, Artur i inguna1 IP: *.client.attbi.com 27.05.03, 02:47
        Gość portalu: KRÓLIK napisał(a):

>
        >
        > Jednego zbrakło i od razu wielki płacz,a jak pisał to był spędzany do
        parteru.
        > pzdr. KRÓLIK

Nie zgadzam się z Tobą "bardzo chyży" w cybro-przstrzni jest miejsce
        dla wszyskich,czyli nie ma i nie będzie ludzi niezastąpionych,
        tak przynajmniej wskazuje logika i matka logiki "TABLICA MNOŻENIA"
        • Gość: Elzbieta Gawlas Re: Castorp, Artur i inguna1 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.05.03, 03:41
          List prywatny do Elzbiety

Niniejszym chcialbym sie podzielic moimi reflekciami odnosnie niemal zupelnym
          brakiem zainteresowania w internecie, ordynarnego wpychania Polakow do tz,UE.
          Wiadomo ze w obecnych czasach komputer jest juz w powszechnym uzywaniu a
          dostep do internetu ....podobnie.Mimo ogromu informacji (tej
          rzetelnej ,prawdziwej) Polacy ciagle zachowuja sie jak stado bezmyslnych
          istot . Zaczynam sie pomalu zgadzac z tymi, ktorzy twierdza ze przyczyna
          naszej tragedji "pookraglostolowej " uwarunkowana jest genetycznie .Przez
          kilka pokolen jestesmy konsekwetnie i permamentnie pod obca okupacja i przez
          tych kilka pokolen wytworzyly sie geny adaptacyjne, ktore adaptuja nas do
          obecnego okresu skundlenia naszych elit w KK i,zniewolenia ,bezprawia i
          ordynarnego zlodziejstwa w tz,"PRZ" jak rowniez na nizszych szczeblach tej
          zlodziejskiej i zupelnie obcej etnicznie Polskiemu Narodowi machiny. Wiekszos
          ludzi zdajac sobie sprawe z pulapki, jaka jest UE, oskarza o ten stan
          obludnego wpychania Narodow wlasnie sily, ktore zarzadzaja mediami.Ja w tym
          momencie zapytuje ...a gdzie jest ludzki mozg, wlasna wola i odrobina krytyki,
          oraz slady odruchu samobronnego (tak jak u zwierzat w Naturze) w sytuacji
          zagrozenia . Jednak w przyrodzie w Naturze nie ma Boskiej moralnosci ani tez
          Boskich praw (wbrew temu czego nas ucza niemal wszystkie religje swiata a
          zwlaszcza R. Katolicka).Prawda jest taka, ze w Naturze obowiazuje tylko prawa
          klow i pazurow, nad ktorymi kroluje i nimi zarzadza MOZG. Dowodow na kly i
          pazury w Naturze jest bez liku :Kukulka podrzuca swoje dzieci innym ptakom z
          innego gatunku a kiedy kukulki podrosna w gniezdzie wyrzucaja na "leb"
          biologiczne dzieci rodzicow. Ostatnio naukowcy zaobserwowali. ze kiedy rozne
          plemniki (od roznych samcow) dostana sie do jaj samicy, to walcza o wiele
          sprawniej i zdecydowanie (od Polakow i Ukraincow), aby obce plemniki nie
          wdarly sie pierwsze do jaja i tym samym zaplodnily go, stawajac sie
          gospodarzem danego organizmu. Streszczajac powyzsze wylania sie tylko jeden
          wniosek, ze wolnosc ekonomiczna i gospodarcza mozna osiagnac poprzez
          mozg ,poprzez uswiadomienie sobie, dlaczego zyjemy coraz biedniej i bez
          perspektych na lepsze jutro . Pomimo ze od okraglego stolu kolejni
          premierzy ,prezydenci jak rowniez inni podobni im oszusci i demagodzy w PRZ
          maja geby pelne piany obietnic, ze beda robic wszystko, zeby Polakom zylo sie
          coraz lepiej i BEZPIECZNIEJ, a kraj bedzie tak bogaty jak Japonia. Tym czasem
          co sie naprawde usprawnia i "polepsza" w Polsce, to tworzenie setek swietnie
          uzbrojonych grup "siepaczy" ( tz. dla kamuflazu.. Sluzby Ochroniarskie,ktorych
          jedynym celem jest bicie ,kopanie i wsadzanie do wiezienia domagajacych sie
          lepszego bytu i traktowania robotnikow i rolnikow.
          Zrozumiec musimy takze fakt, ze tzw.organa "sprawiedliwosci" od czasu "
          okraglego stolu" scigaja i wtracaja do wiezienia tylko i wylacznie tych
          Polakow, ktorych nie stac na splacenie dla zagranicznego bankiera
          lichwiarskich procentow,podatkow od materi zywej i martwej wzglednie na
          nieoplacenie obowiazkowych tzn. Insuransow. W tym samym czasie te same "
          organa scigania " i siepacze od sciaganie podatkow sa zupelnie bezradne na
          setki zabojstw .......tygodniowo i tysiecy napadow i rabowania mienia
          obywateli Polskich .......co dzien. Czlowiek w obecnych czasach globalnej
          demagogi ,falszu i obludy ziejacej z oficjalnych "postepowych" MEDIOW musi
          poszukiwac na wlasna reke PRAWDY ABSOLUTNEJ a Ona nie znajduje sie na pewno
          w "NIEBIE " tylko na ZIEMI, ktora jest czescia KOSMOSU. W ogromnej mierze
          przyczyna fatalnego stanu Polskiej gospodarki i finansow ponosza sami Polacy.
          Jak juz ktos madrze napisal na forum ze Polacy to w miazdzacej wiekszosci tzn
          (wzrokowcy),tz: ogladanie non stop filmow z Holywoodoo, filmow telewizyjnych i
          gierki komputerowe. Polacy, nawet dorosly, spedzaja cale godziny na ogladaniu
          filmow rysunkowych typu" Bolek i Lolek". W media "postepowe i poprawne
          politycznie" czyli innymi slowy w media glowne i wielonakladowe Polacy wierza
          glebo i wsluchuja sie z "namaszczeniem" oraz z otwarta geba i czapka w reku.
          Jestem pewny, ze gdyby w glownych mediach w godzinach najwiekszej ogladalnosci
          jakies gremium pseudonaukowcow w asyscie kilku swiatobliwosci
          np :Glempa,Zycinskiego, Macharskiego oglosilo ze wykastrowanie jest bardzo
          zdrowe ,kozystne dla zycia na ziemi a bardzo zbawienne dla duszy po
          smierci......To juz w kilka dni po tym "sympozjum naukowo-polityczno-
          katolickim" sluzby sanitarne w calym kraju nienadazalyby z utilizacja
          genitaliow poobcinanych dobrowolnie chorobliwie naiwnym Polakom, a psy i koty
          ciagalyby te scierwa po bezdrozach i kniejach. Natomiast by nastapilo
          wyzwolenie i samostanowienie w krajach Slowianskich Narody te musza stac sie
          (MOZGOWCAMI). Mozgowca mozna oszukac i okrasc tylko raz .Ukrainy, Polacy i
          Rosjanie daja sie mamic medialnie i okradac latwo zwlaszcza od nastania
          kinematografi i telewizj. Prasa a zwlaszcza "niepoprawne polityczne" ksiazki
          takich autorow jak -J.R.Nowak,H,Pajak a Profesor Konczny jest de facto poza
          zrozumieniem dla 90 ' polskich (wzrokowcow). Wobec tak "inteligentnego i
          sprytnego "narodu jakimi mienia sie byc Polacy, mozna smialo zalozyc, ze
          kedzierzawa Ku.....a , bedzie przynajmniej ciekawsza, kto nia z tylu uzywa ,bo
          z pewnoscia sie obejrzy i zobaczy. Polski Narod w miazdzacej wiekszosci
          potrafi tylko narzekac ze "tylek" bardzo boli ,piecze itp ale...... na
          obejrzenie sie do tylu, kto go de facto nieskrepowanie i z figurami"
          posuwa "...jest nie zdolny, za glupi jest w tym czasie pochloniety ogladaniem
          bajek z Holywoodu. Jest juz oczywistym i dowiedzionym, ze PROPAGANDA MEDIALNA
          to najpotezniejsza sila w Kosmosie w odniesieniu do materii zywej. Dlatego
          najwieksze inwestycje ida na oglupianie medialne (Pieniadze inwestowane na
          media w krajach tzw."demokratycznych " glownie w USA ustepuja tylko inwestycom
          na zbrojenia militarne) (-jak powiedzial senator z Nebraski i z Texasu- Max
          Sadlin- oraz kilku innych w podobnym tonie z innych stanow-). Powiedzieli tez,
          ze im wiecej przeznacza sie pieniedzy na "oswiate,wychowanie" i szkolnictwo w
          USA to poziom nauczania w tym kraju i kultura ,proporcjonalnie maleje .W tej
          chwili poziom nauczania w szkolach powszechnych w glownych miastach USA jest
          porownywalny z Kamerunem ,Wybrzezem Kosci Kloniowej i Nowa Gwinea. Slowem te
          Sily Politycznospiskowe, ktore zainwestowaly w oglupianie medialne kilka
          pokolen wstecz, teraz spijaja miody luksusu bezpieczenstwa i przepychu. Na
          zakonczenie juz osobiscie chce dodac, ze kiedys troche "bawilem" sie
          inwestowaniem na gieldzie. Oczywiscie stracilem jak niemal wszyscy
          (niewtajemniczeni ) inwestorzy. Teraz widzac jak Polski Narod " skutecznie
          broni sie " przed wepchnieciem do UE to chcialbym, aby warszawska gielda
          wypuscila papiery wartosciowe w oparciu o GLUPOTE tej katolickiej gawiedzi, a
          wowczas wiedzialbym, ze taka inwestycja przyniesie mi wielkie $$, a w krotkim
          czasie po zainwestowaniu, moglbym zyc z dywidendy w dobrobycie niczym"
          ETATOWY" i niezmienialny czlonek w "PRZ" albo handlarz zywym towarem wzglednie
          narkotykami .

Adam
    • pewex_s Re: Castorp, Artur i inguna1 27.05.03, 12:40
      Czegos chyba nie zrozumialem......ale odnosze wrazenie, ze to "podziekowanie"
      to z wielka ironia z piora orissy plynie ....???....:-)))
      a propos wy_Castrowanego..(nie wiem...zdaje sie, ze literki mi sie pomieszaly)
      juz chyba czas aby nam pan napisal jaki naprawde ma pan problem.....z pewnoscia
      znajdzie sie kilka zyczliwych osob, ktore sprobuja pomoc....

Jarek
    • castorp Re: Castorp, Artur i inguna1 27.05.03, 13:24
      Widzisz Orisso, niestety ja zupełnie nie przepadam za podziękowaniami, ani też
      za komplementami. Bądź tak miła i zachowaj je dla innych bardziej łasych na
      takowe przysmaki intelektualne. Aż się ich roi na tym forum, nawet na tym wątku
      paru by się znalazło koneserów Twoich pochlebnych recenzji.
      Ale przede wszystkim nie rozumiem, dlaczego mnie utożsamiasz z inguną1, a już
      zwłaszcza jakimś Arturem. Doprawdy nie rozumiem dlaczego? Tego ostatniego w
      ogóle nie znam, choć już byli tacy, co sugerowali mi jakieś związki z tym
      panem.
      A co do inguny z Twojego forum, to porównywanie mnie do niej nie należy do
      miłych rzeczy. Czytałem co ona tam za banialuki i brednie wypisuje i doszedłem
      do wniosku, iż to jakaś kompletna idiotka i do tego nimfomanka o wybujałych
      fantazjach z pogranicza obłędu umysłowego. To nieuleczalny przypadek kliniczny
      i przykład całkowitej dekompozycji osobowości.
      Oczywiście przy okazji niniejszego wątku odezwało się też paru bezdennie
      nudnych i ograniczonych w swojej wyobraźni typowych boćwinkarzy, którzy z
      życzliwością i uczynnością godną samarytan chcą mi pomóc w rozwiązaniu moich
      rzekomych problemów natury... no właśnie jakiej?
      Za co im bardzo dziękuję, chociaż nie wiem, o co w tym wszystkim chodzi.
      • petelka Re: Castorp, Artur i inguna1 27.05.03, 13:54
        Hmmm, rozdwojenie jaźni, czy... świetna zabawa???
        Nie oczekuję odpowiedzi; tak się tylko zastanawiam...
        ps. z wypowiedzi Inguny1 wynika mi raczej rodzaj męski a nie żeński.:)
      • orissa Re: Castorp, Artur i inguna1 27.05.03, 14:17
        castorp napisał:

> Widzisz Orisso, niestety ja zupełnie nie przepadam za podziękowaniami, ani
        też
        > za komplementami.

O ile mnie wzrok i pamięć nie myli, to Ciebie, Castorp wymieniłam jedynie w
        tytule wątku. Mimo, iż w treści nie była wymieniona żadna z osób zawartych w
        tytule, jedynie Ty wziąłeś do siebie te podziękowania. No cóż...;-)

> Bądź tak miła i zachowaj je dla innych bardziej łasych na
        > takowe przysmaki intelektualne.

Nie usiłuj mi narzucać co mam pisać a czego nie.

> Aż się ich roi na tym forum, nawet na tym wątku
        > paru by się znalazło koneserów Twoich pochlebnych recenzji.

Z Tobą na czele?;-)))

> Ale przede wszystkim nie rozumiem, dlaczego mnie utożsamiasz z inguną1, a
        już
        > zwłaszcza jakimś Arturem. Doprawdy nie rozumiem dlaczego? Tego ostatniego w
        > ogóle nie znam, choć już byli tacy, co sugerowali mi jakieś związki z tym
        > panem.

A ja nie rozumiem, dlaczego twierdzisz, że ja Cię utożsamiam z inguną1 czy
        Arturem. Pokaż mi w którym miejscu napisałam, że wymienione osoby to Ty bądź
        odwrotnie.

> A co do inguny z Twojego forum, to porównywanie mnie do niej nie należy do
        > miłych rzeczy. Czytałem co ona tam za banialuki i brednie wypisuje i
        doszedłem
        > do wniosku, iż to jakaś kompletna idiotka i do tego nimfomanka o wybujałych
        > fantazjach z pogranicza obłędu umysłowego. To nieuleczalny przypadek
        kliniczny
        > i przykład całkowitej dekompozycji osobowości.

Widzę że interesujesz się forum Cafe Trójmiasto, czytasz je na bieżąco, jednak
        nie mogłeś oprzeć się pokusie a Rzygacze są dla Ciebie jak powietrze niezbędne
        do życia. Widocznie forum cafe Trójmiasto okazało się być na tyle
        interesujące, że nie możesz przejść obojętnie i musisz chociaż sobie poczytać,
        hm...A Twoja opinia o ingunie1 równie dobrze mogłaby dotyczyć Ciebie, ponieważ
        w wielu sprawach macie takie same poglądy. Nawet "twórczość" na tym samym
        poziomie. Z jaką łatwością udaje Ci się wydać opinię o kimś, z kim nie masz
        (podobno) nic wspólnego. Jasnowidz? Psychiatra? Czy może opinia oparta na
        podstawie własnych doświadczeń?

> Oczywiście przy okazji niniejszego wątku odezwało się też paru bezdennie
        > nudnych i ograniczonych w swojej wyobraźni typowych boćwinkarzy, którzy z
        > życzliwością i uczynnością godną samarytan chcą mi pomóc w rozwiązaniu moich
        > rzekomych problemów natury... no właśnie jakiej?

Jeśli jesteś tak wszechwiedzący to z pewnością jesteś w stanie sam sobie na to
        pytanie odpowiedzieć.

> Za co im bardzo dziękuję, chociaż nie wiem, o co w tym wszystkim chodzi.

;-)))

• Gość: KRÓLIK Re: Castorp, Artur i inguna1 IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.03, 15:21
          Widzę że interesujesz się forum Cafe Trójmiasto, czytasz je na bieżąco,
          jednak
          nie mogłeś oprzeć się pokusie a Rzygacze są dla Ciebie jak powietrze
          niezbędne
          do życia. Widocznie forum cafe Trójmiasto okazało się być na tyle
          interesujące, że nie możesz przejść obojętnie i musisz chociaż sobie
          poczytać,
          hm...A Twoja opinia o ingunie1 równie dobrze mogłaby dotyczyć Ciebie,
          ponieważ
          w wielu sprawach macie takie same poglądy. Nawet "twórczość" na tym
          samym
          poziomie. Z jaką łatwością udaje Ci się wydać opinię o kimś, z kim nie
          masz
          (podobno) nic wspólnego. Jasnowidz? Psychiatra? Czy może opinia oparta
          na
          podstawie własnych doświadczeń?

Grunt to dobre mniemanie o sobie droga Orisso.
          pzdr. KRÓLIK
        • castorp Re: Castorp, Artur i inguna1 28.05.03, 08:50
          Orisso, jak mi łyso, iż mnie tak przejrzałaś na wylot. Ale czarodziejka z
          Ciebie.
          „Daj mi cukiereczka, Orissko! Chlip, chlip, chlip” – wyciągam język szeroki jak
          szpadel, ociekający gęstą ślinką i błagalnie wznoszę oczy ku mojej dobrodziejce.
          Cały tłum złaknionych pochwał forumowiczów ustawił się w kolejce i pożądliwie
          spogląda na smakołyki wyciągnięte ze starego kufra, zakurzone, na wpół zjedzone
          przez mole, ale tak hojnie rozdawane przez Orisskę: lukrowane figurki rzygaczy
          z piernika, pruskie baby w polewie czekoladowej i najsłynniejsze frykasy:
          mordoklejki-orysski (zwane kiedyś popularnie iryskami).
          Prawdziwe oblężenie przez głodomorów Orisskowej kafejki na kurzej łapce,
          wzniesionej z piernikowych ścian i dachu z czekolady. Nawet wilki zleciały się
          z bajkowego lasu.
          Stanąłem na końcu kolejki i też próbuje wysępić troszkę łakoci na obolałą moja
          duszę.
          Orisska bystrym wzrokiem czarodziejki dostrzegła niepozornego, skromnego
          Castorpka, jak usiłował nachalnie przedostać się do przodu. Tknęła ją litość. A
          wtedy na moja głowę spadł prawdziwy złoty deszcz słodkości, grad kolorowych
          cukierków, lawina z waty cukrowej.
          Niebo pociemniało mi w oczach z rozkoszy. Kura zwiesiła dziób na kwintę i
          odeszła z kwitkiem, bo Orisska zapomniała o innych, sięga po kolejne frykasy i
          karmi nimi z ręki tylko wygłodniałego Castorpka.
          Szpaler słodkich myśli pochyliła się na głową kochanka muz, artysty słowa
          pisanego tak złaknionego czułych orissowych pieszczot, drapania za uszkiem.
          Mruczę z zachwytu i rozkoszy jak odpchlony kot, obżarty rybą. Rzygacze nalali
          mi miskę pełną mleka z miodem (bez arszeniku!).
          Czysty, słodki głos Orissy podrywa nagle zimy wiatr. Widzę, jak tańczą kolorowe
          złudzenia w rytm fałszywej muzyki. W czarodziejskim lesie przygrywa kaszubska
          kapela. „Bum cyk cyk, bum cyk cyk...”
          „Cyk cyk bum” tyka ostrzegawczo w moim umyśle bomba zegarowa i nieznacznie mąci
          mój błogostan.
          Odsuwam czarne myśli, przebłyski olśnienia.
          Cóż znaczy miłość, magia, nauka w obliczu prawdy o własnym szczęściu, nawet
          iluzorycznym.
          Grzeję się w blasku pochlebstw jak kot na przypiecku. Tyle tych pochlebstw, co
          kot w butach napłakał. Ale nie śmiem narzekać. Słońce zwieszone na
          niewidzialnej strunie jak wahadło czarodziejskiego zegara znieruchomiało. Cały
          świat zwolnił, na chwilę zatrzymał się. I tylko ja płynę, płynę, rozpływam się
          w rozkoszy, upajam się słodyczą.
          We śnie budzę się na piaszczystej plaży. Otwieram porcelanowa muszlę, wchłaniam
          orzeźwiający zapach morza. Rozkosz po krańce doznań zmysłowych!
          Aż tu nagle, k...a, klapa spada mi na łapki. To nie śpiew morza, ale szum
          spuszczonej wody.
          „Chlip, chlip...” – zawodzę żałośnie rozcierając obolałe, kocie łapki.
          „Ja pierdziu!” – ogarnia mnie zdumienie.
          Potem zapominam, płaczę i znowu pożądam Orisskowych łakoci. A razem ze mną
          inni, cały korowód obłąkanych wilków.
          • Gość: mauro Re: Castorp, Artur i inguna1 IP: *.se.com.pl / 172.16.22.* 28.05.03, 11:03
            W bezsensownym za przeproszeniem, pierdoleniu, tylko z Elżbietą Gawlas możesz
            się równać, kolego.
      • Gość: rael Re: Castorp, Artur i inguna1 IP: 195.116.99.* 27.05.03, 22:34
        castorp napisał:

> Widzisz Orisso, niestety ja zupełnie nie przepadam za podziękowaniami, ani
        też za komplementami.

Biedny KRÓLIK. Ja on teraz musi cierpieć...
        • Gość: KRÓLIK Re: Castorp, Artur i inguna1 IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.03, 14:39

Spokojny twojej babci stary kapelusz nie mam powodu do płaczu.
          KRÓLIK
    • Gość: hyżyryży Re: Castorp, Artur i inguna1 IP: *.Red-81-34-18.pooles.rima-tde.net 27.05.03, 21:00
      MAKARY!!! trzym się, stary!
      • Gość: Elzbieta Gawlas Re: Castorp, Artur i inguna1 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.05.03, 02:12
        www.polonia-swiata.org/forum/viewtopic.php?p=274#274
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka