08.05.07, 22:19
Jest w Starogardzie kino?
Bywacie na seansach?
Obserwuj wątek
    • asiouek Re: Kino 08.05.07, 22:38
      W kinie od niedawna działa Dyskusyjny Klub Filmowy. Spotkania 1-2 razy w
      miesiącu. W maju mieliśmy przyjemnosć oglądać "Konklawe" oraz "Córka botanika",
      mi osobiście oba się podobały. Już pojutrze "Kopia mistrza".

Oprócz tego w kinie organizowane są liczne imprezy kulturalne, przeglądy
      piosenki, występy kabaretów. W zeszłym miesiącu np. kino gościło żydowskiego
      barda Andre Ochodlo...
      • sibeliuss Re: Kino Sokół :) 08.05.07, 22:45
        Szkoda, że w sieci nie ma repertuaru.
        • asiouek Re: Kino Sokół :) 08.05.07, 22:54
          Hmm, repertuar zbyt szeroki nie jest, zwykle na starogardzki ekran trafiają
          hiciory typu "Obcy 8" czy "300", ale filmy bardziej ambitne można obejrzeć
          właśnie w ramach DKFu (cena biletu - 6 zł). Program dostępny jest na stronach
          telegazety TV3 (str.213) i w piątkowym dodatku do GW "Co jest grane - Trójmiasto".

Program DKFów ustalany jest dość spontanicznie, przy współudziale widowni,
          czasem wiadomo dopiero tydzień przed seansem, co będzie, dlatego trudno byłoby
          publikować repertuar.
          • sibeliuss Re: Kino Sokół :) 08.05.07, 22:56
            Lubię chodzić do kina, wolę od oglądania filmu na DVD lub w TV.
            • asiouek Re: Kino Sokół :) 08.05.07, 23:00
              Ja też... bo ja nerwus jestem i jak włączę sobie w domu, to co chwila
              zatrzymuję, żeby zjeść kanapkę, iść po coś tam albo młodsza mi przeszkadza albo
              oglądam jednym okiem... a w kinie mogę się skoncentrować tylko na seansie... no
              i jakieś ludki dookoła są przynajmniej...
              • sibeliuss Re: Kino Sokół :) 08.05.07, 23:05
                Dokładnie tak, a to herbatka, a to siusiu, a to telefon dzwoni. Cyrk na kółkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka