Dodaj do ulubionych

Wypoczynek pod< Azbestem> w centrum Sopotu

21.06.07, 13:12

Jest taki ośrodek wypoczynkowy w sopocie o dumnej nazwie Relax dawniej
osrodek MSWiA i pewnie nic by nie było dziwnego w tym gdyby nie to że owy
ośrodek to nic innego jak dwadzieścia parę domków drewnianych pokrytych o
zgrozo eternitem (Azbestem), domki te sa 2 4 osobowe w których panuje
wilgoć i okropny smród stęchlizny , miejsce do spania to stare zdezelowane
zawilgocone wersalki czyli jednym słowem syf i malaria .Za dobe w takim
domku np.2 osobowym musimy zaplacić i tu uwaga: 60 złotych !! za 4 osobowy 90
zł osobodoba!! To skandal jak mżna rzadać tak wysokie opłaty za "Relax" nie
dosć ze pod Azbestem to jeszcze w małej ciasnej zawilgoconej capiącej
stechlizną klitce jak jest np: 2 osobowy domek.

Nie dziwił bym się gdyby takowy osrodek był gdzieś nad jeziorem ,ale owy
ośrodek o dumnej nazwie leży prawie w samym centrum kurortu Sopot!
tuż przy nadmorskiej aleji spacerowej .

Pozdr
hunter
Zapraszam na forum Promocja absurdu i głupoty
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=47639
Obserwuj wątek
    • Gość: wczasowicz Re: Wypoczynek pod< Azbestem> w centrum S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 10:48
      Byłem nieszczęśliwym klientem tego obozu, drut kolczasty, głośniki na
      latarniach, ogólny bałagan. Domki 2-osobowe stęchlizna i smród nie do
      zniesienia, farby nie widziały od Gomółki, w moim farba się łuszczyła, znajomi
      spali na łóżkach z tabliczkami "Służba zdrowia MSW", obsługa prócz szefowej
      miła, w ubikacjach w baraku ciągle błoto i stojąca woda mimo usilnego wysiłku
      obsługi nie da się tego na bieżąco usuwać. Ciepła woda od 8-21 a tak naprawdę do
      20 o czym nie informują, zresztą ciepłej wody rano starcza na 3 prysznice, potem
      można zapomnieć o ciepłej kąpieli.. Na plus bardzo blisko morza ale cena za
      warunki skandaliczna! Część domków dziury w dachach nieudolnie łatane. Warunki
      typowo polowe, fajna lokalizacja jak masz wóz kempingowy albo przyczepę z własną
      łazienką, domki 2 i 3 osobowe odradzam, nie wiem jak te większe z łazienkami.
      • Gość: Arturrrrrrrrrrr Re: Wypoczynek pod< Azbestem> w centrum S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:05
        Nie liczyłem, że żyjąc w XXI wieku, w cywilizowanym świecie, uiszczając tak
        OGROMNĄ opłatę stałem się więźniem obozu "RELAX" w Sopocie. Obowiązek noszenia
        CZERWONYCH opasek na dłoni, których to "zgubienie lub rozerwanie" wiązało się z
        karą pieniężną(!), ograniczało swobodę moją, a także moich współtowarzyszy.
        Warunki "mieszkaniowe" FATALNE. Napis widniejący na obrzydliwym budynku nazwanym
        "toalety/prysznice", który informował, że ciepła woda dostępna jest w godzinach
        08:00 - 20:00 to wymysł właścicieli tego "ośrodka". W rzeczywistości, w trakcie
        sześciodniowego pobytu, na ciepłą wodę trafiłem zaledwie kilka razy (przy co
        najmniej 3-4 wizytach w). Łóżka, które kiedyś towarzyszyły w ostatnich chwilach
        w jednym ze szpitali MSW teraz stały się częścią wyposażenia klitek, w których
        przyszło nam egzystować. W moim skromnym mniemaniu, ośrodek ten nie posiada
        plusów. Szczęściem jednak stała się bliskość plaży, na którą to uciekaliśmy aby
        uwolnić się od widoków jakie przyszło nam wcześniej oglądać. Zrozumiałbym
        intencje włodarzy gdyby jednak cena, za dobę była przynajmniej 50% mniejsza,
        czyli nie 30 zł a 15 zł! Jeśli ktoś chce się wybrać na obóz przetrwania, a
        portfel jego do cienkich nie należy, to zapraszam do OWS "RELAX", który ani z
        relaksem, ani z przystępnymi warunkami sanitarnymi jak i mieszkaniowymi nie ma
        NIC wspólnego. W razie pytań: c.z.k@interia.pl
        • kalinowski11 Re: Wypoczynek pod< Azbestem> w centrum S 02.08.07, 13:58
          Nie miałem przyjemności korzystania z usług tej instytucji,
          ale mam jedno pytanie... czy oni Was tam siłą zaciągnęli ?
          • Gość: setor Re: Wypoczynek pod< Azbestem> w centrum S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 15:04
            Jakbys spojrzał na IP trzech pierwszych wypowiedzi to doszedlbys do wniosku, ze
            pisze je ta sama osoba.
            • Gość: wczasowicz Re: Wypoczynek pod< Azbestem> w centrum S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 15:48
              Jak Pan spojrzy na własne IP to Pan zobaczy że jest takie same jak moje, może to
              Pan wszystko pisze ?
    • Gość: setor A kto cie zmusza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 15:01
      A kto cie zmusza do mieszkania w Relaxie za 60 PLZ dwuosobowy domek?
      Jak masz potzeby to zanocuj w hotelu haffner za 500 PLZ.
      • Gość: wczasowicz Re: A kto cie zmusza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 15:45
        Gdy dokonuje się rezerwacji przez internet to trudno sobie uzmysłowić co tam
        można zastać, wydanych pieniędzy nikt nie zwróci a Krauze to ja nie jestem by
        sobie z palca kolejne pieniądze wyciągnąć na powrót do domu albo wynajęcie
        pokoju hotelowego. Po setkach kilometrów postanowiłem zostać licząc na dobrą
        pogodę i pobyt na plaży, mam prawo do oceny tego co zastałem a Panu życzę
        większej trzeźwości w spojrzeniu na świat i uszanowania opinii innych. Może Pan
        w Relaxie czuje się jak w Dubaju, opinie innych osób z pola namiotowego i innych
        domków które brały rezerwację w ciemno przez internet były podobne a chodzenie
        po Sopocie z "karną" opaską było po prostu obciachem.
        • Gość: kara ... IP: *.sopot.wirt.pl 06.08.07, 14:05
          a moimn zdaniem to super, ze Pan się odezwał. niech stanowi, to co pan(stwo) napisał, przestrogę przed skorzystaniem z usług ośrodka relax.

moze dodam, ze powinni Państwo złożyć skargę np. do sanepidu, albo do interwencji w GW.

niestety niektórzy zarabiają tylko na marce Sopot- oferując w gruncie rzeczy skandaliczne warunki
    • Gość: sopocianka Re: Wypoczynek pod< Azbestem> w centrum S IP: *.tygrys.net 06.08.07, 21:02
      Odwiedzałam znajomych, którzy w zeszłym roku "wczasowali" w tym
      właśnie ośrodku...powiem tylko tyle, wstyd, że takie coś oferują
      ludziom w XXI w.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka