Dodaj do ulubionych

Budowa - pytanie za 100pkt

09.07.07, 20:05
Czy mogliście wejść na budowę gdy budowano Wasze bloki? Ja będę mieszkał
w "5" na parterze i skoro kończą 1sze piętro to moje mieszkanie możnaby było
obejrzeć. Czy ktoś pilnuje tej budowy? Czy z cieciem można się jakoś
ewentualnie dogadać? Jak to z Wami było? Dzięki z góry za odp.
Obserwuj wątek
    • babi234 Re: Budowa - pytanie za 100pkt 10.07.07, 08:46
      coś tam widziałam. ale lepiej jest wejść za dnia na legalu z bin ladenem. (a i
      nie pisz "dogadać się" bo cię odwołają - CBA czuwa :) )
      • majatusia Re: Budowa - pytanie za 100pkt 10.07.07, 10:12
        Myśmy wchodzili - był taki czas że można sie było ładnie uśmiechnąć do stróża i
        wpuszczali. Ale pod koniec budowy ponoć była jakas chryja i .... już nie
        wpuszczali. ;(
      • kamil543 Re: Budowa - pytanie za 100pkt 10.07.07, 15:30
        Hehe mnie nie odwołają, bo po pierwsze nie mam w domu solarium, a po 2gie nigdy
        nie widziałem żadnej działki na mazurach :P w ogóle tam nie byłem i nawet nie
        wiem, że to w Polsce :P PS. dzięki za info ;)
        • babi234 Re: Budowa - pytanie za 100pkt 10.07.07, 15:36
          bin ladena (z budowy) - kojarzysz??
          • kamil543 Re: Budowa - pytanie za 100pkt 10.07.07, 17:21
            Nie:P Ja na budowie nie byłem ani razu tak naprawdę (w sensie dosłownym )tak
            czy siak z nikim tam nie rozmawiałem a już napewno z żadnym talibem. Tylko
            oglądałem okolicę i patrzyłem jak buduje sie 5tka ;) mrau ... już nie mogę sie
            doczekać gdy odbiorę swoje M z krzywymi ścianami i długo po terminie, jak bede
            brudził auto wyjeżdzając z osiedla a moja żona będzie wracała z uczelni uwalona
            błotem do kolan ;) oł je !
            • babi234 Re: Budowa - pytanie za 100pkt 11.07.07, 08:08
              bin laden nie jest talibem - to młody inżynier na budowie - ma na imię Piotr.
              Nawet budowlańcy tak na niego mówią - przez charaktryztyczną brodę. Ja
              osobiscie zwracałam się do niego per. P.Piotr. Ogólnie jest miły - czasem nie
              ma czasu - jak dostanie "z góry" o per te - przez te wszystkie opożnienia.
              Zagadaj z nim!
              co do zamieszkania - masz rację - własne M daje super "kopa" - to wspaniałe
              przeżycie (tylko ten kredyt :( ) eeeeeeeeech
              • majatusia Bin Laden 11.07.07, 11:14
                Oj koledzy trochę nie na bieżąco - majster BinLaden zgolił brodę
                A po drugie:
                co jak co ale ściany w mieszkaniu to ja okurat mam proste ;)
                • kamil543 hehe 11.07.07, 16:31
                  WOW proste ściany w Eko ;) jakiś ewenement ;) a tak serio to wszyscy na tym
                  forum tylko narzekają, a tu proszę : proste ściany ;) to mi się podoba! Czy w
                  Waszych mieszkaniach jest gaz czy np. kuchenka musi być elekrtyczna? Jakie jest
                  w ogóle ogrzewanie :P ? Nie zapytałem ich w Eko z tego wszystkiego :/
                  • kamila.stefanowicz Re: hehe 12.07.07, 08:26
                    hmm proste ściany nie wszędzie moi drodzy, muszę się poskarżyć na to że mam
                    jedną baaardzo krzywą i wszyscy u mnie w pionie też ;(((
                    jeśli chodzi o kuchenkę to musi być elektryczna ,a le radziłabym domówić w eko
                    podłączenie siły, bo niestety to rzecz ponadstandardowa w eko i trzeba za nią
                    osobno zapłacić
                    ogrzewanie mamy miejskie bez "liczników" póki co mimo, że ustawa nakazuje by
                    każde mieszkanie było opomiarowane i co gorsza kaloryfery są ustawione na
                    minimalną temp. 16 stopni, co mnie osobiści wkurza, bo często wietrzę mieszkanie
                    nawet zimą, a przez to wzrasta znacznie zużycie
                  • babi234 Re: hehe 12.07.07, 09:30
                    siła - jest konieczna - lepiej zrezygnuj z wypaśonych drzwi. Chociaż możesz je
                    wziąc - ale te standardowe sa juz na dobrym poziomie. Zamykają się w trzy
                    strony. Góra dół i standard

Sciany proste - co prawda wieksze problemy były z otworami drzwiowymi. Tynki
                    maja tendencję do włosowania (szczególnie na łaczeniach). Z parapetów nie
                    rezygnyj - te w standarcie sa ok.
                    • kamil543 Re: hehe 12.07.07, 15:50
                      Dzięki! Parapety i drzwi miałem właśnie zamiar zostawić. A siła to macie na
                      myśli instalację elektryczną trójfazową a nie jednofazową tak jak jest w
                      standarcie? Ile to Was kosztowało?
                      • babi234 Re: hehe 13.07.07, 08:19
                        takie pytania już były na forum.

coś 1.800 zł ( o ile dobrze pamietam)
                        • kamil543 Re: hehe 13.07.07, 17:50
                          Dzieki! Dzis przkopałem forum i faktycznie dotarłem do podobnych postów;)
                          Troche sie przy okazji zdołowałem ;) no ale cóż :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka