Dodaj do ulubionych

pomoc warszawiakow

IP: *.wapark.com.pl 12.07.01, 09:04
To jest wielki wstyd! Tak wielki, ze slów nie znajduję. Czy wyobrażacie sobie, że warszawskie
instytucje typu PCK i Caritas do tej pory wysłały tylko 1 (słownie: jeden) transport z pomocą dla
powodzian? Czy wyobrażacie sobie, że powiat warszawski wyasygnował 50.000
(słownie: pięćdziesiąt) tysięcy zł a gmina Centrum, najbogatsza gmina w Polsce, jeszcze nie wie, czy
w ogóle zdecyduje sie na pomoc? Wstyd, warszawiacy. Nie wiedzialam, ze mieszkam w mieście z tak
zadufanymi i znieczulonyymi ludźmi.
Jestem przekonana, że gdyby wam coś złego się przytrafiło, to z całej Polski pospolite ruszenie z
pomocą zalałoby stolicę!!! JESTEM OBURZONA!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: pomoc warszawiakow IP: *.ports.pol.pl 12.07.01, 09:23
      Wiesz to tak jest od wielu wielu lat - jesteśmy gotowi nieśc pomoc a jakże, ale
      na z góry przewidziane cele. Bo my tu przecież budżety mamy, wyliczanki jakieś.
      A jak jest naprawdę kryzysowa sytuacja to pojawia problem bo nie ma rezerw
      finansowych.
      Była powódź na południu, była na północy - dopadnie i Warszawkę. Zobaczymy kto
      wtedy będzie wylewał wodę albo odbudowywał chociażby nasze cudne metro ...

• Gość: Tomasz Re: pomoc warszawiakow - pępek świata IP: 193.59.192.* 12.07.01, 15:08
        ... na które to metro zrzucała się cała Polska, dziewczynko !
        • Gość: Warschau Re: pomoc warszawiakow - do Tomasza IP: *.matrix.pl 12.07.01, 16:29
          Oczywiście...po takiej kasie jaką Warszawa odprowadziła do budżetu państwa
          dostała takie ochłapy, ze musiała wziąć kredyt 400 mln. na dalszą budowę
          metra...
          Jak nie znasz mechanizmów polityki budżetowej to się nie odzywaj!
    • Gość: Widok 9 Re: pomoc warszawiakow IP: 195.117.228.* 12.07.01, 10:50
      Gość portalu: Aga napisał(a):

> To jest wielki wstyd! Tak wielki, ze slów nie znajduję. Czy wyobrażacie sobie,
      > że warszawskie
      > instytucje typu PCK i Caritas do tej pory wysłały tylko 1 (słownie: jeden) tran
      > sport z pomocą dla
      > powodzian? Czy wyobrażacie sobie, że powiat warszawski wyasygnował 50.000
      > (słownie: pięćdziesiąt) tysięcy zł a gmina Centrum, najbogatsza gmina w Polsce,
      > jeszcze nie wie, czy
      > w ogóle zdecyduje sie na pomoc? Wstyd, warszawiacy. Nie wiedzialam, ze mieszkam
      > w mieście z tak
      > zadufanymi i znieczulonyymi ludźmi.

Niestety wstyd mi za Ciebie. Piszesz bzdury szkalujące mieszkańców Warszawy , a
      PCK i Caritas nie z winy Warszawiaków mają siedziby w Warszawie. Z Ciebie
      Warszawianka jak z koziej d... trąba.
      Nie oczekuję żadnej odpowiedzi.
      A do mieszkańców Gdańska - to nie będę się powtarzał, że my Warszawiacy gorąco
      Wam współczujemy. A pieniądze (po doświadczeniach z Wrocławia) najbardziej będą
      potrzebne PO USTĄPIENIU WODY. Mam nadzieję, że Piskorski przyłączy się do innych
      miast. Jako Warszawiak i uczestnik tego Forum rozpocznę "agitkę" wtym temacie na
      naszej stronie.
      Trzymajcie się
      • Gość: Aga Re: pomoc warszawiakow IP: *.wapark.com.pl 12.07.01, 12:36
        Gość portalu: Widok 9 napisał(a):

> Gość portalu: Aga napisał(a):
        >
        > > To jest wielki wstyd! Tak wielki, ze slów nie znajduję. Czy wyobrażacie so
        > bie,
        > > że warszawskie
        > > instytucje typu PCK i Caritas do tej pory wysłały tylko 1 (słownie: jeden)
        > tran
        > > sport z pomocą dla
        > > powodzian? Czy wyobrażacie sobie, że powiat warszawski wyasygnował 50.000
        > > (słownie: pięćdziesiąt) tysięcy zł a gmina Centrum, najbogatsza gmina w Po
        > lsce,
        > > jeszcze nie wie, czy
        > > w ogóle zdecyduje sie na pomoc? Wstyd, warszawiacy. Nie wiedzialam, ze mie
        > szkam
        > > w mieście z tak
        > > zadufanymi i znieczulonyymi ludźmi.
        >
        > Niestety wstyd mi za Ciebie. Piszesz bzdury szkalujące mieszkańców Warszawy , a
        >
        > PCK i Caritas nie z winy Warszawiaków mają siedziby w Warszawie. Z Ciebie
        > Warszawianka jak z koziej d... trąba.
        > Nie oczekuję żadnej odpowiedzi.
        > A do mieszkańców Gdańska - to nie będę się powtarzał, że my Warszawiacy gorąco
        > Wam współczujemy. A pieniądze (po doświadczeniach z Wrocławia) najbardziej będą
        >
        > potrzebne PO USTĄPIENIU WODY. Mam nadzieję, że Piskorski przyłączy się do innyc
        > h
        > miast. Jako Warszawiak i uczestnik tego Forum rozpocznę "agitkę" wtym temacie n
        > a
        > naszej stronie.
        > Trzymajcie się

Po pierwsze Caritas i PCK mają oddziały w całym kraju i jest to akurat bez znaczenia gdzie mają swoją
        siedzibę. Pomoc z tych oddziałów płynie niezależnie.
        Po drugie bardzo cieszę się, że nie jestem warszawianką i przy każdej okazji to podkreślam.
        Po trzecie p. Prezydent Piskorski myśli teraz tylko o tym, jak dostać się do Sejmu i do rządowej kasy aby
        nareszcie puścić wartki strumień pieniędzy na warszawkę.
        Natomiast pieniądze faktycznie najbardziej potrzebne będą po powodzi, ale raptem jutro oszacowane
        będą straty, wię to chyba już jest po powodzi?
        Trzymaj się.
        • Gość: Warschau Re: pomoc Agi IP: *.matrix.pl 12.07.01, 14:18
          Zastanawiam się po co mieszkasz w Warszawie? Rozumiem, tu znalazłaś pracę
          (sadząc po adresie w tej złodziejskiej firmie parkomatowej Wapark) - Warszawa
          Cię żywi, ubiera, daje dach nad głową...czego nie miałabyś w swojej wiosce...a
          ty szkalujesz Warszawę i jej mieszkańców. Jeśli to Ci się nie podoba to zbieraj
          manatki i szukaj miejsca gdzie indziej!
          A co do pomocy...Warszawiacy zawsze chętnie nieśli pomoc w większości prywatną.
          A bogata gmina Centrum jakbyś mogła łaskawie zauważyć ma bardzo napiety budżet
          przez wiele prowadzonych inwestycji, więc nie zawsze moze od razu zdecydowac
          się na pomoc...

I pamiętaj! Dzięki tej znienawidzonej przez Ciebie "warszawce" (jak ja nie
          lubię tego określenia mojego miasta) masz co jeść i za co się ubrać!

A tak na marginesie: a Ty pomogłaś już gdańszczanom, lub zrobiłaś coś w tym
          kierunku?
          • Gość: Aga Re: pomoc Agi IP: *.wapark.com.pl 12.07.01, 14:36
            Gość portalu: Warschau napisał(a):

> Zastanawiam się po co mieszkasz w Warszawie? Rozumiem, tu znalazłaś pracę
            > (sadząc po adresie w tej złodziejskiej firmie parkomatowej Wapark) - Warszawa
            > Cię żywi, ubiera, daje dach nad głową...czego nie miałabyś w swojej wiosce...a
            > ty szkalujesz Warszawę i jej mieszkańców. Jeśli to Ci się nie podoba to zbieraj
            >
            > manatki i szukaj miejsca gdzie indziej!
            > A co do pomocy...Warszawiacy zawsze chętnie nieśli pomoc w większości prywatną.
            >
            > A bogata gmina Centrum jakbyś mogła łaskawie zauważyć ma bardzo napiety budżet
            > przez wiele prowadzonych inwestycji, więc nie zawsze moze od razu zdecydowac
            > się na pomoc...
            >
            > I pamiętaj! Dzięki tej znienawidzonej przez Ciebie "warszawce" (jak ja nie
            > lubię tego określenia mojego miasta) masz co jeść i za co się ubrać!
            >
            > A tak na marginesie: a Ty pomogłaś już gdańszczanom, lub zrobiłaś coś w tym
            > kierunku?

W Warszawie nie mieszkam, ani mnie ona karmi, ani ubiera. W "złodziejskiej" firmie nie pracuję. Adres
            nie świadczy o miejscu pracy. Warszawka nic mi nie daje i nigdy mi nie dała, mam wszystko w mojej
            "wiosce" gdziekolwiek ona jest byle nie w Warszawie.
            A o pomoc gdańszczanom nie musisz się w ogóle pytać, nie muszę się tłumaczyć co zrobiłam.
            • Gość: Warschau Re: pomoc Agi kłamczuchy! IP: *.matrix.pl 12.07.01, 15:07

> W Warszawie nie mieszkam, ani mnie ona karmi, ani ubiera.

Oj nie ładnie kłamać, nie ładnie...W pierwszym poście napisałaś:"...Wstyd,
              warszawiacy. Nie wiedzialam, ze mieszkam w mieście z tak zadufanymi...". Czarno
              na białym napisałaś, ze w Warszawie mieszkasz! A może pisząc ten post nie miałaś
              na myśli Warszawy?

> W "złodziejskiej" firmie nie pracuję. Adres
              > nie świadczy o miejscu pracy.

Oczywiście, ala twój adres wyglada jak służbowy...A moze tylko włamałaś się do
              serwera Waparku?

> Warszawka nic mi nie daje i nigdy mi nie dała, mam wszystko w mojej
              > "wiosce" gdziekolwiek ona jest byle nie w Warszawie.

Ciekawe, gdzie jest ta wioska...pewnie to za górami, za lasami...

> A o pomoc gdańszczanom nie musisz się w ogóle pytać, nie muszę się tłumaczyć co
              > zrobiłam.

Oczywiście - typowe...Najlepiej kogoś ochrzaniać i samemu nic nie robić...
              Pozdro dla Twojej wioski!

• Gość: Waldi Re: pomoc Agi IP: *.pfleiderer.com.pl 12.07.01, 15:55
            > A bogata gmina Centrum jakbyś mogła łaskawie zauważyć ma bardzo napiety budżet
            > przez wiele prowadzonych inwestycji, więc nie zawsze moze od razu zdecydowac
            > się na pomoc

Która gmina w dzisiejszych czasach nie ma napiętego busżetu?
            Regółą jest: czym więcej ktoś ma, tym jest skąpszy (i często tym więcej prubuje
            wyciągnoć od tego biedniejszego).
            • Gość: Warschau Re: pomoc Waldiego IP: *.matrix.pl 12.07.01, 15:59
              A gdzieś Ty się uczył pisać chłopie? Byki sadzisz jak się patrzy!
              • Gość: Waldi Re: pomoc Waldiego IP: *.pfleiderer.com.pl 12.07.01, 16:07
                Typowo, jak nie wie co odpowiedzieć to schodzimy na temat ortografii.
                • Gość: Warschau Re: pomoc Waldiego IP: *.matrix.pl 12.07.01, 16:30
                  A co prawda w oczy kole? Wagarowało sie w szkole a teraz po polsku pisac nie
                  umiemy?
                  • Gość: sharky Re: pomoc Waldiego IP: *.hg.mdip.bt.net 12.07.01, 23:11
                    Tak na marginesie: statnio jest w modzie tlumaczyc sie dysleksja za swoje
                    nieuctwo.
                    • Gość: kirkol Re: pomoc Waldiego IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 23:21
                      Pozdro dla Ciebie za kontry wobec Warschała oraz pozdro dla Agi z Wrocka , ale
                      wejdzcie na forum warszawki i moze tam . Przepraszam ze sie wtracam ale sadze
                      ze forum Trojmiejskie ma inne problemy.Jeszcze raz pozdrowienia dla Waldiego
                      oraz Agi Warchoł niech sie sam pozdrawia
                      • Gość: beast Re: Powódź w Gdańsku -ile jeszcze? IP: *.nsm.pl 12.07.01, 23:35
                        Dokładnie!Dzięki wszystkim za pozdrowienia i pomoc materialną.Ale może już
                        wystarczy o tej powodzi.
                        Tu apel do Gazety żeby zdjęła już nasze forum z tytułem "powódź w Gdansku" z
                        samej góry strony.
    • Gość: kongres Re: pomoc warszawiakow IP: *.imperial.com.pl 13.07.01, 08:22

Czy wyobrażacie sobie, że powiat warszawski wyasygnował 50.000
      > (słownie: pięćdziesiąt) tysięcy zł a gmina Centrum, najbogatsza gmina w Polsce,
      > jeszcze nie wie, czy
      > w ogóle zdecyduje sie na pomoc? Wstyd, warszawiacy. Nie wiedzialam, ze mieszkam
      > w mieście z tak
      A czy wiesz Perełko ile wyasygnował nasz rząd? Chyba nie masz o tym zielonego
      pojęcia.A jeżeli osądzasz wszystkich Warszawiaków po działaniach urzędasów, to
      wracaj skąd przyjechałaś i naucz się szacunku dla zwykłych ludzi.

• Gość: Ela Re: pomoc warszawiakow IP: *.ilot.edu.pl 16.07.01, 12:31

> To jest wielki wstyd! Tak wielki, ze slów nie znajduję. Czy wyobrażacie sobie,
      > że warszawskie
      > instytucje typu PCK i Caritas do tej pory wysłały tylko 1 (słownie: jeden) tran
      > sport z pomocą dla
      > powodzian? Czy wyobrażacie sobie, że powiat warszawski wyasygnował 50.000
      > jeszcze nie wie, czy
      > w mieście z tak

Nie wiem, co PCK robi darami od ludzi. Bez przerwy coś zbierają. Nie dziwię się
      Twojemu rozgoryczeniu, ale jaki wpływ ma przeciętny warszawiak na działalność
      gminy Centrum? Żaden. Nawet u nas ludzie, którym zawaliły się domy, nie moga
      doprosic się o pomoc. Chyba pamiętasz, co było w zeszłym roku, gdy runęła
      kamienica na Targowej? Pretensje wysyłasz pod niewłasciwy adres. Ci, którzy by
      chcieli pomóc, nie mają jak, bo dokad pójda ze swoja pomoca? Można tylko wysłac
      pieniadze, na poczatku nie było konta bankowego. Do tej pory nie ma skarbonki na
      Centralnym, a bardzo by się przydała, bo tłumy tam przechodzą. Nie ma po prostu
      koordynatora działalności w stanie kleski. Ale to nie moja wina ani warszawiaków
      > Jestem przekonana, że gdyby wam coś złego się przytrafiło, to z całej Polski po
      > spolite ruszenie z
      > pomocą zalałoby stolicę!!! JESTEM OBURZONA!!!

• Gość: AGA Re: pomoc warszawiakow IP: 217.153.32.* 17.07.01, 16:25
      Szanowna Pani !

MA pANI RACJE PISZAC WSTYDpo pomocy warszawy dla gdanska ale
      - JESTEM WARSZAWIAKIEM I W CZWARTEK 12,07 PROBOWALEM POMOC POWODZIANOWM ALE
      ANI PAH ANI PCK NIE BYLY ZAINTERESOWANE DARAMI A JEDYNIE PIENIEDZMI .
      W PIATEK 13,07 KUPILISMY 1500 KG ZYWNOSCI I SRODKOW CZYSZCZACYCH I ZAWIEZLISMY
      DO MOSP W GDANSKU WRZESZCZU .
      lacze pozdrowienia

Krzysztof Romanowski
      • Gość: MAXX100 Re: pomoc warszawiakow IP: 208.243.101.* 17.07.01, 18:25
        WARSZAWA SZANOWNI PANSTWO TO NIE JEST AGENCJA UBEZPIECZENIOWA TYLKO MIASTO .
        SYTUACJA POWODZIAN POWINIEN ZAJAC SIE RZAD POLSKI ORAZ WSZELKIEGO RODZAJU
        ORGANIZACJE CHARYTATYWNE. PROSZE NIE MYLIC SLOWA RZAD -WARSZAWA DLACZEGO BY NIE
        WINIC MIESZKANICOW KOZIEJ WOLKI ZA TO ZE NIE SPIESZA Z POMOCA .
    • Gość: JaJaccek Re: pomoc warszawiakow IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 21.07.01, 22:16
      Pomoc z Warszawki???hehehe!!!Poczytajcie tematy z warszawskiego forum.Nie
      komentuje tego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka