Dodaj do ulubionych

Bilety w Gdańsku będą tańsze

• Gość: bacardi Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.chello.pl 08.11.07, 09:49
      Krew mnie zalała po przeczytaniu waszego artykułu. Panie Lisicki, nic mnie nie obchodzą ceny biletów strefowych, czy wspólny bilet trójmiejski. W Gdyni czy Sopocie nie byłem od lat, a z komunikacji miejskiej korzystam jadąc do szpitala czy do Reala po zakupy. NIgdy nie przekracza to 10 minut. I za to mam teraz płacić 2 złote? Pana myślenie współgra z logiką p.Religi. Wszyscy kierowcy będą płacić za te kilka procent powodujących ciężkie wypadki, a w Gdańsku wszyscy pasażerowie - za kilka procent gapowiczów. Od walki z gapowiczami jest Renoma, a nie podwyżki taryf. Pod rządami PO będziemy mieć metropolię, gdzie pod ścianami przemykać będą biedni i chorzy, bo 2 zł.to bochenek chleba. No, chyba że uda się wam doprowadzić do takich podwyżek innych cen, że bilety zyskają na atrakcyjności. Powodzenia, panie prezydencie.
    • Gość: kaykam Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.limes.com.pl 08.11.07, 09:55
      A ja kupiłam sieciówke na 5 miesięcy za 226,00 zł - znacznie mi portfel
      odchudziło, ale jeżdżę sobie spokojnie tramwajami i autobusami - nie dam Renomie
      zarobić. Pamiętam czasy kiedy 10-min. ulgowy kosztował 45gr!!! Czemu wszystko
      tak drożeje!?!?! A tu niby obniżka, ale nie do końca obniżka.
      • Gość: Jan_Ciszkowski Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.chello.pl 08.11.07, 10:37
        NIECH MI TU NIKT NIE PIEPRZY ŻE SĄ ZNIŻKI DZIĘKI RENOMIE,BO JAK
        WLEPIAJĄ MANDAT ZA PRZEKROCZONE PÓŁ MINUTY,MIMO ŻE SIĘ STAŁO W KORKU
        10 MINUT,TO TO NIE JEST ZNIŻKA DZIĘKI RENOMIE,TYLKO DZIĘKI
        ZŁODZIEJSTWU(!) JAKIE STOSUJE SIĘ ZA POMOCĄ RENOMY NA PASAŻERACH.W
        dodatku są chamscy i wulgarni do potęgi.
        A ZNIŻKA TO ŻADNA! NA ZASADZIE: TYM ODBIERZEMY A DAMY TAMTYM.DAMY
        TYM CO GŁOŚNIEJ NARZEKAJĄ.
        Tak jak ktoś wyżej wspomniał: ta zniżka,to podwyżka,bo większość
        ludzi jeździ na tych 10-minutowych.
        W WARSZAWIE NA BILECIE ZA 2.40 ZŁ MOŻNA JEDNYM AUTOBUSEM PRZEJECHAĆ
        CAŁĄ WARSZAWĘ A NAWET POZA I STRACIĆ NA TO 2-3 GODZINY,A W GDAŃSKU
        ZA 2 ZŁOTE RAPTEM 2-3 PRZYSTANKI ZA PRAWIE TAKĄ SAMĄ CENĘ.Znów
        korupcja i złodziejstwo! (bez podtekstów politycznych).
        • Gość: zebra Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.mlyniec.gda.pl 08.11.07, 10:45
          Jeśli renoma wlepiła ci bilet za stanie w korku - TO JESTEŚ OSTATNIM
          FRAJEREM!!!!!!!!
        • Gość: Drachu Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 11:27
          Uno momento. Renoma może wlepić mandat, jeśli przekroczony został czas jazdy z
          winy korków? Podstawą nie jest czas podany na rozkładzie jazdy?
          Poważnie pytam, bo powyższa wypowiedź zabiła mi ćwieka.
          • Gość: hiolka Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: 194.156.135.* 08.11.07, 12:58
            >Podstawą nie jest czas podany na rozkładzie jazdy?

Oczywiscie, ze tak. Zalozmy, ze jestem turysta, chce sie dostac z
            punktu A do punktu B, na rozkladzie napisane jest, ze zajmuje to 8
            minut i taki kupuje bilet. I jestem w porzadku. W nosie mam
            topografie Gdanska, korki, ulewy, awarie autobusow czy widzimisie
            kontrolerow z Renomy. Gdyby mieli odmienne zdanie mozesz spokojnie
            robic dym. Kazdy sad cie wybroni ;-)

Naprawde komus przydarzyly sie takie przeboje z Renoma?? Idac tropem
            myslenia kontrolerow z malym rozumkiem, to kazdy pasazer powinien
            miec dodatkowy bilet "na wszelki wypadek", bo a nuz bedzie korek i
            autobus przekroczy zakladany w rozkladzie czas przejazdu. Buuu huuu!

Dalej tym tropem - mam rewolucyjny pomysl - nowe ubezpieczenie od
            spoznien komunikacji miejskiej. Pokrywaloby mandaty wystawione przez
            Renome. Osoby z duza iloscia takich mandatow na koncie placilyby
            wyzsza skladke, jako pasazer podwyzszonego ryzyka. ;->
    • lukasz_mc A nie lepiej było obniżyć cenę biletu 30 min.??? 08.11.07, 10:22
      Skąd takie debilne pomysły się biorą? Nie lepiej było zachęcić ludzi do
      kasowania biletów obniżką ceny tego do 30 minut, np do 2,2 pln albo 2?? Myślę,
      że odniosłoby to dużo większy skutek - nagroda (jest taniej niż było) motywuje
      dużo lepiej niż kara (jest drożej). Mogę się założyć, że ci co kasowali bilet w
      ostatniej chwili dalej będą tak robić, albo przed odcinkami na których są częste
      kontrole po prostu będą wysiadać i dalej z buta walić. Ja rozumiem jeszcze, że
      gdyby za tymi podwyżkami szedł wzrost komfortu podróżowania, ale nic takiego się
      nigdy nie działo. Żenada. Wspaniały przykład samorządności PO.
    • Gość: tryk Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.attu.pl 08.11.07, 10:42
      maksymalnie 2 zł powinien kosztować bilet na jeden przejazd. Denerwujące jest
      też to że nie będzie można sobie tak łatwo łączyć biletów robiąc 1 godzinny z 3
      10min. Trzeba będzie mieć kilka plików biletów na każdą okazję. Założę się że
      znajdzie się wielu którzy akurat nie będą mieli 1 godzinnego biletu i zmuszeni
      zostaną do nadpłacenia. A tych którzy oszukują ponoć wykluczyła już cudowna
      renoma więc po co to? Zwalają na gapowiczów winę za podwyżki żeby odwrócić uwagę.
    • Gość: nep Ceny biletów siec. w większych miastach Polski IP: 81.15.171.* 08.11.07, 10:46
      Kraków - na 1 miesiąc wszystkie dni sieć imienny 94,00zł
      Warszawa - 30-dniowy miejski - ważny przez 30 kolejnych dowolnie
      wybranych dni 76,00zł
      Poznań - Miesięczny normalny na sieć, na linie zwykłe, pospieszne i
      nocne 88,00zł
      Wrocław - bilety na okaziciela 30-dniowe 90,00zł
      Olsztyn - sieciowy na wszystkie linie: zwykłą, nocną i pośpieszną
      86 PLN
      Gdańsk - sieciowy - 110 zł (dziś 132 zł)
      Bez komentarza!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: M.Cichocki Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.chello.pl 08.11.07, 10:56
      NIECH MI TU NIKT NIE PIEPRZY ,ŻADEN PAN LISICKI,ŻE SĄ ZNIŻKI DZIĘKI
      RENOMIE,BO JAK
      WLEPIAJĄ MANDAT ZA PRZEKROCZONE PÓŁ MINUTY,MIMO ŻE SIĘ STAŁO W KORKU
      10 MINUT,TO TO NIE JEST ZNIŻKA DZIĘKI RENOMIE,TYLKO DZIĘKI
      ZŁODZIEJSTWU(!) JAKIE STOSUJE SIĘ ZA POMOCĄ RENOMY NA PASAŻERACH.W
      dodatku są chamscy i wulgarni do potęgi.
      A ZNIŻKA TO ŻADNA! NA ZASADZIE: TYM ODBIERZEMY A DAMY TAMTYM.DAMY
      TYM CO GŁOŚNIEJ NARZEKAJĄ.
      Tak jak ktoś wyżej wspomniał: ta zniżka,to podwyżka,bo większość
      ludzi jeździ na tych 10-minutowych.
      W WARSZAWIE NA BILECIE ZA 2.40 ZŁ MOŻNA JEDNYM AUTOBUSEM PRZEJECHAĆ
      CAŁĄ WARSZAWĘ A NAWET POZA I STRACIĆ NA TO 2-3 GODZINY,A W GDAŃSKU
      ZA 2 ZŁOTE RAPTEM 2-3 PRZYSTANKI ZA PRAWIE TAKĄ SAMĄ CENĘ.Znów
      korupcja i złodziejstwo! (bez podtekstów politycznych).

m.lisicki@gdansk.gda.pl - piszcie do niego!niech się zejdzie z
      rozumem!
    • Gość: es Maciej Lisicki - zapamiętajcie to nazwisko IP: 195.116.62.* 08.11.07, 11:06
      tak bezczelnej manipulacji nie slyszałem, brawo dla Lisickiego,
      brawo dla jego tuby propagandowej Gazety Wyborczej!
    • Gość: pls Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 11:52
      w ogóle jestem za zniesieniem taryfy CZASOWEJ,
      przy takich korkach to straciło jakikolwiek sens,
      czasami jadę z Oruni Grn do Matarni prze Morenę (dwie przesiadki)
      i mimo,że powinnam jechać ok. 45 min (mam godzinny bilet) jadę ponad
      godzinę, jeszcze mnie nie złapali ale naprawdę nie wiem co miałabym
      powiedzieć kanarom, że w tym pierwszym autobusie stałam w korku??? a
      kontrola jest w trzecim i co teraz???
      jak teraz kupować bilety: osobne na 10min, 30min?
    • Gość: dtht Panie TUSK!!! Kto Panu zapłacił za ten artykuł? IP: *.nsm.pl 08.11.07, 12:17
      Twierdzić w czołówce, ze szykuje się wielka obniżka, a pożniej pisać, że najpopularniejsze bilety 10cio minutowe wzrastaja o 40% ??? SKANDAL! Artykuł SPONSOROWANY!!!
    • wierszokletk_a Bilety w Gdańsku będą tańsze 08.11.07, 12:17
      Co za hipokryzja ja nie mogę wrrrr. Jak dziennikarz mógł w ten sposób
      zatytułować ten artykuł??? Przecie4z to ewidentnie jest gruba podwyżka!!! Gros
      osób kupuje przecież te bilety do 1o minut!!! Skoro miasto chce złupić pasażerów
      komunikacji miejskiej niech nazywa przynajmniej rzeczy po imieniu!!! Co za
      bezmyślność, w mieście sparaliżowanym korkami podwyższać ceny biletów???
    • Gość: aa a w warszawie sieciowy na wszystko - 64 zł IP: *.polskieradio.pl 08.11.07, 12:21
      jw
    • Gość: josipBros Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.eti.pg.gda.pl 08.11.07, 13:26
      radio erewań podaje: w moskwie na placu czerwonym rozdają rowery...
      nic dodać nic ująć, jakoś prasy rodem z poprzedniego wieku...
    • Gość: ewka Łódź jest większa od gdańska a bilety sa tańsze IP: *.toya.net.pl 08.11.07, 13:26
      10 min -1.70, 30 min.- 2.40, godzina- 3.60, bilety okresowe (w
      Łodzi nazywamy je migawkami) kupuje sie na trasy a nie ilość
      przystanków. Co miasto to inne rozwiązania jak z tego wynika. Nie
      wiadomo które lepsze.
    • Gość: Kor Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 08.11.07, 13:49
      Panie Lisicki, miej Pan honor i przyznaj Pan szczerze, ze bilety w Gdansku sa
      horrendalnie drogie! Dziwne jest fakt, ze w miescie stolecznym Warszawa bilet 3
      dniowy normalny kosztuje 12 zl, a bilet sieciowy miesieczny ( oczywiscie mozemy
      tez korzysac z metra )kosztuje bodajze okolo 60 zl! Skoro wzroslywplywy ze
      sprzedazy biletow to pora na wieksza obnizke lub na podjecie uchwaly rady miasta
      gdanska o refundacji kosztow biletow, tak jak jest w innych miastach np w
      Warszawie. Uwazam ze ceny trojmiskie sa na hamskim wysokim poziomiee i wyraznie
      wyrozniaja sie in minus na tle innych wiekszych aglomeracji w kraju.
    • Gość: mieszkaniec Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.gdynia.mm.pl 08.11.07, 14:04
      do tych "tanich" biletów dopłacą ci co kupują jednorazówki!
    • Gość: seba D E M O N S T R A C J A przeciwko podwyzkom IP: 195.116.62.* 08.11.07, 14:09
      proszę o kontakt osoby chętne do uczestnictwa i współorganizowania
      demonstracji przeciwko podwyżkom cen biletów. Jesteśmy w trakcie
      wstępnych ustaleń organizacyjnych.
      Kontakt

123sebastian@wp.pl
      • Gość: miesięczniak a może zapytasz się o zdanie kupujacych okresowe? IP: *.such.nat.hnet.pl 08.11.07, 14:18
        mam gdzieś twoje demonstracje, ja zapłacę taniej
        • Gość: seba Re: a może zapytasz się o zdanie kupujacych okres IP: 195.116.62.* 08.11.07, 14:29
          czy to powód do obelg? Przecież nie ptrotestujemy przeciwko obnizce
          cen za okresowe, ale przeciw podwyżce prwdopodbnie najbardziej
          popularnego biletu 10 minutowego. Zgadzamy się z argumentacją, że
          więcej ludzi kasuje, więcej ludzi kupuje bilety, większa kasa wpływa
          do ZKM, wiec czas na obniżki, tylko pytamy skąd ta podwyżka, skoro
          ma byc obniżka. Nie chcemy ładnie zapakowanej i ładnie sprzedanej
          przez młodego i być może (?) nieświadomego wyrafinowania urzędników
          dziennikarza GW ściemy przyjąć do wiadomości.
        • zylioner Mysl miesniaczku 08.11.07, 14:30
          demonstracja jak sadze jest przeciw podwyzkom najpopularniejszych biletom, a nie
          obnizkom miesiecznych.
          Nie probuj dzielic ludzi.
    • Gość: przygod ciekawa ta logika IP: 85.219.158.* 08.11.07, 14:33
      Skoro RENOMA jest tak wydajna a nie potrafi sobie poradzić z tymi rzekomymi
      kombinatorami to należy z nimi rozwiązać umowę i zatrudnić kogoś innego kto
      będzie potrafił robić kontrole w rożnych miejscach trasy a nie w tych samych jak
      to ma miejsce teraz.

Tym bardziej należy rozwiązać tą umowę skoro firma ta została wynajęta w
      kontekście argumentów mówiących że zmiana ta pozwoli na obniżenie cen biletów.

Nie ma żadnego rozsądnego argumentu za coraz większym komplikowaniem taryfy
      którego efektem jest tylko coraz większa dysproporcja kosztu usługi do jej
      faktycznej ceny. Za to możemy się spodziewać że będą kolejne utrudnienia (czy
      teraz kierowca będzie miał całe stado rodzajów karnetów, nie będzie można wprost
      skasować trzech 10minutowych by uzyskać godzinny itp) lub ukryte podwyżki (nadal
      będzie karnet tylko 3x2zł i za pół godziny zapłacimy przez to 4zł).

Widać obecni urzędnicy to pracownicy rodem z PRL skoro nie potrafią zrozumieć że
      dobra taryfa to taryfa przyjazna dla mieszańców, taka co będzie zachęcać do
      korzystania z ich usług. Motywowanie podwyżek oszustwami w przypadku mieszkańców
      takich jak ja (płacących za każdy przejazd wedle taryfy) jest wybitnie nie na
      miejscu i w normalnym kraju taki pan "ekspert" taryfowy już dawno by stracił
      pracę...zaś jego firma przeprosiła za jego niefortunną wypowiedź!
      • zylioner ale tu o co innego chodzi 08.11.07, 14:44
        Oni chca zlikwidowac bilety skladane (czyli wsiadacie w dwojke i jedziecie 20
        minut -> kasujecie 2 bilety 10 minutowe a po 10 minutach jeszcze jeden) tak jak
        juz zrobili z calodziennymi. Normalny czlowiek sprzedalby to jako promocje a tu
        prosze panstwa ciach lepiej skomplikowac!
        Mam czasem wrazenie ze celowo sabotuja komunikacje zbiorowa, sami z niej nie
        korzystaja bo na codzien jezdza samochodami. Tmczasem komunikacje zbiorowa ze
        wzgledow ekologicznych i zdrowotnych nalezy PROMOWAC i MODERNIZOWAC. W
        cywilizowanych krajach czasami robi sie ja nawet bezplatna, zeby ludzie
        zrezygnowali z samochodow. U nas jak zwykle jest inaczej.
        • hlynur.bjorn Re: ale tu o co innego chodzi 08.11.07, 15:14
          Dokładnie
          Masz całkowita rację.

Jak można się dziwić,że w 3miescie są korki, jeśli jazda samochodem jest
          zbliżona kosztem a o niebo wygodniejsza?
          • kalinowski11 Re: ale tu o co innego chodzi 08.11.07, 15:50
            A konkretnie chodzi o to aby zachęcić ludzi do kupowania biletów
            miesięcznych... Jeżeli kupisz bilet miesięczny (do sześciu przystanków na cały
            tydzień) za 44 pln-y to kwotę tą wykorzystasz w 11 dni więc jego cena wydaje się
            atrakcyjna. Akurat często podróżuję dwoma autobusami, 155 i 162. Oszustwa
            pasażerów są nagminne.
            Wsiadam na przystanku Płocka i często widzę jak ludzie rzucają się
            do kasowników po minięciu skrzyżowania Kartuskiej i Łostowickiej (162) lub
            przystanku przy S.P. NR 8 na gdańskim Chełmie (155). Napiszecie, że dalej będą
            oszukiwać, tak będą, ale teraz
            przynajmniej zapłacą więcej... Wydaje mi się, że właśnie
            najbardziej atrakcyjne ceny powinny mieć bilety miesięczne,
            ponieważ płacisz z góry i co najważniejsze nie masz możliwości kombinowania.
            Pozdrawiam.

P.S. Mnie osobiście zmiany cieszą, ponieważ bilety które kupuję
            potanieją. (sieciówka i 6p od pn. do pt.)
            • Gość: przygod Re: ale tu o co innego chodzi IP: 85.219.158.* 08.11.07, 16:09
              A co jeśli kupujesz taki do 6p i jeździsz też czasami w innym kierunku po pracy
              (co nie jest aż takie niespotykane:) ? Wtedy tą swoją obniżkę o 2-5zł wyrównasz
              podwyżkami jednorazówek. Jak nazwać to obniżką?:) TO jedynie modyfikacja
              taryfy... i to w dodatku w ten sposób by zapewnić lepszy byt RENOMIE.
            • Gość: Limahl Re: ale tu o co innego chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 17:03
              a ja nie oszukuje i co mam placic wiecej, bo ktos gdzies oszukuje, a ktos inny
              nie potrafi go zlapac, choc ponoc powinien?
              a moze lepiej np. obnizyc ceny biletow w ogole, a odwyzszyc mandaty?
    • Gość: przygod Ciekawe gdzie ta obnizka? IP: 85.219.158.* 08.11.07, 15:50
      Pytam, bo według mnie to tylko zmiana taryfy!

Zazwyczaj porównania kosztów przejazdów robi się komponując statystyczny koszyk
      przejazdów. Czyli weźmy np kogoś kto dojeżdża codziennie do/z pracy i kupuje
      bilet okresowy ale też jednocześnie raz/kilka razy w tygodniu jedzie gdzieś do
      pracy w innym kierunku np na zakupy/do kina/kosciola/biblioteki/tak żeby sobie
      pojeździć itp. W BARDZO WIELU przypadkach obniżkę na semestralnym spłaci już po
      kilku przejazdach w innym kierunku niż ma bilet okresowy.

Kiedy wreszcie urząd miasta do ustawiania taryfy zatrudni jakiegoś marketingowca
      który sprawi, że prosta taryfa będzie przyjazna dla jego mieszkańców? No na
      prawdę potrafi zachęcić ludzi (proszę spojrzeć na przykład sieci PLAY z prostą
      płaską taryfą)! Logiczne jest że gdy cena sieciówki będzie bardziej przystępna
      ludzie kupią sobie ją bez kalkulacji dla świętego spokoju by nie kupować już
      więcej karnetów (a to i wygodne i tańsze dla miasta przy jednoczesnym stałym
      wpływie kasy). Ludzie na prawde lubią wygodne i tanie abonamenty które
      zaoszczędzają mase czasu. Inne miasta już jakoś potrafiły dość do takich
      wniosków. Ciekawe ile lat zajmie to Gdańskowi...
      Porzucenie taryfy gdzie każdy kolejny bilet nie jest mnożnikiem najmniejszego
      nominału to już pomysł godny umieszczenia na jakimś oddziale psychiatrycznym!
      Mieliśmy już taki przykład z całodziennym którego teraz prawie nigdzie nie można
      dostać (a u kierowcy ŻADNEGO) a teraz urzędnicy zabrali się za odkrywanie koła
      na nowo. Jako kolejny krok proponuję wprowadzić bilety z końcówkami 3 i 7 groszy
      bo przy odliczonych kwotach tez pewnie coś ktoś zakombinuje!

Jeszcze jedno do kombinacji pana Lisickiego. Żadne zmiany taryfy nic nie zmienią
      dopóki kontrolerzy renomy nie będą robić kontroli w różnych miejscach i co
      najważniejsze gdy ktoś ich wreszcie nie wyposaży w czytniki do kart miejskich
      (na kilkadziesiąt kontroli jakie miałem w B w tym roku ani razu go nie mieli).
      Ja osobiście mam wrażenie że ta cała zmiana NIE jest ma właśnie na celu
      ukrócenie kombinowania na biletach tylko przez pokrętność taryfy i problemy
      biletowe z niej wynikające zapewnienie bytu firmie RENOMA.
    • Gość: bilety 10-minutowe Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 17:25
      Jasna cholipcia!! Jak można podnosić cenę biletu 10 minutowego ze
      względu na cwaniactwo ludzi???!!!! Mam do pracy, a córka do szkoły
      zaledwie kilka przystanków i mieścimy się w 7 minutach. Teraz będę
      buliła połowę więcej!!! Głupia polityka!!!
      • kalinowski11 Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze 08.11.07, 17:41
        Gość portalu: bilety 10-minutowe napisał(a):

> Jasna cholipcia!! Jak można podnosić cenę biletu 10 minutowego ze
        > względu na cwaniactwo ludzi???!!!! Mam do pracy, a córka do szkoły
        > zaledwie kilka przystanków i mieścimy się w 7 minutach. Teraz będę
        > buliła połowę więcej!!! Głupia polityka!!!

To może kupicie miesięczne :)
        • Gość: %% Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.softlab.gda.pl 08.11.07, 22:19
          kalinowski11 napisał:
          > To może kupicie miesięczne :)

kalinowski, przestań, nie jest mi potrzebny miesięczny, bo do pracy na szczęscie mam blisko, natomiast często zdarza mi sie korzystac z komunikacji miejskiej na róznych, ale raczej krótkich trasach.
          To co, wg Ciebie nie mam prawa do tańszego przejazdu?
          Sugerujesz taksówke?
          No daj spokój przeciez widac, ze to nie jest w porzadku, ta argumentacja... Ci co kombinowali beda kombinowac, ale dlaczego stosowac odpowiedzialność zbiorową???
          pozdr.:-))
          • kalinowski11 Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze 09.11.07, 05:55
            Gość portalu: %% napisał(a):

> natomiast często zdarza mi sie korzystac z komunikacji miejskiej na >
            róznych, ale raczej krótkich trasach.

Twoja sytuacja jest troszeczkę inna, ja miałem na myśli osoby które
            jeżdżą do pracy i szkoły właśnie te "6" przystanków, one powinny
            kupić bilety miesięczne... już się nie odzywam bo mnie ukamienują :)
            Pozdrawiam.
    • Gość: na tak d o b r e r o z w i ą z a n i e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 17:42
      Wg mnie tok rozumowania jest prawidłowy. Ale należałoby z czasem
      odejść od taryfy czasowej tak by ją maksymalnie uprościć. Przede
      wszystkim zachęcać ludzi do biletów okresowych - są tańsze!! No i
      zwiększyć ilość punktów (promocje dla sprzedawców) ładowania karty
      miejskiej.
    • Gość: radoskor mój mały protest obywatelski IP: *.zab.nat.hnet.pl 08.11.07, 21:10
      Ja nie zgadzam się z podwyżką biletu 10min. ze 1,40 do 2 zł. Napisałem to w
      mailu do pana Lisickiego.Myślę , że to właściwa forma protestu. Jakby ktoś
      chciał powtórzyć moje działanie lub chciał pochwalić tą decyzję . To o to mail
      do pana wiceprezydenta Gdańska Lisickiego mam nadzieję , że
      prawidłowy(mail:e-mail: m.lisicki@gdansk.gda.pl)

to mój mail :
      Do pana wiceprezydenta Macieja Lisickiego
      Chciałbym wyrazić oburzenie z powodu wzrostu ceny biletów na 10 min. Wzrost ceny
      usprawiedliwia się nieuczciwością Gdańszczan.Chciałbym ostro zaprotestować , bo
      zdarza mi się kasować bilet nawet na 2 przystanki (czas trwania około 3 minut) .
      Szczerze poczułem się mocno urażony . Według mnie wzrost cen biletów jest niczym
      nieusprawiedliwiony , ponieważ jakość usług jest niska . (częste spóźnienia i
      niski komfort jazdy). Wiele razy spóźniłem się na umówione spotkania .
      Według mnie wzrost cen biletów uderzy w najbiedniejszych , ponieważ to oni
      korzystają najczęściej z komunikacji miejskiej . Oni wolą kupić pojedynczo
      bilety niż wydawać na bilety okresowe.
      Po drugie strategicznym celem miasta Gdańska powinno być przekonanie mieszkańców
      do jazdy komunikacją miejską (problem kongestii i zanieczyszczenia środowiska) .
      Podsumowując wzrost ceny biletów wywołał u mnie silne emocje . Na pewno w
      następnych wyborach na pana i pańską opcję nie zagłosuję . U moich znajomych
      wzrost ceny biletów wywołał podobne odczucia . Na potwierdzenie reakcji zwykłych
      ludzi polecam przeczytanie komentarzy na trójmiasto.pl.
      • Gość: %% Re: mój mały protest obywatelski IP: *.softlab.gda.pl 08.11.07, 22:22
        tez naskrobałam maila, ciekawe czy chociaz zostanie przeczytany???
        Bo na odpowiedź nie licze.
        • Gość: radoskor jakis skutek jest:))) IP: *.zab.nat.hnet.pl 09.11.07, 01:51
          nie wiem czy widziałes ale jakis skutek jest : ) pan lisicki zaczął się
          tłumaczyc na trojmiasto.pl w komentarzach

ps pewnie to nie wpływ mailii , ale jakies ziarenko dołożylismy: )))))
    • Gość: jendrek Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.gdynia.mm.pl 08.11.07, 22:33
      Pan Lisicki przesadza...Takie stwierdzenia są politycznie
      niepoprawne.
      Swoją drogą powinniśmy jako zakładnicy ZKM zdecydowanie bardziej
      rygorystycznie podchodzić do egzekwowania jakości usług naszego
      _drogiego_ przewożnika: na brud (ach ci wstrętni kombinatorzy...),
      umowność punktualności etc.
      A swoimi uwagami zasypmy tego PT vicePrezydenta, niech trwoni
      publiczne pieniądze na znaczki i koperty z wymyślonymi przezeń
      facecjami....
    • Gość: Aga Pomaska Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.chello.pl 08.11.07, 23:04
    • Gość: Aga Pomaska Jak taryfa w Gdańsku? IP: *.chello.pl 08.11.07, 23:06
      Propozycja obniżki cen biletów okresowych to krok w dobrym kierunku. Należy się
      jednak solidnie zastanowić, czy proponowane zmiany są wystarczające? No i co z z
      biletem 10-minutowym? Zapraszam do lektury mojego artykułu na ten temat i
      dzielenia sie swoimi opiniami na temat gdańskiej taryfy w ogóle.
      www.pomaska.pl/blog/jaka-taryfa-w-gdanskiej-komunikacji.html
    • Gość: mehehe Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: 62.218.146.* 09.11.07, 17:59
      Wiem, że nikt tu nie dojdzie z czytaniem (bo i po co) ale... Ładna obniżka ze
      1,40zł na 2zł. Czasami z pracy podjeżdżam na SKMkę - jeden przystanek. Do tej
      pory kasowałem bilety (1,40zł) ale teraz albo przestanę jeździć, albo przestanę
      kasować! Jadę jeden przystanek i dzięki temu mogę zdążyć na kolejkę, na którą
      piechotą nie mam szans - a następna do Wejherowa za 30 min...

W sumie, jak tak analizuję, to gdzie nie jadę w Gdańsku, to są dwa, trzy
      przystanki (zawsze do 10 min) a resztę podjeżdżam SKMką, więc ta obniżka biletów
      da mi po kieszeni... Czekam tylko na ten miesięczny na wszystkie linie + SKM -
      będzie się bardziej opłacało chyba...
      • Gość: mehehe Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: 62.218.146.* 09.11.07, 18:03
        I jeszcze dodam, że przydałby się bilet "na dwa przystanki" - jak w SKM. Ale
        oczywiście wg. ZTMu było by to kolejne narzędzie dla oszustów, bo przecież 95%
        pasażerów, to złodzieje (i pijacy, bo każdy pijak to złodziej).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka