Gość: bacardi Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.chello.pl 08.11.07, 09:49 Krew mnie zalała po przeczytaniu waszego artykułu. Panie Lisicki, nic mnie nie obchodzą ceny biletów strefowych, czy wspólny bilet trójmiejski. W Gdyni czy Sopocie nie byłem od lat, a z komunikacji miejskiej korzystam jadąc do szpitala czy do Reala po zakupy. NIgdy nie przekracza to 10 minut. I za to mam teraz płacić 2 złote? Pana myślenie współgra z logiką p.Religi. Wszyscy kierowcy będą płacić za te kilka procent powodujących ciężkie wypadki, a w Gdańsku wszyscy pasażerowie - za kilka procent gapowiczów. Od walki z gapowiczami jest Renoma, a nie podwyżki taryf. Pod rządami PO będziemy mieć metropolię, gdzie pod ścianami przemykać będą biedni i chorzy, bo 2 zł.to bochenek chleba. No, chyba że uda się wam doprowadzić do takich podwyżek innych cen, że bilety zyskają na atrakcyjności. Powodzenia, panie prezydencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaykam Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.limes.com.pl 08.11.07, 09:55 A ja kupiłam sieciówke na 5 miesięcy za 226,00 zł - znacznie mi portfel odchudziło, ale jeżdżę sobie spokojnie tramwajami i autobusami - nie dam Renomie zarobić. Pamiętam czasy kiedy 10-min. ulgowy kosztował 45gr!!! Czemu wszystko tak drożeje!?!?! A tu niby obniżka, ale nie do końca obniżka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan_Ciszkowski Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.chello.pl 08.11.07, 10:37 NIECH MI TU NIKT NIE PIEPRZY ŻE SĄ ZNIŻKI DZIĘKI RENOMIE,BO JAK WLEPIAJĄ MANDAT ZA PRZEKROCZONE PÓŁ MINUTY,MIMO ŻE SIĘ STAŁO W KORKU 10 MINUT,TO TO NIE JEST ZNIŻKA DZIĘKI RENOMIE,TYLKO DZIĘKI ZŁODZIEJSTWU(!) JAKIE STOSUJE SIĘ ZA POMOCĄ RENOMY NA PASAŻERACH.W dodatku są chamscy i wulgarni do potęgi. A ZNIŻKA TO ŻADNA! NA ZASADZIE: TYM ODBIERZEMY A DAMY TAMTYM.DAMY TYM CO GŁOŚNIEJ NARZEKAJĄ. Tak jak ktoś wyżej wspomniał: ta zniżka,to podwyżka,bo większość ludzi jeździ na tych 10-minutowych. W WARSZAWIE NA BILECIE ZA 2.40 ZŁ MOŻNA JEDNYM AUTOBUSEM PRZEJECHAĆ CAŁĄ WARSZAWĘ A NAWET POZA I STRACIĆ NA TO 2-3 GODZINY,A W GDAŃSKU ZA 2 ZŁOTE RAPTEM 2-3 PRZYSTANKI ZA PRAWIE TAKĄ SAMĄ CENĘ.Znów korupcja i złodziejstwo! (bez podtekstów politycznych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebra Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.mlyniec.gda.pl 08.11.07, 10:45 Jeśli renoma wlepiła ci bilet za stanie w korku - TO JESTEŚ OSTATNIM FRAJEREM!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drachu Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 11:27 Uno momento. Renoma może wlepić mandat, jeśli przekroczony został czas jazdy z winy korków? Podstawą nie jest czas podany na rozkładzie jazdy? Poważnie pytam, bo powyższa wypowiedź zabiła mi ćwieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiolka Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: 194.156.135.* 08.11.07, 12:58 >Podstawą nie jest czas podany na rozkładzie jazdy? Oczywiscie, ze tak. Zalozmy, ze jestem turysta, chce sie dostac z punktu A do punktu B, na rozkladzie napisane jest, ze zajmuje to 8 minut i taki kupuje bilet. I jestem w porzadku. W nosie mam topografie Gdanska, korki, ulewy, awarie autobusow czy widzimisie kontrolerow z Renomy. Gdyby mieli odmienne zdanie mozesz spokojnie robic dym. Kazdy sad cie wybroni ;-) Naprawde komus przydarzyly sie takie przeboje z Renoma?? Idac tropem myslenia kontrolerow z malym rozumkiem, to kazdy pasazer powinien miec dodatkowy bilet "na wszelki wypadek", bo a nuz bedzie korek i autobus przekroczy zakladany w rozkladzie czas przejazdu. Buuu huuu! Dalej tym tropem - mam rewolucyjny pomysl - nowe ubezpieczenie od spoznien komunikacji miejskiej. Pokrywaloby mandaty wystawione przez Renome. Osoby z duza iloscia takich mandatow na koncie placilyby wyzsza skladke, jako pasazer podwyzszonego ryzyka. ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz_mc A nie lepiej było obniżyć cenę biletu 30 min.??? 08.11.07, 10:22 Skąd takie debilne pomysły się biorą? Nie lepiej było zachęcić ludzi do kasowania biletów obniżką ceny tego do 30 minut, np do 2,2 pln albo 2?? Myślę, że odniosłoby to dużo większy skutek - nagroda (jest taniej niż było) motywuje dużo lepiej niż kara (jest drożej). Mogę się założyć, że ci co kasowali bilet w ostatniej chwili dalej będą tak robić, albo przed odcinkami na których są częste kontrole po prostu będą wysiadać i dalej z buta walić. Ja rozumiem jeszcze, że gdyby za tymi podwyżkami szedł wzrost komfortu podróżowania, ale nic takiego się nigdy nie działo. Żenada. Wspaniały przykład samorządności PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tryk Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.attu.pl 08.11.07, 10:42 maksymalnie 2 zł powinien kosztować bilet na jeden przejazd. Denerwujące jest też to że nie będzie można sobie tak łatwo łączyć biletów robiąc 1 godzinny z 3 10min. Trzeba będzie mieć kilka plików biletów na każdą okazję. Założę się że znajdzie się wielu którzy akurat nie będą mieli 1 godzinnego biletu i zmuszeni zostaną do nadpłacenia. A tych którzy oszukują ponoć wykluczyła już cudowna renoma więc po co to? Zwalają na gapowiczów winę za podwyżki żeby odwrócić uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nep Ceny biletów siec. w większych miastach Polski IP: 81.15.171.* 08.11.07, 10:46 Kraków - na 1 miesiąc wszystkie dni sieć imienny 94,00zł Warszawa - 30-dniowy miejski - ważny przez 30 kolejnych dowolnie wybranych dni 76,00zł Poznań - Miesięczny normalny na sieć, na linie zwykłe, pospieszne i nocne 88,00zł Wrocław - bilety na okaziciela 30-dniowe 90,00zł Olsztyn - sieciowy na wszystkie linie: zwykłą, nocną i pośpieszną 86 PLN Gdańsk - sieciowy - 110 zł (dziś 132 zł) Bez komentarza!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.Cichocki Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.chello.pl 08.11.07, 10:56 NIECH MI TU NIKT NIE PIEPRZY ,ŻADEN PAN LISICKI,ŻE SĄ ZNIŻKI DZIĘKI RENOMIE,BO JAK WLEPIAJĄ MANDAT ZA PRZEKROCZONE PÓŁ MINUTY,MIMO ŻE SIĘ STAŁO W KORKU 10 MINUT,TO TO NIE JEST ZNIŻKA DZIĘKI RENOMIE,TYLKO DZIĘKI ZŁODZIEJSTWU(!) JAKIE STOSUJE SIĘ ZA POMOCĄ RENOMY NA PASAŻERACH.W dodatku są chamscy i wulgarni do potęgi. A ZNIŻKA TO ŻADNA! NA ZASADZIE: TYM ODBIERZEMY A DAMY TAMTYM.DAMY TYM CO GŁOŚNIEJ NARZEKAJĄ. Tak jak ktoś wyżej wspomniał: ta zniżka,to podwyżka,bo większość ludzi jeździ na tych 10-minutowych. W WARSZAWIE NA BILECIE ZA 2.40 ZŁ MOŻNA JEDNYM AUTOBUSEM PRZEJECHAĆ CAŁĄ WARSZAWĘ A NAWET POZA I STRACIĆ NA TO 2-3 GODZINY,A W GDAŃSKU ZA 2 ZŁOTE RAPTEM 2-3 PRZYSTANKI ZA PRAWIE TAKĄ SAMĄ CENĘ.Znów korupcja i złodziejstwo! (bez podtekstów politycznych). m.lisicki@gdansk.gda.pl - piszcie do niego!niech się zejdzie z rozumem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es Maciej Lisicki - zapamiętajcie to nazwisko IP: 195.116.62.* 08.11.07, 11:06 tak bezczelnej manipulacji nie slyszałem, brawo dla Lisickiego, brawo dla jego tuby propagandowej Gazety Wyborczej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pls Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 11:52 w ogóle jestem za zniesieniem taryfy CZASOWEJ, przy takich korkach to straciło jakikolwiek sens, czasami jadę z Oruni Grn do Matarni prze Morenę (dwie przesiadki) i mimo,że powinnam jechać ok. 45 min (mam godzinny bilet) jadę ponad godzinę, jeszcze mnie nie złapali ale naprawdę nie wiem co miałabym powiedzieć kanarom, że w tym pierwszym autobusie stałam w korku??? a kontrola jest w trzecim i co teraz??? jak teraz kupować bilety: osobne na 10min, 30min? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dtht Panie TUSK!!! Kto Panu zapłacił za ten artykuł? IP: *.nsm.pl 08.11.07, 12:17 Twierdzić w czołówce, ze szykuje się wielka obniżka, a pożniej pisać, że najpopularniejsze bilety 10cio minutowe wzrastaja o 40% ??? SKANDAL! Artykuł SPONSOROWANY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wierszokletk_a Bilety w Gdańsku będą tańsze 08.11.07, 12:17 Co za hipokryzja ja nie mogę wrrrr. Jak dziennikarz mógł w ten sposób zatytułować ten artykuł??? Przecie4z to ewidentnie jest gruba podwyżka!!! Gros osób kupuje przecież te bilety do 1o minut!!! Skoro miasto chce złupić pasażerów komunikacji miejskiej niech nazywa przynajmniej rzeczy po imieniu!!! Co za bezmyślność, w mieście sparaliżowanym korkami podwyższać ceny biletów??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa a w warszawie sieciowy na wszystko - 64 zł IP: *.polskieradio.pl 08.11.07, 12:21 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josipBros Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.eti.pg.gda.pl 08.11.07, 13:26 radio erewań podaje: w moskwie na placu czerwonym rozdają rowery... nic dodać nic ująć, jakoś prasy rodem z poprzedniego wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Łódź jest większa od gdańska a bilety sa tańsze IP: *.toya.net.pl 08.11.07, 13:26 10 min -1.70, 30 min.- 2.40, godzina- 3.60, bilety okresowe (w Łodzi nazywamy je migawkami) kupuje sie na trasy a nie ilość przystanków. Co miasto to inne rozwiązania jak z tego wynika. Nie wiadomo które lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kor Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 08.11.07, 13:49 Panie Lisicki, miej Pan honor i przyznaj Pan szczerze, ze bilety w Gdansku sa horrendalnie drogie! Dziwne jest fakt, ze w miescie stolecznym Warszawa bilet 3 dniowy normalny kosztuje 12 zl, a bilet sieciowy miesieczny ( oczywiscie mozemy tez korzysac z metra )kosztuje bodajze okolo 60 zl! Skoro wzroslywplywy ze sprzedazy biletow to pora na wieksza obnizke lub na podjecie uchwaly rady miasta gdanska o refundacji kosztow biletow, tak jak jest w innych miastach np w Warszawie. Uwazam ze ceny trojmiskie sa na hamskim wysokim poziomiee i wyraznie wyrozniaja sie in minus na tle innych wiekszych aglomeracji w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.gdynia.mm.pl 08.11.07, 14:04 do tych "tanich" biletów dopłacą ci co kupują jednorazówki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba D E M O N S T R A C J A przeciwko podwyzkom IP: 195.116.62.* 08.11.07, 14:09 proszę o kontakt osoby chętne do uczestnictwa i współorganizowania demonstracji przeciwko podwyżkom cen biletów. Jesteśmy w trakcie wstępnych ustaleń organizacyjnych. Kontakt 123sebastian@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesięczniak a może zapytasz się o zdanie kupujacych okresowe? IP: *.such.nat.hnet.pl 08.11.07, 14:18 mam gdzieś twoje demonstracje, ja zapłacę taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: a może zapytasz się o zdanie kupujacych okres IP: 195.116.62.* 08.11.07, 14:29 czy to powód do obelg? Przecież nie ptrotestujemy przeciwko obnizce cen za okresowe, ale przeciw podwyżce prwdopodbnie najbardziej popularnego biletu 10 minutowego. Zgadzamy się z argumentacją, że więcej ludzi kasuje, więcej ludzi kupuje bilety, większa kasa wpływa do ZKM, wiec czas na obniżki, tylko pytamy skąd ta podwyżka, skoro ma byc obniżka. Nie chcemy ładnie zapakowanej i ładnie sprzedanej przez młodego i być może (?) nieświadomego wyrafinowania urzędników dziennikarza GW ściemy przyjąć do wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
zylioner Mysl miesniaczku 08.11.07, 14:30 demonstracja jak sadze jest przeciw podwyzkom najpopularniejszych biletom, a nie obnizkom miesiecznych. Nie probuj dzielic ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przygod ciekawa ta logika IP: 85.219.158.* 08.11.07, 14:33 Skoro RENOMA jest tak wydajna a nie potrafi sobie poradzić z tymi rzekomymi kombinatorami to należy z nimi rozwiązać umowę i zatrudnić kogoś innego kto będzie potrafił robić kontrole w rożnych miejscach trasy a nie w tych samych jak to ma miejsce teraz. Tym bardziej należy rozwiązać tą umowę skoro firma ta została wynajęta w kontekście argumentów mówiących że zmiana ta pozwoli na obniżenie cen biletów. Nie ma żadnego rozsądnego argumentu za coraz większym komplikowaniem taryfy którego efektem jest tylko coraz większa dysproporcja kosztu usługi do jej faktycznej ceny. Za to możemy się spodziewać że będą kolejne utrudnienia (czy teraz kierowca będzie miał całe stado rodzajów karnetów, nie będzie można wprost skasować trzech 10minutowych by uzyskać godzinny itp) lub ukryte podwyżki (nadal będzie karnet tylko 3x2zł i za pół godziny zapłacimy przez to 4zł). Widać obecni urzędnicy to pracownicy rodem z PRL skoro nie potrafią zrozumieć że dobra taryfa to taryfa przyjazna dla mieszańców, taka co będzie zachęcać do korzystania z ich usług. Motywowanie podwyżek oszustwami w przypadku mieszkańców takich jak ja (płacących za każdy przejazd wedle taryfy) jest wybitnie nie na miejscu i w normalnym kraju taki pan "ekspert" taryfowy już dawno by stracił pracę...zaś jego firma przeprosiła za jego niefortunną wypowiedź! Odpowiedz Link Zgłoś
zylioner ale tu o co innego chodzi 08.11.07, 14:44 Oni chca zlikwidowac bilety skladane (czyli wsiadacie w dwojke i jedziecie 20 minut -> kasujecie 2 bilety 10 minutowe a po 10 minutach jeszcze jeden) tak jak juz zrobili z calodziennymi. Normalny czlowiek sprzedalby to jako promocje a tu prosze panstwa ciach lepiej skomplikowac! Mam czasem wrazenie ze celowo sabotuja komunikacje zbiorowa, sami z niej nie korzystaja bo na codzien jezdza samochodami. Tmczasem komunikacje zbiorowa ze wzgledow ekologicznych i zdrowotnych nalezy PROMOWAC i MODERNIZOWAC. W cywilizowanych krajach czasami robi sie ja nawet bezplatna, zeby ludzie zrezygnowali z samochodow. U nas jak zwykle jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
hlynur.bjorn Re: ale tu o co innego chodzi 08.11.07, 15:14 Dokładnie Masz całkowita rację. Jak można się dziwić,że w 3miescie są korki, jeśli jazda samochodem jest zbliżona kosztem a o niebo wygodniejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: ale tu o co innego chodzi 08.11.07, 15:50 A konkretnie chodzi o to aby zachęcić ludzi do kupowania biletów miesięcznych... Jeżeli kupisz bilet miesięczny (do sześciu przystanków na cały tydzień) za 44 pln-y to kwotę tą wykorzystasz w 11 dni więc jego cena wydaje się atrakcyjna. Akurat często podróżuję dwoma autobusami, 155 i 162. Oszustwa pasażerów są nagminne. Wsiadam na przystanku Płocka i często widzę jak ludzie rzucają się do kasowników po minięciu skrzyżowania Kartuskiej i Łostowickiej (162) lub przystanku przy S.P. NR 8 na gdańskim Chełmie (155). Napiszecie, że dalej będą oszukiwać, tak będą, ale teraz przynajmniej zapłacą więcej... Wydaje mi się, że właśnie najbardziej atrakcyjne ceny powinny mieć bilety miesięczne, ponieważ płacisz z góry i co najważniejsze nie masz możliwości kombinowania. Pozdrawiam. P.S. Mnie osobiście zmiany cieszą, ponieważ bilety które kupuję potanieją. (sieciówka i 6p od pn. do pt.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przygod Re: ale tu o co innego chodzi IP: 85.219.158.* 08.11.07, 16:09 A co jeśli kupujesz taki do 6p i jeździsz też czasami w innym kierunku po pracy (co nie jest aż takie niespotykane:) ? Wtedy tą swoją obniżkę o 2-5zł wyrównasz podwyżkami jednorazówek. Jak nazwać to obniżką?:) TO jedynie modyfikacja taryfy... i to w dodatku w ten sposób by zapewnić lepszy byt RENOMIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Limahl Re: ale tu o co innego chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 17:03 a ja nie oszukuje i co mam placic wiecej, bo ktos gdzies oszukuje, a ktos inny nie potrafi go zlapac, choc ponoc powinien? a moze lepiej np. obnizyc ceny biletow w ogole, a odwyzszyc mandaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przygod Ciekawe gdzie ta obnizka? IP: 85.219.158.* 08.11.07, 15:50 Pytam, bo według mnie to tylko zmiana taryfy! Zazwyczaj porównania kosztów przejazdów robi się komponując statystyczny koszyk przejazdów. Czyli weźmy np kogoś kto dojeżdża codziennie do/z pracy i kupuje bilet okresowy ale też jednocześnie raz/kilka razy w tygodniu jedzie gdzieś do pracy w innym kierunku np na zakupy/do kina/kosciola/biblioteki/tak żeby sobie pojeździć itp. W BARDZO WIELU przypadkach obniżkę na semestralnym spłaci już po kilku przejazdach w innym kierunku niż ma bilet okresowy. Kiedy wreszcie urząd miasta do ustawiania taryfy zatrudni jakiegoś marketingowca który sprawi, że prosta taryfa będzie przyjazna dla jego mieszkańców? No na prawdę potrafi zachęcić ludzi (proszę spojrzeć na przykład sieci PLAY z prostą płaską taryfą)! Logiczne jest że gdy cena sieciówki będzie bardziej przystępna ludzie kupią sobie ją bez kalkulacji dla świętego spokoju by nie kupować już więcej karnetów (a to i wygodne i tańsze dla miasta przy jednoczesnym stałym wpływie kasy). Ludzie na prawde lubią wygodne i tanie abonamenty które zaoszczędzają mase czasu. Inne miasta już jakoś potrafiły dość do takich wniosków. Ciekawe ile lat zajmie to Gdańskowi... Porzucenie taryfy gdzie każdy kolejny bilet nie jest mnożnikiem najmniejszego nominału to już pomysł godny umieszczenia na jakimś oddziale psychiatrycznym! Mieliśmy już taki przykład z całodziennym którego teraz prawie nigdzie nie można dostać (a u kierowcy ŻADNEGO) a teraz urzędnicy zabrali się za odkrywanie koła na nowo. Jako kolejny krok proponuję wprowadzić bilety z końcówkami 3 i 7 groszy bo przy odliczonych kwotach tez pewnie coś ktoś zakombinuje! Jeszcze jedno do kombinacji pana Lisickiego. Żadne zmiany taryfy nic nie zmienią dopóki kontrolerzy renomy nie będą robić kontroli w różnych miejscach i co najważniejsze gdy ktoś ich wreszcie nie wyposaży w czytniki do kart miejskich (na kilkadziesiąt kontroli jakie miałem w B w tym roku ani razu go nie mieli). Ja osobiście mam wrażenie że ta cała zmiana NIE jest ma właśnie na celu ukrócenie kombinowania na biletach tylko przez pokrętność taryfy i problemy biletowe z niej wynikające zapewnienie bytu firmie RENOMA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bilety 10-minutowe Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 17:25 Jasna cholipcia!! Jak można podnosić cenę biletu 10 minutowego ze względu na cwaniactwo ludzi???!!!! Mam do pracy, a córka do szkoły zaledwie kilka przystanków i mieścimy się w 7 minutach. Teraz będę buliła połowę więcej!!! Głupia polityka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze 08.11.07, 17:41 Gość portalu: bilety 10-minutowe napisał(a): > Jasna cholipcia!! Jak można podnosić cenę biletu 10 minutowego ze > względu na cwaniactwo ludzi???!!!! Mam do pracy, a córka do szkoły > zaledwie kilka przystanków i mieścimy się w 7 minutach. Teraz będę > buliła połowę więcej!!! Głupia polityka!!! To może kupicie miesięczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: %% Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.softlab.gda.pl 08.11.07, 22:19 kalinowski11 napisał: > To może kupicie miesięczne :) kalinowski, przestań, nie jest mi potrzebny miesięczny, bo do pracy na szczęscie mam blisko, natomiast często zdarza mi sie korzystac z komunikacji miejskiej na róznych, ale raczej krótkich trasach. To co, wg Ciebie nie mam prawa do tańszego przejazdu? Sugerujesz taksówke? No daj spokój przeciez widac, ze to nie jest w porzadku, ta argumentacja... Ci co kombinowali beda kombinowac, ale dlaczego stosowac odpowiedzialność zbiorową??? pozdr.:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze 09.11.07, 05:55 Gość portalu: %% napisał(a): > natomiast często zdarza mi sie korzystac z komunikacji miejskiej na > róznych, ale raczej krótkich trasach. Twoja sytuacja jest troszeczkę inna, ja miałem na myśli osoby które jeżdżą do pracy i szkoły właśnie te "6" przystanków, one powinny kupić bilety miesięczne... już się nie odzywam bo mnie ukamienują :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na tak d o b r e r o z w i ą z a n i e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 17:42 Wg mnie tok rozumowania jest prawidłowy. Ale należałoby z czasem odejść od taryfy czasowej tak by ją maksymalnie uprościć. Przede wszystkim zachęcać ludzi do biletów okresowych - są tańsze!! No i zwiększyć ilość punktów (promocje dla sprzedawców) ładowania karty miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radoskor mój mały protest obywatelski IP: *.zab.nat.hnet.pl 08.11.07, 21:10 Ja nie zgadzam się z podwyżką biletu 10min. ze 1,40 do 2 zł. Napisałem to w mailu do pana Lisickiego.Myślę , że to właściwa forma protestu. Jakby ktoś chciał powtórzyć moje działanie lub chciał pochwalić tą decyzję . To o to mail do pana wiceprezydenta Gdańska Lisickiego mam nadzieję , że prawidłowy(mail:e-mail: m.lisicki@gdansk.gda.pl) to mój mail : Do pana wiceprezydenta Macieja Lisickiego Chciałbym wyrazić oburzenie z powodu wzrostu ceny biletów na 10 min. Wzrost ceny usprawiedliwia się nieuczciwością Gdańszczan.Chciałbym ostro zaprotestować , bo zdarza mi się kasować bilet nawet na 2 przystanki (czas trwania około 3 minut) . Szczerze poczułem się mocno urażony . Według mnie wzrost cen biletów jest niczym nieusprawiedliwiony , ponieważ jakość usług jest niska . (częste spóźnienia i niski komfort jazdy). Wiele razy spóźniłem się na umówione spotkania . Według mnie wzrost cen biletów uderzy w najbiedniejszych , ponieważ to oni korzystają najczęściej z komunikacji miejskiej . Oni wolą kupić pojedynczo bilety niż wydawać na bilety okresowe. Po drugie strategicznym celem miasta Gdańska powinno być przekonanie mieszkańców do jazdy komunikacją miejską (problem kongestii i zanieczyszczenia środowiska) . Podsumowując wzrost ceny biletów wywołał u mnie silne emocje . Na pewno w następnych wyborach na pana i pańską opcję nie zagłosuję . U moich znajomych wzrost ceny biletów wywołał podobne odczucia . Na potwierdzenie reakcji zwykłych ludzi polecam przeczytanie komentarzy na trójmiasto.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: %% Re: mój mały protest obywatelski IP: *.softlab.gda.pl 08.11.07, 22:22 tez naskrobałam maila, ciekawe czy chociaz zostanie przeczytany??? Bo na odpowiedź nie licze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radoskor jakis skutek jest:))) IP: *.zab.nat.hnet.pl 09.11.07, 01:51 nie wiem czy widziałes ale jakis skutek jest : ) pan lisicki zaczął się tłumaczyc na trojmiasto.pl w komentarzach ps pewnie to nie wpływ mailii , ale jakies ziarenko dołożylismy: ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jendrek Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: *.gdynia.mm.pl 08.11.07, 22:33 Pan Lisicki przesadza...Takie stwierdzenia są politycznie niepoprawne. Swoją drogą powinniśmy jako zakładnicy ZKM zdecydowanie bardziej rygorystycznie podchodzić do egzekwowania jakości usług naszego _drogiego_ przewożnika: na brud (ach ci wstrętni kombinatorzy...), umowność punktualności etc. A swoimi uwagami zasypmy tego PT vicePrezydenta, niech trwoni publiczne pieniądze na znaczki i koperty z wymyślonymi przezeń facecjami.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Pomaska Jak taryfa w Gdańsku? IP: *.chello.pl 08.11.07, 23:06 Propozycja obniżki cen biletów okresowych to krok w dobrym kierunku. Należy się jednak solidnie zastanowić, czy proponowane zmiany są wystarczające? No i co z z biletem 10-minutowym? Zapraszam do lektury mojego artykułu na ten temat i dzielenia sie swoimi opiniami na temat gdańskiej taryfy w ogóle. www.pomaska.pl/blog/jaka-taryfa-w-gdanskiej-komunikacji.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mehehe Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: 62.218.146.* 09.11.07, 17:59 Wiem, że nikt tu nie dojdzie z czytaniem (bo i po co) ale... Ładna obniżka ze 1,40zł na 2zł. Czasami z pracy podjeżdżam na SKMkę - jeden przystanek. Do tej pory kasowałem bilety (1,40zł) ale teraz albo przestanę jeździć, albo przestanę kasować! Jadę jeden przystanek i dzięki temu mogę zdążyć na kolejkę, na którą piechotą nie mam szans - a następna do Wejherowa za 30 min... W sumie, jak tak analizuję, to gdzie nie jadę w Gdańsku, to są dwa, trzy przystanki (zawsze do 10 min) a resztę podjeżdżam SKMką, więc ta obniżka biletów da mi po kieszeni... Czekam tylko na ten miesięczny na wszystkie linie + SKM - będzie się bardziej opłacało chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mehehe Re: Bilety w Gdańsku będą tańsze IP: 62.218.146.* 09.11.07, 18:03 I jeszcze dodam, że przydałby się bilet "na dwa przystanki" - jak w SKM. Ale oczywiście wg. ZTMu było by to kolejne narzędzie dla oszustów, bo przecież 95% pasażerów, to złodzieje (i pijacy, bo każdy pijak to złodziej). Odpowiedz Link Zgłoś