Dodaj do ulubionych

Wyższe pensje nauczycieli

IP: *.limes.com.pl 04.01.08, 12:26
Studiuję pedagogikę z wczesną edukacją i nauczaniem języka angielskiego na UG. Na moim kierunku i roku jest 30 osób - jak sądzicie, ile tak naprawdę z nas będzie później uczyło w szkołach? Z tego co wiem to ok. 5. I mimo uroków pracy przedszkolanki lub nauczyciela I-III nie mamy zamiaru pracować za głodowe pensje. Stażystą jest się przez rok i wtedy dostaje się na rękę ok 700zł, na które się trzeba nieźle napracować (jesteśmy po praktykach). Zasady awansów są od lat niejasne, wprowadzają tylko niepotrzebny zamęt w pracy i jedyną motywacją aby o awans się starać są pieniądze, bo przecież nie ma to nic wspólnego z podnoszeniem własnych kwalifikacji zawodowych. Nie dziwcie się, że brakuje nauczycieli, będzie ich coraz bardziej brakowało.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zosia Wyższe pensje nauczycieli IP: *.multicon.pl 04.01.08, 23:37
      Bzdura! Pracowałam w Gdyni 10 lat i mój dodatek motywacyjny wynosił
      0 !!
      • yoka1 Re: Wyższe pensje nauczycieli 05.01.08, 12:26
        wiesz, co nawet gdyby faktycznie wynosił 70 netto, to aż wstyd nazywać to "motywacyjnym". Kogo to ma zmotywować? Bo chyba nawet 15-latek za taką kwotę nie czułby się zmotywowany do pomocy własnej babci przez cały miesiąc, a nauczycieli ma to motywować do "bycia zaangażowanym i super przygotowanym"! Śmiech na sali!
    • Gość: :] Wyższe pensje nauczycieli IP: *.chello.pl 05.01.08, 13:35
      Dla mnie śmiesznym jest fakt iż tak naprawde kazdy kto teraz jest nauczycielem W PELNI SWIADOMIE wybral taki a nie inny zawod i pewnie liczyl sie z faktem iz jego zarobki beda takie a nie inne... Nikt na sile przeciez tych ludzi do niczego nie zmusza ani nie zmuszal!
      • Gość: marta Re: Wyższe pensje nauczycieli IP: 78.88.167.* 16.02.08, 22:16
        Pewnie, ze nie zmusza. Po prostu lubimy swoją pracę, ale żyć i
        nakarmić swoje dzieci też trzeba mieć za co.Zawód jest naszm
        wyborem,pensje nie.A poza tym zawsze obiecują więcej, a nigdy słowa
        nie dotrzymali. Robią wielkie halo, a potem dostajemy 30 zł na rękę.
        Dzieci mają wyższe kieszonkowe!Dajcie żyć!
    • Gość: kasik Wyższe pensje nauczycieli IP: 212.160.71.* 16.01.08, 08:01
      Chyba przeniosę się nad morze , bo tam tak dobrze płacą
      nauczycielom...Ja w swojej gminie dostaję 43 zł. dodatku
      motywacyjnego i aż 35 zł. za wychowawstwo!
    • michal_3miasto1 Re: Wyższe pensje nauczycieli 17.02.08, 13:37
      Ale wypas! To już emeryci dostaną wyższe podwyżki!
    • Gość: bibi Wyższe pensje nauczycieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 12:26
      W rągowie dodatek sięga 3% i w wielu przypadkach wcale.
    • Gość: były nauczyciel Re: Wyższe pensje nauczycieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:20
      itak nie dostaniesz więcej ale ucz siedalej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka