Dodaj do ulubionych

pierogi ruskie

IP: *.multicon.pl / 192.168.30.* 09.09.03, 14:21
gdzie w trojmiescie mozna zjesc dobre lub jeszcze lepsze pierogi ruskie
znacie jakis adres??
Obserwuj wątek
    • Gość: smakosz Re: pierogi ruskie IP: *.Red-81-35-184.pooles.rima-tde.net 09.09.03, 14:28
      Gość portalu: cracow napisał(a):

> gdzie w trojmiescie mozna zjesc dobre lub jeszcze lepsze pierogi ruskie
      > znacie jakis adres??

Najlepsze są pierogi z farszem z KRÓLIKA - gadzina durna, ale dobrze
      przyrządzona bywa zjadliwa. Ważne, żeby go ubić jednym walnięciem!
      • Gość: cracow Re: pierogi ruskie IP: *.multicon.pl / 192.168.30.* 09.09.03, 14:57
        ruskie czyli z nadzieniem z sera bialego z ziemniakami z cebulka pieprzem i
        paroma innymi skladnikami
        sorry o gustach sie nie dyskutuje ale ja poprostu nie cierpie pierogow z miesem
        (ZADNYM) a idac ulicami trojmiasta mnostwo pizzeri i innego rodzaju fast food'ow
        lub nie daj boze... wszedzie smazona wedzona gotowana ryba bleeee
        niestety by sama zrobic nie mam warunkow
        wiec czy zna ktos mile przytulne miejsce gdzie daja dobrze zjesc ?
        nie rybe, ale bardzo chetnie ruskie pierogi bez miesa!!

w Krakowie można to dostać w każdej knajpie dlaczego tu nie?
        • orissa Re: pierogi ruskie 09.09.03, 15:41
          Cracow, w Pierogarni, ul.Piwna.
          • Gość: zibi Re: pierogi ruskie IP: 192.11.224.* 09.09.03, 15:47
            Orissa wie gdzie daja pierogi, ale pewnie ich tam nigdy nie jadła
            • orissa Re: pierogi ruskie 09.09.03, 15:49
              Gość portalu: zibi napisał(a):

> Orissa wie gdzie daja pierogi, ale pewnie ich tam nigdy nie jadła

Nie wiesz to nie mów.
              • Gość: miki Re: pierogi ruskie IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.03, 19:56
                Gdynia,Skwer Kosciuszki.Zdaje sie ze to miejsce nazywa sie minutka,czy
                kwadrans.pomiedzy Swietojanska a Zeromskiego.Daja szybko,smacznioe i niedrogo
                jesc.
                Przy okazji podam specjalnie dla Ciebie przepis na "bezwonna rybe"Oczywiscie
                nie smazona.
                Biezesz lososia lub pstraga,oczyszczonego z wnetrznosci.Opluczesz pod bierzaca
                zimna woda,obsuszysz papierem.Srodek wypelnisz posiekanymi
                koperkiem,szczypiorkiem,plasterkami cytryny i 4-5 ziarnkami pieprzu.
                Calosc pokropisz bialym winem , okryjesz paroma liscmi laurowymi i zawiniesz
                szczelnie w podwojna, natluszczona folie aluminiowa.Wlozysz w ogrzany do 180°
                Cpiekarnik na 45 minut.Po wyjeciu z piekarnika odwiniesz ostroznie folie i
                usuniesz skore oraz pletwy.Przelozysz na polmisek i usuniesz skore z drugiej
                strony.
                Gotowe.Podaje sie z dowolnym sosem.Dla mnie najlepszy jest koperkowy.Smakuje
                niebiansko.
                Podalem specjalnie dla Ciebie,poniewaz rowniez nie lubie pierogow z miesem i
                smazonej ryby.Czy jadles pierogi z bananami?
                • Gość: cracow Re: pierogi ruskie IP: *.multicon.pl / 192.168.30.* 10.09.03, 21:06
                  moze kiedys sie przelamie i zrobie ta rybke
                  ale pierogow z bananem nie jadlam... co do nich sie dodaje by nie byly mdle?
                  uwielbiam banany ale surowe nieprzetworzone :) prosto ze skorki
                  pomysl mnie zaintrygowal jak masz jakis konkretny przepis to bardzo prosze jak
                  tylko wroce do domu to wyprobuje

cracow(ianka)
                  • Gość: miki Re: pierogi ruskie IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 23:30
                    Nic.Wcale nie sa mdle.Sprobuj.Jak bedziesz robila kiedys pierogi,to w miejsce
                    farszu wloz kawalek banana.Dla mnie pycha.
                    pozdr.Piotr
                    • Gość: miki Re: pierogi ruskie IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 23:34
                      Oczywiscie jesli piszemy,pierogi to mamy na mysli te "Ruskie".Z wody.Pierogi
                      jakie jadlem w Przemyslu,pieczone w piecu chlebowym,to inna historia.
    • Gość: cracow reasumujac... IP: *.multicon.pl / *.waw.cdp.pl 13.09.03, 00:25
      pierogarnia
      jest ok ruskie musialam dopieprzyc na szczescie sa przyprawy pod reka
      fantazyjne z serem rodzynkami cynamonem i czyms... duzo lepsze

kwadrans
      moj pierwszy posilek w Gdyni wczesniej nie chcialam komentowac, ale... duze ale
      tylko kawe jestem w stanie polecic, nie przetestowalam calego menu i nikt mnie
      nie zmusi...

luna
      gdzies na wladyslawa 4 filet po teksansku ok

ale jak wpadne tu na dluzej postaram sie o wlasna kuchnie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka