Gość: cracow IP: *.multicon.pl / 192.168.30.* 09.09.03, 14:21 gdzie w trojmiescie mozna zjesc dobre lub jeszcze lepsze pierogi ruskie znacie jakis adres?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smakosz Re: pierogi ruskie IP: *.Red-81-35-184.pooles.rima-tde.net 09.09.03, 14:28 Gość portalu: cracow napisał(a): > gdzie w trojmiescie mozna zjesc dobre lub jeszcze lepsze pierogi ruskie > znacie jakis adres?? Najlepsze są pierogi z farszem z KRÓLIKA - gadzina durna, ale dobrze przyrządzona bywa zjadliwa. Ważne, żeby go ubić jednym walnięciem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracow Re: pierogi ruskie IP: *.multicon.pl / 192.168.30.* 09.09.03, 14:57 ruskie czyli z nadzieniem z sera bialego z ziemniakami z cebulka pieprzem i paroma innymi skladnikami sorry o gustach sie nie dyskutuje ale ja poprostu nie cierpie pierogow z miesem (ZADNYM) a idac ulicami trojmiasta mnostwo pizzeri i innego rodzaju fast food'ow lub nie daj boze... wszedzie smazona wedzona gotowana ryba bleeee niestety by sama zrobic nie mam warunkow wiec czy zna ktos mile przytulne miejsce gdzie daja dobrze zjesc ? nie rybe, ale bardzo chetnie ruskie pierogi bez miesa!! w Krakowie można to dostać w każdej knajpie dlaczego tu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: pierogi ruskie IP: 192.11.224.* 09.09.03, 15:47 Orissa wie gdzie daja pierogi, ale pewnie ich tam nigdy nie jadła Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: pierogi ruskie 09.09.03, 15:49 Gość portalu: zibi napisał(a): > Orissa wie gdzie daja pierogi, ale pewnie ich tam nigdy nie jadła Nie wiesz to nie mów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: pierogi ruskie IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.03, 19:56 Gdynia,Skwer Kosciuszki.Zdaje sie ze to miejsce nazywa sie minutka,czy kwadrans.pomiedzy Swietojanska a Zeromskiego.Daja szybko,smacznioe i niedrogo jesc. Przy okazji podam specjalnie dla Ciebie przepis na "bezwonna rybe"Oczywiscie nie smazona. Biezesz lososia lub pstraga,oczyszczonego z wnetrznosci.Opluczesz pod bierzaca zimna woda,obsuszysz papierem.Srodek wypelnisz posiekanymi koperkiem,szczypiorkiem,plasterkami cytryny i 4-5 ziarnkami pieprzu. Calosc pokropisz bialym winem , okryjesz paroma liscmi laurowymi i zawiniesz szczelnie w podwojna, natluszczona folie aluminiowa.Wlozysz w ogrzany do 180° Cpiekarnik na 45 minut.Po wyjeciu z piekarnika odwiniesz ostroznie folie i usuniesz skore oraz pletwy.Przelozysz na polmisek i usuniesz skore z drugiej strony. Gotowe.Podaje sie z dowolnym sosem.Dla mnie najlepszy jest koperkowy.Smakuje niebiansko. Podalem specjalnie dla Ciebie,poniewaz rowniez nie lubie pierogow z miesem i smazonej ryby.Czy jadles pierogi z bananami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracow Re: pierogi ruskie IP: *.multicon.pl / 192.168.30.* 10.09.03, 21:06 moze kiedys sie przelamie i zrobie ta rybke ale pierogow z bananem nie jadlam... co do nich sie dodaje by nie byly mdle? uwielbiam banany ale surowe nieprzetworzone :) prosto ze skorki pomysl mnie zaintrygowal jak masz jakis konkretny przepis to bardzo prosze jak tylko wroce do domu to wyprobuje cracow(ianka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: pierogi ruskie IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 23:30 Nic.Wcale nie sa mdle.Sprobuj.Jak bedziesz robila kiedys pierogi,to w miejsce farszu wloz kawalek banana.Dla mnie pycha. pozdr.Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: pierogi ruskie IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 23:34 Oczywiscie jesli piszemy,pierogi to mamy na mysli te "Ruskie".Z wody.Pierogi jakie jadlem w Przemyslu,pieczone w piecu chlebowym,to inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracow reasumujac... IP: *.multicon.pl / *.waw.cdp.pl 13.09.03, 00:25 pierogarnia jest ok ruskie musialam dopieprzyc na szczescie sa przyprawy pod reka fantazyjne z serem rodzynkami cynamonem i czyms... duzo lepsze kwadrans moj pierwszy posilek w Gdyni wczesniej nie chcialam komentowac, ale... duze ale tylko kawe jestem w stanie polecic, nie przetestowalam calego menu i nikt mnie nie zmusi... luna gdzies na wladyslawa 4 filet po teksansku ok ale jak wpadne tu na dluzej postaram sie o wlasna kuchnie... Odpowiedz Link Zgłoś