Gość: aga IP: *.105.192.213.cable.satra.pl 05.06.08, 22:34 Tusku drogi, mooossssttuuuuuuu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nudlarz a może tak? koniecznie przeczytaj! IP: *.centertel.pl 05.06.08, 23:14 a gdyby przejechać przez rzekę nudlodajnym tandemem mobilnym? Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Kwidzyn czeka na most 06.06.08, 00:01 To przeprawa w Gniewie funkcjonuje ?!? Czy ktoś mi może powiedzieć w jakich porach, bo już trzykrotnie tam wylądowałem i za każdym razem: "z powodu niskiego stanu wody...". A tabliczka o tym informująca wyglądała jakby zapuściła korzenie i od 30 lat nikt jej nie podlewał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek c. Re: Kwidzyn czeka na most IP: 82.177.161.* 11.09.08, 13:33 tak przeprawa promowa cały czas funkcjonuje ale wszystko zalezy od wysokosci poziomu wody na rzece. poza tym prom pływa tylko we sezonie od kwietnia/maja do listopada w godzinach od 6stej chyba do 20stej. im blizej zimy tym pływa coraz krocej az w koncu staje :D jeszcze jest tez przeprawa we wsi korzeniewo - opalenie. jak chcesz sie wybrac na prom topodaej ci nr kontaktowy do faceta z budki, zawsze przed wyjazdem zadzwon i spytaj sie czy prom plywa i ile samochodow w kolejce: 606998403 prom w gniewie 604908683 prom w opaleniu Odpowiedz Link Zgłoś
polak_maly123 Już widzę te tiry bujające się na falach... 06.06.08, 08:52 Już widzę te tiry bujające się na falach przeprawy przez Wisłę! :/ Czy i dlaczego Warszafka na chce gospodarczo uśmiercić region kwidzyński odcinając go od autostrady A1?? Jak te przygłupy z min. infrastruktury wyobrażają sobie normalny dojazd zmasowanego transportu ciężkiego do zakładów przemysłowych Kwidzynia? Jako TIR pływający na "zabytkowej" przeprawie promowej, która zresztą najczęściej jest nieczynna??!! Normalnie D.E.B.I.L.E !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Kwidzyn czeka na most IP: *.kwidzyn.mm.pl 07.06.08, 09:36 Cytat: "Podnosili między innymi fakt niewielkiego zainteresowania kierowców przeprawą promową w Gniewie." Dziś około 9.00 13 kierowców czekało na przeprawę promową po stronie Kwidzyna. Od strony Gniewu było podobnie. Rzeczywiście, niewielkie zainteresowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juka Konieczne staje sie ustanowienie konkursu IP: *.159.31.78.cable.morena.jarsat.pl 07.06.08, 12:54 w sprawie nazwy mostu,gdyby dac mu nazwe ministra lub premiera to moze budowa ruszy "z kopyta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wicherek Kwidzyn czeka na most IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.08, 10:57 Czytam artykuł z Gazety Wyborczej i śmiac mi się chce,że niby to nie ma zainteresowania mostem pomiędzy Gniewem a Kwidzynem.Przypuszczalnie wcale nikt z Warszawy tu nie był i tego nie sprawdzał.Bo tak naprawdę co to kogoś z Warszawy obchodzi czy bedzie most, czy też go nie będzie.Mieszkam w Gniewie, a w Kwidzynie mam dziewczynę i przeprawiam się promem co drugi dzień i moze tylko raz udało mi się nie czekac,przeważnie czekam ponad godzinę aby byc na drugiej stronie.Ja czekam, a ilu jest takich, co rezygnuje ,bo czekac nie chcą i jadą okrężną drogą przez Grudziądz albo Malbork, tracąc sporo czasu i paliwa.Ktoś z Warszawy może napisze,że nie jest tak źle, bo w odległości od siebie około 10 km są dwie przeprawy promowe, ale co z tego, jak najczęściej jedna z nich nie chodzi, bo jest zbyt niski poziom wody.Ach szkoda nawet gadac.Lepiej pewnie wydawac pieniądze ( pieniądze podatników )na jakieś bezsensowne wyjazdy i rozdawac prezenty, których wartośc jest dużo niższa od jednej godziny lotu samolotu niż wybudowac w Kwidzynie most, który jest naprawdę potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gniewny Kwidzyn czeka na most IP: *.kwidzyn.mm.pl 08.06.08, 16:03 Właśnie wróciłem z drugiej strony Wisły i rzeczywiście brak zainteresowania byłem tylko 8 czekający na przeprawę promową w Gniewie.Po godzinie i piętnastu minutach w końcu upragniony wjazd na prom a za mną następnych 9 aut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek c. Re: Kwidzyn czeka na most IP: 82.177.161.* 11.09.08, 13:38 "nie ma zainteresowania..." bo skoro sie stoi ponad 1.5 godziny to kazdy woli jechac albo przez malbork albo na grudziadz od razu a nie stac i marnowac czas i sie modlic zeby nie przestali pływac z powodu niskiego poziomu wody albo duzego wiartu Odpowiedz Link Zgłoś