Dodaj do ulubionych

Gdy inwestujesz... Gdynia

04.08.01, 19:07
Jakie macie zdanie o kampanii promocyjnej Gdyni?
Moim zdaniem reklamy w duzych miastach to byl nawet ciekawy pomysl, ale po co
bylo sie reklamowac w Gdansku?!?!?!?!?
Jednak z tymi tramwajami w Wawie to chyba juz przesadzili :)
Ciekawym pomyslem bylo "Miedzynarodowe Forum Inwestycyjne" w Karlskronie (oraz
na promie).
Przypomne tylko, ze koszt kampanii zamknal sie w kwocie 1 mln zlotych z czego
miasto wydalo tylko kilkadziesiat tysiecy.
Czy uwazacie, ze tego typu kampanie reklamowe sa potrzebne i przynosza jakies
skutki?
Obserwuj wątek
    • Gość: beast Re: Gdy inwestujesz... Gdynia IP: *.nsm.pl 04.08.01, 19:21
      Na pewno odnosza skutek,najlepszym dowodem na to jest fakt,że
      chociaz ,delikatnie mówiąc za Gdynia nie przepadam,to zostało mi wmówione,że
      Gdynia to miasto dynamiczne i dobre miejsce dla inwestycji.
      • cmd26 Re: Gdy inwestujesz... Gdynia 04.08.01, 19:54
        Gość portalu: beast napisał(a):

>za Gdynia nie przepadam

a to ciekawy watek do dyskusji
        czemu nie przepadasz za Gdynia?
        czemu wiekszosc gdanszczan nie przepada za Gdynia? Jakies kompleksy?
        • Gość: beast Re: Gdy inwestujesz... Gdynia IP: *.nsm.pl 04.08.01, 20:00
          Kompleks dziedzica wobec wyzwolonego chłopa.

Hm, własciwie nie wiem czy dać bużkę czy nie?;)
          A czy większość gdanszczan nie lubi Gdyni?Tego pewny nie jestem.
          • cmd26 Re: Gdy inwestujesz... Gdynia 04.08.01, 20:04
            Gość portalu: beast napisał(a):

> Kompleks dziedzica wobec wyzwolonego chłopa.

aha, to wszystko wyjasnia ;))))
    • Gość: rob Re: Gdy inwestujesz... Gdynia IP: *.wrzeszcz.gda.osk.pl 06.08.01, 18:14
      Witam
      glupszego sposobu promocji miasta nie mozna sobie
      wyobrazic
      zaden inwestor nie zainwestuje dlatego ze widzial plakat
      kolejny chory gdynski pomysl
      • cmd26 Re: Gdy inwestujesz... Gdynia 06.08.01, 18:36
        Gość portalu: rob napisał(a):

> Witam
        > glupszego sposobu promocji miasta nie mozna sobie
        > wyobrazic
        > zaden inwestor nie zainwestuje dlatego ze widzial plakat
        > kolejny chory gdynski pomysl

ach, glos gdanszczanina :))))))
        nikt nie mowi o inwestowaniu pod wplywem ujrzenia plakatu, lecz o budowaniu marki
        - a to jest spora roznica
        a jakie byly jeszcze inne "gdynskie chore pomysly"?
        • Gość: Jolka Re: Gdy inwestujesz... Gdynia IP: 10.10.41.* 07.08.01, 09:26
          uwazam , ze pomysl z tramwajami w Wawie byl pomyslem bardzo dobrym.
          Chociaz by dlatego ,ze inne miasto jeszcze nie mialo takiej kampani
          To naprawde dobrze buduje marke i wizerunek miasta.
          • cmd26 Re: Gdy inwestujesz... Gdynia 07.08.01, 11:30
            Gość portalu: Jolka napisał(a):

> uwazam , ze pomysl z tramwajami w Wawie byl pomyslem bardzo dobrym.
            > Chociaz by dlatego ,ze inne miasto jeszcze nie mialo takiej kampani
            > To naprawde dobrze buduje marke i wizerunek miasta.

dla mnie lepszym pomyslem bylo forum gospodarcze - to wlasnie dzieki takiemu
            dzialaniu mozna sciagnac inwestorow.
          • Gość: mcroti Re: Gdy inwestujesz... Gdynia IP: *.ibngr.edu.pl 07.08.01, 11:40

I tu się w zupełnosci zgadzam czego beast jest najlepszym dowodem. Jemu juz wizerunek dynamicznego
            i atrakcyjnego dla inwestorów miasta utkwił w pamięci.
            Inna sprawa, że w Gdyni możliwosci inwestycyjne są dosć ograniczone,. I to bynejmniej nie ze względu
            na prace urzedników ale brak terenów rozwojowych. Wiele ich tak naprawdę zwłaszcza pod przemysł nie
            zostało
            • cmd26 Re: Gdy inwestujesz... Gdynia 07.08.01, 11:43
              Gość portalu: mcroti napisał(a):

> Inna sprawa, że w Gdyni możliwosci inwestycyjne są dosć ograniczone,. I to byne
              > jmniej nie ze względu
              > na prace urzedników ale brak terenów rozwojowych. Wiele ich tak naprawdę zwłasz
              > cza pod przemysł nie
              > zostało

No nie wiem. Jezeli masz na mysli fabryki na kilka tysiecy ludzi to sie zgodze.
              Ale tereny pod biurowce ma 1000 razy lepsze od Gdanska - powiedzmy szczerze -
              Gdansk w chwili obecnej nie ma w centrum terenow przeznaczonych pod budowe
              obiektow biurowych.
              • Gość: mcroti Re: Gdy inwestujesz... Gdynia IP: *.ibngr.edu.pl 07.08.01, 11:51
                Dobra dobra, ale biurowców to juz nawet w gdyni jest ciut za duzo. Poza tym trzebe je czyms wypełnić
                czyli mówiąc krótko firmami stanowiącymi zaplecze dla przemysłu. A takowego ani w Gdyni ani w
                całym Trójmiescie za duzo nie ma.
                • cmd26 Re: Gdy inwestujesz... Gdynia 07.08.01, 11:58

> Dobra dobra, ale biurowców to juz nawet w gdyni jest ciut za duzo. Poza tym trz
                  > ebe je czyms wypełnić
                  > czyli mówiąc krótko firmami stanowiącymi zaplecze dla przemysłu. A takowego ani
                  > w Gdyni ani w
                  > całym Trójmiescie za duzo nie ma.

Po to jest ta kampania promocyjna aby posciagac rozne firmy. Gdansk powinien sie
                  do niej przylaczyc - ale on woli wydac pieniadze na odbuwe dawnego Zaka. Jak tak
                  dalej pojdzie to w Gdyni beda sie miescily biura a w Gdansku fabryki :)
                  • Gość: mcroti Re: Gdy inwestujesz... Gdynia IP: *.ibngr.edu.pl 07.08.01, 13:45
                    Bóg cię opuscił!!!
                    :)))))
                    Przeciez Gdańska w swojej strategii stawia na eleiminację przemysłu na rzecz turystyki
                    • cmd26 Re: Gdy inwestujesz... Gdynia 07.08.01, 14:01

> Bóg cię opuscił!!!
                      > :)))))
                      > Przeciez Gdańska w swojej strategii stawia na eleiminację przemysłu na rzecz tu
                      > rystyki

ano zapomnialem - nawet przemyslu w Gdansku nie bedzie. 10 tys gdanszczan bedzie
                      sie utrzymywalo z turystyki a reszta na zasilku ;)
                      Tak duze miasto nie moze postawic tylko na turystyke - z tego sie nie wyzywi 460
                      tys ludzi
                      • Gość: mcroti Re: Gdy inwestujesz... Gdynia IP: *.ibngr.edu.pl 07.08.01, 14:38
                        Ze zbieractwa, żebractwa i innych wolnych zawodów:)))))
                        • cmd26 Re: Gdy inwestujesz... Gdynia 07.08.01, 14:46

> Ze zbieractwa, żebractwa i innych wolnych zawodów:)))))

widze, ze Ciebie to smieszy :)))) ja natomiast troche sie tym martwie poniewaz
                          kocham Trojmiasto ale nie chce zyc w biednym regionie. Albo wreszcie pojawi sie
                          osoba z jajami, ktora bedzie umiala zaprowadzic porzadek (najlepsza taka osoba
                          byla Cegielska:)) albo bedzie trzeba emigrowac :(((((
                          • Gość: mcroti Re: Gdy inwestujesz... Gdynia IP: *.ibngr.edu.pl 07.08.01, 14:53
                            Emigracja mi akurat najmniej pasuje...
                            No chyba że w rodzinne strony, ale tam bieda jeszcze większa
                            A chłopa albo babę z jajami?
                            No cóż może sa i tacy ale jakos wolą bawic się w wielka politykę w Warszawie a nie dłubac w
                            problemach regionalnych (chyba ten watek juz przerabialismy)
                            • cmd26 Re: Gdy inwestujesz... Gdynia 07.08.01, 14:58

> Emigracja mi akurat najmniej pasuje...
                              > No chyba że w rodzinne strony, ale tam bieda jeszcze większa

Ja tez nie chce emigrowac - a moje rodzinne strony to Gdansk :)

> A chłopa albo babę z jajami?
                              > No cóż może sa i tacy ale jakos wolą bawic się w wielka politykę w Warszawie a
                              > nie dłubac w
                              > problemach regionalnych (chyba ten watek juz przerabialismy)

pokaz mi pomorskiego polityka z jajami
                              • Gość: mcroti Re: Gdy inwestujesz... Gdynia IP: *.ibngr.edu.pl 07.08.01, 15:12
                                Trudne pytanie...
                                Może po prawej stronie, np. Lewandowski, Tusk...
                                • cmd26 Re: Gdy inwestujesz... Gdynia 07.08.01, 15:18

> Trudne pytanie...
                                  > Może po prawej stronie, np. Lewandowski, Tusk...

po lewej nie widze
                                  a po prawej: Tusk, Lewandowski - czy oni maja w ogole jakas wizje regionu. Tusk
                                  tylko umie gadac o starym Gdansku, a Lewandowski jedyne co potrafi to komentowac
                                  razem z Kanskim wydarzenia gospodarcze.
                                  Slyszales kiedys o jakiejs inicjatywie zwiazanej z regionem tych osob?
                                  i jeszcze jedno - rozumiem, ze wymieniles Lewandowskiego, poniewaz posrednio to
                                  Twoj pracodawca :)))))
                                  • Gość: mcroti Re: Gdy inwestujesz... Gdynia IP: *.ibngr.edu.pl 07.08.01, 15:50
                                    cmd26 napisał(a):

> Slyszales kiedys o jakiejs inicjatywie zwiazanej z regionem tych osob?
                                    Ano nie ani od żadnego innego polityka:(((
                                    > i jeszcze jedno - rozumiem, ze wymieniles Lewandowskiego, poniewaz posrednio to
                                    > Twoj pracodawca :)))))
                                    A tu sie mylisz:))))

• cmd26 Re: Gdy inwestujesz... Gdynia 07.08.01, 15:53
                                      > > i jeszcze jedno - rozumiem, ze wymieniles Lewandowskiego, poniewaz posredn
                                      > io to
                                      > > Twoj pracodawca :)))))
                                      > A tu sie mylisz:))))
                                      >

to moglbys mi wytlumaczyc, czemu sie myle? w chwili obecnej to u Ciebie chyba
                                      Szomburg rzadzi, ale Lewandowski tez ma jakies wplywy
                                      • Gość: mcroti Re: Gdy inwestujesz... Gdynia IP: *.ibngr.edu.pl 07.08.01, 16:01
                                        Nie
                                        • cmd26 Re: Gdy inwestujesz... Gdynia 07.08.01, 16:03

> Nie

Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz ;)
                                          a moglbys bardziej sie rozpisac i wyjasnic mi kto w tej chwili wlada IBnGRem?
                                          • Gość: mcroti Re: Gdy inwestujesz... Gdynia IP: *.ibngr.edu.pl 07.08.01, 16:14
                                            Tak jak słusznie zauwazyłeś
                                            prezesem jest Szomburg. Pozostałe personalia znajdziesz na stronie firmowej.
                                            • cmd26 Re: Gdy inwestujesz... Gdynia 07.08.01, 16:25

> Tak jak słusznie zauwazyłeś
                                              > prezesem jest Szomburg. Pozostałe personalia znajdziesz na stronie firmowej.

No zgadza sie - ale ja mowilem posrednio a nie bezposrednio, czy tam aby
                                              p.Lewandowski nie ma zadnego wplywu na dzialalnosc IBnGR? :)
                                              Ale dobra - skonczmy juz ten temat :)))
                                              I jeszcze jedno - smiesznie wygladaja te zdjecia (Szomburg, Grabowski,
                                              Wyznikiewicz) - kazdy z nich ma reke przy twarzy (tak widocznie kazal fotograf:))
          • Gość: koprofag Re: Gdy inwestujesz... Gdynia IP: 157.25.158.* 10.08.01, 08:54

Ja mysle ze najpierw trzeba wybudowac infrastrukture: (biurowce juz sa), drogi,
            siec nowoczesnych polaczen telekomunikacyjnych; zainwestowac w nauke (skasowac
            pare niepotrzebnych wydzialów i powiekszyc te na ktore jest duze zapotrzebowanie)
            a dopiero pozniej zrobic jakas kampanie a ty z kolei myslisz jak typowy
            marketingowiec.

• cmd26 Re: Gdy inwestujesz... Gdynia 10.08.01, 13:07
              Gość portalu: koprofag napisał(a):

> Ja mysle ze najpierw trzeba wybudowac infrastrukture: (biurowce juz sa), drogi,
              >
              > siec nowoczesnych polaczen telekomunikacyjnych; zainwestowac w nauke (skasowac
              > pare niepotrzebnych wydzialów i powiekszyc te na ktore jest duze zapotrzebowani
              > e)
              > a dopiero pozniej zrobic jakas kampanie a ty z kolei myslisz jak typowy
              > marketingowiec.
              >

a za co wybudujesz cala infrastrukture jak z miasta beda uciekaly firmy do Wawy
              (to jest normalne) a inne nie beda chcialy tu sie przyprowadzic (brak kampanii) -
              nie bedzie wtedy pieniazkow z podatkow, miasto nie bedzie sie rozwijalo i nie
              bedzie za co wybudowac tej infrastruktury
              • Gość: koprofag Re: Gdy inwestujesz... Gdynia IP: 157.25.158.* 13.08.01, 09:52
                kampania skusi pare osob przyjada tu, zobacza ze jest do bani i wroca.
                Moze uszczknac cos z funduszy pomocowych? Moze obligacje? Moze preferencje dla
                inwestorow (czy takie cos lezy w gestii samorzadow?)

Do tych tramwajow oblepionych plakatami jestem antagonistycznie nastawiony bo
                nigdy nie zrobilem w zyciu nic pod wplywem reklamy. Mysle ze takich jak ja jest
                calkiem duzo.
                • Gość: mcroti Re: Gdy inwestujesz... Gdynia IP: *.ibngr.edu.pl 13.08.01, 09:58

> kampania skusi pare osob przyjada tu, zobacza ze jest do bani i wroca.
                  > Moze uszczknac cos z funduszy pomocowych? Moze obligacje? Moze preferencje dla
                  > inwestorow (czy takie cos lezy w gestii samorzadow?)

Może nie będzie aż tak źle:)

> Do tych tramwajow oblepionych plakatami jestem antagonistycznie nastawiony bo
                  > nigdy nie zrobilem w zyciu nic pod wplywem reklamy. Mysle ze takich jak ja jest
                  > calkiem duzo.

Akurat ta reklama nie ma zachęcać do kupowania a tylko utkwić w swiadomosci potencjalnych
                  inwestorów
                  Co do kupowania na podstawie reklam: chyba nie istniałby rynek reklamowy gdyby wiekszosć pod
                  wypływem reklamy nie decydowała się na kupno własnie tego a nie innego produktu:)))
                • cmd26 Re: Gdy inwestujesz... Gdynia 13.08.01, 22:15

> kampania skusi pare osob przyjada tu, zobacza ze jest do bani i wroca.
                  > Moze uszczknac cos z funduszy pomocowych? Moze obligacje? Moze preferencje dla
                  > inwestorow (czy takie cos lezy w gestii samorzadow?)

Gdynia jest juz tak zadluzona po emisjach kolejnych pakietow obligacji, ze juz nie moze wiecej emitowac

> Do tych tramwajow oblepionych plakatami jestem antagonistycznie nastawiony bo
                  > nigdy nie zrobilem w zyciu nic pod wplywem reklamy. Mysle ze takich jak ja jest
                  >
                  > calkiem duzo.

NIE, na pewno nie raz kupiles cos pod wplywem reklamy (tylko o tym nie wiesz:)))))
    • Gość: mcroti Re: Zapomniałem dodać IP: *.ibngr.edu.pl 07.08.01, 16:23
      Prawde powiedziawszy gdy tablice pokazały się nan ulicy od razu je zauwazyłem i
      pożałowałem, że na taki pomysł nie wpadł tez Gdańsk
      • cmd26 Re: Zapomniałem dodać 07.08.01, 16:26

> Prawde powiedziawszy gdy tablice pokazały się nan ulicy od razu je zauwazyłem i
        >
        > pożałowałem, że na taki pomysł nie wpadł tez Gdańsk

a kto mu broni teraz na ten pomysl "wpasc"???????????
        • Gość: mcroti Re: Zapomniałem dodać IP: *.ibngr.edu.pl 07.08.01, 16:28
          Sorry
          Niefortunnie dodałem słowo też co wypaczyło nieco moja wypowiedź
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka