Dodaj do ulubionych

Materace TEMPUR

• Gość: mar były pracownik Re: Materace TEMPUR IP: *.tvk.torun.pl 14.11.13, 18:30
      kolejny pracownik ma nakacane zeby pisac dobrze t tych materacach a jak jest to ja wiem he he.idz do yska to samo
    • ana_com Tempur 15.11.13, 09:20
      Kupiliśmy z mężem łóżko Tempur - z serii "spanie na chmurce". Mąż się super wysypia, jest bardzo zadowolony, ja też śpię dobrze, bardzo mocno, ale rano nie mogę się ruszać z bólu kręgosłupa, jestem wyspana, tylko całe plecy mnie bolą (mąż nie ma żadnych bólów) chyba to łóżko jest dla mnie za miękkie. Może mi ktoś coś doradzić???
      • Gość: zpoznania Re: Tempur IP: *.icpnet.pl 26.01.14, 01:56
        Witam,
        na poczatek - ze sklepami mam wspolnego tylko tyle, ze szukam w nich materaca. Wygodnego. Ja znalazlam i dziekuje, ze ktos wymyslil cos, o czym marzylam kazdej nocy, gdy dretwialy mi rece, a poranny bol plecow zniechecal do zycia. Tak, to wszystko po prostu milelo, gdy zaczelismy spac na Tempur Cloud. To cos naprawde kosmicznego! (Fakt, także cenowo!!!) Nikogo do niczego nie mam zamiaru namawiac. Trzeba pojsc do sklepu i samemu polezec. Wybrac trzeba ten, ktory odpowiada danej osobie. Musi byc od razu wygodnie, zeby sie nie chcialo zejsc. Ja nie wyobrazam sobie zakupu przeze tel, czy net. Trzeba samemu sie polozyc i sprawdzic materac. My mielismy z mezem rozne preferencje, dlatego zalozylismy kupno dwoch materacy (100x200) - dla kazdego z nas osobny. Maz znalazl szybko, ja mialam wiekszy klopot, ale w koncu znalazlam. Wybor padl na Dual z Kola. I juz prawie mielismy zlozyc zamowienie, ale meza podkusilo zobaczyc, co jest za scianka wystawiennicza.... i znalazl Tempur..... pierwsza mysl, ze oszalal. Prawie 12 tys za materac dla nas, a przeciez liczylismy sie z wydatkiem w granicach 4-5; max 6 tys, a tu dwa razy taka cena! Ale polozylam sie na Tempur Cloud i tak, jak wczesniej ten z Kola od razu mi przypadl do gustu, tak tu - magia! Nie wiem, na czym to polega, ale czulam sie, jakbym lezala w powietrzu :)). Nic tego dnia nie kupilismy. Musielismy z tym sie przespac. Meczyl mnie ten materac prawie miesiac, bo nie nalezymy do ludzi bardzo zamoznych. Ale w koncu kupilam go, bo wtedy sie tego domyslalam, a dzisiaj to wiem - wydalabym kase na inny materac, a potem bym zalowala, ze sie nie zdecydowalismy na Tempur. To najlepszy moj zakup w ostatnim czasie (na jakis czas bede musiala wstrzymac sie z zakupami, ale za nic nie zaluje!!!!) Nie wiem, jak bedzie latem, czy sie bedzie grzal?Zobacze i dam znac. Poki co - jest to dla mnie doskonalosc w kategorii "przyjemnosc snu".
        Z czystym sumieniem polecam tym, ktorzy moga sobie pozwolic na taki wydatek. Na allegro mozna kupic uzywane, na pewno taniej - moze warto popatrzec?
        Pozdrawiam, Maria
        • Gość: ana Re: Tempur IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.01.14, 14:11
          rozgąadałm się ostatnio za msteracami i prztestowałam wiele firm, testowałam główonie te termoelastyczne, bo jak się szybko zorientowałam te najbardziej mi odpowiadały. Jesli chodzi o Tempur to pod wzgledem wygody odpowadał mi tylko jeden - za to był super, inne były za twarde - ale cena za wysoka jak dla mnie, 50%ceny to marketing za 6000zł bym może kupiła za 10 tys juz nie,całe szczęscie udało mi się znaleźć równie wygodny materac. Jestem szczupła, i stad odpowiadały mi tylko miekkie materace, Z firmy Koło nie odpowiadał mi zaden a czytajac forum napaliłam się własnie na tą firmę,, z firmy Selene, kilka było fajnych, z firmy Hilding kilka było fajnych i z firmy perdormire jdwa były fajne. Nie bede pisac jaki wybralam bo to nie ma większego znaczenia. Zeby kupic dobry materac trzeb nanim wczesniej poleżec w sklepie. Nie mozna kierowac się tylko opiniami na forum Acha z tempura bardzo podobała mi sie taka poduszka do spania na boku - rewelacyjna, ale cena 600zł
          Acha moje opnie dotyczą materacy innych firm niz tempur za cenie od 2500zł do 6000zł za 160x200
        • Gość: starychlopczyk A mnie Tempur Cloud przeraził IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.14, 16:36
          Tak miękki, że nie można się na niego nawet kłaść. Sprawdziłem Sensation-twardszy, ale dalej za miękki.dopiero Original okazał się wspaniały. Już chciałem kupic, ale niestety dowiedziałem się, że w lecie on bardzo mięknie, więc przy moim szukaniu bardzo twardego materaca to się nie sprawdzi. Jak się nie ma klimatyzacji i temperatur 16-19*C to będzie miękko. Poduszki jak z tempur przywioza do sklepu zimą to są twarde-w cieple miękną jak masło.A to dla mnie za miękkie niestety. Ale dopasowanie rzeczywiście cudowne wrażenie.
        • aaasiolek Re: Tempur 12.03.15, 09:37
          Szukam dla siebie materaca już bardzo długo. Leżałam chyba na większości tych ze średniej i wyższej półki. Tempur, Perdormire, Danlopillo, Metzeler. Na podstawie leżenia w sklepie najbardziej odpowiada mi Tempur Cloud, ale znalazłam też Perdormire Ganesli HD i moim zdaniem jest bardzo, ale to bardzo podobny do Temputa Clauda. Powinni zrobić takie ekspozycje w sklepie że nie wiemy na czym leżymy żeby nie sugerować się ani marką ani ceną tylko wygodą. Zastanawiam się teraz czy płacić za Tempura 10000 czy lepiej wziąść Perdormire za 7000 ze stelażami gratis. Różnica cenowa jest dość spora, choć zdarzają sie też promocje na Tempura kiedy dają stelaże gratis.
          • Gość: Tomek Re: Tempur IP: *.play-internet.pl 15.03.15, 19:51
            Niezła reklama nic więcej bo jak by się ludzie kierowali wygodą a nie ceną czy też snobizmem itp. to na pewno wybraliby po głębszym zastanowieniu i testach materacy, różne materace bo nie ma idealnego materaca dla wszystkich. Wybór materaca jest uzależniony od wielu czynników miedzy innymi takich jak waga, wzrost itp. Z pewnością nie powinno się kierować krypto reklamą serwowana nam na różnych forach przez handlowców, którzy nieraz nie maja zielonego pojęcia o tym czym mówią albo minęli się z prawdą dążąc do osiągnięciu zysku. Wracając do meritum sprawy to uważam że reklamowany materac Perdormire nie może być porównywany z materacem Tempur ponieważ Tempur nie cuduje z pikowaniem pokrowców jak większość firm produkujących materace chcąc zapobiec zapadaniu się klienta na lipnej piance termoelastycznej utrudniając dopływ ciepła z ciała człowieka do materaca, pod wpływem której powinien się materac dopasować do kształtu człowieka. Minusem obu materacy jest obok kosmicznej technologi, przede wszystkim kosmiczna cena bo za o wiele mniejszą cenę można kupić inny materac podobnej klasy co Tempur np. materac Prestige Royal firmy Foam Royal który jako jedyny posiada specjalną warstwę wentylującą i odprowadzającą wilgoć w środku materaca i kosztuje w rozmiarze 160x200 około 4000 zł a nie 7000 czy też 10 000 i uważam że i to już jest spora cena ale jak komuś zależy na prawdziwym materacy termoelastycznym za rozsądna cenę to może najwyżej się nim zainteresować no chyba że się chcę pochwalić Tempurem za kosmiczna cenę. Kolejnym atutem materaca Prestige Royal jest fakt że występuję w specjalnych pokrowcach takich jak np. Coolmax, który to materiał bardzo dobrze gospodaruje ciepłem i miedzy innymi dzięki swoim wspaniałym właściwościom jest używany również na podkoszulki dla sportowców. Na zakończenie proponuje bardzo mocno przemyśleć słowa handlowców którzy oferują materac termoelastyczny z pikowanym pokrowcem jeszcze najlepiej gruba owattą, bo chyba oczywistym faktem że taki pokrowiec będzie wspaniałą izolacja pomiędzy ciałem człowieka a pianką termoelastyczna i w takim razie jak ma temperatura z ciała docierać do wnętrza materaca żeby on się dopasowywał pod jej wpływem. Może warto zapytać o to sprzedawce i zobaczyć co za bajkę opowie żeby wybrnąć z sytuacji. Życzę powodzenia i owocnych przemyśleń.
          • Gość: gość Re: Tempur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.15, 13:24
            Witam, jeżeli stać Panią na materac za 7000 to dlaczego na Tempura nie? Ja kupiłam swój materac na Przywidzkiej i dostałam 15% rabatu na Tempura więc cena robi się bardziej atrakcyjna :) pozdrawiam
      • Gość: ana Re: Tempur IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.01.14, 14:18
        ana kon na za mękki materac ciężko coś poradzić, jakby był za twardy, to mozna połozyc na materac taki cieńki materac z piani termoelastycznej, to isę hyba TOP nazywa, ewnetualnie wymienić pokrowiec. Ale jestes pewna ze jest za miękii a nie za twardy. Mnie keidys plecy bolały jak spałam na za twardym materacu . Chyba ze Twój materac ma pokrowiec pikowany ppianką teroelastyczną gr 2cm ( dużo firm tak robi, jesli materac jest dobrej jakosci, tzn z gęstej pianki a nie np 50kg/m3, to po wymianie tego pokrowca na cieńki nie pikowany, materac powinien być twardszy
        • ebony80 Re: Tempur 01.01.15, 11:49
          przed świętami kupiliśmy materace tempur 19, mąż jest bardzo zadowolony, a ja budzę się codziennie z bólem kręgosłupa, poduszkę dopasowałam, więc to nie wina poduszki, poza tym boli odcinek piersiowy a nie szyjny. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?
          • skrzynska Re: Tempur 19.05.15, 14:20
            Moi Drodzy, piszę ku przestrodze wszystkich potencjalnych nabywców materaca Tempur. Miało być pięknie a skończyło sie na nieprzespanych nocach oraz potwornym bólu kręgosłupa ...Dodatkowo firma Tempur absolutnie nie bierze pod uwagę żadnych zastrzeżeń dotyczących funkcjonalności materaca. Rzekoma promocja o 90 dniach i możliwości zwrotu to bajka. Dowiedziałam sie , ze jeżeli nie kupiłam przez internet to mogę generalnie spadać. Taki wlasnie był ton rozmowy pani z infolinii Tempur. Generalnie jeden wielki skandal .... Czy ktoś ma może podobne doświadczenia związane z tempurem ? Jestem w trakcie pisania wniosku do Rzecznika Prawa Konsumenta ..
      • Gość: nita Re: Tempur IP: *.mlyniec.gda.pl 28.05.16, 20:44
        Wygląda na to, że mam podobny problem. Nie dotyczy co prawda materaca Tempur Cloud, ale innego, dającego podobne odczucie. Materac odczuwam jako wygodny i komfortowy, skończyły się moje problemy z bezsennością, które miałam na poprzednim dużo twardszym materacu, budzę się co prawda wcześniej, ale jestem wyspana.
        Za to po ok. 3-5 miesiącach użytkowania tego materaca zaczęłam mieć pewne dolegliwości: budzę ze sztywną szyją, zakwasami na ramionach i uczuciem zmęczonych pleców, jak przy garbieniu się podczas siedzenia. Mam też dziwny problem z biodrami: nie bolą, ale tak jakby inaczej pracowały, zaczęłam utykać na jedną nogę, w której mam także często uczucie sztywności (nie w czasie leżenia na tym materacu, tylko w czasie chodzenia). Czasem kiedy wstaję rano, czuję się często "krzywa" jakby asymetryczna. Zaczęły mi też bardzo strzelać i przeskakiwać stawy, także w kręgosłupie.
        Nie wiem, na ile te dolegliwości mogą być spowodowane miękkim materacem? Dostałam już obsesji na tym punkcie i ciągle biję się z myślami.
    • skrzynska Re: Materace TEMPUR 19.05.15, 14:23
      Moi Drodzy, piszę ku przestrodze wszystkich potencjalnych nabywców materaca Tempur. Miało być pięknie a skończyło sie na nieprzespanych nocach oraz potwornym bólu kręgosłupa ...Dodatkowo firma Tempur absolutnie nie bierze pod uwagę żadnych zastrzeżeń dotyczących funkcjonalności materaca. Rzekoma promocja o 90 dniach i możliwości zwrotu to bajka. Dowiedziałam sie , ze jeżeli nie kupiłam przez internet to mogę generalnie spadać. Taki wlasnie był ton rozmowy pani z infolinii Tempur. Generalnie jeden wielki skandal .... Czy ktoś ma może podobne doświadczenia związane z tempurem ? Jestem w trakcie pisania wniosku do Rzecznika Prawa Konsumenta ..
      • nianiafrania77 Re: Materace TEMPUR 19.09.16, 22:03
        no i co rzecznik powidział? chyba nic. Ja skorzystałem z testu 90 dni..teraz ponoc zmienił się na 365 dni. Wziałem clouda ale był za miękki i go zwróciłem bez żadnych problemów. śpimy na originalu i jest super. na początku musieliśmy kilka dni sie przestawiać ale nie zamienie na nic innego. polecam!
      • syriusz125 Re: Materace TEMPUR 18.12.16, 22:55
        Ostrzegam, gwarancja 3,5 i 10 letnia to bzdura! Po 3 latach materac się zapada, a nie dopasowuje do ciała, a sprzedawca oczywiście reklamacji nie uznaje i nawet nie raczy odpowiedzieć na reklamację i nie grożą mu z tego tytułu żadne konsekwencje. Rękojmia nie obowiązuje. Proszę się zastanowić czy warto wydawać kosmiczne pieniądze na kosmiczny bubel.
    • Gość: RRob Re: Materace TEMPUR IP: *.limes.com.pl 18.06.15, 18:53
      Tempur - droga i krótka przyjemność. Od wielu lat posiadam poduszki Tempur. Mogę o nich powiedzieć dwie rzeczy: 1. Nowe, przy zakupie są niezwykle wygodne, dopasowują się do ciała. 2. PO JAKIMŚ ROKU NIE MA ŚLADU PO ATUTACH TEMPURA, TEMPUR NIE JEST SPRĘŻYSTY, Zwykłe piankowe poduszki są wtedy przy nich szczytem wygody.
      • Gość: Karolina Re: Materace TEMPUR IP: *.hsi8.kabel-badenwuerttemberg.de 27.10.15, 10:01
        TRAGEDIA!!!!! PO roku spania na materacu TEMPUR, zaczęłam właśnie rehabilitację kręgosłupa, odcinki głównie szyjny, piersiowy i lędźwiowy. Nigdy nie miałam problemów z kręgosłupem! Przez 12 lat spałam na zwykłym polskim materacu: kombinacja: kokos, sprężyny i pianka i nigdy nic się nie działo. Teraz tragedia. Do tego jest bardzo zimny. Bez 2 koców pod prześcieradłem jest naprawdę zimno.... NIE POLECAM, nawet ODRADZAM.
        • Gość: sprzedawaca Re: Materace TEMPUR IP: *.toya.net.pl 28.10.15, 22:28
          LOL, myślisz że ktoś kupi taką ściemę ? Idziesz do salonu, kładziesz się i tyle. Teraz masz 3 miesiące na testy i możesz go zwrócić. Sprzedaje różne materace, od tanich do bardzo drogich.
          Tempur to bardzo dobre materace, czy warte swojej ceny sam nie wiem - jaką kto ma kieszeń. Na żadnym z materacy (nawet te po 900 pln) póki nie są zniszczone będzie się dobrze spać (bez bóli kręgosłupa). Bóle pojawią się jeśli :
          -materac jest źle dobrany
          -materac jest zniszczony (każdy materac ulega zniszczeniu, te droższe wytrzymują dłużej, ale nie wiem czy lepszą opcją nie jest wymienić tańszy materac co 5 lat - cenowo wyjdzie to samo).

;)
        • Gość: kalimera-9 Re: Materace TEMPUR IP: *.interkonekt.pl 19.01.16, 16:36
          Materac Tempur kupiłem dokładnie rok temu. Po roku spania na tym materacu pojawiły się bóle całych pleców i problemy z kręgosłupem. Zmieniłem materac na zwykły i bóle są dużo mniejsze jednakże muszę chodzić na rehabilitację kręgosłupa.
          PRZESTRZEGAM ludzi przed kupnem tego materaca, a zwłaszcza tych z problemem kręgosłupa bo zamiast lepiej będzie jeszcze gorzej.
          • Gość: toxss Re: Materace TEMPUR IP: *.147.39.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.08.19, 10:44
            Też się zastanawiam nad tymi dziwnymi negatywnymi opiniami. Uważam, że to raczej nieładne zagrania konkurencji. Jest oczywiście możliwość, że nawet najlepszy, najdroższy materac nie będzie odpowiedni dla każdego. Jednak jak ktoś np pisze, że materac jest zimny i trzeba oprocz prześcieradła dawać koce :) to smieszne troche :) pianka termoelastyczna tak zimna ? Jak już trolujecie to z głową. Piszcie chociaż jakie modele Tempura oczerniacie. Przecież każdy jest inny wiec generalizowanie to bzdura.
        • nianiafrania77 Re: Materace TEMPUR 19.09.16, 22:05
          czytam takie głupoty, i zastanawiam się kto Ci płaci albo z jakiej firmy materacowej jestes.....bzdury na resorach, sugeruje głowę leczyć.
    • Gość: kalimera-9 Re: Materace TEMPUR IP: *.interkonekt.pl 19.01.16, 17:02
      Rok temu kupiłem materac tempur bo urzekły mnie pozytywne wpisy na stronach internetowych. Po kilku tygodniach spania na nim zaczęły mnie boleć plecy a potem kręgosłup w odcinku lędźwiowym i piersiowym. Potem pojechaliśmy na urlop spałem na normalny materacu i bóle zniknęły. Po powrocie znowu musiałem spać na tempurze i bóle wróciły i były coraz gorsze. W końcu pozbyłem się tempura na rzecz normalnego materaca i wszystko wróciło do normy. ODRADZAM kupno materacy tempur.
      • mala_emka Re: Materace TEMPUR 05.08.16, 11:58
        Jeju, czytam niektóre opinie i uwierzyć nie mogę, ze materac które kosztuja tyle pieniedzy moga byc az tak niewygodne. Ciesze sie ze my z mezem zdecydowaliśmy sie na materac elastyczny hildinga z róznymi strefami twardosci przez co kregoslup i stawy odpoczywaja, a ja zaczelam się porządnie wysypiać.
        • rachel.po Re: Materace TEMPUR 10.08.16, 11:25
          Dlaczego jak kupuje sie materac to nie patrzy się na okres gwarancji jaką dają na materac, dla mnie to jest jedno z wazniejszych rzeczy. Wydaje niemałą kasę na ważny produkt, na krórym spisz codziennie, to trzeba wymagać od producenta. Hilding i inne marki dają taką gwarancję - 15 lat nawet. Jak się pianka zdeformowała to trzeba zgłaszać.
          • marek.h1934 Re: Materace TEMPUR 16.08.16, 22:18
            jeśli ktoś liczy ze kupi byle jaki materac i będzie sie wysypiał to niestety, jest w strasznym błędzie.
            materac to rzecz z którego korzystacie CODZIENNIE czasem więcej godzin niż z czegokolwiek innego więc musi być zwyczajnie najwyższej jakosci.
            chyba każdego kiedyś bolały plecy od spania na źle dobranym materacu, wiec nie możecie oszczędzać na czymś takim :):)
            @rachel.po wspomina o Hildingu, trudno tutaj im zarzucić że nie dbają o zadowolenie klientów, bo taka gwarancja to pewnosć że będziecie się dobrze wysypiać przez lata.
            • mala_emka Re: Materace TEMPUR 19.08.16, 17:29
              jestem podobnego zdania, z tym ze lepiej sprawdzic stosunek ceny do jakosci niz wydac mnostwo kasy na jakis bubel. ja póki co jestem zadowolona za swojego materaca, smialo moge polecic innym :)
              • nianiafrania77 Re: Materace TEMPUR 19.09.16, 22:10
                jak sprawdzasz stosunek jakosci do ceny? masz miernik?:) stety - niestety nic lepszego człowiek nie wymyślił niż tempur... ja mam ulgę,spię rewelacyjnie, kręgosłup odpoczywa. o sex tylko wspominając:) będę zawsze polecać tempura. bo jest tego wart.
                • syriusz125 Re: Materace TEMPUR 18.12.16, 22:57
                  Pic na wodę. Śpię 3 lata i od kilku miesięcy umieram z bólu kręgosłupa.
      • nianiafrania77 Re: Materace TEMPUR 19.09.16, 22:07
        nie wierze w to. to zapewne wpis konkurencji albo kogos kogo nie stac na tempur. spimy od 6 lat na tempurze i nie ma absolutnie zadnych problemow, ani z kregosłupem ani z bólami barków. Spi sie rewelacyjnie. spimy na Original 21. Poduszki cloud. wg nas ni ema nic lepszego.
        • dolina-koni Re: Materace TEMPUR 10.10.19, 08:53
          Podpisuję się pod tym w 100% ! Razem z mężem używany materaca firmy Tempur, model Original . Jest ABSOLUTNIE NAJLEPSZY ! Użytkowaliśmy wcześniej materace firmy ( po kolei ) Janpol chyba model Demeter - porażka . Po 2 latach nadawał się na śmietnik ( ból kręgosłupa po całej nocy na tym materacu był okropy ). Następnie były dwa modele Perdormire - ten pierwszy nie pamiętam co to był za model . Drugi Perdormire to model Genesi HD . Pierwszy sprzedaliśmy do roku bo nam nie odpowiadał . Drugi Genesi był całkiem w porządku, ale po pół roku zaczął boleć mnie kręgosłup i wymieniłam go na Tempura ( używamy go prawie dwa lata ) . Uwielbiam go za wszystko . Opatula moje ciało . Przynosi ukojenie po całym dniu . Rewelacja ! A najbardziej podoba mi się moment kiedy kładę się na twardym materacu ( twardnieje jak zimą wietrzę pokój ) a on się cudnie pomalutku zapada :) Oboje z mężem mamy zwyrodnienie kręgosłupa, a materac Tempur bardzo nam pomógł ! Nie ma mowy o żadnym bólu pleców ani rano ani tym bardziej w ciągu dnia . Dla nas ten materac to bajka . Ale każdemu pasuje coś innego ...
      • syriusz125 Re: Materace TEMPUR 18.12.16, 22:56
        Potwierdzam, nie dość, że ból pleców nie do wytrzymania, to jeszcze jakośc obsługi pozostawia wiele do życzenia.
    • nianiafrania77 Re: Materace TEMPUR 19.09.16, 21:58
      w tempurze jest duzo różnych twardości. poduszki mamy miękkie cloud, ale materace original, twardsze.
    • pkacu Re: Materace TEMPUR 27.09.16, 00:38
      Firma Tempur to kompletna ściema.
      Kupiłem 2 najdroższe poduszki i po 3-ech są jak szmaty - kompletnie zdeformowane.
      Czyli to chińska tandeta a materace są z tych samych materiałów - to nie będą lepsze.
      Lepiej kupić tani materac czy podsuszkę i mieć świadomość że za 3 lata wyrzucimy je do kosza. Zresztą ze względu na higienę tak powinno się robić - nikt nie dopierze tego "syf...u " co wszedł do środka.
      • Gość: Paweł Re: Materace TEMPUR IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.09.17, 14:22
        Nie ma nic chińskiego w produktach Tempur. Produkcja materiału Tempur i materacy ma miejsce w Danii.
        Niektóre poduszki mają wewnątrz wsad z pociętego materiału, który czasami trzeba uformować, "przetrzepać". Wtedy odzyskują pierwotna budowę. Założenie, że lepiej użytkować najtańsze produkty uważam za błędne. Nie chcemy jeść najtańszych rzeczy, nie ubieramy się w najtańsze, ect. Każdy zakup to wypadkowa naszych potrzeb+oczuć+budżet. Sen to podstawowa, biologiczna czynność. Powinniśmy decydować się na najlepszy, możliwy dla nasz wybór.
    • zuzaanna83 Re: Materace TEMPUR 18.10.17, 13:43
      SupremeVisco85kg/m3 alternatywa z tej samej pianki za 1/5 ceny !!! wpisz w google. W tej chwili z tą pianką niema lepszej oferty na rynku , przleciałam na wet ebaya amazona ..... a opinie mają ok.
    • marzenad26 Re: Materace TEMPUR 22.01.19, 19:39
      Witam
      Potrzebuję opinii osób które są użykownikami materaca TEMPUR.
      Chcialam nadmienić że mam problemy z kręgiosłupem lendziwiowym.Testowałam już 3 materace ale niestety nie nadają się dla mnie.Mam już podstawę łóżka ale jednolitą z szufladami pod spodem.Interesują mnie materace z Orginal ewentualnie Sensation.Niewiem który by był dla mnie bardziej wskazany pezy moim schorzeniu.Zastanawiam się nad tempur orginal Supreme bo wydaje mi się że najmniej się zapada .Podoba mi się Elite ale chyba za bardzo się w n8m zapadam.Nie ważę dużo tak okolo 64 kg.Może ma ktoš pošwiadczenie z tymi materacami?Proszę o pomoc.Interesuja mnie tylko tempury.Dzięki
    • marzenad26 Re: Materace TEMPUR 22.01.19, 19:45
      Witam
      Potrzebuję opinii osób które są użykownikami materaca TEMPUR.
      Chcialam nadmienić że mam problemy z kręgiosłupem lendziwiowym.Testowałam już 3 materace ale niestety nie nadają się dla mnie.Mam już podstawę łóżka ale jednolitą z szufladami pod spodem.Interesują mnie materace z tempur Orginal ewentualnie Sensation.Nie wiem, który by był dla mnie bardziej wskazany przy moim schorzeniu.Zastanawiam się nad tempur orginal Supreme bo wydaje mi się ,że najmniej się zapada .Podoba mi się Elite ale chyba za bardzo się w nim zapadam.Nie ważę dużo tak okolo 64 kg.Może ma ktoš došwiadczenie z tymi materacami?Proszę o pomoc.Interesuja mnie tylko tempury.Dzięki
      • dolina-koni Re: Materace TEMPUR 10.10.19, 09:09
        Razem z mężem używany materaca firmy Tempur, model Original . Jest ABSOLUTNIE NAJLEPSZY ! Użytkowaliśmy wcześniej materace firmy ( po kolei ) Janpol chyba model Demeter - porażka . Po 2 latach nadawał się na śmietnik ( ból kręgosłupa po całej nocy na tym materacu był okropy ). Następnie były dwa modele Perdormire - ten pierwszy nie pamiętam co to był za model . Drugi Perdormire to model Genesi HD . Pierwszy sprzedaliśmy do roku bo nam nie odpowiadał . Drugi Genesi był całkiem w porządku, ale po pół roku zaczął boleć mnie kręgosłup i wymieniłam go na Tempura ( używamy go prawie dwa lata ) . Uwielbiam go za wszystko . Opatula moje ciało . Przynosi ukojenie po całym dniu . Rewelacja ! A najbardziej podoba mi się moment kiedy kładę się na twardym materacu ( twardnieje jak zimą wietrzę pokój ) a on się cudnie pomalutku zapada :) Oboje z mężem mamy zwyrodnienie kręgosłupa ( na odcinku piersiowym i lędźwiowym ), a materac Tempur bardzo nam pomógł ! Nie ma mowy o żadnym bólu pleców ani rano ani tym bardziej w ciągu dnia . Dla nas ten materac to bajka . Ale każdemu pasuje coś innego ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka