Dodaj do ulubionych

Chamscy kierowcy w Gdańsku !!!

25.02.09, 21:50
To ci, którzy ochlapują błotem pieszych na chodnikach. Czasem muszę przejść ulicą Powstańców Warszawskich. Chodnik jest wąski, prowadzę wózek i dziecko za rękę. Nie możemy szybko się poruszać i nie mamy gdzie uciec gdy szybko nadjeżdża taki CHAM bez wyobraźni i tuż przy krawężniku wpada prosto w kałużę. Co z tego, że błoto pryska na nas a nawet do wnętrza wózka! Najważniejsze,że jemu, BURAKOWI, jest sucho i cieplutko. Niech im te autka szlag trafi!
Słowa uznania natomiast dla KIEROWCY autobusu, któremu chciało się i potrafił ominąć kałużę, aby nas nie ochlapać !!!
Obserwuj wątek
    • psychcio Re: Chamscy kierowcy w Gdańsku !!! 26.02.09, 08:28
      ima55 napisała:
      > ... CHAM bez wyobraźni
      To są zesłańcy z warszawki :/
      Niektórzy, dla niepoznaki, zakładają gdańskie tablice;)
    • Gość: kierowca25l Re: Chamscy kierowcy w Gdańsku !!! IP: 84.38.22.* 26.02.09, 11:13
      1/2 gdańskich kierowców to totalni debile
      na powstańców jadę wieczorem - zawsze te 40-czasem max 50 bo
      widoczność jest fatalna, i mnóstwo pieszych, samochodów
      wyjeżdżających z bram/posesji. Do tego dziury, blisko ulicy
      chodniki, dzieci, szkoły.
      Prawie zawsze jak jadę to taki DEBIL siedzi na zderzaku, jak by mu
      buło ciężko nogę zdjąć z gazu. Myślę że to dlatego że jest wielu
      nowych kierowców. Większość z tych nowych kierowców będzie miała
      niedługo wypadki, żeby tylko nikogo nie zabili
    • Gość: marek Re: Chamscy kierowcy w Gdańsku !!! IP: *.nat0.sta.nsm.pl 26.02.09, 11:26
      ima, oczywiście, że masz rację, ja sam staram sie omijac takie
      rozlewiska, ale moze warto mieć pretensje i do miasta, ze nie
      łatają?- u mnie np na Kiełpinie Górnym ( UL.ŁAPIŃSKA), przerabiano
      ulice(kanalizacja) i tak to poprzerabiali, ze teraz same rozlewiska
      sie porobiły(nierówno poukladane płyty)-i nikogo to nie interere, a
      wszyscy piesi maja sądne dni. Mam nadzieję, ze tej ulicy nikt nie
      odebrał, bo byłoby nieciekawie.
      • Gość: kierowca25l Re: Chamscy kierowcy w Gdańsku !!! IP: 84.38.22.* 26.02.09, 11:44
        w takiej sytuacji urząd (ZDIZ) powinno zareklamować u wynkonawcy
    • Gość: aga Re: Chamscy kierowcy w Gdańsku !!! IP: *.chello.pl 26.02.09, 12:02
      Ja zawsze uważam na pieszych i omijam kałuże... o ile to możliwe.
      Niestety zdarzają się też takie sytuacje, że ochlapania nie da się uniknąć- gdy
      z naprzeciwka też jadą samochody można tylko zwolnić.
      Piszę to tylko, żeby poprosić pieszych też o odrobinę wyrozumiałości, bo
      zdarzyło mi się w powyższej sytuacji ochlapać kogoś i z wyrzutami sumienia
      patrzyłam w lusterko wsteczne. Pieszy gdyby mógł to by mi natłukł :/.

Wchodząc w ten wątek spodziewałam się innego tematu, bo mnie natomiast zadziwia,
      że gdy stanę przed zebrą, żeby puścić pieszych to bardzo często oni kiwnięciem
      głowy dziękują (!), ponieważ nikt ich nie puszcza. I ja ich poniekąd rozumiem,
      bo gdy sama jestem pieszym to czasem cieszę się jak dziecko, ze wreszcie ktoś
      mnie puścił na pasach i też zdarza mi się mimowolnie podziękować. Ale to jak
      medal dla strażaka za ugaszenie pożaru. Taka u nas przyjęła się kultura, że
      pieszy nie ma żadnych praw.
      • Gość: dita Re: Chamscy kierowcy w Gdańsku !!! IP: *.88.174.89.cable.satra.pl 26.02.09, 18:50
        Obawiam się, że zamiast współczującego spojrzenia powinnaś zaproponować zwrot
        kosztów za pralnię...
        • Gość: aga Re: Chamscy kierowcy w Gdańsku !!! IP: *.chello.pl 27.02.09, 11:55
          Chyba żartujesz. To niby moja wina, że są kałuże i czasem nie da się ich ominąć,
          a nawet jak zwolnię to nadal działa fizyka?
          Może oczekujesz, ze powinnam stanąć na jezdni prowokując sytuacje wypadkową?
          Równie dobrze można powiedzieć, że to wina pieszego (tak samo on wpływa na
          deszcz i dziury w jezdni).
    • Gość: dorota Nie życzę sobie ... IP: *.alcatel.de 26.02.09, 13:01
      Nie życzę sobie aby kobieta bez wyobraźni, wyzywała gdańskich
      kierowców od chamów, buraków czy debili.
      Jak masz problem to zapamietaj numery rejestracyjne i je podaj a nie
      wyzywaj mnie - gdańskiego kierowcę.
      • Gość: dita Re: Nie życzę sobie ... IP: *.88.174.89.cable.satra.pl 26.02.09, 18:53
        Nie popłacz się z tego żalu :/
        Owa kobieta ma stuprocentową rację, kierowcy jeżdżą zupełnie nie zwracając uwagi
        na pieszych i parkują gdzie się da. Całe Przymorze jest zastawione cholernymi
        samochodami, zero wolnych chodników. A policja ma teraz ważniejsze sprawy na
        głowie - przeprowadzka do nowego komisariatu skutecznie zaprząta ich uwagę.
        • Gość: ima uderz w stół a nożyce się odezwą IP: 213.192.64.* 26.02.09, 21:08
          Droga doroto, ja też jestem gdańskim kierowcą. Jakoś nikt oprócz ciebie nie poczuł się urażony, widać nie należą do opisanych przeze mnie kierowców. Zresztą problem jest szerszy. Ludziom brak kultury, zwykłego dobrego wychowania. Jeśli ktoś tak zachowuje się w samochodzie (i tak jak piszą dita i aga) to i w życiu kieruje się zasadą "do celu po trupach". Dziś wartością nie jest kultura osobista, empatia, uprzejmość i takie tam pierdoły, tylko cwaniactwo.
          • Gość: ima Re: uderz w stół a nożyce się odezwą IP: 213.192.64.* 26.02.09, 22:48
            Zanim znów ktoś się obrazi, dodam, że ta uwaga o braku kultury oczywiście nie
            dotyczy wszystkich. Jest jeszcze wielu kulturalnych ludzi, także w Gdańsku.
    • Gość: Jadzia Re: Chamscy kierowcy w Gdańsku !!! IP: *.chelmnet.pl 26.02.09, 21:41
      Oprócz tego,że chlapią to na Powstańców Warszawskich parkują na całej szerokości
      chodnika ,tak że często trzeba iść jezdnią lub w błocie poza chodnikiem.
      Chlapią również na Kartuskiej,która jest świeżo po remoncie,a przy krawężnikach
      stoją kałuże.Dziwne,że ZDiZ nie widziało tej fuszerki wykonawców i odebrało prace.
      • kalinowski11 Re: Chamscy kierowcy w Gdańsku !!! 26.02.09, 21:52
        A ja polecam spacer po deszczu chodnikiem wzdłuż ulicy Łódzkiej :)
      • Gość: aaa Re: Chamscy kierowcy w Gdańsku !!! IP: 84.38.22.* 27.02.09, 08:58
        napisz do nich pismo, oni przeprowadzaja kontrole gwarancyjne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka