Dodaj do ulubionych

sklepy ABRA- odradzam !!!!!!

IP: 81.219.82.* 23.03.09, 14:19
nie polecam, a wręcz odrdzam zakupów w sklepach ABRA!!!!
niedawno kupiliśmy tam zestaw mebli-sofę i dwa fotele ze skóry, i od sprzedawcy otrzymaliśmy środki do pielęgnacji zakupionych mebli. kiedy jednak po roku użytkowania chcieliśmy z uzasadnionych względów dokonać reklamacji, zostało nam to bezsprzecznie uniemożliwione, gdyż środki jakimi czyściliśmy kanapę i fotele nie były przeznaczone do tego rodzaju mebli. i po reklamacji. nie dziwię się w sumie firmie która reklamowany produkt produkowała...ale dlaczego-na Miłość Boską-dostaliśmy środki nie przeznaczone dla tego mebla??...po co je dawali, skoro nie można ich używać!!
ośmielę się stwierdzić, że przeszło mi przez myśl fakt o możliwej współpracy sklepu z firmą dostarczającą meble do tegoż sklepu. sprzedawcy dodatkowo do zakupu mebli dają za darmo środki do czyszczenia i pielęgnacji, a potem w razie reklamacji, nie ma o czym mówić...wystarczy jedno zdanie rzeczoznawcy: klient stosuje środki starwax nie zalecane przez producenta.
ludzie uważajcie u dentysty-jak dostaniecie paste do zębów za darmo-warto sprawdzić czy to do waszych zębów-mając nadzieje że współpracujemy na co dzień z profesjonalistami możemy stracić nie tylko po roku piękny mebel...

...zawiedziona...
Obserwuj wątek
    • bamboo Re: sklepy ABRA- odradzam !!!!!! 23.03.09, 14:42
      przykra sytuacja. ja bym nie poprzestala na tej opinii rzeczoznawcy i pisala
      dalej reklamacje, do rzecznika praw konsumentow, urzedu ochrony konsumentow - do
      skutku.
      • Gość: Maro Re: sklepy ABRA- odradzam !!!!!! IP: *.centertel.pl 07.10.23, 11:50
        Również odradzam sklep internetowy Abra meble gdyż po zamówieniu meblościanki i szafy czas na dostawę jest opisany jako 26 dni robocze minol już termin dostawy a wszyscy mówią że będzie może za dwa tygodnie jeśli będzie na składzie w Krakowie
        Nikt nie może mi pomóc i odsyłają mnie dalej
    • Gość: franz Re: sklepy ABRA- odradzam !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 20:18
      Zgadzam się jak się robi zakupu to sprzedawcy są bardzo mili, ale jak coś się
      dzieje z meblem to nie ma nikogo kompetentnego. Uszkodzenia mechaniczne nie są
      objęte gwarancją, to ja się pytam jakie są i jakie mogą być w meblach??
      naciągacze i tyle sprzedają bezwartościowy złom.
      • krzysiek1042 Re: sklepy ABRA- odradzam !!!!!! 05.04.09, 11:44
        A czy ten środek chemiczny znajduje się na fakturze???

Sam wiem, że serwisant z Bydgoszczy polecił klientowi nie siadanie na meblu !
        (Mówimy o skórzanej sofie, w której pękła listwa pod siedziskiem).Ów serwisant
        na szczęście już nie pracuje. Wiem z doświadczenia, że reklamacja musi być uznana.
      • Gość: Dziem Re: sklepy ABRA- odradzam !!!!!! IP: *.54.17.75.static.telsat.wroc.pl 19.09.13, 22:52
        Uszkodzenia mechaniczne, czyli pisząc wprost: od użytkowania :)
        Gwarancją są objęte zwykle uszkodzenia powstale na skutek wad fabrycznych.
        Poza tym nie psioczcie już na sprzedawców. Wystarczy przeczytać karty gwarancyjne, które są dodawane do produktów. Warunki gwarancji są opisane.
    • karolajna83g Re: sklepy ABRA- odradzam !!!!!! 05.04.09, 17:17
      Ja tez ich nie polecam. Kupowałam szafę i brakowało wielkiej płyty. Czekałam na
      to 2 tygodnie. Rozumiem,że to są standardowe zasady reklamacyjne, ale na Miłość
      Boską..niech patrzą co wkładają do kartonu!!! Klienta nie interesuje,że to inna
      firma pakuje ....Oni to sprzedają pod swoim szyldem.
      • Gość: obrońca Re: sklepy ABRA- odradzam !!!!!! IP: *.ghnet.pl 22.05.09, 00:37
        A co Ty du..ku myślisz ,że każdą paczkę na kilkadziesiąt sklepów rozpakują i
        sprawdzą...abra je sprzedaje...a w fabryce pakuje człowiek (z pomocą sprzętu-
        czasami)(nigdyś się człowieku nie pomylił?) puknij się w czerep jak go masz...!!!!
        dla ignorantów i "mądrali" szkoda więcej czasu
        • karolajna83g Re: sklepy ABRA- odradzam !!!!!! 22.05.09, 10:02
          O znalazł się obrońca Abry. Pewnie pracownik. Ha Ha Ha!!!
          Dla tego sklepu szkoda więcej czasu!!!!!
          Ty się lepiej cmoknij w pompkę!
      • Gość: gość Re: sklepy ABRA- odradzam !!!!!! IP: 89.231.206.* 27.03.10, 15:48
        no cóż, myslenie takich osób jak Ty mnie przeraża, postaw się na
        miejscu sprzedawcy kretyni,e, on te meble tylko sprzedaje, nie ma
        wpływu na to co jest w środku, a musi wysłuchiwać pierd...a takich
        matołów jak ty, masz prawo obejzec sobie towar zanim podpiszesz
        odbior, mozesz nawet sprawdzic czy masz wszystko w paczce, mogles to
        zrobic a nie pisac teraz glupoty na forum, zalosny jestes, i
        odpowiem od razu: tak, pracuje w abrze, w szkoda mi takich ludzi jak
        ty, a jest ich mnustwo, mysla ze nalezy im sie wszystko od razu, i
        to ze czekales tylko 2 tyg to miales szczescie (glupi tak maja) bo 2
        tyg to jest tylko czas na rozpatrzenie reklamacji a nie na
        realizacje, i tak jest wszedzie, nie tylko w abrze
      • Gość: BIZNES Re: sklepy ABRA- odradzam !!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 22:32
        Ludzie mili przestancie oczerniac wlascicieli sklepow, obsluge itd. Trafilko sie kilku niezadowolonych nie mowioe tu tylko o tym poscie... i pisza co im slina na jezyk przyniesie... ŻAL.PL
      • Gość: Dziem Re: sklepy ABRA- odradzam !!!!!! IP: *.54.17.75.static.telsat.wroc.pl 19.09.13, 22:54
        Abra nie pakuje mebli.
        Swoją drogą: DLACZEGO NIE SPRAWDZIŁA PANI PACZKI W MAGAZYNIE? ma Pani do tego prawo, żeby sprawdzić towar przy odbiorze.
    • demonii.larua Re: sklepy ABRA- odradzam !!!!!! 22.05.09, 07:44
      Też nie polecam, kanapy nie nadają się do normalnego użytkowania, chyba że ktoś
      chce mieć mebel stojący i tylko stojący (czytaj: nie siadaj na nim, a już na
      pewno na nim nie śpij). Reklamacje odpuściłam sobie po pierwszej rozmowie w
      sklepie, szkoda czasu i nerwów. Szczerze odradzam.
    • Gość: zawiedziona Re: sklepy ABRA- odradzam !!!!!! IP: *.ip.jarsat.pl 30.05.09, 18:07
      Mocno !!!!!!!!!!!!!!trzeba się zastanowić czy w sklepach Abra
      Gdańsk ul.Spacerowa pracują kompetentni ludzie...
      nie
      obrażając nikogo, ale skoro zamówiłam mebel, wpłaciłam zaliczkę i
      otrzymałam informację, że zostanę powiadomiona telefonicznie,
      (podałam telefon kontaktowy oraz adres zamieszkania), miałam prawo
      oczekiwać, że zostanę poinformowana telefonicznie o zrealizowaniu
      mojego zamówienia. Dawno minął przewdziany okres oczekiwania i
      dopiero moja interwencja telefoniczna powoduje "przebudzenie się"...
      czyżby jeszcze zimowe zaspanie.
      • Gość: r7 Re: sklepy ABRA- odradzam !!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 02:47
        f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4142493 pracuję tam i to wszystko co mam do powiedzenia
    • pleciony.pojemnik.na.kangura Re: sklepy ABRA- odradzam !!!!!! 20.09.13, 14:58
      Abra to jakość-psiakość :P
    • losot Re: sklepy ABRA- odradzam !!!!!! 20.01.18, 09:59
      nie polecam, sprzedaja kanapy nie do spania bo uszkadzaja sie mechanicznie poprzez złamanie zmeczeniowe podpory w miejscu nitowania z ciegnem mechanizmu rozkładania, ciekawe ze srednica rurki z której wykonano podporę jest mniejsza niz średnica rurki z której wykonano stelaż, wiec złamać sie musi w wyniku zmeczenia, oczywiście reklamacja po konsultacji sprzedawcy z producentem bubla nie uznana bo uszkodzenie jest mechaniczne, a jekie ma być optyczne ?
      nie polecam firmy ABRA i ich producentów bubli. Tradycyjne polówki rodem z PRL są lepsze i mogą słuzyć za wzór konspekt dla pożal się boże inszynierów od kanap z ABRY
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka