Dodaj do ulubionych

Niech płaci Siarkopol

25.04.09, 16:59
Wiedziałem że te zatrucia to wymysły dziennikarzy z "Gazety". Ludzie nie
szukajcie sensacji gdzie jej nie ma.

Szanujący się dziennikarz zrobiłby tak że mając zdjęcie poszedłby do Sanepidu
poprosił o zbadanie wody i JEŚLI wynik byłby zły to byłby moralnie uprawniony
do napisania artykułu. Gdybym był szefem siarkopolu to bym pozwał Gazete za
straty wizerunku firmy.
Obserwuj wątek
    • Gość: fosfinka Do michal24gda IP: 195.26.73.* 25.04.09, 17:26
      A mnie nie dziwi, że wyniki mogły wyjść w porządku skoro pobór próbek został wykonany dwa tygodnie po fakcie. A do inspekcji po artykule Siarkopol na pewno dobrze się przygotował. Podobnie jest z hałdą fosfogipsów w Wiślince np. WIOŚ przyjechał kilka dni po zawiadomieniu o wykonaniu nielegalnych przekopów,w między czasie Fosfory przejechały spychaczem i gdyby nie dokumentacja zdjęciowa to byłoby po sprawie. Gdyby nie nagłośnienie sprawy przez ekologów i dziennikarzy do tej pory Fosfory spuszczałyby nadmiar odcieków do Wiłsy a tak wzdłuż hałdy został zamontowany drenaż, który wychwytuje nadmiar odcieków i kieruje je do rowu opaskowego.
    • Gość: nowotwór pomorski Sensacja sensacją a zachorowalność na raka wysoka IP: *.gdynia.mm.pl 25.04.09, 18:03
      Pewnie Gazeta szuka sensacji,, jak choćby sprawa Rozpudy i słynni
      ekolodzy, którzy przyjechali samochodami i najbardziej naśmiecili w
      okolicy.. (opinie tubylców) ale wszystkie te ciche sprawki
      Siarkopolu i Fosforów ... nie pozostana bez echa. Skąd siębiorą te
      przykre statystyczne pamiątki dot. zachorowalności na nowotwory?

• Gość: es Re: Sensacja sensacją a zachorowalność na raka wy IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 26.04.09, 17:16
        >Pewnie Gazeta szuka sensacji,, jak choćby sprawa Rozpudy i słynni
        ekolodzy, którzy przyjechali samochodami i najbardziej naśmiecili w
        okolicy.. (opinie tubylców)

w "opinii tubylców" na drzewach siedziały opłacane przez ekologów miejscowe
        żury, za 200 zł za dobę, więc w którą wersję "opinii tubylców" wierzysz?
    • Gość: johann To niejedyne trucie przez siarkopol. IP: *.chello.pl 26.04.09, 01:42
      SIARKOPOL TRUJE TEŻ SIARKĄ SKŁADOWANĄ NA JEGO CENTRALNYM PLACU KTÓRA
      ROZWIEWANA JEST PRZEZ SILNE WIATRY W PROMIENIU WIELU
      KILOMETRÓW.PRZECIEŻ TO ZWYKŁE NIECHLUJSTWO I BEZCZELNOŚĆ BO
      WYSTARCZYŁOBY SIARKĘ SKŁADOWAĆ W ZAMKNIETEJ WIACIE.A OD PONAD 40 LAT
      TAKIEJ WIATY NIKT NIE WYBUDOWAŁ BO PO CO JKA NIKT NIE KARA
      SIARKOPOLU ZA NISZCZENIE SRODOWISKA.
      • Gość: es Re: To niejedyne trucie przez siarkopol. IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 26.04.09, 17:18
        pamiętam jak pod koniec lat 90 jako dzieciak jeździłem na Westerplatte, tam był
        krajobraz księżycowy, zółte hektary naookoło. Ten zakład albo powinien przestac
        truc i zreperowac straty, albo przestac istniec. Nie może byc tak, że zyski są
        prywatne, a koszta uspołeczniane.
        • jogibaboo Re: To niejedyne trucie przez siarkopol. 27.04.09, 08:37
          Gość portalu: es napisał(a):

> pamiętam jak pod koniec lat 90 jako dzieciak jeździłem na Westerplatte, tam był
          > krajobraz księżycowy, zółte hektary naookoło. Ten zakład albo powinien przestac
          > truc i zreperowac straty, albo przestac istniec. Nie może byc tak, że zyski są
          > prywatne, a koszta uspołeczniane.

Na przełomie3 lat 90/92 służyłem w Straży Granicznej w Gdańsku i niejednokrotnie
          (w zasadzie codziennie) miałem okazję jeździć w tamte rejony. Po solidnym
          wietrze port, drogi i tereny zielone (?) wyglądały jak posypane szronem w środku
          dnia. Wszystko bladożółte.
    • Gość: btw Niech płaci Siarkopol IP: 62.61.44.* 26.04.09, 13:53
      Od 40 lat Siarkopol truje cała okolicę urzędnicy miejscy i WFOŚiGW nie zrobili
      nic by ten stan rzeczy zmienić!To samo było z hałdą na Wiślince urzędnicy są
      ślepi w takim razie na jawną degradację środowiska przez największe zakłady na
      Pomorzu. Dzięki inteligentnym i wrażliwym ludziom a także dzięki Gazecie możemy
      takie sprawy nagłaśniać i piętnować!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka