Gość: ja IP: 94.254.158.* 25.04.09, 18:19 "zdjęcie masturbującego się 7-letniego syna artystki" Dość śmiało sie to zapowiada, ze tak powiem. Czy to jest sztuka? Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slavko.matejovic Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 07:39 Homoseksualizm już oswojono. Teraz czas na masowanie świadomości społeczeństwa pedofilią. Niemożliwe? A kto 20 lat wstecz by przypuszczał, że homoseksualiści będą żądali prawa do "małżeństwa" i adoptowania dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.ozd.airbites.pl 14.05.09, 08:22 Każde czasy mają swoją Sodomę i Gomorę.To symbole rozpusty i zepsucia moralnego.Teraz ludzie podobni tym starożytnym, pod płaszczykiem sztuki oswajają ludzkość ze swoimi grzesznymi występkami i chcą za wszelką cenę aby ich chore widzenie świata było normą społeczną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colentina dunka Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.acn.waw.pl 14.05.09, 08:53 Jak mówi porzekadło - głodnemu chleb na myśli. "sodomie" i "gomorie" to niektórzy najwidoczniej mają w głowie i to drastycznie ogranicza ich zdolność poznawania świata (jak również zachwycania się nim) Artykuł o artystce można było przeczytać kilka lat temu bodaj w wysokich obcasach, było tam kilka zdjęć i na mnie zrobiły wrażenie przejmujące. Dokumentują coś tak kruchego, ulotnego, przemijającego... Ale ci którym nagość kojarzy się tylko z jednym lepiej niech tego faktycznie nie oglądają, bo jeszcze jakaś brzydka myśl zalęgnie się im w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
pijany_meleks Re: Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 08:56 no właśnie komu sie kojarzy wszystko z pedofilią? myślę że temu kto ma ku temu tendencje Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 10:10 Kiedys moja kolezanka zaczela prace jako aupair w Niemczech, po przyjezdzie przezyla szok kulturowy, bo zobaczyla ze w salonie mama siedzi, a obok niej syn ze szkoly podstawowej sie onanizuje. Co sie okazalo? Ano musial odciagac napletek, zeby mu sie stulejka nie robila, to bylo polecenie lekarza. A mama tylko pilnowala, zeby robil to systematycznie...Ilu polskich chlopcow przez falszywy wstyd mamy ma potem operacje i problemy ze wspolzyciem? Odpowiedz Link Zgłoś
badlove Pedofilia sankcjonowana czym się da 14.05.09, 11:18 Ludzie chcą przyzwolenia na perwersje i wprowadzają to w czyn pod różnymi maskami, byle tylko nakarmić najmłodszych swoim gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Pedofilia sankcjonowana czym się da 14.05.09, 12:06 Leczcie sie na chora wyobraznie... Odpowiedz Link Zgłoś
pepe.le.pew Re: Pedofilia sankcjonowana czym się da 14.05.09, 13:04 Jeżeli pani lubi latać nago z dzieciakami OK Jej dzieci, więc ma prawo wychowywać je wedle swoich pomysłów. Ale skąd ten pomysł żeby wystawiać swoje prywatne życie w gablotce żeby inni mogli je oglądać? Co będzie następne? Zdjęcia seksu pomiędzy małżonkami? Co do oswajania z pedofilią to jak najbardziej się zgadzam -może nie w tym przypadku- ale to fakt. Popatrzcie na modelki. Ile mają lat? Przecież "idealny" wiek dla rozpoczęcia kariery modelki to wg agencji mody 14 lat ! Popatrzcie na modę którą się promuję jako "dla nastolatek" Odpowiedz Link Zgłoś
pepe.le.pew Re: Pedofilia sankcjonowana czym się da 14.05.09, 13:10 pepe.le.pew napisał: > Co będzie następne? Zdjęcia seksu pomiędzy małżonkami? Przypomniałem sobie, że ostatnio pan von Hagens pokazał spreparowane zwłoki uprawiające seks, więc chyba i ta granica została przekroczona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Pedofilia sankcjonowana czym się da IP: *.chello.pl 14.05.09, 13:52 > Jeżeli pani lubi latać nago z dzieciakami OK Jej dzieci, więc ma > prawo wychowywać je wedle swoich pomysłów. Ale skąd ten pomysł żeby > wystawiać swoje prywatne życie w gablotce żeby inni mogli je oglądać? do tej pory kler dbał o waszą moralność i popęd, czas w końcu wyjść spod klosza i zobaczyć jaki świat jest piękny, ta pani to właśnie umożliwia, jednocześnie nikogo nie zmusza - ja osobiście jestem jej wdzięczny za odwagę, tzn, odwagą to jest pokazywanie w tak ciemnym i zacofanym polskim społeczeństwie, bo w innych krajach tak naturalne rzeczy nie podlegają komentarzom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iniola Nareszcie głos rozsądku IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.05.09, 14:26 Nikt nikogo nie zmusza do oglądania więc tym bardziej zatrważający jest ten zgiełk i plucie jak na największe zło tego świata. W innych krajach nagość nie jest od dawna niczym nadzwyczajnym. Przykład niemiec czy czech jest jak najbardziej odpowiedni. Przy okazji nasuwa się nieodparte skojarzenie że ich tolerancja jest wprost proporcjonalna do braku zainteresowania słowem głoszonym przez tej czy innej maści kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorek44 Re: Pedofilia sankcjonowana czym się da 14.05.09, 12:30 Ty juz widze masz przyzwolenie do uzywania wyrazow. Jeszcze klika krokow i bedziesz mogl(mogla) zabic Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorek44 Re: Pedofilia sankcjonowana czym się da 14.05.09, 12:32 badlove napisał: > Ludzie chcą przyzwolenia na perwersje i wprowadzają to w czyn pod różnymi maska > mi, byle tylko nakarmić najmłodszych swoim gównem. > Ty juz widze masz przyzwolenie do uzywania wyrazow. Jeszcze klika krokow i bedziesz mogl(mogla) zabic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.ozd.airbites.pl 14.05.09, 09:04 Porzekadło porzekadłem, a fakty faktami. Próbujesz bagalelizować i upiekszać coś co w zarodku jest złe. Zastanów się podczas medytacji nad ty co piszesz.A zycie mi sie podoba i zachwycam się otaczjacym mnie swiatem. Pomimo tego ,że zycie mi sie podoba to MYŚLĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtf Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 09:13 ale dlaczego to jest zle? To po prostu zycie, takie jakiego kazdy z nas doswiadcza. Tutaj chodzi o odbior, bo jest on indywidualny u kazdego z nas, przywoluje nasze doswiadczenia. Nie popadajmy w paranoje, ze zdjecie z kapieli dziecka to pedofilia. Dla normalnego czlowieka nie. I dokladnie, chodzi tu o uchwycenie czegos ulotnego, pieknego. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe.le.pew Re: Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 13:07 Czekam na zdjęcia kup artysty/artystki. To też rzecz ulotna. Każdy będzie mógł się zachwycać nad pięknem formy i odbierać w swój indywidualny sposób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja moi me ich yo Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: 78.146.159.* 14.05.09, 14:02 kochany, jestes nie w temacie i to bardzo. Kupa juz byla, nie tej artystki co prawda, ale na sprzedaz, w sloiczkach. I to sie nazywa kontestacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y @ nina IP: 195.117.118.* 14.05.09, 09:58 No to coś nie za dobrze Ci to myślenie wychodzi, skoro wydajesz głupawe sądy na temat wystawy, której nawet nie widziałaś i nie masz zielonego pojęcia co ona pokazuje i w jaki sposób. No, ale nie ma to jak trollować na forum co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 10:10 Gość portalu: nina napisał(a): > Porzekadło porzekadłem, a fakty faktami. Próbujesz bagalelizować i > upiekszać coś co w zarodku jest złe. O ho ho... kolejny ekspert od zarodków. Tym razem obyczajowych. > Zastanów się podczas medytacji > nad ty co piszesz. To ty się zastanów bo być może widzisz świat w krzywym zwierciadle. Najlepiej zastanów się nad tym kto ci je wykrzywił. > A zycie mi sie podoba i zachwycam się otaczjacym > mnie swiatem. Pomimo tego ,że zycie mi sie podoba to MYŚLĘ! No ale te zarodki Panie. Zarodki ZŁA!!! "Wszędzie som skubańce" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.ozd.airbites.pl 14.05.09, 10:40 unhappy w tym wszystkim chodzi o to ,żeby przyszłym pokoleniom nie wykrzywiac psychiki.Fajnie napisałeś " To ty się zastanów bo być może widzisz świat w krzywym zwierciadle. Najlepiej zastanów się nad tym kto ci je wykrzywił." Pasuje to zdanie jak ulał do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 10:44 Gość portalu: nina napisał(a): > unhappy w tym wszystkim chodzi o to ,żeby przyszłym pokoleniom nie > wykrzywiac psychiki. Acha... już określiłaś, że to jest wykrzywianie psychiki. Ciekawe na jakiej podstawie? > Fajnie napisałeś " To ty się zastanów bo być > może widzisz świat w krzywym zwierciadle. Najlepiej zastanów się nad > tym kto ci je wykrzywił." Pasuje to zdanie jak ulał do tematu. Wiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoga Fire Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.b-ras2.cld.dublin.eircom.net 14.05.09, 13:23 > Zastanów się podczas medytacji > nad ty co piszesz. Podczas medytacji nie zastanawiamy sie nad niczym, tylko wprowadzamy umysl na bieg jalowy. Reeeeeeeelaks.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.ozd.airbites.pl 14.05.09, 13:36 Yoga Fire chciałam napisac podczas modlitwy,a wyskoczyło mi słowo metytacja. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Gole dziecko = pedofilia 14.05.09, 11:52 Ale wsrod katolikow, to kosciol zaczszepil w ludziach niechec do swojej wlasnej natury i dzisiaj gole cialo to cos oblesnego, grzesznego i wynaturzonego. A oblesna, wynaturzona i grzeszna jest wlasnie religia i jej nienawisc do czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Masz fobię 14.05.09, 13:58 Masz fobię antykatolicką. W całym artykule nie ma nic o katolikach, żadne (pseudokatolickie) Radio Ma-Ryja nie zaprotestowało - a ty już najeżdżasz na katolików. Katolicy mają Kaplicę Sykstyńską w której są namalowani rozebrani ludzie, katolicy bywają np. na plażach i w saunach. Katolicy karmią piersią i kąpią się z dziećmi. Katolikami nie byli komuniści, a pruderii nie można było im odmówić. Trawestując: Obleśna i wynaturzona jest twoja nienawiść do ludzi wierzących w coś innego niż ty. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Masz fobię 14.05.09, 14:28 Michal Aniol w Kaplicy Sykstynskiej namalowal golasy - z powodu owczesnej (i nie tylko owczesnej, jak widac) pruderii tym golasom domalowano okrycia bioder. Jakis czas temu probke tego dal Berlusconi - kazal zamalowac piers kobiety na obrazie, ktory wisi w gabinecie urzedu. I 500 lat temu, i dzis katolicyzm oraz inne religie uwazaja cialo za brudne - stad pojecie 'czystosci' przedmalzenskiej. W tym ujeciu 'brudzi' czlowieka masturbacja - a przeciez juz niemowleta i male dzieci sie masturbuja, kiedy jeszcze nie maja pojecia o budowie ciala i ze czynnosc ta jest seksualna. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: Masz fobię 14.05.09, 14:50 Co ma Berlusconi do katolików? Którą on ma żonę? Dlaczego sugerujesz, że pruderia sprzed 500 lat jest obecna i dziś? Pomijam, że jednak ktoś zlecił Buonarrotiemu namalowanie golasów, dopiero później je cenzurowano... Zaraz udowodnisz, że gramatyka jest antyfeministyczna, bo "on" jest przed "ona". I cały język polski - bo w końcu jest "głupia ci...", i "pi...waty". I to wszystko (Berlusconi, Michał Anioł) ma głęboki związek z "twórczością" pani Livingston. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorek44 Re: Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 12:28 Dokladnie. Ale skoro nas tak stworzono to chyba nie ma nic grzesznego, ze sie takie mysli pojawiaja? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pijany_meleks Matka powinna mieć zabronione karmienia dziecka 14.05.09, 08:54 piersią od chwili jego urodzenia oraz zakaz kąpieli aż do chwili kiedy dziecko samo będzie mogło to uczynić, jak myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak 8-letniego? Chyba tak 14.05.09, 11:49 Na pokazanym fragmencie fotografii mamy przy jednej piersi niemowlaka, a przy drugiej dziecko na oko 7-8 letnie. Czemu to ma służyć? Bo na pewno nie karmieniu. Poza tym matka nie dyskutujemy czy matka może karmić piersią, tylko czy ma to fotografować. Matka może np. się wypróżniać, albo uprawiać seks, ale pokazywanie tego na fotografiach zwyczajnie nie uchodzi. A może wszystko uchodzi, byleby to nazwać sztuką ? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: 8-letniego? Chyba tak 14.05.09, 11:58 and_nowak napisał: > Na pokazanym fragmencie fotografii mamy przy jednej piersi niemowlaka, a przy > drugiej dziecko na oko 7-8 letnie. Czemu to ma służyć? Wrogiej propagandzie. Jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: 8-letniego? Chyba tak 14.05.09, 12:09 Nie wrogiej propagandzie, tylko napędzaniu popularności drobnym skandalikiem. Cel został osiągnięty: jedni wrzeszczą przeciw, inni zażarcie bronią "wolności sztuki" - a żadni nie widzieli zdjęć ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupalik wołowy dzieciak 8 letni ?chyba zartujesz ma max 4 lata IP: *.limes.com.pl 14.05.09, 12:51 dzieciak 8 letni ?chyba zartujesz ma max 4 lata , w polsce nie rzadko matki karmią jeszcze starsze dzieciaki ktore pomykaja do zerowki w pampersach :P Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Ok. cofam 8 lat, ale to nie zmienia sensu 14.05.09, 13:01 Chyba obaj jesteśmy pewni co do tego, że to dziecko nie jest karmione, tylko się przyssało na potrzeby zdjęcia, innymi słowy - pozuje. Aha, mnie to naprawdę nie szokuje i nie obraża! Po prostu nie uważam tego za sztukę, uważam za próbę zwrócenia na siebie uwagi poprzez skandal. Przy okazji Na pewno nie ssie, bo matka była w międzyczasie w ciąży, a wtedy ustaje laktacja. Czysta fizjologia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmiąca Re: Ok. cofam 8 lat, ale to nie zmienia sensu IP: 195.205.254.* 14.05.09, 13:26 to nieprawda że laktacja ustaje w czasie ciąży. jesli nie wierzysz, zajrzyj na forum dla długokarmiących, a przekonasz się, że jest wiele mam, które karmią starszaka będąc w kolejnej ciąży, albo nawet karmią po już dwójkę dzieci. I jest to najbardziej naturalna rzecz na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: Ok. cofam 8 lat, ale to nie zmienia sensu 14.05.09, 13:40 Ja to znam z praktyki (nie mojej ;-) ) popartej jakąś książką o wychowaniu dzieci itd. Inna rzecz, że książka była amerykańska, a praktyka wybiórcza (nie mam haremu ;-) ) - mogę być w błędzie. Przyznasz jednak, że rzadko się zdarza karmienie dzieci po 3 roku życia, zwłaszcza, gdy jest inna paszcza do ssania. ;-) A wszystko to jest tematem ubocznym - chyba nie uważasz, że ów starszy dzieciak na zdjęciu właśnie je swój obiad? Disclaimer: powtarzałem po wielokroć że nie jestem wielbłądem, powtórzę jeszcze raz - nie uważam tych zdjęć za pedofilskie, czy nawet "obrażające moralność". Ja ich nie uważam za sztukę, a tą konkretną fotę uważam za pozowaną, a nie jakąś "uchwyconą chwilę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karmiąca Re: Ok. cofam 8 lat, ale to nie zmienia sensu IP: 195.205.254.* 14.05.09, 13:45 słuchaj, ja sie wdaje w dyskuje na temat zdjęc, czy to sztuka, czy nie, czy nalezy karmic 3latka, czy nie, czy sie z nim kąpac, jak go wychowychc bla bla bla itd itp. Ja tylko chcę sprostować Twoje twierdzenie o laktacji - ona na pewno nie ustaje w czasie ciązy. owszem, zmienia sie skład mleka i jego smak, ale jest ono nadal produkowane. w amerykańskie ksiązki nie wierze, wierze za to w swoje doświadczenie i innych znanych mi polskich matek. KROPKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fx Re: Ok. cofam 8 lat, ale to nie zmienia sensu IP: *.centertel.pl 14.05.09, 14:02 nie wiem czy wiesz, ale starsze dzieci bardzo częstosąnieco zazdrosne o to , ze to drugie małe zajada i też sie przystawiają albo po prostu bawia piersiami...ale ciebie to chyba od urodzenia butelką potraktowali...żal mi Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fx Re: dzieciak 8 letni ?chyba zartujesz ma max 4 la IP: *.centertel.pl 14.05.09, 13:57 alergików poleca sie karmić piersią nawet do 6 roku zycia, a kto chce zobaczy ćzamiast 4 latka 7-8 latka , to zaraz dojrzy duzo wiecej i to jest właśnie chore Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: dzieciak 8 letni ?chyba zartujesz ma max 4 la 14.05.09, 14:02 > alergików poleca sie karmić piersią nawet do 6 roku zycia A pierdoły i maminsynków oraz J. Kaczyńskiego dożywotnio! ;-))) Nie wystarczyło ci jedno sprostowanie odnośnie wieku dziecka? COFAM, COFAM, COFAM przypuszczenia nt. wieku dziecka! Nie cofam opinii nt. wartości artystycznych zdjęć i intencji artystki. Nigdzie nie twierdziłem że przeszkadza mi nagość na tych zdjęciach, a jedynie nazywanie tego sztuką. Ty tego nie przeczytałeś, za to dopowiedziałeś sobie coś innego i to jest właśnie chore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fx Re: dzieciak 8 letni ?chyba zartujesz ma max 4 la IP: *.centertel.pl 14.05.09, 14:08 jasne, sztuka czy nie, krytycy zawsze się znajdą i to na "najwyższym" poziomie. A ja chetnie zobaczę tę wystawę. Są widzowie - jest sztuka! Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Jola Rutowicz też jest ma widzów 14.05.09, 14:42 I w zasadzie tyle w charakterze riposty. Jolka naprawdę ma widzów. To dopiero sztuka! Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: 8-letniego? Chyba tak 14.05.09, 12:06 >przy > drugiej dziecko na oko 7-8 letnie. Czemu to ma służyć? Bo na pewno nie karmieni > u. To ma sluzyc napedzaniu twoich fobii... Na oko to ty sie powinienes leczyc, to dziecko ma gora 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak I już inwektywy? 14.05.09, 12:14 Na oko to jesteś starą ... (tu wstaw jakieś miłe słowo). Nie mam żadnych fobii, ale też nie mam złudzeń co do przyczyn popularności tej wystawy - jest nią skandal, a nie poziom artystyczny. Na oko to większe dziecko wyrosło z karmienia piersią. Przy okazji: Każdy psycholog ci powie, że pielęgnowanie zwyczaju ssania cycka jest szkodliwe dla rozwoju emocjonalnego dziecka. Oczywiście to zdjęcie jest pozowane, ale w takim razie wraca pytanie o prowokację. TO NIE JEST rodzina złapana podczas kąpieli, to JEST poza. W takim razie tłumaczenie, że to przypadkowa nagość itd. to bullshit. Odpowiedz Link Zgłoś
pijany_meleks Re: I już inwektywy? 14.05.09, 12:20 Masz ciężki umysł nafaszerowani dekalogami kościelnymi i partyjnymi przykazaniami, pedofil w sutannie widać nie przeszkadza ci tylko naga matka z nagim synkiem na fotce. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: I już inwektywy? 14.05.09, 12:58 Ty masz nafaszerowany umysł antykościelną fobią. Mnie ta baba w ogóle nie przeszkadza. Niech pokazuje nagie dzieci, starca przy cycku, sceny wypróżniania - co tylko chce. Mnie przeszkadza nazywanie gołej d.upy sztuką. To mi przeszkadza, niezależnie od wieku du.py i stopnia nagości. Wiem, że to trudno zrozumieć, gdy agresja zastępuje myślenie, ale mimo wszystko spróbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
pijany_meleks Dla mnie jest to zdjęcie matki z dziećmi 14.05.09, 12:21 dla ciebie to pedofilia, masz zboczone myśli i widać podnieca ciebie samo słowo pedofila. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak To do mnie? 14.05.09, 13:10 pijany_meleks napisał: > dla ciebie to pedofilia, masz zboczone myśli i widać > podnieca ciebie samo słowo > pedofila. To teraz zdanie za 2 punkty: wskaż w którym miejscu nazwałem to pedofilią, lub choćby zasugerowałem pedofilski charakter zdjęć. Dla ułatwienia odpowiedzi zajrzyj na forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=769&w=94518964&a=95295635 Tam właśnie (wcześniej - sprawdź godzinę) się wypowiedziałem na temat pedofilii - tzn. zaprzeczyłem takiemu charakterowi tych zdjęć. Masz coś jeszcze do powiedzenia? Może jakieś "przepraszam, nie miałem racji?" Umiesz się przyznać do błędu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.wroclaw.mm.pl 14.05.09, 10:29 Nie dostrzeganie różnicy między homoseksualizmem i pedofilią jest identycznie nietrafione, jak wrzucanie do jednego wora aborcji i eutanazji. Homoseksualizm nikomu nie robi krzywdy; jest dwóch panów, z których każdy ma prawo decydować o swoim życiu i to robią tak, jak chcą. Pedofilia krzywdzi dzieci i jako taka nigdy nie zostanie zalegalizowana. Może być dyskusja nt. kiedy dziecko przestaje nim być, ale jesteś niepoważny jeśli uważasz, że ktoś kiedykolwiek zalegalizuje stosunki seksualne dorosłego mężczyzny i siedmiolatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek_z_watykanu Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.rev.stofanet.dk 14.05.09, 10:47 I tu sie szanowny/a/ forumowicz/ka/ gleboko myli.Zwiazki seksualne doroslego mezczyzny i siedmiolatki sa jak najbardziej ZALEGALIZOWANE np w Iranie,Iraku, u rozmaitej masci talibow.W naszej kulturze sa nielegalnie i uwazamy to za chore.Co kraj to obyczaj Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.box.77 Re: Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 11:20 a słyszałeś pan o działalności organizacji homoseksualnych w stanach zjednoczonych na ptzełomie lat 70tych, 80tych? nie jestem za mocny w temacie, ale jakbyś pan to wiedział 30 lat później byś się pan nie dziwił. a teraz? teraz, to jest za późno na tego typu refleksje. Odpowiedz Link Zgłoś
wilkem-live Re: Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 12:11 Nikt normalny nie zareaguje tak jak ty... Masz klopoty na tle seksualnym? Co ci sie skojarzylo z pedofilia, bo nie do konca lapie- sadze ze to TY masz jakies ukryte DEWIACJE, nie do konca uswiadomione. Potrzebujesz psychiatry i lekarstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f89 Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.ip.netia.com.pl 14.05.09, 14:04 ne seri brate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Jak wygląda _zdjęcie_ masturbującego się dziecka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 07:50 Ja tylko dla uściślenia zapytam, jak wygląda od strony technicznej zdjęcie masturbującego się 7-latka? Bo pełnej erekcji takie dziecko nie ma, a zdjęcie to nie film: ruchu nie widać. Więc co na tym zdjęciu będzie? Dziecko z ręką na ptaszku? Nie chcę nikomu burzyć jego świata, ale jak ktoś ma dzieci, to wie, że mają one to do siebie, że potrafią się czasem dotknąć w dowolne miejsce swego ciała. Dotknąć, nie masturbować. Skąd więc wiadomo, że dziecko na zdjęciu się masturbuje, a nie po prostu poprawia sobie ptaszka? Czy też może "wiadomo", bo tak będzie bardziej kontrowersyjnie i lepiej się wystawa/artykuł "sprzeda"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takasobie Re: Jak wygląda _zdjęcie_ masturbującego się dzie IP: *.81.204-77.rev.gaoland.net 14.05.09, 09:44 www.edziecko.pl/przedszkolak/1,79345,4084848.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Jak wygląda _zdjęcie_ masturbującego się dzie IP: 212.160.172.* 14.05.09, 09:48 Nie miałeś erekcji jako dziecko? To pewnie i teraz też nie masz. Mi stawał odkąd pamiętam. A masturbacja to inna sprawa. Jedne dzieci w jakiś sposób to robią, inne w ogóle. Ja odkryłem uroki dotykania ptaka dopiero ok. 14 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takasobie Re: Jak wygląda _zdjęcie_ masturbującego się dzie IP: *.81.204-77.rev.gaoland.net 14.05.09, 11:30 uroki dotykania ptaka .... pieknie to nazwales ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Intymny album Jacqueline Livingston IP: 165.72.200.* 14.05.09, 08:12 byłem na poczatku maja, widziałem te zdjecia, nic specjalnego, zwykłe zdjęcia z życia rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 13:13 No właśnie problem polega na tym,że dla zdecydowanej części naszego narodu to nie są zwyczajne zdjęcia, tylko: pornografia, pedofilia, zboczenie,a moze jeszcze zoo i nekrofilia.Ludzie,puknijcie się w głowę!!Nie trzeba wierzyć we wszystko, co w niedzię mówi ksiądz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.09, 08:18 Te zdjęcia są tak subtelne i genialne, że w żadnym wypadku nie kojarzą mi się z żadnym przekraczaniem granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ere Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.icpnet.pl 14.05.09, 08:33 Im bardziej patrzę na ludzkość jak na bohaterów kanału telewizyjnego Animal Planet tym bardziej nic mnie nie dziwi. Zwierzęta wylizujące swe młode, karmiące przychówek, iskające się - człowiek jest jednym z nich, niestety. Nie ma z czego robić afery. Odpowiedz Link Zgłoś
rina02 Re: Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 08:40 Zdecydowanie warto zobaczyć tą wystawę. Przekonać się samemu, czy "granice" zostały przekroczone (w co szczerze wątpię). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.ozd.airbites.pl 14.05.09, 08:46 Nie ma z czego robić afery. To prawda. Proszę Cię w takim razie wysłuchaj opinii zwierząt. hi hi ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavik222 Bezpłatna reklama pornografii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 08:38 Dziwię się,że pismactwo tak obniża poziom Gazety Wyborczej, która miała krzewić idee SOLIDARNOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y.y Re: Bezpłatna reklama pornografii IP: 195.117.118.* 14.05.09, 10:02 Synku, może najpierw naucz się 1) pisać poprawnie po polsku (vide "pismactwo") 2)pisać z sensem (bo co ma ten artykuł do idei solidarności, w jaki sposób jej nie przestrzega, nie wiem. Ty w ogóle wiesz co to znaczy "solidaność" albo "pornografia"? bo mam wątpliwości) a jak spełnisz te warunki, to może dopiero wtedy się odzywaj, ok?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boby_x Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 08:40 Przygotować cele i kajdany dla ojców kąpiących swoje nagie córki od najmłodszych lat, aż do momentu kiedy poznają co to wstyd. A i dla matek kąpiących swoich synów też. No i przede wszystkim, sale tortur dla ojców i matek myjących ptaszki, tyłki i żeńskie organy płciowe swoim małoletnim i dorosłym kalekim dzieciom. Bo oglądanie nagości osób niedołężnych to dopiero jest wstrętne i godne potępienia. Echh... Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 09:11 Domyślam się, że piszesz ironicznie. Ale twoje "postulaty" zostały już wdrożone w niektórych stanach USA. Parę lat temu pisano o sprawie Polaka, który dostał bodajże 30 lat za umycie pupy swojej trzyletniej pasierbicy. Ciekawe, czy jeszcze żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myff Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 09:27 Ale kto jeszcze żyje, pasierbica czy ojczym? Bo jeżeli ja jako opiekun prawny dziecka mam się zastanawiać czy ryzykować podtarcie mu tyłka albo nie daj boże umycie go albo pozwolić mu latać z brudnym byle tylko się nikomu nie narazić, to myślę, że dziewczę żyło krótko i umierało w boleściach od chorób. Ludzkość wpadła w prawdziwą histerię na punkcie pedofilii a nasze ukochane media tylko ludzkość nakręcają. zamiast opowiedzieć o pozytywnych aspektach tej wystawy wyciąga się kontrowersje, z resztą czy rzeczywiście? czy rzeczywiście takie kontrowersje? Myślę, że na tym forum jest wielu rodziców i na pewno jakaś część z nich robi swoim dzieciom zdjęcia, w różnych często zabawnych sytuacjach..a potem je pokazują innym dorosłym, to jest naganne? to szerzenie pedofilii? przepraszam, promowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
skarb361 Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 08:40 No i stało się upublicznianie swobodnego trybu życia rodziny X, gdzie nie ma tabu związanego z nagością...powiem tak, że co za dużo to niezdrowo.Chłopiec w wieku 7 lat nie powinien wkółko ogladać gołej mamy i odwrotnie z dziewczynką -taty.Badźmy mądrymi rodzicami i dajmy dzieciom swobodę ,ale nie przekarczajmy granic,bo dziecko łatwo może sie pogubić w tym wszystkim. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karpik Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.chello.pl 14.05.09, 08:49 Chłopiec w wieku 7 lat nie powinien wkółko ogladać > gołej mamy i odwrotnie z dziewczynką -taty a dlaczego??? Odpowiedz Link Zgłoś
skarb361 Re: Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 09:06 dlaczego chłopiec 7 letni nie powinien ogladać wkólko matki nagiej bo to jest niedobreeeeeee pogadaj z seksuologiem człowieku albo poczytaj fachową literaturę na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takasobie Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.81.204-77.rev.gaoland.net 14.05.09, 09:58 Prosciej jest odpowiedziec na pytanie a nie do psychologa odsylac. Jak sie ma cos do powiedzenia to sie mowi od A do Z albo nie zabiera glosu w ogole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: 212.106.138.* 14.05.09, 10:41 Ciekawe co na to Indianie amazońscy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indianin preriowy Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.b-ras2.cld.dublin.eircom.net 14.05.09, 13:28 Indianie amazonscy to przeciez cioty, i kazdy Apacz o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 08:42 Od siedmiu lat maja w gdansku problemy z Nieznalska a teraz znow taka wystawa.....Moze LPR znow sie ozywi w akcji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moher hunter Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.ghnet.pl 14.05.09, 08:47 myślę że się ożywi na pewno, przyśle swoje berety i parasolkami zdemolują wystawę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba tak Czy kobieta może być pedofilem ? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 08:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arrek Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.chello.pl 14.05.09, 08:56 Świetne jest to prawo w Stanach - nagie zdjęcia dzieci poniżej 18 lat to pornografia. Czyli co - jakbym mieszkał w Stanach - to za moje zdjęcia z plaży w wieku lat dwóch rodzice poszli, by do pierdla? W purytańskich społeczeństwach tak jest, że oficjalnie nagość jest złem nakłania do grzechu - a co dzieje pod spodem tego wszystkiego to sprawa rodziny... Paranoja... pamiętacie prohibicję? Gdyby nie zakaz picia alkoholu nie byłoby Ala Capone... ZYjemy naprawdę w coraz bardziej absurdalnym świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 Teraz to przegła pałkę,posłanka Sobecka 14.05.09, 08:57 i poseł Kurski własnemi ciałami zasłoniom te publicznom pedofilie i pedalstwo.Das is skandal,bachory z ciulikami na wierzchu i baba z cyckami,no to som rzeczy o których sie nie sniło fizjologom z PIS,LPRu i Radyja Majbach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek_z_watykanu Re: Teraz to przegła pałkę,posłanka Sobecka IP: *.rev.stofanet.dk 14.05.09, 09:17 A przepraszam,ze zapytam:glowny dowodzacy radia majbach to nie ma ciulika,cyckow nie widzial czy te wszystkie mohery to tylko takich swietojebliwych zgrywaja...Wszyscy smy przez ta sama dziure wchodzili i wiekszosc przez ta sama dziure wychodzila.Cycki tzw gruczoly mleczne sa wytworem do karmienia potomstwa - moze gdyby te fizjolodzy z bozej laski troche by sie douczyli.I dodam,ze jezus tez mial ciulika i marysia piersia go karmila w szopie przy jozku.Nikt z tego skandalu nie robil...Jakie tam byly warunki - to juz odrebny temat ale gdyby dzisiaj matka dzieciaka w szopie urodzila i trzymala to by go szybko odpowiedznie instancje zabraly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takasobie Re: Teraz to przegła pałkę,posłanka Sobecka IP: *.81.204-77.rev.gaoland.net 14.05.09, 10:02 Zeby tylko przy jozku!!! przeciez cale bydlo sie przygladalo i pastuszki i krolowie o mirze i kadzidle nie wspomne. Toz to dopiero heca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek_z_watykanu Re: Teraz to przegła pałkę,posłanka Sobecka IP: *.rev.stofanet.dk 14.05.09, 10:38 Toz to pornografia w najczystszym tego wydaniu!I do tego zmuszala otoczenie do niechlujnych obrazow tudziez naklaniala ludziska do patrzenia....Przeciez mozna bylo za bela siana sie schowac albo jakim przescieradlem sie zamojtac,a maryska nie - cyc na wierzchu,jozek podekscytowany ze o reszcie juz nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takasobie Re: Teraz to przegła pałkę,posłanka Sobecka IP: *.81.204-77.rev.gaoland.net 14.05.09, 11:29 A i zloto tam bylo .... nie daj boze pod pornobiznes podciagna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek_z_watykanu Re: Teraz to przegła pałkę,posłanka Sobecka IP: *.rev.stofanet.dk 14.05.09, 11:55 A kadzidlo tez - zeby smrod zabic:=)3 krolowie - tak razem po swiecie jezdzili - tez nie wiadomo jakie relacje ich laczyly.Krolowie z plebsem sie mieszali...Tam w tej stajence niezly sped byl...Tak to jest jak starych nie ma chata wolna:) Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 A widział ktoren posłankę i bulteriera topless ??? 14.05.09, 12:56 no bo jak bedom zasłaniać te pornografie i pedalstwo obrzydliwe własnom piersiom, to ja rozumie, co posłanka Sobecka zrobi topless a poseł Kurski,Jacek zresztom, bulterierem zwany, też zrobi topless ...Oj bedzie sie działo,bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek_z_watykanu Re: A widział ktoren posłankę i bulteriera toples IP: *.rev.stofanet.dk 14.05.09, 13:08 Jacek to niech toplessa nie pokazuje bo go nie ma.On moze co najwyzej pokazac julka...Proponuje zeby wystawal kawaleczek lebka zza woalki to nikt nie posadzi posla o pornografie,nikt sie nie zgorszy,za to bedzie to sztuka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Teraz to przegła pałkę,posłanka Sobecka IP: 92.251.171.* 14.05.09, 12:07 Nie "własnemi ciałami" a "własnyma ciałyma" albo "własnemi ciałemi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msp1 Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 09:03 Wdzięczni będą pedofile, dla nich to darmowa gratka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Logik Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.sta.asta-net.com.pl 14.05.09, 09:05 Wszystko zależy od norm kulturowych, tak naprawdę. Gdy w TV puszczane są filmy podróżnicze, w których pokazywane są Afrykanki paradujące z piersiami na wierzchu, nikt rozsądny nie nazwie tego pornografią. Gdyby jednak kobieta w Polsce szła po ulicy topless, zostałaby zatrzymana za "nieobyczajność". Tak samo wygląda sytuacja z relacjami intymnymi. Czy wiecie, że w niektórych plemionach aktu defloracji dziewicy dokonuje jej ojciec? "Toż to kazirodztwo!!!" - zawołałyby "świętojebliwe". A tam jest to normalne, bo komu może zaufać młoda dziewczyna wchodząca dopiero w świat seksu, jeśli nie własnemu ojcu? Może nas to szokować, ale TYLKO DLATEGO, że wyrośliśmy w OKREŚLONYM kręgu kulturowym, w którym przyzwyczajono na do tego co jest normalne a co nie. I nasze prawo jest jedynie ODBICIEM owego kręgu kulturowego, a nie prawem uniwersalnym. Wszystko jest względne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.ozd.airbites.pl 14.05.09, 09:13 Logik jesteś wielki.To smutne ale tak wygląda nasz świat i dlatego tyle bólu w ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.range81-157.btcentralplus.com 14.05.09, 09:59 Logiku widze ze ty sam mialbys ochote pociupciac wlasna corke, patrzec jak sie rozwija i czekac z wywalonym ozorem na wlasciwy moment aby ja ,,wprowadzic w swiat seksu''. ,,Swietojebliwa'' nie jestem aby uznac ze to jest chore!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nazir_altamar Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.range86-156.btcentralplus.com 14.05.09, 13:36 "Świetojebliwa" to pewnie nie ale chora to na pewno. Przykre ale prawdziwe. Brawo Logik nareszcie rzeczowy głos w dyskusji. Obawiam się jednak że twardogłowych tutaj więcej. Smutne Odpowiedz Link Zgłoś
naparstnica_purpurowa a Obrazy Matki Boskiej Karmiącej? 14.05.09, 12:38 Często mlowano obrazy, na których M.B. nie tylko tuli, ale także karmi piersią małego Jezusa. Na niktórych nawet rzyma pierś, szykując się do karmienia a z piersi tryska mleko, co malarz z satysfakcją uwidacznia... Wyciąć z ram muzealnych? Wyrzucić z kościołów? Zakleić taśmą, bo "nieobyczajne"? > Wszystko zależy od norm kulturowych, tak naprawdę. Otóż to. A i w Europie są one zmienne. Kiedyś (np. w okresie wykwintnego renesansu) czynności fizjologiczne nie były wstydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: a Obrazy Matki Boskiej Karmiącej? 14.05.09, 14:47 Nie tylko w czasie renesansu. W Wersalu dworzani srali po katach i bylo to normalne Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak No właśnie 14.05.09, 14:59 Bardzo dobra uwaga, tylko wnioski nie za bardzo. Obrazy Matki Boskiej Karmiącej, golasy w Kaplicy Sykstyńskiej, Szał Uniesień - to są dzieła sztuki. Goła du.pa Dody w Hustlerze, czy cycki Frykowskiej - to nie są dzieła sztuki. Jedno i drugie jest dzisiaj legalne i dostępne. Powiedziałbym nawet, że świerszczyków jest więcej niż albumów malarstwa. ;-))) Mnie chodzi o błędną moim zdaniem kwalifikację owych zdjęć do dziedziny sztuki. Moim zdaniem cały rozgłos wynika tylko i wyłącznie z faktu, że te zdjęcia w jakiś sposób skandalizują. Naprawdę nikt nie zajmuje się ich poziomem artystycznym, nawet "obrońcy wolności sztuki" bardziej się zajmują ową wolnością, aniżeli sztuką. Zwrócę też uwagę, że tak naprawdę nie ma głosów by tego zakazać itd. Są głosy dezaprobaty. Dezaprobaty wobec pokazywania tego roli sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
artea13 Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 09:07 wszystko to kwestia tego, co kto ma w głowie. ja mogę spokojnie oglądać nagą kobietę i nagie dzieci kąpiące się razem, bo ani mnie to podnieca, ani gorszy. jak się kąpię, to też jestem naga. ale jeśli ktoś ma z tym problem, to niech nie krzyczy na cały świat, że dzieją się straszne rzeczy, pedofilia etc. każdy z nas żyje w innym własnym świecie i dla każdego to samo znaczy często zupełnie coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myff Czy kobieta może być pedofilem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 09:12 A dlaczego nie może być pedofilem? jakaś gorsza jest czy jak?!;> cóż, nie ma musu pójścia na taką czy inną wystawę, komu się nie podoba nie musi oglądać, podobnie jak filmów dokumentalnych o nagich afrykańskich kobietach. co do tego chłopca co się miał masturbować, cóż..jeżeli rzeczywiście tak było..to już nie jest zdrowe. robienia mu zdjęć w podejrzeniu takiej a nie innej sytuacji, a jeszcze bardziej niezdrowe wystawianie tego na widok publiczny, bo to już się ociera o kryminał a nie dobry czy zły smak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil Re: Czy kobieta może być pedofilem IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.09, 09:23 Takie rzeczy w katolickim kraju... A podobno bóg nas stworzył nagich - czego więc się wstydzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diabel Re: Czy kobieta może być pedofilem IP: *.b-ras2.cld.dublin.eircom.net 14.05.09, 13:33 > A podobno bóg nas stworzył nagich - czego więc się wstydzić? Nieprawda! Bog jest krawcem i ludzi stworzyl, zeby miec manekiny do przymiarek. Zaraz po akcie stworzenia im wyrychtowal frak i suknie wieczorowa. A ja jestem szewcem i dlatego mam kopyta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gp Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 09:24 Ja też mam zdjęcia z dzieciństwa, gdzie rodzice mnie kąpią, przewijają, jak pełzam goła po stole, jak każde małe dziecko, żeby nauczyć się podnosić wielką i ciężką głowę;) Mam zdjęcia przy cycu i żyję. Wszyscy powstaliśmy tak samo i podobnie umrzemy, ciało ma każdy. Takie samo. Nie widzę nic podniecającego w obcym, gołym facecie, raczej nie podoba mi się taki widok, zwłaszcza w normalnej, codziennej sytuacji wydaje się odstręczający. Co innego nagi ktoś, o kim myślę w kontekście erotycznym, co innego obcy człowiek. Nie widzę tez nic podniecającego w gołych dzieciakach czy matce z wyciągniętym cyckiem. Nie są to nawet ikony seksu. W dzisiejszych czasach ikony seksu są przerobione przez 10 programów graficznych i tak odczłowieczone, że nie sądzę, aby wystawa wzbudziła niezdrowe reakcje wśród młodzieży. LPR może spać spokojnie, a młodzieżówka dalej może w tajemnicy przed mamą oglądać CKMa. Odpowiedz Link Zgłoś
haganna Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 09:33 Ten chłopiec może mieć w dorosłym życiu pretensje do matki, że pokazała całemu światu jego - nagiego podczas czynności intymnej i poniekąd wstydliwej. Kurczę, ta matka nie szanuje swoich dzieci. Nie wszystko jest na sprzedaż. Niech sobie paraduje naga, niech robi sobie zdjęcia jakie tylko chce, ale niech nie robi tego swoim dzieciom. Nie w takich sytuacjach. Dla mnie jest mocno szurnięta. Powinno się jej tego zakazać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: 195.33.121.* 14.05.09, 12:01 O tym samym pomyslalam. To nie nagosc tych dzieci jest dla mnie problemem, ale to, ze zdjecia te zostaly zrobione bez ich wiedzy (i to jest ok, jak to w rodzinie), w sytuacjach intymnych, ale takze bez ich wiedzy ROZPOWSZECHNIONE. Dziecko nie moze jeszcze decydowac o sobie i o tym, czy zyczy sobie aby jego nagie zdjecia zostaly upublicznione. Stad ochrona prawna i zakaz rozpowszechniania takich zdjec. I nie o pornografie, tylko o prawo dziecka decydowania czy chce aby jego nagie cialo bylo ogladane przez innych ludzi. Dopoki dziecko jest za male, zeby taka zgode wyrazic, dopoty powinno istniec domniemanie, ze sie na to nie zgadza. Koniec kropka. Osobiscie bylabym bardzo zla, gdyby moi rodzice upublicznili moje zdjecie z dziecinstwa (a nie daj Boze, jak sie masturbuje!!!) nie pytajac mnie o zgode. To sie nazywa SWINSTWO zwyczajne, a nie sztuka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupalik wołowy Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.limes.com.pl 14.05.09, 12:49 Zauważcie że to co dla was jest wstydliwe (mastrubacja) dla tego dziecka wstydliwe to wogole moze nie być :P wiec jezeli moznatu o czymś dyskutować to o własnym wstydzie :) Dzieciak już podrosniety i pretesji nie ma a wy macie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flanelo Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: 87.205.6.* 14.05.09, 13:08 może dzięki takiemu wychowaniu jej dzieci nie będą się tym szczezgólnie przejmowac? może to nie ona jest szurnięta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.09, 09:35 Niech mi ktoś wytłumaczy jak to jest że w google hasło "Jacqueline Livingston" zwraca większość w polskim języku(google.com również - nie jestem zalogowany) a już yahoo daje całkiem przyzwoity rezultat wyszukiwania Dlaczego tak się dzieje że google szuka w więszkości polskich stron choć zaznaczam opcję Search the Web? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takasobie Re: pytanie IP: *.81.204-77.rev.gaoland.net 14.05.09, 09:50 google.pl .... okolo 14 tys odpowiedzi po polsku google.com ....okolo 1 760 000 odpowiedzi w roznych jezykach google.fr .....61 tys odpowiedzi w jezyku francuskim Odpowiedz Link Zgłoś
abdu_al Re: Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 09:36 Sex to zło.. Nagość to zło.. Co to za dziwne czasy..10 tys. lat temu wszyscy latali nago, kopulowali po krzakach i pewnie nikogo to nie dziwiło... Moralność w USA wyglada tak, że jak sie zrzuca bezbronnym bomby na glowe i torturuje ich w wiezieniach to dobrze, ale pokazać jak matka karmi dziecko, czy rodzine nago (co jest co by nie mowic naszym naturalnym stanem - nikt nie rodzi sie w dzinsach do cholery) to działo sztana.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnitz Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 09:50 Popieram Cię w stu procentach. Jakoś jak pokazują obrazki z wojny, to nikt dzieciom oczu na to nie zamyka... Zastanawiam się kiedy to sie stało, że pokazywanie tysiąca sposobów na zadawanie śmierci jest mniej naganne od pokazywanie życia...(np karmienie piersią...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takasobie Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.81.204-77.rev.gaoland.net 14.05.09, 09:52 a Jezus bez majtek chodzil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek_z_watykanu Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.rev.stofanet.dk 14.05.09, 10:42 Bo tyle ludzia za nim lazilo,ze biedaczek nie mial chwili prywatnosci i w razie czego musial lac po nogach...Potem przelecial sie po wodzie,opluskal sandaly i higiena zostala zachowana.Jakby dzisiaj facet w wieku Jezusa bez majtek latal to szybko znalazl by sie w wariatkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: Intymny album Jacqueline Livingston IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 14:32 (co jest co by nie mowic naszym naturalnym stanem - nikt nie rodzi > sie w dzinsach do cholery) w moim przypadku stanem naturalnym są tez obrzydliwe włosy na nogach i pod pachami. i niechby ktoś ten mój 'stan naturalny', który gorszyc nie powinien, pokazał..... ehhh, ludzie - czy wy zostawicie cokolwiek tylko dla siebie, czy już totalnie wszystko wywalicie dla innych??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sally man Sally man IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 09:47 ameryki tym nie odkryła. O ile lepsze i nie tak głupio dosłowne fotografie robiła Sally Man. Zdjęcia stanowią wyzwanie dla represjonowanej seksualnie kultury - bezmyślne dorabianie ideologii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss twist Re: Sally man IP: 213.25.20.* 14.05.09, 10:14 W Łodzi na kąpilisku Fala jakiś czas temu była impreza dla naturystów, część zabrała swoje dzieci. LPR złozył doniesienie do prokuratury, że nieletnich deprawują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat czytajac niektore komentarze odnosze wrazenie je IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 09:58 osobnicy ci sikajac zamykaja oczy aby nie widziec inetymnosci..wot co uczynila religia azji srodkowej ktora wtargnela na ziemie naszych dziadow w latach 900...zaklaman pruderie/zaklamany seks i intymnoisc..cpzfaceci w czarnych sukienkach deprawuja seksualnie dzieci i jakos to wam nie przeszkadza????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: czytajac niektore komentarze odnosze wrazenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 14:40 > osobnicy ci sikajac zamykaja oczy aby nie widziec inetymnosci..< nie, osobnicy ci sikają z otwartymi oczami, ale nie na oczach innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalnaosoba zdjecia anne geddes IP: *.siedlce.vectranet.pl 14.05.09, 10:06 Anne Geddes też pokazuje dzieci (niemowlęta) nagie - może trochę kiczowato itd ale nie narusza ich intymności - w naszej kulturze nie pokazuje się publicznie narządów płciowych i nie ma powodu by pokazywać takie zdjęcia publicznie. Szanujmy dzieci - one też mają prawo do prywatności, w nagości nie ma nic złego ale są miejsca gdzie ona jest naturalna - kąpiel, seks, badanie lekarskie (nie laryngolog;)) i są miejsca gdzie jest niewłaściwa (ulica, biuro, restauracja). W sztuce często pojawiał się motyw nagich dzieci (np. Manneken pis (Siusiający chłopiec) - symbol Brukseli, figurka- fontanna, wykonana z brązu, przedstawiająca nagiego, siusiającego chłopca). Niech autorka robi rzeźby, maluje czy tworzy utwory muzyczne - to jest sztuka - a wystawianie na widok publiczny zdjęć swoich dzieci bez ich świadomej dorosłej zgody zwłaszcza w intymnych sytuacjach to jest nie fair wobec nich - umówmy się - nie wszystko co łamie tabu jest sztuką, a dzieci nie są tworzywem artystycznym tylko osobami. Fotografia jest specyficzną sztuką gdzie element artystycznego przetwarzania rzeczywistości występuje w różnym natężeniu (przeciwieństwo "naturalnej natury" i "sztucznej sztuki") - i ci autorzy, którzy nie potrafią zachwycić próbują przynajmniej zaszokować. Jestem przeciwna pokazywaniu dzieci w sytuacjach, które w naszej kulturze uważa się za intymne - defekacja, seks, zabiegi higieniczne - kto z was chciałby mieć zdjęcie jak dłubie w nosie albo wyciska pryszcze - gdyby rodzice zrobili wam takie zdjęcie gdy mieliście 14 lat i zamieścili je publicznie czy bylibyście zadowoleni? Nie uważam, żeby nagość sama w sobie niosła jakiekolwiek przesłanie - nie jest ani zła ani dobra, może być przedstawiona pięknie lub brzydko, erotycznie lub nie. Nie robię dzieciom nagich zdjęć żeby nie dostały się w niepowołane ręce, z tego samego powodu nie robię sobie nagich zdjęć, ale jak ktoś robi to niech po prostu je pilnuje i tyle. Robienie zdjęć ludziom podczas czynności seksualnych bez ich zgody i publikowanie ich jest przekroczeniem zasad współżycia społecznego - a taka sytuacja ma miejsce w w/w przypadku - chłopiec 7 letni nie powinien być fotografowany w takiej sytuacji, nie powinny takie zdjęcia być publikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: zdjecia anne geddes 14.05.09, 10:18 Gość portalu: normalnaosoba napisał(a): > Anne Geddes też pokazuje dzieci (niemowlęta) nagie - może trochę > kiczowato itd ale nie narusza ich intymności - w naszej kulturze > nie pokazuje się publicznie narządów płciowych i nie ma powodu by > pokazywać takie zdjęcia publicznie. Następny będzie decydował co wolno pokazywać a co nie. Wystawa to nie "publicznie". Wiesz po co idziesz, wiesz co zobaczysz. Nie chcesz nie idziesz i nie decyduj kto ma prawo to obejrzeć. Resztę elaboratu o dzieciach nie będących tworzywem wyciąłem :D Odpowiedz Link Zgłoś
ibelin26 Re: zdjecia anne geddes 14.05.09, 10:29 > > Anne Geddes też pokazuje dzieci (niemowlęta) nagie - może trochę > > kiczowato itd ale nie narusza ich intymności - w naszej kulturze > > nie pokazuje się publicznie narządów płciowych i nie ma powodu by > > pokazywać takie zdjęcia publicznie. > > Następny będzie decydował co wolno pokazywać a co nie. Wystawa to nie > "publicznie". Wiesz po co idziesz, wiesz co zobaczysz. Nie chcesz nie idziesz i > nie decyduj kto ma prawo to obejrzeć. Owszem, decydujesz co chcesz oglądać czy nie. Ale pewnie chciałbyć również decydować czy twoje zdjęcia (nieważne jakie czy gołe czy nie) będą publikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: zdjecia anne geddes 14.05.09, 10:43 ibelin26 napisała: > Owszem, decydujesz co chcesz oglądać czy nie. Ale pewnie chciałbyć > również decydować czy twoje zdjęcia (nieważne jakie czy gołe czy > nie) będą publikowane. Za dziecko decydują rodzice :) Potem może (ale nie musi) mieć do nich pretensje. Może też im być wdzięczne. Od samozwańczych obrońców moralności różnię się tym, że nie zakładam niczego z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
ibelin26 Re: zdjecia anne geddes 14.05.09, 11:13 Moralności w to nie mieszaj. Ja po prostu uważam, że są granice intymności (pewnie dla każdego inne) których się nie przekacza i akurat z nagością i seksem ma to niewiele wspólnego. Są kobiety które krewnym i znajomym pokazują film z porodu. Po pierwsze ja (podkreślam - ja) ani takiego filmu bym sobie na zafundowała ani tym bardziej go nie rozpowszechniała. Podobnie jak filmu z operacji wyrostka czy wyrywania zębów. Dziecko nie jest przedmiotem o którym rodzice mogą decydowac wedle uznania. W tym fotografować i puszczać fotografie w obieg wedle uznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupalik wołowy Re: zdjecia anne geddes IP: *.limes.com.pl 14.05.09, 13:08 Ja po prostu uważam, że są granice intymności (pewnie dla każdego > inne) właśnie dla kazdego inne dla ciebie to nie do przejscia a dla innych nic takiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Wystawa JEST pokazem publicznym 14.05.09, 11:59 Na wystawę przychodzi PUBLICZNOŚĆ zwana także publiką. Wystawa stanowi upublicznienie prac i z pewnością pokazem publicznym. Co do zakazu - nie wypowiadam się. Co do sztuki - już się wypowiedziałem w mailu poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Wystawa JEST pokazem publicznym 14.05.09, 12:09 and_nowak napisał: > Na wystawę przychodzi PUBLICZNOŚĆ zwana także publiką. Wystawa stanowi > upublicznienie prac i z pewnością pokazem publicznym. Choć wydaje mi się, że masz rację to ze słowem publiczność bym tego nie mieszał. Moim zdaniem publiczność może być rozumiana jako "każdy chętny" jak i "tylko wybrani". Czyli na pokazach zamkniętych mamy do czynienia z publicznością ale może niekoniecznie z upublicznieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: Wystawa JEST pokazem publicznym 14.05.09, 12:18 To nie jest zamknięty pokaz, może wejść każdy kto kupi bilet. Jak do kina, czy teatru. Zwrócę uwagę, że widz podejmując decyzję zwykle nie wie dokładnie co obejrzy. Pomijam tych, co byli 100 razy na Gwiezdnych Wojnach ;-))) Aha, tak w ogóle to ja bym się o widzów nie obawiał, nie ma czego. Żadne "uczucia wyższe" tutaj nie ucierpią ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Wystawa JEST pokazem publicznym 14.05.09, 12:23 and_nowak napisał: > To nie jest zamknięty pokaz, może wejść każdy kto kupi bilet. Jak do kina, czy > teatru. Tak ale słowo publiczność z którego wywiodłeś tezę o tym, że jest to upublicznienie zdjęć występuje też na pokazach zamkniętych. > Zwrócę uwagę, że widz podejmując decyzję zwykle nie wie dokładnie co obejrzy. Też słuszna uwaga. Niektórzy mogą być zgorszeni. Niemniej sytuacja inna niż gdyby "masturbujący się ośmiolatek" pojawił się na billboardzie. > Aha, tak w ogóle to ja bym się o widzów nie obawiał, nie ma czego. Żadne > "uczucia wyższe" tutaj nie ucierpią ;-) Nie wiem, nie byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: Wystawa JEST pokazem publicznym 14.05.09, 13:05 unhappy napisał: > and_nowak napisał: > > > To nie jest zamknięty pokaz, może wejść każdy kto kupi bilet. > > Jak do kina, czy > > teatru. > > Tak ale słowo publiczność z którego wywiodłeś tezę o tym, > że jest to upublicznienie zdjęć występuje też na > pokazach zamkniętych. Też masz rację ;-) A tak w ogóle to cieszę się że można PODYSKUTOWAĆ, a nie tylko wygłaszać poglądy na przemian z inwektywami. :-) Niestety to rzadkość na forum dyskusyjnym Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa aldona nowak kto ci zrobił taka krzywde IP: *.limes.com.pl 14.05.09, 13:10 ze sie wstydzisz własnego ciała? Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak aldona, dlaczego jesteś brzydka i głupia? 14.05.09, 13:21 Odpowiedz ;-) Skąd przypuszczenie, że się wstydzę? Przeczytaj ZE ZROZUMIENIEM moje wypowiedzi - nigdzie nie znajdziesz śladu oburzenia o nagość, pruderii, itp. Jedyne co twierdzę i teraz powtórzę jeszcze raz to: 1. To nie jest sztuka. 2. Autorka celowo szuka rozgłosu poprzez skandal, zresztą bardzo skutecznie. Zdjęcie gołej du.py to jeszcze nie jest sztuka! Gołe du.py w Kaplicy Sykstyńskiej to dzieło sztuki, gołe du.py w Playboyu itp. to nie jest sztuka. Ani jedne, ani drugie mnie nie zawstydzają, ale jedne są sztuką inne nie. To wszystko. To jak, Aldonko - zrozumiałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: zdjecia anne geddes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.09, 14:44 > osobnicy ci sikajac zamykaja oczy aby nie widziec inetymnosci.. ale nie rozumiesz, że to nie o Ciebie (oglądającego) chodzi, tylko o dziecko (oglądane)? naprawdę nie czujesz różnicy? ciekawa jestem, co byc powiedział, gdybyś znalazł/a swoje zdjęcie na youtube jak robisz sobie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
abdu_al Re: zdjecia anne geddes 14.05.09, 10:29 Gość portalu: normalnaosoba napisał(a): > w naszej kulturze > nie pokazuje się publicznie narządów płciowych W naszej kulturze, spętanej od setek lat kajdanami chrześcijaństwa nastąpiła demonizacja niektórych czynności fizjologicznych np. seksu, który jest dla człowieka czynnością tak samo naturalną jak jedzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tasamaosoba Re: zdjecia anne geddes IP: *.siedlce.vectranet.pl 14.05.09, 10:55 W naszej kulturze nie pokazuje się narządów płciowych - jeśli chcesz to zmienić to pokaż publicznie własne narządy - bądź pierwszym zwiastunem nowej kultury - a nie wyręczaj się dziećmi. Dorosłe osoby chcą oglądać zdjęcia z czynnościami seksualnymi innych dorosłych to ja się w to nie wtrącam, jest to przedmiot zupełnie innej dyskusji - ja uważam że nie powinno się pokazywać dzieci podczas takiej aktywności dlatego, że są dziećmi a więc nie są w stanie świadomie decydowac o sobie - mój 3 letni synek gdybym mu pozwoliła decydować o sobie jadłby same słodycze i nie mył zębów - jak będzie dorosły to się nie bedę wtrącać czy myje zęby czy nie nawet wcześniej pewno jak będzie miał 15 lat to mu dam spokój - ale póki jest dzieckiem ja o tym decyduję dla jego dobra. Dzieci podejmują jakieś tam czynności podobne do seksualnych, ale to nie jest normalne robić im zdjęcia podczas i je publikować, to nie chodzi o to że seks jest dobry czy zły - po prostu dzeci są za małe żeby móc świadomie zdecydować czy chcą w swoje seksualne zachowania angażować widzów ponieważ nie są w stanie przewidzieć konsekwecji - zarówno nie mycia zębów jak i publicznego wystawiania czynności seksualych. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: zdjecia anne geddes 14.05.09, 11:10 Gość portalu: tasamaosoba napisał(a): > W naszej kulturze nie pokazuje się narządów płciowych - jeśli > chcesz to zmienić to pokaż publicznie własne narządy - bądź > pierwszym zwiastunem nowej kultury - a nie wyręczaj się dziećmi. Następny który nie odróżnia publicznego pokazania tych zakazanych narządów od pokazania ich na wystawie. I zamiast pleść bzdury idź na wystawę i dopiero się wypowiadaj :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tasama Re: zdjecia anne geddes IP: *.siedlce.vectranet.pl 14.05.09, 11:25 no na wystawie można i jest to zgodne z naszą kulturą - bo ja w kulturę nie mieszam moralności - od czasów starozytnych wolno było pokazywać całe ciało w ramach sztuki - niechby nawet - są akty miłosne jakiś tam zeusów i innych aresów - mnie chodzi tylko o to by dać spokój dzieciom - nie pokazywać całemu światu ich czynności seksualnych, ponieważ nie mogą na to wyrazić świadomej przemyślanej zgody - wystarczy poczekać aż dorosną i zapytać - trochę szacunku się im należy. Gdyby tobie rodzice teraz zrobili zdjęcia podczas masturbacji i zamieścili je na wystawie gdzie rozpoznaliby Cie znajomi to byłbyś zadowolony? A dziecko nie ma nic do gadania bo mamusia jest artystką. Odpowiedz Link Zgłoś
abdu_al Re: zdjecia anne geddes 14.05.09, 11:18 To, że odbiór społeczny takich czynności może być negatywny jest ewidentnie wynikiem uwarunkowań kulturowych. Nie mowie o wyręczaniu się nikim, tylko o zbiorowej świadomości naszego społeczeństwa, dla którego nagość to tabu, co jest śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tasama Re: zdjecia anne geddes IP: *.siedlce.vectranet.pl 14.05.09, 11:33 nagośc jest tabu bo jest zimno żeby biegać nago - przynajmniej było - w zwiazku z tym nie przyzwyczajony mężczyzna czuł się podniecony kiedy ta nagość się mu odsłaniała - teraz tej nagosci jest dużo przestaje być tabu, nie podnieca jak dawniej - trzeba się ubrać żeby być seksi...jak dla mnie ludzie by mogli chodzić nago nawet po ulicach - sama publicznie karmiłam piersią i niech się wstydzi ten kto widzi - ale jedna sprawa nagość a druga seks - seks jakby uprawiali na ulicach to bym się nie załamała bo seks też jest naturalny - ale do każdych czynnosci seksualnych i pokazywania ich innym potrzebna jest świadoma zgoda osoby, której to tyczy. Dzieci takiej zgody nie wyrażą - nie pozwala się im prowadzić samochodu - nie znaczy że uważam, że samochód jest grzechem albo tabu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth Pedofilka IP: *.ntlworld.ie 14.05.09, 10:23 Gdyby to był facet, już by siedział. I to do samej śmierci (która mogłaby być nader rychła, jeśliby nie siedział w izolatce). Matriarchat rośnie w siłę a paniom się żyje dostatniej. I klonowanie jest right on time, w razie by nikt już w zapładnianu nie był zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN toflarz Re: Pedofilka IP: 78.8.140.* 14.05.09, 10:46 strasznie cię musiały skrzywdzić te wstretne niezależne panie co to nie były jak mamusia dobre dla ciebie. a co gorsza świetnie sobie dają radę bez ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myff Re: Pedofilka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 10:46 Pedofilka, wstrętny matriarchat...trochę mnie skręca..ale masz rację, facet byłby podejrzany:D z resztą, pewnie każdy kto pójdzie na wystawę i nie splunie bedzie jakiś podejrzany, tutaj jakaś histeria już zapanowała na punkcie pedofilii i pedofili i pedofilek i wszystko co nam nie pasuje to podciągamy pod pedofilstwo. Niedługo dzieci będą chodziły na wzór muzułmanek w burkach, czarczafach, fezach i w ogóle tylko z otworami na oczy, żeby nikt nie mógł im się zbyt długo(czyt. lubieżnie) przyglądać. święte oburzenie, świętym oburzeniem, ale to już jest jakaś paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fx Na policje z tym IP: 188.33.99.* 14.05.09, 11:06 Prosze o spisanie przez policje danych tych ciekawskich ogladaczy.Pan samson ma swoich nastepcow.Tez był wiarygodny i cytowany przez GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: Pedofilka IP: *.moebius.pl 14.05.09, 11:34 A czy myślisz, że miłośnik sztuki będzie się zachwycał masturbującym się 7-letnim dzieckiem? może dzieci nie powinnismy w ogóle ubierac? Nie o to chdozi, żeby ukrywać, ale są pewne granice dobrego smaku. Nie dziwi mnie, że tyle osób nie widzi (nie chce widzieć), że wystawa jest przesadą. To jest taki syndrom, jak zoabczymy coś innego, odrzucanego, kogoś walczącego z pewnymi przyjętymi normami, to stając po ich stronie czujemy się oświeceni, mądrzejsi, tacy nowi prekursorzy i wtedy warto naciągnąć swoje zasady. Jestem ciekawy co byście powiedzieli, gdyby Wasza znajoma narobiła takich zdjęć i chciała wystawić w galerii? Pewnie nie miała by takiego poparcia. A tak poczytaliście o skandalistce, odrzuconej, przesladowanej przez FBI i udajecie tych oswieconych. Oczywiście nie wszyscy, ale duza część na pewno. lu z Was zrobiło by takie zdjęcia swojej rodzinie uważając to za sztukę? Nie ma jak to lansowanie się, popularność portali typu nasza klasa, tylko to potwierdza. Nie pozdrawiam hipokrytów Odpowiedz Link Zgłoś
drakaina Intymny album Jacqueline Livingston 14.05.09, 10:56 Chrześcijaństwo wprowadziło do kultury europejskiej niezdrowe podejście do cielesności i teraz za to cierpimy. Im bardziej takie sfery otacza się sztucznie kreowanym tabu (bo spójrzmy prawdzie w oczy: z sankcją religijną nie ma to już nic wspólnego, pozostała jedynie obsesja obyczajowa, którą dodatkowo podsycił wiek XIX), tym więcej będzie wokół nich zachowań patologicznych. Zakaz pokazywania nagości nie zlikwiduje pedofilii, wręcz przeciwnie - wielu zachwianym psychikom podpowie, że skoro coś jest zakazane, to pewnie jest podniecające. -- ferengis.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś