Dodaj do ulubionych

Komisy samochodowe-Trójmiasto

11.05.09, 11:11
Witam, czy miał ktoś może z was do czynienia z komisami
samochodowymi w trójmieście?jakie wrażenia, jakie polecacie a jakie
odradzacie...wszelkie uwagi mile widziane.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtek Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.chello.pl 11.05.09, 12:55
      witam .

Kupiłem 3 samochody w komisach w trójmieście zacznę może od początku.
      1 komis na kartuskiej w Gdańsku kupowałem fiata punto było to ponad
      4 lata temu sprzedawca wydawał się ok szybko opowiedział o
      samochodzie jazdę próbną zaproponował auto było ok kupiłem nie
      narzekałem sprzedałem po roku w tym samym komisie z niewielką stratą
      ( potrzebowałem coś większego ) .
      2 komis na grunwaldzkiej w Gdańsku ( nazwy teraz nie pamiętam ) ale
      już go nie ma . Kupowałem vw polo 2003 r dla żony sprzedawca nie
      ukrywał że auto było uderzone z przodu pokazał zdjęcia małe uderzenie
      , pokazał faktury naprawy wydawało się ok . Auto kupiłem spuścił
      nawet ponad 1 tyś . Żona jeździła nim około tygodnia aż auto staneło
      auto holowane do warsztatu okazało się że prowizorka z silnikiem
      uszczelka pod głowicą zalana silikonem pogięte zawieszenie mechanik
      się dziwił że żona tak długo jeździła ale jak to kobieta nie znała
      się a ja szczerze powiem też nie wiele więcej od niej . Mechanik
      stwierdził że zostałem nabity w butelkę a faktury jakie mam do nie od
      mojego samochodu , wkurzyłem się pojechałem do komisu ale zostałem
      wyśmiany i dosłownie wyrzucony z biura , właściciel nie poczuwał się
      do niczego . Mówi się trudno naprawiłem auto ponad 7 tyś kosztowała
      mnie naprawa . Żona jeździ do dziś dnia ( i tu się bardzo zraziłem do
      komisów ).
      3 komis mieści się na przymorzu w Gdańsku koło reala " auto - komis 7
      " tam znalazłem samochód do firmy była to skoda fabia 1.4 z gazem (
      potrzebowałem czegoś do przewozu książek głównie po trójmieście ) . I
      znalazłem w/w samochód tu jednak nauczony już poprzednim zakupem
      pojechałem na stację diagnostyczną z właścicielem komisu na przymorzu
      okazało się że auto jest ok niewielki wyciek z miski olejowej (
      uszczelka ) sprzedawca spuścił mi na cenie i wyjechałem z komisu .
      Podczas rejestracji okazało się że auto jest zarejestrowane jako Van
      na 2 osoby , gdzie się bardzo zdziwiłem bo miałem z tyłu kanapę i
      pasy a kratki nie . Kazano mi jechać na stację diagnostyczną żeby tam
      mogli to sprawdzić . Pojechałem sprawdzili tam się dowiedziałem że
      samochód z fabryki wyjechał jako Van a w między czasie ktoś mu dodał
      kanapę tylną i pasy , ale było ok przerejestrowali Mi samochód w
      urzędzie . I tu po około miesiącu padła pompa wspomagania chcę
      powiedzieć że jak kupowałem samochód miałem 97tys przebiegu rocznik
      2002 czyli . Czyli miał dopiero 5 lat bo kupiłem Fabie w 2007 r ,
      pojechałem do serwisu skody w rumi za pompę skasowano mnie 1100 zł z
      montażem i powiedziano że coś nie gra że pompa wspomagania mi już
      padła , zbytnio się tym nie przejmowałem pojeździłem z tydzień i
      znowu byłem w serwisie tym razem łożysko padło podczas wymiany
      rozmawiałem z mechanikami i zaczeli mówić że lata chwila tłumik do
      wymiany i hamulce pomyślałem sobie że chcą zarobić więc odmówiłem
      naprawy długo nie czekali na mój powrót wymienili to co powiedzieli
      wcześniej twierdzac że z przebiegiem samochodu i z tym co jest już
      wymienione to oszustwo . Podłączyli pod komputer samochód i
      wyskoczyło im masa błędów . Naprawili wszystko wyniosło mnie to ponad
      4 tyś zł ( od zawieszenia po układ chłodzenia , hamulcowy , wydechowy
      ) powiecie że nabili mnie w butelkę , jednak nie dopiero któryś z
      mechaników doszedł do tego że te auto zna że jeździło w firmie xxx
      która też tu je naprawiała i że miało ponad 300 tyś przebiegu zmylił
      się tylko tym że wtedy to był Van . Skontaktowałem się z firmą xxx ,
      powiedzieli Mi że sprzedali auto w komisie " 7 " jako Van z usterkami
      . I znowu dałem się oszukać komis jako że nie mógł sprzedać Vana
      wsadził fotele przekręcił licznik i sprzedał Mi fabie . Po takim
      dochodzeniu a trwało one ponad 4 miesiące pojechałem do w/w komisu
      właściciel stwierdził że nic nie wie na ten temat i że po takim
      czasie nie odpowiada on za auto . Fabie mam do dziś dnia zapłaciłem
      za nią w komisie ponad 15 tyś a do dziś dnia na naprawy wydałem ponad
      7 tyś .

I już wiem jedno nigdy więcej nie kupie auta w żadnym komisie banda
      oszustów która tylko czeka żeby auta pozbyć się z placu .
      • Gość: wojtek Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.chello.pl 11.05.09, 13:06
        dodam jeszcze do mojej poprzedniej wypowiedzi że sąsiad upatrzył
        sobie w komisie w Gdyni samochód vw passata 2005 rocznik , jednak
        sąsiad wiedział o moich problemach z komisami więc podczas oglądania
        auto z właścicielem komisu zaproponował przed zakupem pojechania do
        vw na komputer i sprawdzenie auta ( na koszt kupującego ) właściciel
        odmówił twierdząc że nie ma dziś czasu i że zadzwoni do sąsiada jutro
        do dziś dnia właściciel komisu nie zadzwonił coś w tym musi być auto
        nadal stoi na placu a chętnych nie ma .
        • Gość: gość Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.chello.pl 06.01.10, 14:07
          koledzy nie kupujcie i nie zostawiajcie swoich aut w komisach.kupa cwaniaków i
          złodziei.nabijają ludzi na potęcjalnych fikcyjnych klientów,sprzedają auta z
          przekrecanymi licznikami itp.szczególnie nie polecam komisów przy ulicy
          kołobrzeskiej30 w gdańsku szczególnie "best" na którym sie przejechałem:(
          proponuje wziasc znajomego który zna sie na autach i oglądać samochody od osób
          prywatnych(ewentualnie podjechac do WYBRANEGO PRZEZ SIEBIE serwisu i sprawdzic auto.
          • Gość: olo Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.chello.pl 06.01.10, 14:29
            Witam,zdecydowanie odradzam ten komis,po krotce opisze moj przypadek,wystawilem
            samochod na otomoto po 3h zadzwonil do mnie telefon z komisu,ze maja kupca na
            moj samochod,na drugi dzien pojechalem do gdanska,powiedzieli,ze Pani
            zainteresowana autem musi przyjechac i to troszke potrwa,wiec poszedlem sie
            przejsc po Gdansku,po godzinie zadzwonilem czy juz sie pojawila,okazalo sie,ze
            tak,ale sa teraz z nia na przegladzie pozniej cos zalatwiaja w banku,urzedzie
            itd.Po kilku dobrych godznach okazalo sie,ze Pani owszem chce kupic,ale trzeba
            czekac na kredyt...wiec musialem samochod zostawic,i tak czekalem ok. 2tyg co
            kilka dni sam musialem dzwonic i dowiadywac sie co z autem,bo oni nie raczyli
            sie odezwac...juz teraz wiem dlaczego,tamtej Pani wogole nie było,to całe
            zamieszanie to bajeczka wymyslona przez kretaczy z komisu UNIKAT w ten sposob
            powiekszaja oferte w swoim pseudo komisie,gdy wrocilem po auto stalo z kartka
            cena byla 4tys wieksza niz ta ktora ja chcialem....jeszcze raz przestrzegam
            przed takim cwaniactwem i wyrachowaniem...bo ja stracilem tylko czas i pieniadze
          • Gość: Zadowolony klient Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.14, 11:37
            VERSUS UDOSTĘPNIA SAMOCHODY DO SPRAWDZENIA, MY SPRAWDZALIŚMY U NICH AUTKO NASZEGO SĄSIADA, ALE STAN JEGO BYŁ ŚREDNI. WIĘC ZAMÓWILIŚMY U NICH AUTKO Z NIEMIEC, PRZYWIEŹLI NAM JE PO 7 DNIACH. RÓWNIEŻ SPRAWDZILIŚMY W SERWISIE - STAN IDEALNY. JEŹDZIMY JUŻ 2 - GI ROK I JESTEŚMY MEGA ZADOWOLENI.
            • Gość: Dawid Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.teoc.pl 19.05.14, 00:09
              Ten sam tekst jest na innych forach na temat VERSUSA z Trójmiasta, cwaniaki sami sobie pisza pochlebne komentarze
              • czuczutata Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto 19.05.15, 23:48
                A ja jednak jestem zdania, ze nie mozna generalizowac. Moje auto sprzedali - a o to chodzi. Ja jestem zadowolony. Faktem jest, ze auto mialem w bardzo dobrym stanie - mimo, ze wiekowe, a sprzedawalem bo kupilem nowsze. Kwestia tego, co sie wstawia i za ile chce sie to sprzedac.
      • Gość: JA Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.17, 20:32
        Zgadzam się z przedmówcą ,pierwszy i ostatni raz kupowałem auto z komisu-autohandlu ,żerują na naiwności ludzkiej... Szczególnie uważajcie na autohandel F.H.U VERSUS
    • Gość: ser Haller G2 IP: *.xdsl.centertel.pl 06.01.10, 14:17
      Przejrzyj ta ofertę
      www.g2.serwishaller.pl/
      • Gość: Tomasz Re: Haller G2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 12:08
        Jestem z Gdyni ale tylko w jednym miejscu oglądam auta AP Variant
        na Morenie . Fakt ,że nie zdecydowałem się jeszcze na zamianę
        (uciekło mi audi sprzed nosa )i trochę brakuje do wymarzonego
        auta, mały ukryty autohandel z dobrymi autami .
    • Gość: maksio Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.mlyniec.gda.pl 14.01.10, 23:39
      nim odwiedzicie jakis komis proponuje wejsc na strone i poczytac

bezwypadkowe.net/
      • Gość: vox Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.chello.pl 07.06.10, 15:51
        Przestrzegam przed wstawieniem samochodu do komisu AUTOHANDEL 7 w
        Gdyni przy ul. Morskiej 212a.
        24 kwietnia w/w komisie został
        sprzedany mój samochód a pieniądze do dzisiaj nie wpłyneły na konto.
        O tym, ze samochód został sprzedany dowiedziałem się 4 maja, po tym
        jak zobaczyłem, że na placu nie ma mojego samochodu. Właściciel
        komisu Piotr N
        . ściemnia jak tylko może: a to, że jutro mam
        przyjechać po pieniadze, nastepnie przysyła SMSa, że jest w szpitalu
        a wspólnik zrobił przelew, za jakiś czas, że znów mam przyjechać po
        kasę. Stawiam sie umówionym dniu a on oczywiscie jest bez pieniedzy.
        Napisał zobowiazanie, ze do dnia 26 kwietnia zapłaci. Zadzwonił w
        danym dniu i poprosił ponownie o numer konta. Wysłałem mu go SMSem.
        Pieniądzy oczywiscie nie wysłał.
        Moja cierpliwość się skończyła. Wynająłem adwokata i zobaczymy co
        bedzie dalej.
      • Gość: Józio Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.chello.pl 08.06.10, 20:03
        Wiele się słyszy i mówi. Ogólnie - trzeba miec dużo szcześcia i odwagi,
        żeby byc zadowolnym z usług komisów.
        Prawdą jest, że tysiące ludzi dokonuje zakupu przez komisy. Zastanawiam
        się, czy np. w mniejszych miejscowościach są uczciwsi sprzedawcy?
    • Gość: Marzena Turala Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.13, 22:14
      Jest jeden komis do którego warto pojechać. Celem zakupienia bądź sprzedaży auta. My właśnie u nich sprzedaliśmy naszego Opla i uzyskaliśmy bardzo dobra cenę za samochód. Zamowilismy u nich auto, które przyjechała bardzo szybko. Sprawdziliśmy przed zakupem w serwisie forda i jesteśmy do dzisiaj bardzo zadowoleni i polecamy. Komis nazywa sie Versus i jest w centrum Gdyni, widać robią co lubią z pasja,
      • Gość: radek citroen [...] IP: 46.115.101.* 07.05.13, 20:37
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Radtko VERSUS polecamy 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 15:08
          Przyszliśmy do niech z polecenia, również zakupiliśmy pojazd, który nam sprowadzili!Pojechaliśmy do serwisu celem sprawdzenia i wszystko se potwierdziło!Nasz stary pojazd również sprzedali za dobrą cenę i od razu się rozliczyli!Bardzo gorąco ich polecamy!!! Jeśli chcecie sprowadzić autko to tylko u nich.Warto zaufać im i zmienić zdanie o "niektórych" komisach!
          • Gość: Realny Re: VERSUS polecamy 100% IP: *.vc.shawcable.net 14.05.13, 01:07
            Co to za nazwa zostala im przypisana?????????.....Komis samochodowy.....przeciez to zwykly bazar,badziewiem,kaszlakami i klepakami.....cos w przyblizeniu jak sprzedaz w lumpeksach (szmaciarstwa) i tyle w temacie.......Ludzie badzmy realni.......
            • Gość: Wojtek Re: VERSUS polecamy 100% IP: *.centertel.pl 25.05.13, 12:18
              jeżeli ktoś nazywa bazarem,badziewiem,kaszlakiem czy też klepakiem samochody ,które są w naszym komisie, to widać że nie był u nas i nie widział naszych samochodów. Jeżeli auta za 150 tys zł to kaszlaki, a ferrari to klepak, to oznacza ,że ktoś kto zamieścił ten wpis ,musi poczytać trochę więcej książek i wyedukować się w danym temacie. Szkoda,że ludzie wpisy na forach traktują jak papier toaletowy...
          • Gość: Ja Re: VERSUS polecamy 100% IP: *.dynamic.mm.pl 27.11.13, 23:17
            Ja również POLECAM Versus!!!
            • Gość: Marzena Re: VERSUS polecamy 100% IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.14, 11:33
              polecamy ich!!!!!!
        • Gość: Tomasz T. Jak auto używane to tylko VERSUS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.14, 11:38
          polecam!
      • Gość: Aga Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.centertel.pl 26.05.13, 11:21
        zgadzam się co do Versusa , mają również swoją filię w Gdańsku - miła obsługa, zawsze oferują sprawdzenie auta w dowolnym serwisie przed zakupem.polecam . Kupiłem tam swoją Lagunę i poza wymiana klocków oleju i filtrów , nie ma na razie nic więcej do roboty.Polecam Versus w Gdasku
        • Gość: Packiewicz Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.vc.shawcable.net 26.05.13, 19:28
          Czy ten Versus nie podrzuca nam swoich reklam albo sztucznych popieraczy n/t swojego- KOMISU-ZlOMOWCA-
      • Gość: oram Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto-odradzam VERSUS! IP: *.pl 29.11.13, 13:28
        Jakiś czas temu kupiłem u nich Chryslera 300c. Z opowieści sprzedawcy wynikało, że auto jest idealne. Żeby wzbudzić zaufanie u klienta (frajera) usłyszałem jeszcze historyjkę, jak to szef sprawdził w serwisie zawieszenie i wymienił tylny lewy wahacz.
        Niestety już po zakupie okazało się, że faktycznie auto jest bezwypadkowe, ale... po POWODZI. W komisie musieli o tym wiedzieć, bo auto stało u nich kilka miesięcy, praktycznie zaraz po sprowadzeniu go ze stanów. Wystarczyło odsłonić dywaniki, zajrzeć pod deskę rozdzielczą. Ktoś na szybko powymieniał w nim parę rzeczy (wzmacniacz z wersji CRD, FCM chyba z Jelcza :)) Wiem, że dałem się zrobić bez mydła - musiałem w aucie wymienić całą instalację elektryczną, konserwacja , lakierowanie, tapicerka, zostały przynajmniej szyby oryginalne.

Nie bez powodu z tyłu ukryli drzewka zapachowe. Początkowo zgadzali się na sprawdzenie auta w serwisie, ale jak przyszło co do czego stwierdzili, że albo się decyduję teraz, albo mają kupców. Nie nabierajcie się na takie bajeczki.
        Przynajmniej nauczyłem się, że przed zakupem auta ze Stanów koniecznie trzeba sprawdzić jego historię w carfaxie. W serwisie bezwypadkowy.net zapłaciłem 10 zł i po 30 sekundach dostałem raport m. in. z aukcją ze stanów, gdzie były zdjęcia mojego topielca z wielkim napisem FLOOD na przedniej szybie. Plus informacja, że właściciel w stanach zgłosił szkodę całkowitą ubezpieczycielowi. Takich serwisów jest jeszcze parę - wystarczy poszukać w google.
        Oczywiście Panowie z VERSUSA nie powiedzą wam, że można tak łatwo sprawdzić auta z USA, bo pewnie połowy z nich by nie sprzedali.

Podsumowując, pewnie komis VERSUS sprzedaje też dobre auta (jak już się takie trafią). Stąd te pozytywne opinie o nich. Ale jak trzeba sprzedać jakiś złom to na nie mają najmniejszych skrupułów przed wciskaniem kitu klientom. Więc nie radzę im ufać.
        • Gość: dwd Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto-odradzam VERSUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.17, 20:38
          Ja też dałem się sfrajerować w samochód bezwypadkowy w tym versus koło dworca i zauważyłem że mają do wszystkich ta samą śpiewkę .....
    • mmmimmmi Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto 25.06.13, 12:55
      ja bym była zainteresowana kupnem bmw w komisie , bo niestety nie stać mnie na nowy samochodzik. możecie mi coś doradzić? chyba u zdunka też jest prowadzony komis prawda? tak by oryginalnie od bmw kupic. ale wiecie jak to wyglada?polecacie?
      • Gość: Angela W. Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto - tylko VERSUS G IP: *.play-internet.pl 23.07.13, 11:35
        Jedz do Versus w Gdyni, oni napewno poleca ci cos godnego a jak nie beda mieli to przywioza ci z zagranicy. ja czekalam na swoje cudo ok 10 dni. wydali mi samochod do sprawdzenia. i wszystko ok. maja profesjonalna obsluge i doradza ci auto idealne dla ciebie. naprawde polecam, poza tym takie cuda tam stoja ze nawet warto na spacer do nich pojs i oko nacieszyc np. ferrari, porsche najnowsze WOW
        • Gość: Wozak Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto - tylko VERSUS IP: *.vc.shawcable.net 23.07.13, 18:38
          W Versusie stoja zlomiaki-klepaki i tyle w temacie........Wozak......
        • Gość: Heide M. Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto - tylko VERSUS IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.13, 23:23
          Popieram przedmówcow jak po auto to tylko do nich, nie maja złomu na placu a przyzwoite autka. Każdym z nich możesz jechać na sprawdzenie do serwisu, nie ma wymowek ze nie ma czasu itd. Wiesz co kupujesz
          • Gość: Baniak Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto - tylko VERSUS IP: *.vc.shawcable.net 26.07.13, 00:11
            Versus to zbiorka KASZLAKOW........,a ceny maja z KOSMOSU.........Baniak.......
            • Gość: Kowalczyk L. Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto - tylko VERSUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.13, 17:09
              Wreszcie jakaś porządna firma, można jej zaufać i nawiewno się nie zawiedziecie. Mi przywieźli pięknego Forda S-Max bardzo zadbanego. Naprawdę polecamy ich, teraz czekamy na kolejne autko w rodzinie, za tydzień ma być bmw z4 cabrio :)
              • Gość: Do P.Kowalczyka Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto - tylko VERSUS IP: *.vc.shawcable.net 29.11.13, 23:38
                Czy aby Pan czasami tam nie pracuje albo reklamuje- Versus czyt. zlomiaki-.........Blaszany.....
              • Gość: lajen Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto - tylko VERSUS IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.15, 21:35
                A ja zamówiłem motolotnię,odbiór za tydzień.
            • Gość: PORSCHE 911 Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto - tylko VERSUS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.14, 11:31
              PORSCHE 911, FERRARI, I WIELE INNYCH TO DLA WAS KASZLAKI! NIE WIEDZIAŁEM ŻE POLSKA NA TAKIM WYSOKIM POZIOME ŻYJE. SZKODA TYLKO ŻE JAK WYJEŻDZAJĄ NA ULICĘ TO KAŻDY Z NAS ZA NIMI SIĘ OGLĄDA! POZDRAWIAM
              • Gość: pbl Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto - tylko VERSUS IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.14, 22:54
                Nawet nie wiesz, że widać po twoim IP, że sam siebie reklamujesz.
                Popatrzcie ludzie sami...

a co do komisów...
                Omijajcie z daleka.
                • mmmimmmi Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto - tylko VERSUS 12.11.14, 20:04
                  pewnie masz rację. natomiast słyszałam, że dobre sprawdzone auta można kupic w BMW Zdunek - wiesz coś o tym?
                  • Gość: przemek Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto - tylko VERSUS IP: *.gdansk.vectranet.pl 27.03.15, 12:30
                    Ja polecam BMW Zdunek, zawsze profesjonalna obsługa i miłe podejście do klienta. A jakie ładne panie tam pracują... ;)
                    • Gość: Im Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto - tylko VERSUS IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.17, 12:20
                      Ja nie polecam serwisu BMW Zdunek. Naciąganie, szukanie i raczej licha robota.
    • Gość: balon Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.limes.com.pl 16.11.13, 18:22
      W Trojmiescie nie mialem okazji kupowac w komisie. Niestety, ale za to mialem okazje kupowac w Elblagu, nr1auto. Odradzam bardzo mocno kupowac od tego pana. Ja padlem ofiara jego nieuczciwosci.
      • Gość: POLECAM Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.14, 11:29
        VERSUS - w Gdyni polecam, mamy już 2 auto od tej firmy, wszystkie zamówione i ściągane dla nas z Niemiec. Jesteśmy bardzo zadowoleni!
      • Gość: volvo v40/v50 /v70 Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.09.15, 21:48
        To chyba jesteś nie uczciwa konkurencją bo ja u tego pan ,bo to nie jest komis ,kupiłem już 3 auta volvo ,w ciągu kilku lat ,tak jak i moi znajomi i jesteśmy zadowoleni .Jak powie przez tel. tak jest ,sprzedaje auta normalne ,nie picowane ,nie prane ,silniki nie myte ,w naturalnym stanie .
      • Gość: ojojoojoj Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.15, 12:28
        Przestrzegam przez tym sprzedawcą... należy dobrze sprawdzić samochód. Kupowałem w pośpiechu, na szybko i nauczka na resztę życia. Zdaje sobie z tego sprawę, że sam wybierałem ale może ktoś nie popełni tego błędu. Kupiłem Volvo V50.

Na otomoto wpisany rocznik 2008, w papierach 2007. Oczywiście żadnej książki serwisowej. W moim przypadku nawet nie dojechałem do domu i zapchał się filtr DPF. Po kilku wyjazdach w miasto okazało się, że sterownik wentylatora był padnięty, więc klimatyzacja nie chłodziła w mieście. Dodatkowo padnięta była również turbina. Nie wspomnę o takich drobnostkach jak niedokręcony fotel kierowcy czy kombinowana nawet lampka podświetlenia tablicy rejestracyjnej.

Podsumowując:
        - wymiana sterownika 250zł
        - wycięcie DPF 1000zł
        - regeneracja turbiny 1400zł

Po prostu: przestrzegam i nie polecam.
      • Gość: ojojojojoj Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.15, 12:29
        Nie ukrywam, że zarejestrowałem się specjalnie żeby wyrazić opinię.

Przestrzegam przez tym sprzedawcą... należy dobrze sprawdzić samochód. Kupowałem w pośpiechu, na szybko i nauczka na resztę życia. Zdaje sobie z tego sprawę, że sam wybierałem ale może ktoś nie popełni tego błędu. Kupiłem Volvo V50.

Na otomoto wpisany rocznik 2008, w papierach 2007. Oczywiście żadnej książki serwisowej. W moim przypadku nawet nie dojechałem do domu i zapchał się filtr DPF. Po kilku wyjazdach w miasto okazało się, że sterownik wentylatora był padnięty, więc klimatyzacja nie chłodziła w mieście. Dodatkowo padnięta była również turbina. Nie wspomnę o takich drobnostkach jak niedokręcony fotel kierowcy czy kombinowana nawet lampka podświetlenia tablicy rejestracyjnej.

Podsumowując:
        - wymiana sterownika 250zł
        - wycięcie DPF 1000zł
        - regeneracja turbiny 1400zł

Po prostu: przestrzegam i nie polecam.
        • Gość: do pajaca Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.15, 22:08

To jesteś pajacem nad pajacami ,albo zwykłą załosna konkurencja ,bo kto wydaje tak sobie około 25 000 zł ?
          Wszystko padnięte a ty nie zauwazyłes ,nawet w papiery nie patrzyłeś -ZENADA
    • Gość: ddt auto myjnia omijać IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.14, 09:08
      OMIJAĆ CAR WASH ul. Grunwaldzka 211 (obok Biedronki), nowa promocja w godz.22-6, minuta za 1 zł TO BZDURA !!! Minuta nadal kosztuje 2 zł. Po umyciu pseudo-pianą samochód niedomyty, a po woskowaniu i trzykrotnym spłukiwaniu cały w plamach. Dodatkowo odkurzacze POŁYKAJĄ KASĘ I CZĘSTO NIE DZIAŁAJĄ, bo są pozapychane, a jak działają to tak słabo, że niczego nie odkurzają. PORAŻKA !!!!!!!!!! szukają frajerów
    • elma69 Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto 06.12.14, 07:24
      Odradzam komis, VERSUS (GDAŃSK i GDYNIA) wysłali do mnie sms, ze maja kupca
      na moj samochod, zaciekawiło mnie ale poczytałem komentarze - dziękuję za nie. Schemat jest taki: mówią, ze Pan/Pani jest zainteresowana autem musi przyjechac i to trochę potrwa,wiec trzeba zostawić samochód na 2-3 godz. potem, okazuje sie, po przegladzie cos zalatwiaja w banku, a po kilku godznach okazuje sie,ze klient chce kupic,ale trzeba czekac na kredyt...wiec należy samochod zostawic a potem dzwonic i dowiadywac sie co z autem, pożniej rozumiemy, że klienta wogole nie było a to całe zamieszanie to wymyslona historia przez kretaczy z komisu VERSUS w ten sposob
      powiekszaja oferte w swoim bazarze - komisie, Podobnych komentarzy jest sporo. Przestrzegam
      przed takim cwaniactwem i wyrachowaniem...to strata waszego czasu i złudzeń,
      • Gość: Liii Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.01.15, 13:41
        Ja wlasnie dostalam od nich sms'a po wystawieniu ogloszenia o sprzedazy auta. Nie mam zamiaru w ogole jezdzic z moim samochodem po komisach. Nie oszukujmy sie handlarz musi zarobic. Ale te bajki o rzekomym kliencie (w sms'ie) to juz przesada...
    • czubaks Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto 10.03.15, 12:29
      witam
      zamiast komisów polecam salon. Niedawno kupiłem takiego fordzika jak niżej (model 1.0 EcoBoost 125 KM, M6) i jestem mega zadowolony :) obsługa super a auto jak marzenie dla żony do jazy po mieście i na wypady poza miasto.
      www.eurocar.pl/samochody_nowe/samochody_osobowe_katalog/focus
      • Gość: Balon Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.vc.shawcable.net 11.03.15, 19:27
        Chyba racja j/w bo te niby komisy to sprzedaz zlomiakow,kaszlakow i klepakow.....zwyczajne robienie ludzi w bambuko........
    • jarecki104 Polecamy VERSUS na 100000% 02.06.15, 15:13
      Jesteśmy zadowolonymi klientami ich firmy. Chcieliśmy w pierwszej wersji zakupić autko i ominąć usługę firmy. Odszukaliśmy ogłoszenie właściciela w internecie. Skontaktowaliśmy się z nim, naopowiadał nam tyle bajek na temat swojego samochodu - wszystko żeby tylko go sprzedać. Nie chciał udostępnić go nam do sprawdzenia przez naszego mechanika. W firmie versus udostępniono go nam a przede wszystkim sprzedawca powiedział według swojej wiedzy o stanie technicznym. Całe szczęście, że go nie zakupiliśmy. Zamówiliśmy w Versusie samochód! Został sprawdzony przed zakupem w autoryzowanym serwisie Mercedesa. Samochód marzeń - jednak warto było 2 tygodnie poczekać! Aż głupio nam, że chcieliśmy ich ominąć! Nie warto, a teraz głośno ich polecamy!
      • Gość: Łukasz Re: Polecamy VERSUS na 100000% IP: *.158.218.124.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.06.15, 08:29
        Nie polecam komisu versus Gdynia !!!. Nie wierzcie w te komentarze pochlebne napisane przez pracowników !!!. Ze mną było tak samo jak ktoś wyżej pisał, znaleźli auto w serwisie internetowym , zadzwonili że mają klienta za gotówkę po czym kłamią już 3 miesiące ze ktoś tam jest zainteresowany i czeka na kredýt. Nie oddawajcie im swoich samochodów. A i kupować odradzam bo to banda oszustów !!! Pozdrawiam
        • Gość: Do Lukasza Re: Polecamy VERSUS na 100000% IP: *.vc.shawcable.net 27.06.15, 14:19
          Bardzo dobrze,ze piszesz PRAWDE o tej "WSPANIALEJ" niby firmie ??????........podszywaja sie pod klientow i oszukuja na 100%.....Pozdowka dla Lukasza i ludzi z prawdziwym mozgiem.............Janek......
    • m.grabowski1980 Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto 15.10.15, 19:06
      Chyba nie istnieje coś takiego jak dobry komis samochodowy.
      Jedynie zakup prywatny... albo nowy z salonu :-)
    • Gość: Andrzej Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.175.230.56.maxnet.net.pl 28.10.15, 14:36
      Moim zdaniem warto rozejrzeć się za autami używanymi u autoryzowanych dealerów, sam swojego golfa kupowałem w Fota-Groblewski. Ceny może ciut większe niż u typowych handlarzy, jednak często można otrzymać gwarancję plus ma się pewność, że auto jest sprawdzone.
    • kezc Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto 13.12.15, 01:22
      Przestrzegam kupujących przed oszustwami komisu F.H.U. VERSUS Gdynia
      szczególnie pana Adama tel.666-608-065 jest to osoba niesłowna wprowadza klienta celowo w błąd aby sprzedać auto szczególnie jeśli chodzi o dokumentację pojazdu ( Sprzedają pojazdy jako serwisowane a w rzeczowości auto było serwisowane tylko na gwarancji.)Wmawiają że auto gotowe do rejestracji wszystko opłacone !!!! a podczas rejestracji pojazdu okazuje się trzeba samemu opłacić opłatę Recykling 500 zł ( podsuwają już wypełniony kwit oczywiście z danymi komisu)
      Sprawdzajcie dokładnie wyposażenie pojazdu względem ogłoszeń .
      Ja odradzam ten komis. Kupujący miejcie oczy dookoła głowy.
      Komis Versus Morska 212A. - Odradzam
      • Gość: aaalll Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.16, 18:01
        Ojj... konkurencja, konkurencja. Widać zrobili nowy plac i komuś ciśnienie podnieśli. Jak dobrze, że od tego roku się recyklingu już nie płaci. Ale ta opłata zawsze była po stronie tego kto sprowadzał auto, a jak jesteś głupi to płacz i płać. Dokumentacje też mogłeś sprawdzić. Czy ktoś zmusza cię do zakupu? Jaki ty jesteś biedny. Pan ci mowił a ty uwierzyłeś na słowo. Ojj... biedny!
    • zwn51 Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto 13.12.15, 12:17
      Ludzie, czy tylko komisy sprzedaja uzywane samochody?
      Szukajcie wsrod znajomych, rodziny a w kazym razie osób prywatnych i właścicieli.
      Dlaczego?
      Pierwsza i podstawowa zaleta takiego kupowania to ze wlaściciel na 98% nie jest zawodowym klamca i naciagaczem jak sprzedawcy z komisow.
      Druga zaleta: znacznie latwiej o upust z ceny.
      Trzecia zaleta: wlasciciel latwiej sie zgodzi na przeglad w ASO.
      Juz te zalety powinny zrownowazyc ryzyko straty czasu i kasy na dojazd do sprzedajacego gdyby oferta byla jednak wydmuszka.
      Taka jeszcze uwaga, choc nie wiem czy w praktyce mozliwa:
      Mozna tez sprobowac zaprosic sprzedajacego na ogladanie auta do siebie, z zastrzezeniem ze gdy podane w ogloszeniu atrybuty okaza sie prawdziwe to zwrot za benzyne.
      • Gość: Irys44 Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.213.216.91.ip4.netico.pl 27.02.17, 23:30
        Ciężko o dobry komis, ja już do tego doszełem. Po wpadce z samochodem dla żony z komisu nie chce więcej takich problemów. Jednak nowe auto od autoryzowanego dealera z salonu. Teraz tak kupiłenm Seata plichta-gdansk.seat-auto.pl Sprawdzony salon z fachowa obsługą i serwisem, poleconym zresztą przez kumpla co tak auto serwisuje od roku Wg mnie tylko nowe warto kupić , nie ma co ryzykować z autami z komisów
        • Gość: Irys44 Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.213.216.91.ip4.netico.pl 27.02.17, 23:31
          Ciężko o dobry komis, ja już do tego doszełem. Po wpadce z samochodem dla żony z komisu nie chce więcej takich problemów. Jednak nowe auto od autoryzowanego dealera z salonu. Teraz tak kupiłenm Seata
          plichta-gdansk.seat-auto.pl/ Sprawdzony salon z fachowa obsługą i serwisem, poleconym zresztą przez kumpla co tak auto serwisuje od roku Wg mnie tylko nowe warto kupić , nie ma co ryzykować z autami z komisów
      • Gość: jajco Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.47.126.89.ipv4.supernova.orange.pl 01.03.17, 12:54
        Chyba wczoraj na TVN Turbo byl program gdzie prowadzacy podszykowali walniete auto do sprzedazy. I co? Klienci byli szybko, tylko oczy im sie szeroko otwieraly gdy zobaczyli na jaki zlom trafili. Mimo ze potencjalna kupujaca wspomagala sie kolega znawca to transakcja odbyla by sie skutecznie. Zarobek sprzedawcy to ok 10 000 PLN na miesiac. Czy ludziom zamykaja sie klapki w mózgu gdy widza 'okazje'?
    • andrzejandrzejandrzejandrzejan Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto 09.03.17, 09:30
      W temacie BMW polecam Premium Motors premiummotors.pl
    • michallogin1176 Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto 03.08.17, 10:11
      Powiem szczerze ostatnio kupiłam w Gdańsku Nissana QQ 2.0 1998 benzyna w salonie Zdunek KMJ. Powiem tak. Fachowa obsługa. Szybko i sprawnie. Polecam samochodzik śmiga juz pare miesięcy bez żadnych usterek. Pozdrawiam
    • prostaklasa Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto 20.07.18, 13:44
      Witam,
      w kwestii kupna używanego samochodu nie mam zbyt wielu doświadczeń, natomiast jeśli chodzi o sprzedaż takiego auta to mam bardzo pozytywne doświadczenia z Auto skupem Filar www.skupautfilar.pl/. Szybka, sprawiedliwa i co najważniejsze- korzystna dla klienta wycena oraz minimum formalności. Serdecznie polecam
    • wertykalnik Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto 21.07.18, 13:39
      Osobiście zdecydowanie preferuje kupno nowego samochodu. Nowy samochód kalkuluje się chociażby pod kątem serwisowania i napraw, gdzie salon samochodowy zapewnia nam darmową opiekę nad samochodem. Mamy do wyboru wiele korzystnych ofert typu leasing, czy kredyt. Szczerze polecam oferty z http://www.renault.dyszkiewicz.pl/
    • mano255 Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto 01.08.18, 23:21
      Polecam caroland.pl/skup-aut-trojmiasto, skupują auta, mają komis i dobry warsztat. Uczciwa firma.
      • Gość: Kotek Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.rev.pro-internet.pl 13.09.18, 21:06
        Zdecydowanie polecam VERSUS - po rak kolejny zakupiony samochód strzałem w 10tkę. Zadowoleni klienci zawsze wrócą. Dzięki i pozdrawiamy
    • Gość: fredigdansk Re: Komisy samochodowe-Trójmiasto IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.19, 03:06
      Jak chcecie auto w komisie kupować czy innym autohandlu to weźcie ze sobą mechanika / rzeczoznawcę czy innego speca, są nawet ludzie którzy się specjalizują w takim sprawdzaniu auta przed zakupem, my korzystaliśmy z takiego gościa i polecam > www.sprawdzamauto.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka