Dodaj do ulubionych

Smoczek gryzak

28.03.06, 09:33
Czy 7 tygodniowemu dziecku mozna podac smoczek nie zaklocajac ssania piersi,
zwlaszcza, ze na poczatku mialam problemy z przystawieniem, ale teraz nie ma
juz tego problemu i je bardzo ladnie, duzo i dlugo, ale ma silny odruch
ssania i raczki zaczyna ssac mimo,ze jest najedzony.
Obserwuj wątek
    • katutek Re: Smoczek gryzak 28.03.06, 14:17
      nieeeee. Jeśli nie musisz to nie podawaj. Ja podałam i teraz cerpię katusze. Technika ssania do bani, nerwy i płacze. Dochodzimy do siebie ale trwało to 5 tygodni. Więc jeśli nie musisz to lepiej nie. Słyszałam że są dzieci które mają smoki i jedzą z piersi bez problemów ale osobiście nie znam a sama miałam duży problem i myślałam że będzie po karmieniu.
    • e.leszkiewicz Re: Smoczek gryzak 28.03.06, 17:50
      ja miałam ten sam problem, że mała miala bardzo duży odruch ssania i najchętnie
      piła by cyca cały czas jak miała 2 miesiące nauczyła się ssać smoka i problem
      minął a wcale to nie wpłynęło na ssanie z piersi. po prostu między karmieniami
      ssała smoczka a pierś tak samo chętnie podczas karmienia . Z płaczącego bez
      przerwy dziecka stała się pogodna i uśmiechnięta. Teraz ssie smoka od czasu do
      czasu jak go nie chce to wypluwa i gryzie coś innego. W nocy nie zawsze chce
      cyca a tylko smoczka. Teraz ma 7 miesięcy. Nie martw się ,że to zaburzy jej
      ssanie przecież są mamy które stosują karmienie mieszane raz cyc raz butla a to
      przecież też smoczek.
      • katutek Re: Smoczek gryzak 29.03.06, 10:43
        zazdroszczę ci że twojej małej smok nie zaszkodził. Moja juz teraz też potrafi ssać pierś i nie ma problemu ze smokiem ale na początku było tak jak pisałam, Więc wydaje mi się że smoka jak już trzeba podać bo maluch ma silną potrzebę ssania to dpoiero wtedy kiedy technika ssania jest dobrze opanowana. Jak dzwoniłam ze swoimi problemami do Pani Moniki to kazała odstawić smoczek i uważała że to on jest źródłem problemów z techniką ssania. Ale dzieci są różne jedne tolerują i to i to a inne nie. Pozdrawiam
    • katutek Re: Smoczek gryzak 29.03.06, 10:53
      Moniko zajrzyj do postu" czemu tak się denerwuje przy jedzeniu" Pani monika odpisuje na ten post pisząc jednocześnie o smoku. Pozdrawiam
      • monika146 Re: Smoczek gryzak 30.03.06, 19:48
        Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
        • iwonkam15 Re: Smoczek gryzak 31.03.06, 21:58
          Mój Alek(3,5msc) dostał smoka od samego początku,poprostu cały czas chciał coś
          ssać.Jak nie miał cyca w buzi to robił się niespokojny, płakał, smok go
          uspokajał. Do tej pory usypia ze smokiem, na spacerze też lubi go ssać, jak nie
          spi to go nie chce, zajmuje się czym innym.W niczym to nie zaburzyło techniki
          ssania, karmie tylko piersią, nawet mam wrażenie że za szybko je mój mały
          głodomur jakieś 5min, ciągnie jak zły(w dzień karmię co2-3godz)no i waży już
          8,5kg.Ale on już chyba tak ma, jak raz dostał mleczko z butelki(modyfikowane)i
          dwa razy moje ściągnięte(mama się bawiła-wesele w rodzinie)to tak ciągnął jak
          by to robił zawsze.
    • nicniewiem19 Re: Smoczek gryzak 31.03.06, 22:04
      Moja corka dostala smoka kiedy miała 4 dni.Nie wplynęło to w zaden sposób na
      karmienie piersia a miałam przynajmniej chwile wytchnienia bo inaczej cały czas
      wisiałaby przy piersi.Smoka wyrzucilysmy gdy miała półtora roku,bez
      problemu,cycka pije nadal ma 2 i pól roku!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka