Dodaj do ulubionych

Czy stosujecie diphergan?

02.11.06, 20:51
Stosujecie ten lek na kaszel u dzieci ponizej 1 r.z?moj maly ma 7 miesiecy i
jest przeziebiony,na kaszel lekarka zapisala diphergan,ale jak poczytalam
ulotke to troche sie wystraszylam,bo pisza,ze stosowac powyzej 2 r.z.
Obserwuj wątek
    • aliennis Re: Czy stosujecie diphergan? 02.11.06, 21:12
      Stosuję czaesem u córki od ok 1 r życia. Jedna łyżeczkę na noc. Mała dobrze go
      toleruje ;ten syrop jest uspokajający=córka świetnie po nim spi co jest nieco
      dziwne podczas choroby(tzn ten spokojny sen )
      Zdarza się ,ze nasza pediatra przepisuje córce lekarstwa ,które są przeznaczone
      dla starszych dzieci i nigdy tego nie kwestionuję,zarazem małej nic się z tego
      powodu nie dzieje.
      Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do lekarza i upewniła się raz jeszcze ,czy
      możesz podawać ten lek .7 mies to bądż co badż ,niewiele. Pozdr
    • aliennis Re: Czy stosujecie diphergan? 02.11.06, 21:12
      Stosuję czaesem u córki od ok 1 r życia. Jedna łyżeczkę na noc. Mała dobrze go
      toleruje ;ten syrop jest uspokajający=córka świetnie po nim spi co jest nieco
      dziwne podczas choroby(tzn ten spokojny sen )
      Zdarza się ,ze nasza pediatra przepisuje córce lekarstwa ,które są przeznaczone
      dla starszych dzieci i nigdy tego nie kwestionuję,zarazem małej nic się z tego
      powodu nie dzieje.
      Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do lekarza i upewniła się raz jeszcze ,czy
      możesz podawać ten lek .7 mies to bądż co badż ,niewiele. Pozdr
    • m_oments Re: Czy stosujecie diphergan? 02.11.06, 21:15
      ja podałam synkkowi gdy mial 3 miesiace,tyle ze dawka była 1/2 łzyzeczki na noc;
      spał po tym rewelacyjnie, spokojny; a kaszel szybko przeszedl; stosowałam go
      tylko 2 dni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka