Dodaj do ulubionych

Pasek z dwóją w tle

21.06.04, 21:44
A ja, zeby się pochwalić? Moja córka pobiła swoisty rekord swiata. Ma
czerwony pasek i dwóję z matematyki!
Obserwuj wątek
    • antonina_74 Re: Pasek z dwóją w tle 22.06.04, 22:50
      Zdeklarowana humanistka, znaczy się wink Gratuluję paska!
      Przy okazji pytanie - czy to oznacza że raczej zależy Ci żeby dzieci miały
      dobre oceny z przedmiotów które je interesują a przedmioty nieinteresujące
      tylko zaliczały? Pytam bo moja mama miała takie podejście i zawsze miałam 3- z
      przedmiotów ścisłych a 5 z humanistycznych smile I chyba mi to na dobre wyszło smile
      Pozdrawiam,
      Antonina
      • ratyzbona Re: Pasek z dwóją w tle 22.06.04, 23:18
        Moja córka wprawdzie robi to, na czym jej zależy a nie mnie (przy moim
        poparciu), ale własnie dokładnie tak jest - za co zostałam na tym forum
        wielokrotnie skrytykowana. Zależy mi, aby moje dzieci były dobre lub bardzo
        dobre w tym, czym się naprawdę interesują (zwłaszcza starsze, bo trudno
        np. 'olać' matematykę w trzeciej podstawowej). Natomiast absolutnie nie zalezy
        mi na dobrych stopniach z przedmiotów, które ich kompletnie nie interesują i
        nie przydadzą się na studiach. Bo nie rozumiem po co zakuwać nocami fizykę,
        jeśli człowiek wybiera się na humanistykę? Chyba lepiej w tym czasie poczytać -
        to da znacznie lepsze wykształcenie, niż uczenie się na pamięć niepotrzebnych
        faktów. Ja też byłam tak wychowywana i chyba na mnie się sprawdziło - chociaż
        stopnie w szkole miałam z niektórych przedmiotów tragiczne (no, moze nie
        tragiczne, ale dobre też nie). Trochę mi tylko żal, ze nie lubi matematyki, bo
        dla mnie to piękna nauka. Ale nie lubi to nie - jej sprawa.
        • ratyzbona Re: Pasek z dwóją w tle 22.06.04, 23:39
          Zapewne dziwi was mój ostatni post zwłaszcza ,że przedstawiałam się jako
          nastolatka. I słusznie was dziwi bo nie ja go napisałam... cóż zapomniałam się
          wylogować i moja mama wykorzystała mój nick. Tak więc wyjaśniam ,że jestem
          nastolatką ( nie mam żądnych dzieci!) i na dodatek mam czerwony pasek na
          szczęście bez dwój ( choć z trójamismile
          • antonina_74 Re: Pasek z dwóją w tle 23.06.04, 00:07
            a na mądrych i sympatycznych to Ty czy mama ? wink))
            • verdana Re: Pasek z dwóją w tle 23.06.04, 15:30
              Matko ratyzbony odezwij się!
    • linka9 Re: Pasek z dwóją w tle 24.06.04, 00:11
      verdana napisała:

> A ja, zeby się pochwalić? Moja córka pobiła swoisty rekord swiata. Ma
      > czerwony pasek i dwóję z matematyki!

Według jakich kryteriów przyznawany jest czerwony pasek?
      Za moich czasów ustalana była jakaś wysoka średnia + brak (nawet jednej)
      trójki; oba warunki musiały byc spełnione.
      • verdana Re: Pasek z dwóją w tle 24.06.04, 08:50
        No to chyba ktoś pomyślał i to zmienił. Teraz warunkiem jest średnia 4,75 +
        minimum dobry z zachowania. Moze to zmienili, bo przy poprzednich kryteriach
        zdeklarowani humanisci czy matematycy nie mieli szans, a paski o ile pamiętam
        dostawały wyłącznie "grzeczne panienki". Czasem poszczególne szkoły nieco
        zmieniają kryteria, ale na ogół tak jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka