Dodaj do ulubionych

Nocny ssak:(

05.03.04, 12:35
Witam wszystkie mamy. Dawno tu nie zaglądałam, a tu tyle nowych wiadomości o kwietniowych maluszkach. Franio urodził się 9
kwietnia więc już za miesiąc roczek (hura!!!). Widze, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Synek ma już osiem ząbków i
właśnie przebija się pierwszy trzonowy (chyba najboleśniej niestety). Musimy podjać próby mycia tych skarbów. Niestety jeszcze nie
chodzi,a waży chyba około 11 kilo, zato raczkuje jak rakieta. Wszędzie go pełno. Na czasie są blokady szuflad, chowanie kabli i
uwielbiana przez Franka wieża a zwłaszcza kalpka od CD. Doskonale się bawi pędząc w miejsce niedozwolone, kontroluje czy ktoś
widzi(jak nie to woła bo inaczej się nieopłąca). Ogólnie to sama radość.
Jednak mam mały problem. Franek to mały ssak nocny. Nie śpi inaczej jak przyssany do cycusia. Nosze się z zamiarem odstawienia go
od piersi. Przede wszystkim nocą bo w dzień ciągnie tylko 2 - 3 razy. I tu moje PYTANIE - PROŚBA!!! Czy są jeszcze mamy z małymi
smokami. Jak sobie radzicie? Czy komyś udało się odzwyczaić od nocnego cycusia. Dodam, że nie ssie z głodu z raczej traktuje mnie
jak smoczeksad(którego nigdy nie chciał).
Prosze podzielcie się ze mna swiomi doświadczeniami.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka