friggia1985
21.02.12, 18:12
witajcie,
mam pytanie, stoje przed wyborem fotelika i juz mnie glowa boli. Kolezanka bardzo polecala Nanie, troche niektorych odstrasza niska cena fotelikow (?!), no ale skoro przechodza testy to sie zastanawiam nad nimi.
W zasadzie nie mamy samochodu, fotelik bedzie uzywany tylko na wyjazdy do Polski, a co za tym idzie na dluga droge.
Moj synek ma poki 4,5 miesiaca, wazy 9,3 kg i ma 74cm, trudno przewidziec jak bedzie wygladal pod koniec czerwca, bo wtedy nastepnym razem jedziemy do PL. Stad moj dylemat, ktory fotelik wybrac.
Chcialabym kupic fotelik do 25kg, ale nie wiem czy jest jakis dobry dla takiego malucha do 500zl.
Znalazlam:
fotelik Chicco Jet/Vector 0-18kg, Phil&Teds Bebe 0-18kg, Bolero Prestige 0-18kg, Chicco Eletta, foteliki Caretero (np. diablo xl, fenix2), maxi cosi priori. Znalazlam tez wygladajacy na bardzo zadbany Britax first class, uzywany przez 2 lata, przez jedno dziecko, no ale nie jestem do konca przekonana do uzywanego.
Bardzo prosze o pomoc.
Fotelik bedzie uzywany glownie w samochodzie Dacia Logan 2011 (samochod dziadkow).