jola-kropek 20.01.05, 09:46 jestem jego najwierniejsza fanka... ale maly sie zbuntowal jak to u was wyglada? ja juz musialam od wczorajszej nocy niestety pozegnac sie z tym sposobem zasyiana... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
strzala04 Re: spanie na brzuchu... 20.01.05, 09:54 Ja też całe życie spałam na brzuchu. Inaczej nie mogłam wogóle zasnąć. Trochę zaczął przeszkadzać mi brzuszek i instynktownie wybrałam bok. Prawy chętniej od lewego Teraz przesypiam kamiennym snem całe noce i chyba zapomniałam czasowo o spaniu na brzuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kropek Re: spanie na brzuchu... 20.01.05, 10:01 ja zrobilam sie za to strasznym nocnym markiem... zawsze mialam do tego tendencje, ale teraz przechodze sama siebie... czesto zasypiam dopiero o 4-5 nad ranem... ale nie o tym mialo byc... moge troche oszukiwac sama siebie z tym zasypianiem na brzuchu... jak robie pozycje "na bociana" podciagam jedno kolano w gore, tak ze biodra sa z jednej strony lekko uniesione... ciekawe ile maly terorrysta pozwoli mi pospac z w tej pozycji Odpowiedz Link Zgłoś
anna.michal Re: spanie na brzuchu... 20.01.05, 14:03 Spanie na brzuchu to jedyna pozycja, w której jestem w stanie zasnąć. Niestety o klasycznej musiałam już zapomnieć, bo brzuszek wystaje i mi jest niewygodnie, no i lokator wtedy tez sie bardziej rozpycha. Na razie śpię w pozycji pół na brzuchu, pół na boku - tak jak jola-kropek nazwała "na bociana". A potem przyjdzie się przestawić całkiem na bok. Ale mam nadzieję, że to dopiero pod koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: spanie na brzuchu... 20.01.05, 14:53 Mozna dziewczyny spac na brzuszku ,instynktownie tak sie człowiek układa aby nie zrobic krzywdy maleństwu,nigdy sie nie śpi tak ze nacisk jest na brzuch,poki nie przeszkadza swoją wielkoście to śpijcie na zdrowie,potem same bedziecie zmieniały pozycje bo na brzusiu bedzie niewygodnie.Miłych snow Odpowiedz Link Zgłoś
kamila785 Re: spanie na brzuchu... 20.01.05, 11:25 a ja mam pytanie..może głupie ale naprawde nie wiem..czy spanie na brzuchu jest bezpieczne dla dziecka?Ja bardzo lubie tak spać ale od pewnego czasu po prostu strach mi na to nie pozwala i instynktownie wybieram inne pozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
gumecka Re: spanie na brzuchu... 20.01.05, 11:33 Ja tez kocham spac na brzuszku ale juz dawno tego nie robie bo jakos mi sie wydaje ze krzywde dzidzi zrobie. Odpowiedz Link Zgłoś
gepart_czester Re: spanie na brzuchu... 20.01.05, 13:06 i ja sie przyłaczam do grona mam spiacych na brzuchu. rowniez musialam zmodernizowac ten sposob spania. Spie na prawym boku, mocno przechylona do przodu i mam zgieta lewa noge w kolanie - taka pozycja to pol na brzuchu a pol podpieram sie noga wiec brzusio nie jest uciskany)) Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: spanie na brzuchu... 20.01.05, 13:46 Ja też ze spiących na brzuchu ale teraz mi nie wygodnie - czuje sie jakbym spała na piłce. A dziecko tak kopie wtedy.... że zasnąc nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
martaglowacka Re: spanie na brzuchu... 20.01.05, 13:55 Ja jeszcze daję radę. Podpieram się tyko nogą troszkę Odpowiedz Link Zgłoś
mama-in-spe Re: spanie na brzuchu... 20.01.05, 15:16 Od dwóch nocy nie mogę spać na brzuchu i to jest straszne(( Budze się co chwila, dzis jestem nieprzytomna z niewyspania. Staram sie spać na lewym boku, tak jak trzeba, ale mi strasznie niewygodnie. Grrr. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka1976 Re: spanie na brzuchu... 20.01.05, 16:59 A wiecie jak ja się męczę? Zawsze tylko na brzuchu, a teraz czuję, że gniotę Małego Misia, więc staram się przekręcać na bok. A tak mi z kolei niewygodnie! Nie wiem jak będzie dalej, ale pewnie coraz gorzej. no, chyba, że się przyzwyczaję... Odpowiedz Link Zgłoś
lolo09 Re: spanie na brzuchu... 20.01.05, 18:47 ja tez z klasycznego na brzuchu przeszlam na pol brzuchg pol bok, no i bylo ok bo spalam na prawym, ale po tym jak znow robi mi sie zastoj moczu w prawej nerce musialam zrobic bociana na lewo. troche ciezko mi usnac, ale potem to juz tylko budzik o 7 dzwoni.... buziaki Odpowiedz Link Zgłoś