e.kadziela 05.08.05, 20:22 czy w ogóle jej do czegoś używacie/zamierzacie używać? Przydaje się? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia152 Re: Sól fizjologiczna 05.08.05, 20:38 bardzo się przydaje, używałam tego na wszelkie katarki u córki, jest chyba najbezpieczniejsza u małych dzieci bo nie podrażnia śluzówki jak inne krople i fajnie oczyszcza nos Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Sól fizjologiczna 06.08.05, 08:44 do mycia oczek synka.do tego jalowe gaziki. Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: Sól fizjologiczna 06.08.05, 11:25 no ja też głównie do noska i oczek. Nawet jak dostanie sie do oczu nie powoduje hhmm jak by to nazwać "cierpnięcia", nie szczypie w oczka, działa jak sztuczna łza. Zpełnie naturalna reakcja oczka. Nie słyszałam tez aby u kogokolwiek wyołało uczulenie itp. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: Sól fizjologiczna 06.08.05, 11:45 Ja również się zaopatzryłam w ten specyfik - oczka i nosek to główne jego cele. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia152 Re: Sól fizjologiczna 06.08.05, 15:32 kiedy Pati byla mala to używałam soli w ampułkach,odkąd podrosła to używam Tetrisalu w sprayu Odpowiedz Link Zgłoś
e.kadziela Re: Sól fizjologiczna 06.08.05, 16:35 a czy taki pół litrowy roztwór soli fizjologicznej, przeznaczony także do użytku dożylnego, jest OK, czy jednak powinnam kupić te ampułki? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Sól fizjologiczna 06.08.05, 17:58 do noska mam taka specjalna sol morska, ze dozownikiem, poreczna bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek e.kadziela 06.08.05, 20:04 wyczytalam, ze po otwarciu sol fizjologiczna traci wlasciwosci, wiec tylko ampulki wchodza w gre. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: e.kadziela 07.08.05, 09:06 mijaczek napisała: > wyczytalam, ze po otwarciu sol fizjologiczna traci wlasciwosci, wiec tylko > ampulki wchodza w gre. dokladnie tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś