17.08.05, 15:36
witamsmile wczoraj okazalo sie ze moje leniwe Dzieciatko jednak sie nie obrocilo
w zwiazku z powyzszym czeka mnie cc. jestem w trakcie 38 tygodnia wg om a wg
usg w 37 tygodniu, anyway w poniedzialek mam sie stawic do szpitala z torba i
we wtorek, srode bede miec Dzidziusiasmile staram sie myslec tylko o dobrych
stronach tej sytuacji, rodze w szpitalu w starych tarnowicach na slasku,
ktory znany jest z tego, ze poswieca wiele uwagi naturalnemu karmieniu i z
tym nie powinno byc problemu.. to jedna z moich obaw. ciekawi mnie tez jak
szybko dojde do formy, chodzi o dzwiganie wozka i tym podobne sprawysmile fajnie
miec swiadomosc, ze to juz tak niedlugosmile
jest jeden problem... nie mam skierowania. moj lekarz wprawdzie pracuje w tym
szpitalu ale przebywa na urlopie i spotkalismy sie tylko na usg wczoraj.
uspokaja mnie, ze brak skierowanie nie powinien stanowic problemu ale nie
bylabym soba gdybym sie nie martwilasad k, "wypisalam sie", troche mi lzejsmile
pozdrawiam Was serdeczniesmile
Obserwuj wątek
    • aniapatryk Re: jednak cc 17.08.05, 15:41
      Alicja czyli rozumie, ze połozenia masz posladkowe?.
      Bo wiesz przy poprzecznym czasami zdarzaja sie sytuacje ze dziecko przekręca sie
      nawet 2 dni przed porodem.
      ostatnio tez słyszałam ze posladkowe np. W Warszawie rodzą dziewczyny normalnie,
      ale ja chyba bałabym sie.
      Nie martw sie, wszystko bedzie dobrze, cesarka teraz to mały szef, znieczulenie
      dolędzwiowe, dziewczyny szybko dochodza do siebie.
      Bedzie dobrze, głowa do góry!!!!!!!!!!!!!
      Ania
    • sylwia_zi Re: jednak cc 17.08.05, 16:24
      moja się przekręciła...
      Będzie dobrze. Postaraj się znaleźć plusy takiego rozwiązania.
      Połóg trwa tyle samo. A niektóre dziewczyny szybciej po cesarce dochodzą do
      siebie niż po porodzie naturalnym. O dźwiganiu na początku to chyba zapomnij,
      ale z pewnością wszystkiego dowiesz się w szpitalu.
      Powodzenia!
      Wszystkiego dobrego dla Ciebie i dla Maleństwa!
      • sasza71 Re: jednak cc 17.08.05, 17:04
        dzis i na nas pewnie padnie wyrok..cc...Bronie sie cwiczeniami,pozytywna
        wizualizacja...
        Ostatnio szef oddzialu,gdzie bede rodzic proponowal probe obrotu zewnetrznego
        mojego dzidziusia,nie zgodzilam sie- ponoc chociaz wsrod ginekologow to jeszcze
        popularne praktyki,to perinatolodzy i neonatolodzy widza to inaczej.
        Dla mnie to ryzykowne rekoczyny.
        Nadzieje na to,ze synek sie obroci ciagle mam,ale on,chociaz malutki,ma
        cholernie malo miejsca-brakuje mi wod plodowych,pomimo,ze nie wyciekaja,jest
        ich malutko(ostatnio 4 cm przy normie od 8!)
        I tak modle sie, i boje...
        Ow ordynator,zwolennik zdecydowany psn,sugerowal,ze przy malym dziecku i
        moich "warunkach" nawet z porodem posladkowym nie powinno byc klopotu i mozna
        zminimalizowac i bol,i parcie(mam troche klopotow okulistycznych)...
        Boziu,ile dalabym by maly fdiknal w koncu koziolka!
        Za 2 godz sie dowiem!!!trzymajcie za nas!
    • alicjatrybus Re: jednak cc 17.08.05, 16:58
      dziekuje Wam, Dziewczynysmile im wiecej o tym czytam tym bardziej sie nakrecam i
      zaczynam panikowac. mnostwo w internecie opinii i opowiadan o utracie pokarmu,
      strasznym bolu po i dlugim dojsciu do formysad ehhh. wylaczam komputer i ide do
      lasusmile tez tak macie? smiejecie sie w glos zeby po pieciu minutach zalac sie
      lzami? czy ja jeszcze kiedys bede normalna?!smile
      • anniia Re: jednak cc 17.08.05, 17:32
        Nie martw się ja pierwsze dziecko urodzilam przez cc i drugie tez tak bede
        rodzic na poczatku wrzesnia.
        cesarka to nic strasznego, krótki zabieg, potem owszem szwy ciagna, ale nie
        jakos bardzo, zreszta jak rodzisz naturalnie i masz zakladane szwy to one tez
        ciagna tylko w innym miejscu. CC to mniejsze ryzyko dla maluszka, a w
        dzisejszych czasach dla mamusi niewielkie. pozdrawiam i zazdroszcze ze juz w
        przyszlym tygodniu bedziesz miala dizdziusia przy sobie ja musze jeszcze jakies
        3 tyg poczekac
        pozdrawiam
        • a2jan Re: jednak cc 19.08.05, 07:50
          Moj Maluch niestety tez sie nie przekrecil i jest ulozony posladkowo i w
          zwiazku z tym czeka mnie cesarka. Strasznie sie przejmuje bo bylam bardzo
          nastawiona na porod naturalny. Wszyscy mnie wokol pocieszaja, ze to przeciez
          nic strasznego i nie ja pierwsza i ostatnia, ale ja i tak nie moge sie z tym
          pogodzic. Mam nadzieje, ze jak bedzie po fakcie to bede sie smiala z moich obaw
          i szybko wroce do formysmile
          • sasza71 Re: jednak cc 19.08.05, 09:48
            i moj maly wciaz w polozeniu miednicowym- ze wzgledu na malowodzie lekarz
            prowadzacy- a on przeciez zna moja ciaze najlepiej odszedl od pomyslow
            odwracania dzidziusia czy tez porodu posladkowego- twierdzi,ze blby to "suchy",
            obarczony duzym ryzykiem porod. Czyli cc...
            Nie wiem tylko kiedy,bo poki co troszke wiecej wod- wielogodzinne kapiele i
            picie co najmniej 4 litrow przynosi w koncu jakis rezultat!
            za to nasilaja sie bolesne skurzce(co 20 min,na KTG osiagnely sle az 80%)i
            spada ft4-tyroksyna.
            Dzis pedze do endokrynologa,by na finiszu czegos nie zaniedbac!
            pozdrawiamy!
          • alicjatrybus Re: jednak cc 19.08.05, 10:08
            tez mysle, ze kiedys bede sie smiac z moich obaw. trzeba myslec racjonalnie,
            porod posladkowy to duze ryzyko dla Dziecka i to Jego dobro powinno byc
            najwazniejszesmile wkurza mnie tylko podejscie niektorych "zyczliwych", ktorzy
            trakruja cesarke jak zabieg oczyszczania twarzy u kosmetyczki. nie mama zamiaru
            czuc sie mniej wartosciowa mama tylko dlatego, ze moja Mila przyjdzie na swiat
            w bardziej komfortowy przede wszystkim dla Niej sposob. a teraz z innej
            beczkismile czy sklonnosc do polozenia posladkowego dziecka moze byc dziedziczna?
            przez przypadek dowiedzialam sie ze moja ciocia rodzila w ten sposob dwie swoje
            corki a wczesniej rodzila tak prababcia. ciekawe... pozdrawiam serdecznie
            wszystkie Zaciazonesmile
    • anetary Re: jednak cc 19.08.05, 10:06
      Ja też będę rodziław tym szpitalu ale chyba naturalnie bo mała już od 20 tyg
      główka na dół. Ale na prawdę nie masz sie czym martwić moja koleżanka rodziła
      tam przez cesarkę na początku sierpnia i mówi ze jest spoko i że dobrzy
      fachowcy. Ja jestem u dr Jarolima i też myslę,że nie mogłam lepiej trafić.
      Trzymam kciuki i napisz jak będziesz w domciu jaka masz opinię o pesoelu
      itp. smile)
      • alicjatrybus Re: jednak cc 19.08.05, 10:12
        oksmile na pewno napisze. zasiegnelam troche jezyka i tez slyszalam same dobre
        opinie o tym szpitalu. najfajniejsze jest to, ze juz w przyszlym tygodniu
        przytule Moje Malenstwosmile mam ten etap, ze ciesze sie ostatnimi porywami
        wolnosci w rozmiarze xxxlsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka