majka.majka 02.01.06, 16:40 Co moja córka będzie potrzebowała do chrztu. Oczywista jest świecia i chusteczka. A może coś jeszcze? Pozdrawiamy (mamy 4,5 miesiąca) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nie_zapominajka1 Re: Co na chrzest 02.01.06, 16:55 Ubranko przystrajam mirtą (jakiś mały wianuszek średnicy 3-5 cm na czapeczkę i kurtkę). Świeca też przybrana mirtą, no i biała szatka i już chyba nic więcej nie jest potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
majka.majka Re: Co na chrzest 02.01.06, 16:57 A co to jest "mirta"? Pozdrawiam (mamy 4,5 miesiąca) Odpowiedz Link Zgłoś
nie_zapominajka1 Re: Co na chrzest 02.01.06, 17:31 Takie zielone gałązki z drobnymi listkami, najczęściej hodowane w doniczkach przez babcie Mnie kilka gałązek przyniesie koleżanka z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka8 Re: Co na chrzest 02.01.06, 17:30 moja Zuzka miała jeszcze bukiecik z białych margerytek z białą atłasową kryzką. Trzymała go mama chrzestna. No i wspomniana świeca teżz atłasową "obrączką" i biała szatka z haftem "Sakrament Chrzu Świętego". Chrzciliśmy w drugi dzień Świąt. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z Chrztu. Są na stronce Zuzy. Pozdrawiamy, A & Z Odpowiedz Link Zgłoś