sandraa3 24.03.08, 11:00 Juz w trzeciej puszce znalazłam zanieczyszczenia. Wyglądają tak jak opisywano zanieczyszczenia w wycofanej partii z owadami :/ Jutro zamierzam to zgłosić gdzie się da. Podaję numer serii: 7H 225 28 7H 225 93 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alajna2 Re: uwaga na nutramigen! 24.03.08, 16:12 Aż sobie sprawdziałam serie, ale na szczęscie są inne. Możesz to zgłosić kierownikowi apteki, gdzie kupiłaś nutram. i on MA OBOWIĄZEK zgłosic to najblizszemu Inspektorowi Farmaceutycznemu-wez te puszki ze sobą jak dowód :), Nutram. powinnien być wstrzymany w obrocie do momentu wyjaśnienia. Mozna też np. telefonicznie zgłosić to do Inspekcji Farmaceutycznej, podac serię i gdzie się kupiło. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jolaa84 Re: uwaga na nutramigen! 24.03.08, 16:44 dobrze zgłoś co oni sobie mysla za co my płacimy za smieci Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: uwaga na nutramigen! 26.03.08, 20:34 a gdzie mozna sprawdzac takie informacje? Jest jakas strona, na ktorej sie informuje o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: uwaga na nutramigen! 27.03.08, 21:22 fammpirella napisała: > www.gif.gov.pl/?aid=40 Nic tu nie pisza o nutramigenie... Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk-3 Re: uwaga na nutramigen! 26.03.08, 20:46 Ja juz od jakiegos czasu znajduję paprochy, cos jakby ziarenka maku,czarne i brązowe.Pisałam do producenta, bez odzewu,zgłaszałam w aptece,niestety tam nie bardzo wiedzą albo nie chcą nic z tym zrobić. Zastanawiam się co dalej bo jak na razie kazde karmienie to wpatrywanie się w butelkę i wyławianie śmieci. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maminka40 Re: uwaga na nutramigen! 26.03.08, 23:50 Ile kosztuje Nutramigen w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
fammpirella Re: uwaga na nutramigen! 26.03.08, 23:51 na recepte kolo 8-10 zl. bez recepty jakies 25-26 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
maminka40 Re: uwaga na nutramigen! 02.04.08, 02:58 Ale za ile puszek podajesz te cene? Odpowiedz Link Zgłoś
alajna2 Re: uwaga na nutramigen! 27.03.08, 08:35 kamyk3 jak to nie wiedza w aptece co z tym zrobić??? Beznadzieja! Mają obowiazek to zgłosic, przeciez to moze być wada jakościowa. przeciez tym mleczkiem karmi się tysiące dzieci, a jak te paprochy tym maluchom zaszkodzą??? Tak najłatwiej jest nie brać na siebie odpowiedzialności i siedziec cicho jak mysz pod miotłą, bo po co sciągac sobie na głowę Inspektora farmaceutycznego! Słuchaj, jesli jestes pewna, ze 'przypadkiem" te zanieczyszczenia nie dostaly sie z Twojej winy, w co watpię, to w aptece, gdzie dokonałas zakupu kierownik MA OBOWIAZEK to zgłosic gdzie trzeba, nawet jak nie masz paragonu, bo jest w aptece Twoja recepta! Poza tym puszka ma serię i po tym mozna stwierdzic skąd była wydana. Mogą Ci nie zwrócic kasy od razu. A jak kierownik będzie chciał Cię spławić to zadzwoń do Inspekcji Farm. /w kazdej aptece jest tel./. Jestem farmaceutką i baaardzoo mnie dziwi, że ani koledzy po fachu ani producent nie reagują. :( ps. ja jeszcze nic nie znalazłam w nutram. i oby tak dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: uwaga na nutramigen! 27.03.08, 09:25 chyba zbyt latwo dalas sie splawic w aptece Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk-3 Re: uwaga na nutramigen! 27.03.08, 10:11 Paprochy na 100% są w mleku, na początku myslałam, że może w kleiku ryżowym ale nie. Najgorsze jest to, że praktycznie w każdej puszce to jest. Idę dzisiaj jeszcze raz i faktycznie nie dam się spławić, tylko co bedzie jadło moje dziecko?:( Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 Re: uwaga na nutramigen! 27.03.08, 11:12 Pospisuj jakie masz serie. Jestem ciekawa czy sie pokrywają. Ta wycofana seria miała w sobie owady i z opisu wygladało to jak paprochy właśnie. Dzwoniłam, żeby to zgłosić, kazano mi oddać do apteki. W aptece zwrócili mi kasę, wzieli moje namiary i puszki. Ciekawa jestem czy coś z tym zrobią. Własnie przestawiam dziecko na inne mleko. Aha, wydaje mi się, że zanieczyszczenia były w puszkach "starych" tzn tych nie podzielonych na 1 i 2. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk-3 Re: uwaga na nutramigen! 27.03.08, 20:35 Mleko "pojechało" do sanepidu, teraz czekamy na informacje co to było. Najgorsze jest to, że dzisiaj znalazłam większe okazy w puszce. Na jakie mleko przestawiasz, bo mój alergik z azs i troche sie boje po raz kolejny zmieniać . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 Re: uwaga na nutramigen! 29.03.08, 16:18 Super, sama wysłałaś, czy apteka? Koniecznie napisz! Ja zmieniłam na Bebilon Pepti. Od jednej miarki zaczynałam, dzisiaj już tylko bebilon. Narazie, odpukac super. Karmię też piersią, więc nie wiem co uczula, bo już nic nie jem. Leczymy się u homeopatki. Jeszcze się okaze, że nutramigen uczulał... Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk-3 Re: uwaga na nutramigen! 29.03.08, 17:38 Mleko wysłała apteka, mają dać mi znać jak będą wiedzieli co to było. U nas jest taki problem, że mały ma azs i boję się zmieniac mu no coś innego, teraz dostaje antybiotyk (ma zapalenie oskrzeli) i mamy cyrki ze skórą, brzuchem i kupami, ogólnie kiepsko. W każdym razie jeśli stwierdzą, że w mleku były jakieś owady czy cos podobnego to nie zostawię tego tak. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk-3 Sanepid odpowiedział..... 02.04.08, 10:08 Dostałam odpowiedź w sprawie mleka, stwierdzili, że te paprochy to kazeina, która pod wpływem produkcji mleka wytrąca się własnie w formie takich kuleczek. Twierdzą, że jest to nieszkodliwe dla dziecka.Dowiedziałam się, że w związku z poprzednimi problemami, obecnie produkcja nutramigenu jest bardzo mocno kontrolowana. I to tyle, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
moni-ka7 Re: Sanepid odpowiedział..... 02.04.08, 10:44 nareszcie ktos do konca wyjasnil te sprawe a nie tylko narzekal i biadolil ze nutra to jeden syf.wielkie dzieki jesli chodzi o mnie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maminka40 Podciagam watek....... 08.04.08, 02:13 Podciagam watek, bo dalej nie wiem ile kosztuje Nutramigen.... Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajeczki Re: Podciagam watek....... 08.04.08, 11:51 nutramigen na receptę kosztuje ok. 13 zł Odpowiedz Link Zgłoś
jubie Re: Podciagam watek....... 09.04.08, 13:10 Kochana, Nutramigen kosztuje ok 12 zl na recepte i ok 25 bez recepty ZA JEDNA PUSZKE (425g). Odpowiedz Link Zgłoś
majadebij idz z tym lepiej do producenta 08.04.08, 11:01 dzieki za ostrzezenie,ale lepiej by bylo gdyby to nawet senapid sprawdzil ja dziekuje za info chociaz jestem za granica bede bardziej zwracac na mleczko uwage Odpowiedz Link Zgłoś