Dodaj do ulubionych

Poziom łóżeczka

20.03.06, 22:09
Moja Mała strasznie sie w nocy wierci i łapie za boki łóżeczka. Zastanawiam
się do jakiego wieku dzieci spią na wysokim poziomie, a kiedy lepiej już, dla
bezpieczeństwa, opuścić materac na ten najniższy (my mamy dwupoziomowe).
Obserwuj wątek
    • mloda25 Re: Poziom łóżeczka 20.03.06, 22:14
      Ja mam 3 poziomowe i jakies 3 tyg temu obnizylam na 2 poziom.Nie wiem od kiedy
      wiekowo powinno sie to zrobic,ale wydaje mi sie jak dziecko zacznie samo
      wstawac łapiac sie za szczebelki, a bynajmniej probowac, ja wolalam wczesniej
      bo nie wiem kiedy to nastapi i nie chcialabym zeby wyskoczyla z łozeczka.
      • tin_t Re: Poziom łóżeczka 20.03.06, 22:18
        my też już miesiąc temu obniżyliśmy, skoro próbują siadać, lepiej dmuchac na zimne.
    • sasza71 Re: Poziom łóżeczka 20.03.06, 22:16
      dzisiaj własnie obnizyłam materac w łóżeczku turystycznym,w którym mały spi za
      dnia- ostatnio coraz mocniej wychylał łepek nad gorna krawedz...w nocy Filip
      spi na jednym poziomie z naszym łózkiem-bez barierek z mojej strony,tu nie bede
      nic obnizac,latwiej w nocy go tulicsmile
    • mamadwojkiam Re: Poziom łóżeczka 20.03.06, 22:30
      Moja mała ma na średnim poziomie (mamy 3 poziomowe) juz od dobrych 6 tyg.
      Pediatra powiedziała, że obniżyć na środkowy powinno się, gdy dzidzia zaczyna
      obracać się na brzuszek, lub odwrotnie. Dziś stwierdziłam, że mała jest
      strasznie zwinna i coraz wyżej podciąga się do siadania. Czas więc chyba na
      najniższy poziom. Myślę, że gdy dziecko zacznie samo siadać lub stać może być
      za późno na obniżenie poziomu na najniższy. Zawsze może najpierw wypaść, nim
      zauważymy, że właśnie usiadło lub stanęło.
    • nestorka1 Re: Poziom łóżeczka 20.03.06, 22:33
      Ja mam 3 poziomy. Jeden dla najmniejszych , drugi dla siadających i siedzących
      a trzeci dla wstających i wyjmowane szczebelki dla większych do wychodzenia.
      Też już obniżyłam na 2 poziom bo mała się dźwiga i łapi szczebelek a jka
      usiędzie to mogła by się wychylići niszczęście gotowe. Nie wiem w dwupoziomowym
      jak wysoko jest pierwszy poziom może może być jeszcze dla dzieca siedzącego.
    • bogusia.woj Re: Poziom łóżeczka 21.03.06, 07:40
      Wydaje mi się , że jeśli malutkabardzo wierci sie w trakcie snu to dla Jej
      bezpieczeństwa już teraz powinnaś obniżyć poziom w łóżeczku. Nie zwracaj uwagi
      na wiek widać potrzeba jest szybsza a i Ty będziesz spokojniejsza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka