01.05.06, 11:23
ojej powiedz ile Twoja córka ma lat??, strasznie się właśnie boję, że mój
synek będzie zazdrosny a będzie miał 2 lata 31 maja.
Pozdrawiam
Ania
Obserwuj wątek
    • lsc Re: do Ani.t 01.05.06, 11:57
      No u mnie też 2 lata różnicy i ... ciekawe jak córeczka przywita brata wink) Też
      trochę się obawiam...
      • aniatomek3 Re: do Ani.t 01.05.06, 12:08
        mój synek uwielbia dzieci jak widzi jakieś nawet najmniejsze to przykleja się
        do wózka, ale co będzie w domu??
        Pozdrawiam
        • lsc Re: do Ani.t 01.05.06, 12:09
          No w sumie u mnie podobnie, córeczka uwielbia dzieci, ale... zobaczymy
    • anja.t Re: do Ani.t 01.05.06, 12:10
      Moja Zuzia w lutym skończyła 3 lata. Jest bardzo mądrym dzieckiem - tak mówią
      też panie w przedszkolu ( chodzi do niego odkąd skończyła 2,5 roku). Bardzo
      duzo rzeczy jej można wytłumaczyć. Na przyjście nowego dzidziucha
      przygotowywaliśmy ja od początku. Nawet na rękach ją nosiłam, żeby nie mówić
      jej że nie mogę, bo mam duży brzuch. Myśleliśmy, ze zrozumie. Ale niestety.
      Odkad wróciłam ze szpitala jest po prostu innym dzieckiem. Robi takie sceny,
      jakich nigdy wcześniej nie widziałam. Jak jej się cos tłumaczy apopos siostry,
      udaje że nie słyszy. Szkoda mi jej, bo nie wiem co w tym łebku małym się za
      mysli kotłują. Rozmawiamy z nią non stop, tłumaczymy, nagradzamy. Widać, że
      bardzo kocha siostrę, bo daje jej nawet swoja ulubioną maskotkę, ale jej
      zachowanie ogólnie jest czasem nie do zniesienia.
      Poczekamy jeszcze, może sie przyzwyczai.
      Życzę aby wasze starsze dzieciaczki nie były tak zazdrosne.
      Pozdrawiam
      ania
      • anja.t Re: do Ani.t 01.05.06, 12:13
        Dodam, że moja córeczka tez uwielbia dzieci. Ale obce to nie to samo co "rywal"
        w domu.
      • lsc Re: do Ani.t 01.05.06, 12:14
        Dzięki Ania, czas pokaże. Życzę, żeby Twoja córeczka szybko oswoiła się z nową
        sytuacją. Na pewno niedługo będzie lepiej smile Trzymam kciuki!
        • anja.t Re: do Ani.t 01.05.06, 12:18
          Dzięki.
          • aniatomek3 Re: do Ani.t 01.05.06, 14:30
            na pewno z czasem się unormuje... trzeba się uzbroić w cierpliwość mnie też to
            czeka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka