megan7 04.07.06, 18:53 Dziewczyny ile podajecie infacolu dzieciaczkom? Pediatra zaleciła nam 3*1 kropla, a na ulotce zalecają całą zawartość zakraplacza przed każdym posiłkiem. Może dr coś się pokręciło? Podajecie też w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga.kotek Re: Infacol dawkowanie 04.07.06, 20:20 jak mała płakała i domyślałam się że to przez gazy to dawałam przed każdym cyckiem jeden zakraplacz tak jak na ulotce..teraz jej daje już nie przed każdym karmieniem ale 2 razy dziennie jak mi się przypomni..gazy uwalniają się dobrze..teraz tylko pojawił się następny problem..nie robi kupy 2-3 dni..a to raczej na kupki nie jest..ciekawa jestem jak długo można stosować infacol jeśli codziennie się daje te dawki.. Odpowiedz Link Zgłoś
topola4 Re: Infacol dawkowanie 05.07.06, 09:37 My dajemy przed każdym jedzeniem, w nocy też. Podałam infacol bez konsultacji z lekarzem. Po zmianie mleka mała zaczęła bardzo cierpieć i nic innego nie pomagało. Teraz zastanawiam się nad ograniczeniem dawki, ale aż cierpnę na samą myśl o tym, że te dolegliwości mogą wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
moli75 Re: Infacol dawkowanie 05.07.06, 21:59 Ma mojemu synkowi dawałam całą pipetkę przed każdym karmieniem, ale tylko w dzień. Teraz juz mu nie daję, bo nie ma kolek. Skończył 7 tygodni a ostatnio kolke mial w 3 tygodniu życia. Odpowiedz Link Zgłoś