maretina 31.07.06, 20:28 to mowi moj syn dlubiac w oku pluszowej zyrafy. od misiaca ciagle uczylismy go pokazywac gdzie zyrafa ma oczko... wczoraj sie pytam synka: gdzie jest oko? a ten skubaniec palec w oko zyrafy i kilka razy powrtorzyl OKO. szok! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pati775 Re: oko! 31.07.06, 20:59 nasz pokazuje nosy wszystkim miskom bo nasz uwielbia miski szczegolnie je sciskac pzdr pati _______________________ Mój cudowny mały chłopczyk Odpowiedz Link Zgłoś
asia_mod Re: oko! 31.07.06, 21:21 Mój mały też pokazuje oko, najchętniej w książeczkach, które czytamy. Ale ostatno nauczył się i mówi "e ma" albo "me ma" w zależności jak mu się uda. Chodzi oczywiście o to,ze czegoś nie ma, jak np wyrzuci jakąś zabawkę z łóżeczka, albo jak pytam sie gdzie jest tata (a tata w pracy). Bardzo lubi tak się bawić i coraz częściej zaczyna chwlić się swoimi umiejętnościami przed osobami, które nas odwiedzają. Odpowiedz Link Zgłoś
moniquev Re: oko! 31.07.06, 21:26 super kajtusiu! stas na razie tylko pokazuje oko, i ucho i nos jeszcze tego nie wymawia...ale mowi nie ma...i udalo mu sie kilka razy powiedziec saś tzn stas.... pozdrow bąbelka Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: oko! 31.07.06, 21:45 OKO, ja nie mogę! niezły jest, nam wyszło coś na kształt "ampa" czyli lampa przy równoczesnym wskazywaniu paluszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aciki Re: oko! 31.07.06, 22:48 Maksio za to leci zwierzątkami. Wie, że krówka 'muu', kaczka 'kaka', kurka 'koko' a kotek 'miaa'. Oczywiście pięknie to wszystko mówi. A oko pokazuje tylko u Pierca Brosnana w ostatnim "To i Owo'. Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 Proszę,proszę.... 01.08.06, 11:20 No kto da wiecej???Wyscig sie zaczął,dalej mamy kto co mowi,robi itp.??Koleżnka jenda się pochwalila (i slusznie) a tu zraz a mój to,a mój tamto...ja dla odmiany nie powiem co mój tylko jeszcze raz pogratuluje Kajtkowi Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: Proszę,proszę.... 01.08.06, 11:29 skonczyl sie wyscig rozwojowy jesli chodzi o motoryke, bo sie dzieciaki zaczynaja wyrownywac wiec zaczal sie wyscig intelektualny ... Ty azja uwazaj co piszesz bo Ci zaraz zarzuca ze jestes zazdrosna ! Ale ja Cie rozumiem ja tez nigdy nie mialam zapedow chwalipieckich a na przekor jeszcze powiem ze moj nic nie mow tylko robi jedno wileki donosne "A" na wszystko a krowki, swinki, pieski robi mama operowym glosem i ma maluch ubaw pzdr pati _______________________ Mój cudowny mały chłopczyk Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 :))) 01.08.06, 11:36 No pewnie zazdrosna że hohoho DD ale bawi mnie po stokroć,jak jedna mama się cieszy,ze dziecko powiedzialo oko,a niektóre na to: a moj mowi:....i tu cala listaDD Jak widzisz Maretina chyba nie sluszna ta twoja radosć;-D Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: OMG 01.08.06, 11:39 teraz wyjde na hipokrytke bo napisalam ze moj pokazuje nos pzdr pati _______________________ Mój cudowny mały chłopczyk Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Proszę,proszę.... 01.08.06, 11:42 alez chwalcie sie! cos od zycia nam mamom sie nalezy nie? oprocz zmiany pieluch i podawania zarcia nasze dzieci czasami daja nam powody do pekania z dumy!))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
doris_doris1 Re: Proszę,proszę.... 01.08.06, 12:01 To jest chyba urok wszystkich mam, ze ulwielbiają się chalić i licytowac, której dziecko jest "lepsze". Ale to jest urocze i czasem zabawne Kiedys słyszałam rozmowę kilku mam, które to własnie tak się "licytowały" i tak siedze i liczę wstecz (bo operowały tygodniami i miesiącami)i wyszło, ze jak jednej dziecko zaczęło np. chodzic w wieku 10 miesięcy to drugiej musiało w wieku 9 i tak wymieniały owe osiagnięcia swych pociech aż w rezultacie dowiedziałm się ku mojemu zaskoczeniu ze 3 tygodniowy osesek przekreca się z brzuszka na plecy i juz ciagnie główkę do siedzenia. Ubaw miałam nieziemski A ja tam staram się unikac takiego porównywania (choc czasem nie wytrzymuję, heheh), mnie się wydaje, ze kazde dziecko się roziwja swoim tempem, jedno najpierw pokazuje oko, drugie nos. A ja uwazam, ze moje dziecko rozwija się jak najbardziej noramlnie i jedne rzeczy robi później inne wcześniej. Ale lubię poczytać/posłuchac jak inne mamy się chwalą tym, czy tamtym...czasem mam dzięki temu informację czy moje dziecko się prawidłowo rozwija a czasem kupę smiechu)))) A Kajtek, fajny facet jest i wcale się nie dziwię, że mama jest dumna! Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: Proszę,proszę.... 01.08.06, 12:14 to ja chyba jestem matka bez uroku bo nie uwielbiam sie chwalic i licytowac ktore dziecko lepsze. owszem informuje rodzine na biezaco o postepach malego ale oni sa tym najbardziej zainteresowani i nie okreslalabym tego mianem chwalenia sie. ale kazda matka inna jak i dziecko pzdr pati _______________________ Mój cudowny mały chłopczyk Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Proszę,proszę.... 01.08.06, 12:53 wiecie... ja nie traktuje tego jako licytacji. po prostu uwazam, za normalne i CUDOWNE to, ze mozna kogos tak kochac by zachwycac sie wszystkim co z nim sie wiaze... pamietam jak kajtek byl noworodkiem. zawsze wiedzielismy kiedy sie obudzi, bo chwile wczesniej pierdzial jak wsciekly, cala seria leciala... a ja i maz bylismy tym oczarowani, bawilo nas to nieprzecietnie. Odpowiedz Link Zgłoś
azja811 :-DDD 01.08.06, 13:10 maretina napisała: > wiecie... ja nie traktuje tego jako licytacji. po prostu uwazam, za normalne i > CUDOWNE to, ze mozna kogos tak kochac by zachwycac sie wszystkim co z nim sie > wiaze... Tak zagdzam sie z tym,ale...dlaczego zawsze jak ktos powie moj robi to czy tamto,niektóre mamy zaraz a moj to czy owo.Tak jakby chialy udowodnic,ze wcale za bardzo nie masz sie czym cieszyc bo twoj tylko oko,a mój już zna tablice mendelejewa,ale to tylko moje odczucia. pamietam jak kajtek byl noworodkiem. zawsze wiedzielismy kiedy sie > obudzi, bo chwile wczesniej pierdzial jak wsciekly, cala seria leciala... a ja > i maz bylismy tym oczarowani, bawilo nas to nieprzecietnie. Oplulam monitor ze smiechuDDD Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: :-DDD 01.08.06, 13:28 a ja klawiature kapusta co ja wlasnie spozywam ))))))))))) pzdr pati _______________________ Mój cudowny mały chłopczyk Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: :-DDD 01.08.06, 13:49 pati775 napisała: > a ja klawiature kapusta co ja wlasnie spozywam ))))))))))) kapuche wczoraj ugotowalam. przyznaje bez bicia, ze dziecie tez zjadlo. ze smakiem nawet> _______________________ > Mój cudowny mały chłopczyk Odpowiedz Link Zgłoś
asia_mod Re: :-DDD 01.08.06, 22:00 Może i jest to chwalenie się (do tej pory nie patrzyłam na to z tej strony). Ja poprostu cieszę się, że mój Miłoszpotrafi pewne rzeczy i pragnę się z tym podzielić dosłownie z wszystkimi. jestem dumna z niego (i z siebie), w końcu wkładam tyle pracy, uwagi i zaangażowania i cieszę się jak mój skarb coś powtórzy. Ale lubię też słuchać o tym jak rozwijają się inne dzieciaczki. Na studiach w trójkę mamy dzieciaczki z jednego roku i potrafimy o nich gadać non stop. Takie chyba są wszystkie mamusie... Odpowiedz Link Zgłoś
asmi7 Re: :-DDD 02.08.06, 17:04 azja811 napisała: > Tak zagdzam sie z tym,ale...dlaczego zawsze jak ktos powie moj robi to czy > tamto,niektóre mamy zaraz a moj to czy owo.Tak jakby chialy udowodnic,ze wcale > za bardzo nie masz sie czym cieszyc bo twoj tylko oko,a mój już zna tablice > mendelejewa,ale to tylko moje odczucia. Ja nie wyczuwam w postach dziewczyn intencji, jaką im przypisujesz ("udowadnianie, że moje dziecko i tak lepsze i nie masz się z czego cieszyć"). Według mnie to jak najbardziej naturalne, że każda z nas odwołuje się do doświadczeń i umiejętności swoich dzieci w poruszanym w danym watku temacie. W 100% zgadzam się też z autorką wątku i powtórzę za Nią, ze "to CUDOWNE, ze mozna kogos tak kochac by zachwycac sie wszystkim co z nim sie wiaze" i opowiadać o tym całemu światu, także na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: oko! 01.08.06, 13:14 gratuluję, gratuluję!!! nasz franczesko też pokazuje oko, ale żeby powiedział.. jak te dzaieci szybko rosną.. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
murken Re: oko! 01.08.06, 21:09 Swietnie Kajtuś ! Uswiadomilas nam ,ze słowo "oko" jest naprawde łatwe i od dzis uczymy juniorka. Odpowiedz Link Zgłoś
naranykota Re: oko! 02.08.06, 13:22 Ale super Mamy tą samą (chyba) żyrafę, ale Marysia narazie się śmieje jak mówię i pokazuję Jej żyrafie oko. Cóż, uczymy się dalej Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ania2425 Re: oko! 03.08.06, 12:54 moja Maluda tez umie pokazywac gdzie maja oczy jej Teletubisie, zamiennie mowi oko i "ga". pokazuje gdzie mis robi "am am". jest smieszna bo gdy np. pytam a gdzie mama ma oko? ona juz szuka teletubisia w okolicy bo wg. niej tylko on ma oko. ))) rozbawia nas do lez czasem ....i to wlasnie w niej kocham... Odpowiedz Link Zgłoś