31.07.06, 20:28
to mowi moj syn dlubiac w oku pluszowej zyrafy. od misiaca ciagle uczylismy
go pokazywac gdzie zyrafa ma oczko... wczoraj sie pytam synka: gdzie jest
oko? a ten skubaniec palec w oko zyrafy i kilka razy powrtorzyl OKO. szok!smile
Obserwuj wątek
    • azja811 Re: oko! 31.07.06, 20:39
      Zdolne dziecie!!!
      • pati775 Re: oko! 31.07.06, 20:59
        nasz pokazuje nosy wszystkim miskom
        bo nasz uwielbia miski
        szczegolnie je sciskac smile

pzdr pati
        • asia_mod Re: oko! 31.07.06, 21:21
          Mój mały też pokazuje oko, najchętniej w książeczkach, które czytamy. Ale
          ostatno nauczył się i mówi "e ma" albo "me ma" w zależności jak mu się uda.
          Chodzi oczywiście o to,ze czegoś nie ma, jak np wyrzuci jakąś zabawkę z
          łóżeczka, albo jak pytam sie gdzie jest tata (a tata w pracy). Bardzo lubi tak
          się bawić i coraz częściej zaczyna chwlić się swoimi umiejętnościami przed
          osobami, które nas odwiedzają.
    • moniquev Re: oko! 31.07.06, 21:26
      super kajtusiu! stas na razie tylko pokazuje oko, i ucho i nos jeszcze tego nie
      wymawia...ale mowi nie ma...i udalo mu sie kilka razy powiedziec saś tzn
      stas....
      pozdrow bąbelka
      • kuncwotek Re: oko! 31.07.06, 21:39
        hihi ale super!
    • tin_t Re: oko! 31.07.06, 21:45
      OKO, ja nie mogę! niezły jest, nam wyszło coś na kształt "ampa" czyli lampa przy
      równoczesnym wskazywaniu paluszkiem.
      • aciki Re: oko! 31.07.06, 22:48
        Maksio za to leci zwierzątkami. Wie, że krówka 'muu', kaczka 'kaka',
        kurka 'koko' a kotek 'miaa'. Oczywiście pięknie to wszystko mówi. A oko
        pokazuje tylko u Pierca Brosnana w ostatnim "To i Owo'.
    • azja811 Proszę,proszę.... 01.08.06, 11:20
      No kto da wiecej???Wyscig sie zaczął,dalej mamy kto co mowi,robi itp.??Koleżnka
      jenda się pochwalila (i slusznie) a tu zraz a mój to,a mój tamto...ja dla
      odmiany nie powiem co mój tylko jeszcze raz pogratuluje Kajtkowismile
      • pati775 Re: Proszę,proszę.... 01.08.06, 11:29
        skonczyl sie wyscig rozwojowy jesli chodzi o motoryke, bo sie dzieciaki
        zaczynaja wyrownywac wiec zaczal sie wyscig intelektualny ...

Ty azja uwazaj co piszesz bo Ci zaraz zarzuca ze jestes zazdrosna !
        Ale ja Cie rozumiem ja tez nigdy nie mialam zapedow chwalipieckich

a na przekor jeszcze powiem ze moj nic nie mow tylko robi jedno wileki
        donosne "A" na wszystko

a krowki, swinki, pieski robi mama operowym glosem i ma maluch ubaw

pzdr pati
        • azja811 :))) 01.08.06, 11:36
          No pewnie zazdrosna że hohoho big_grinDD ale bawi mnie po stokroć,jak jedna mama się
          cieszy,ze dziecko powiedzialo oko,a niektóre na to: a moj mowi:....i tu cala
          listabig_grinDD
          Jak widzisz Maretina chyba nie sluszna ta twoja radosć;-D
          • pati775 Re: OMG 01.08.06, 11:39
            teraz wyjde na hipokrytke bo napisalam ze moj pokazuje nos smile

pzdr pati
      • maretina Re: Proszę,proszę.... 01.08.06, 11:42
        alez chwalcie sie! cos od zycia nam mamom sie nalezy nie? oprocz zmiany pieluch
        i podawania zarcia nasze dzieci czasami daja nam powody do pekania z
        dumy!smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • doris_doris1 Re: Proszę,proszę.... 01.08.06, 12:01
          To jest chyba urok wszystkich mam, ze ulwielbiają się chalić i licytowac,
          której dziecko jest "lepsze". Ale to jest urocze i czasem zabawnewink Kiedys
          słyszałam rozmowę kilku mam, które to własnie tak się "licytowały" i tak siedze
          i liczę wstecz (bo operowały tygodniami i miesiącami)i wyszło, ze jak jednej
          dziecko zaczęło np. chodzic w wieku 10 miesięcy to drugiej musiało w wieku 9 i
          tak wymieniały owe osiagnięcia swych pociech aż w rezultacie dowiedziałm się ku
          mojemu zaskoczeniu ze 3 tygodniowy osesek przekreca się z brzuszka na plecy i
          juz ciagnie główkę do siedzenia. Ubaw miałam nieziemskiwink
          A ja tam staram się unikac takiego porównywania (choc czasem nie wytrzymuję,
          heheh), mnie się wydaje, ze kazde dziecko się roziwja swoim tempem, jedno
          najpierw pokazuje oko, drugie nos. A ja uwazam, ze moje dziecko rozwija się jak
          najbardziej noramlnie i jedne rzeczy robi później inne wcześniej.
          Ale lubię poczytać/posłuchac jak inne mamy się chwalą tym, czy tamtym...czasem
          mam dzięki temu informację czy moje dziecko się prawidłowo rozwija a czasem
          kupę smiechuwink))))

A Kajtek, fajny facet jest i wcale się nie dziwię, że mama jest dumna!
          • pati775 Re: Proszę,proszę.... 01.08.06, 12:14
            to ja chyba jestem matka bez uroku bo nie uwielbiam sie chwalic i licytowac
            ktore dziecko lepsze. owszem informuje rodzine na biezaco o postepach malego
            ale oni sa tym najbardziej zainteresowani i nie okreslalabym tego mianem
            chwalenia sie.

ale kazda matka inna jak i dziecko smile

pzdr pati
          • maretina Re: Proszę,proszę.... 01.08.06, 12:53
            wiecie... ja nie traktuje tego jako licytacji. po prostu uwazam, za normalne i
            CUDOWNE to, ze mozna kogos tak kochac by zachwycac sie wszystkim co z nim sie
            wiaze... pamietam jak kajtek byl noworodkiem. zawsze wiedzielismy kiedy sie
            obudzi, bo chwile wczesniej pierdzial jak wsciekly, cala seria leciala... a ja
            i maz bylismy tym oczarowani, bawilo nas to nieprzecietnie.
            • azja811 :-DDD 01.08.06, 13:10
              maretina napisała:

> wiecie... ja nie traktuje tego jako licytacji. po prostu uwazam, za normalne
              i
              > CUDOWNE to, ze mozna kogos tak kochac by zachwycac sie wszystkim co z nim sie
              > wiaze...

Tak zagdzam sie z tym,ale...dlaczego zawsze jak ktos powie moj robi to czy
              tamto,niektóre mamy zaraz a moj to czy owo.Tak jakby chialy udowodnic,ze wcale
              za bardzo nie masz sie czym cieszyc bo twoj tylko oko,a mój już zna tablice
              mendelejewa,ale to tylko moje odczucia.

pamietam jak kajtek byl noworodkiem. zawsze wiedzielismy kiedy sie
              > obudzi, bo chwile wczesniej pierdzial jak wsciekly, cala seria leciala... a
              ja
              > i maz bylismy tym oczarowani, bawilo nas to nieprzecietnie.

Oplulam monitor ze smiechubig_grinDDD
              • pati775 Re: :-DDD 01.08.06, 13:28
                a ja klawiature kapusta co ja wlasnie spozywam smile)))))))))))

pzdr pati
                • maretina Re: :-DDD 01.08.06, 13:49
                  pati775 napisała:

> a ja klawiature kapusta co ja wlasnie spozywam smile)))))))))))

kapuche wczoraj ugotowalam. przyznaje bez bicia, ze dziecie tez zjadlo. ze
                  smakiem nawetsmile> _______________________
                  > Mój cudowny mały chłopczyk smile
              • asia_mod Re: :-DDD 01.08.06, 22:00
                Może i jest to chwalenie się (do tej pory nie patrzyłam na to z tej strony). Ja
                poprostu cieszę się, że mój Miłoszpotrafi pewne rzeczy i pragnę się z tym
                podzielić dosłownie z wszystkimi. jestem dumna z niego (i z siebie), w końcu
                wkładam tyle pracy, uwagi i zaangażowania i cieszę się jak mój skarb coś
                powtórzy. Ale lubię też słuchać o tym jak rozwijają się inne dzieciaczki. Na
                studiach w trójkę mamy dzieciaczki z jednego roku i potrafimy o nich gadać non
                stop. Takie chyba są wszystkie mamusie...
              • asmi7 Re: :-DDD 02.08.06, 17:04
                azja811 napisała:
                > Tak zagdzam sie z tym,ale...dlaczego zawsze jak ktos powie moj robi to czy
                > tamto,niektóre mamy zaraz a moj to czy owo.Tak jakby chialy udowodnic,ze
                wcale
                > za bardzo nie masz sie czym cieszyc bo twoj tylko oko,a mój już zna tablice
                > mendelejewa,ale to tylko moje odczucia.

Ja nie wyczuwam w postach dziewczyn intencji, jaką im przypisujesz
                ("udowadnianie, że moje dziecko i tak lepsze i nie masz się z czego cieszyć").
                Według mnie to jak najbardziej naturalne, że każda z nas odwołuje się do
                doświadczeń i umiejętności swoich dzieci w poruszanym w danym watku temacie.
                W 100% zgadzam się też z autorką wątku i powtórzę za Nią, ze "to CUDOWNE, ze
                mozna kogos tak kochac by zachwycac sie wszystkim co z nim sie wiaze" i
                opowiadać o tym całemu światu, także na forum.
    • grubaska20 Re: oko! 01.08.06, 13:14
      gratuluję, gratuluję!!!smile nasz franczesko też pokazuje oko, ale żeby powiedział..smile
      jak te dzaieci szybko rosną..smile
      pozdr
    • murken Re: oko! 01.08.06, 21:09
      Swietnie Kajtuś ! Uswiadomilas nam ,ze słowo "oko" jest naprawde łatwe i od
      dzis uczymy juniorka.
    • naranykota Re: oko! 02.08.06, 13:22
      Ale supersmile Mamy tą samą (chyba) żyrafę, ale Marysia narazie się śmieje jak
      mówię i pokazuję Jej żyrafie oko. Cóż, uczymy się dalejsmile
      Pozdrawiam
      • ania2425 Re: oko! 03.08.06, 12:54
        moja Maluda tez umie pokazywac gdzie maja oczy jej Teletubisie, zamiennie mowi
        oko i "ga". pokazuje gdzie mis robi "am am".
        jest smieszna bo gdy np. pytam a gdzie mama ma oko? ona juz szuka teletubisia w
        okolicy bo wg. niej tylko on ma oko. smile)))
        rozbawia nas do lez czasem ....i to wlasnie w niej kocham...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka