sylabar 07.09.06, 22:04 mam pytanie, czy taki bilans to normalnie w przychodni przysługuje każdemu dziecku czy jak? jakie badania to są ? chetnie bym skorzystała a nie wiem gdzie uderzyć.czy ktoś robił już? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kulusia Re: bilans roczniaka 07.09.06, 22:18 chyba jak przyjdziesz po prostu do przychodni to mikt VCi badania dziecka nie odmowi....kiedys (tzn do zeszlego roku)sprawdzano wtedy blizne po szczepieniu na gruzlice i ewentualnie doszczepiano. teraz sie tego nie robi, ale ja nie bylam u lekarza od ostaniego szczepienia 9czyli pol roku0 i choc Tolek zdrowy mi sie wydaje, to chce zeby to samo potwierdzila "sila fachowa" i po prostu po skonczeniu roku tam pojde. na pewno przysluguje wizyta u ortopedy na kontrole chodu, kiedy dziecko juz dobrze samo chodzi a w tym celu trzeba do ped pojsc po skierowanie-w razie czego moze to bedzie dobry pretekst? pozdrawiam kulka Odpowiedz Link Zgłoś
magmulka Re: bilans roczniaka 08.09.06, 10:13 Bilans roczniaka to brzmi bardzo poważnie wobec tego, w jaki sposób zajęła się Zuzią i pielęgniarka i pani doktor w naszej przychodni. Poszłam z na szczepienie i jedyne co zrobiła pielęgniarka to zważyła Zuzkę, a lekarka zbadała czy moze być szczepiona. Całe szczęście mam swoją lekarkę, która prywatnie ogląda czy wszystko jest ok z kluską, bo na przychodnię nie ma co liczyć. Przykre to, ale znowu wychodzi, że żeby się czegoś konkretnego dowiedzieć trzeba zapłacić lekarzowi za wizytę. W przychodni jest to poprostu załatwiane taśmowo i to szybko, bo inni czekają. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ilonaak Re: bilans roczniaka 08.09.06, 13:52 A o co chodzi? U nas w ksiazeczce zdrowia jest tylko bilans dwulatka i wyzej. Roczniaka nie mam. Powinnam sie upomniec? Blizna gruzlicowa zostala obejrzana przy okazji wizyty z powodu choroby (ktorych niestety u nas nie brak). Odpowiedz Link Zgłoś