Dodaj do ulubionych

bilans roczniaka

07.09.06, 22:04
mam pytanie, czy taki bilans to normalnie w przychodni przysługuje każdemu
dziecku czy jak? jakie badania to są ? chetnie bym skorzystała a nie wiem
gdzie uderzyć.czy ktoś robił już?
Obserwuj wątek
    • kulusia Re: bilans roczniaka 07.09.06, 22:18
      chyba jak przyjdziesz po prostu do przychodni to mikt VCi badania dziecka nie odmowi....kiedys (tzn do zeszlego rokusmile)sprawdzano wtedy blizne po szczepieniu na gruzlice i ewentualnie doszczepiano. teraz sie tego nie robi, ale ja nie bylam u lekarza od ostaniego szczepienia 9czyli pol roku0 i choc Tolek zdrowy mi sie wydaje, to chce zeby to samo potwierdzila "sila fachowa"smile i po prostu po skonczeniu roku tam pojde.
      na pewno przysluguje wizyta u ortopedy na kontrole chodu, kiedy dziecko juz dobrze samo chodzi a w tym celu trzeba do ped pojsc po skierowanie-w razie czego moze to bedzie dobry pretekst?
      pozdrawiam kulka
    • magmulka Re: bilans roczniaka 08.09.06, 10:13
      Bilans roczniaka to brzmi bardzo poważnie wobec tego, w jaki sposób zajęła się
      Zuzią i pielęgniarka i pani doktor w naszej przychodni. Poszłam z na szczepienie
      i jedyne co zrobiła pielęgniarka to zważyła Zuzkę, a lekarka zbadała czy moze
      być szczepiona. Całe szczęście mam swoją lekarkę, która prywatnie ogląda czy
      wszystko jest ok z kluską, bo na przychodnię nie ma co liczyć. Przykre to, ale
      znowu wychodzi, że żeby się czegoś konkretnego dowiedzieć trzeba zapłacić
      lekarzowi za wizytę. W przychodni jest to poprostu załatwiane taśmowo i to
      szybko, bo inni czekają.
      Pozdrawiam
      • ilonaak Re: bilans roczniaka 08.09.06, 13:52
        A o co chodzi? U nas w ksiazeczce zdrowia jest tylko bilans dwulatka i wyzej.
        Roczniaka nie mam. Powinnam sie upomniec? Blizna gruzlicowa zostala obejrzana
        przy okazji wizyty z powodu choroby (ktorych niestety u nas nie brak).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka