25.09.06, 07:31
czy Wasze dzieciaczki przesypiają noc? pytam gdyz moja córcia juz od jakiś 2
tyg budzi sie w nocy co 2 h - oszaleć idzie sad
próbowałam z herbatka zeby ją przestawić z piciem -niestety nie pomaga
dawałam mleko zagęszczone kleikiem- tez przerwa taka sama czyli pobódka co 2 h
sama nie wiem co mogę zrobić aby mała zrezygnowała z paru pobudek w nocy bo
dodam, iż są one o godz. 22(zasypia o 20-tej) nast. pobudka o 24, 2,4,6
(pobudka na dobre!)

i czekam na cenne rady smile

pozdrawiam
KArolina i mała kochana Maja poniżej smile
Obserwuj wątek
    • karlis76 Re: czy? 25.09.06, 07:33
      przepraszam za pobódka patrz ---> POBUDKA smile
      to chyba z niewyspania ten błąd ortograficzny smile)))

pozdrawiam
      Karolina i mała Maja poniżej

img170.imageshack.us/my.php?image=s5000274ql9.jpg
      • moli75 Re: czy? 25.09.06, 07:59
        Oj tak, mój synek przesypia ładnie całe noce odkąd skończył miesiąc. Nie wiem,
        co mam poradzić.
    • dorcia231 Re: czy? 25.09.06, 08:23
      Moje szczęście przesypiało noc gdy zaczęłam mu dodawać kleik do mleczka (tylko
      na noc). Ale od kilku dni budzi mi się tak koło 4, 5 na jedzonko. Co mnie też
      wkurza bo przecież ładnie mi już spał. Ale o jedzeniu co 2 godziny nigdy nie
      było mowy. Nawet w pierwszym miesiącu budził się o 1 a potem o 4 czy 5. Przykro
      mi ale nie znam innych rad poza dodawaniem kleiku lu oszukiwaniem herbatką.
      Pozdrawiam i życzę wytrwałości. A czy twoja córcia płacze jak się obudzi w
      nocy? Ja jak zaczęłam dawać kleik to Sebciu budził się o normalnych porach na
      papu ale nie płakał tylko gadał do siebie i wiercił się, więc ja nie wstawałam
      i nie dawałam mu jeść. Dopiero po kilku nocach przestał się budzić.
      • karlis76 Re: czy? 25.09.06, 08:26
        mam pytanie ile kleiku dodajesz do mleka?czy w ciagu dnia też podajesz kleik
        czy tylko na noc?
        moze dodaje za mało lub za duzo ? hmm sama nie wiem co mam myslec
        Maja od kiedy miała m-c budziła sie tylko koło 4 nad ranem na jedzonko a od 2
        tyg zawariować idzie smile

pozdrawiam
        Karolina i mała Maja
    • stephanie22 Re: czy? 25.09.06, 08:40
      Moja Wiki też ostatnio budzi się w nocy co 3 godziny. Wcześniej wystarczał jej
      jeden posiłek nocny. Też się denerwuję bo niedługo wracam do pracy i nie wiem
      jak dam radę. Teraz odsypiam w dzień. Karmię ją tylko piersią. Słyszałam od
      koleżanek że takie zapotrzebowanie w nocy może być chwilowe i z czasem zacznie
      przesypiać nocki. Tłumaczę sobie to tym, że rośnie. Ale zobaczymy...
    • gosika78 Re: czy? 25.09.06, 09:07
      Nie przesypia. Jest tylko na piersi, budzi się o koło 2-3 i potem ok 6 rano i czasem jeszcze łaskawie do 8 pośpi ale rzadko. Nie będę na razie zapychać kleikiem, przemęczę się jeszcze trochę smile
    • rosieee77 Re: czy? 25.09.06, 22:21
      Własciwie mogłabym powiedzieć, że masz szczęscie, że tylko co 2 godz... Moja
      mała potrafi budzić się co pół godz... A wyobraź sobie że już przesypiała całą
      noc, tzn tak do 6. Nie jest to bynajmniej w naszym przypadku przejściowa sprawa,
      trwa to bowiem juz 2-gi miesiąc. Najgorsze jest to że co wieczór postanawiam
      sobie, że nie będę jej tak często karmić, że ją raczej pobujam, dam smoczka czy
      coś jeszcze innego a budzę się rano i żadne z nas, ani ja ani mąż nie pamiętamy
      kto ją przeniósł do naszego łóżka...
      • kropka1005 Re: czy? 25.09.06, 22:29
        Alicja śpi długo.Od momentu przejścia na butlę.Czyli od 2 mż.Teraz śpi od 20 do
        6 rano dostaje na noc mleko (180ml wody) i 3 łyżeczki kleiku.W dzień dostaje
        90 - 120 mleczka z 1 łyżeczka kleiku.
    • olutek_m Re: czy? 26.09.06, 08:18
      MAm dość grzeczne dziecko pod wzgledem spania. Spi od 19-20 do 5-6 rano na
      karmienie i znów zasypia. Czasami się zdarzy, że obudzi się o 4, albo po 6 juz
      nie chce spać. Na szczęscie mąż wstaje o 6:30 do pracy, wiec na szanse jeszcze
      pozajmować się z rana Niunią, która jest bardzo radosna po przebudzeniu.
      JEst tylko na piersi, nie podaje jej kleików.
      • karlis76 do kropka1005 26.09.06, 09:19
        jedno pytanie- czy mam rozumieć że na noc dajesz jej wode + kleik (bez kilku
        miarek mleczka?) pytam gdyz ja zawsze dawałam 4 miarki mleka na 120 ml wody + 2
        miarki kleiku (rada mojej kolezanki-mało skuteczna u nas) ale moze cos robiłam
        nie tak i stąd moje pytanie

dzisiaj mała była grzeczna i przebudziła sie tylko raz koło 2,30 na jedzonko
        (zasneła o 19-tej) dodam, ze za namową pediatry dałam jej czopek paracetamol
        który mam podawac na noc przez trzy kolejne noce (może to faktycznie ząbki ja
        budzą sad

pozdr.
        Karolina i mała Maja
        • kropka1005 Re: do kropka1005 26.09.06, 17:34
          kleik a wlasciwie kaszke ryzowa dodaje do mleka zrobionego wg przepisu na
          opakowaniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka