Dodaj do ulubionych

Fotelik 9-18 kg

15.11.06, 00:04
Mam fotelik maxi cosi 0-13 kg i mam wrazenie, ze moj maly juz z niego
wyrasta. Ma 74 cm wzrostu. Jak ubiore go w kombinezon, to ledwo sie miesci na
szerokosc. Czy wy juz zmienilyscie fotelik? Jaki ewentualnie polecacie? Ja
mysle o zakupie ramatti (ok 320zł), ale nie jestem pewna. Wolalabym maxi
cosi, ale nie chce wydawac 700zł.
Obserwuj wątek
    • aga.kotek Re: Fotelik 9-18 kg 15.11.06, 08:29
      ja kupiłam fotelik w alegro bo tak jak ty juz pisałaś moja mała tez w
      kombinezonie to jakoś nie mieści się za bardzo do obecnego..nie inwestuje w
      drogi fotelik bo obecny był bardzo dobry i jestem jak najbardziej z niego
      zadowolona..teraz zamówiłam fotelik tez nie dużo droższy bo kosztuje ok 150zł z
      przesyłką..ma wszystkie atesty i jest bezpiezcny,..pozdrawiam
      • zebra51 Re: Fotelik 9-18 kg 15.11.06, 10:36
        Ja chyba kupie taki 0-18 kg. widziałam na allegro foteliki zooty. Maja
        wszystkie atesty i kosztują w miarę przyzwoicie 269 zł.
        • finka11 Re: Fotelik 9-18 kg 15.11.06, 10:40
          Ja zakupiłam Maxi Cosi Priori, ale od znajomego, mimo to wydałam 150 zł, nowe są
          koszmarnie drogie. Na razie mój Grubasek jest do niego za mały, co prawda nie
          wielkością (9kg, 74 cm), ale umiejętnościami, bo nie siedzi jeszcze sam sztywno.
          A w tym do 13 kg rzeczywiście ledwo się mieści, szczególnie gdy jest grubo
          ubrany i zwykle protesuje, gdy go do niego wkładamy.
          • zebra51 Re: Fotelik 9-18 kg 15.11.06, 10:46
            Finko, właśnie dlatego my kupujemy 0-18 kg. Mozna go rozłozyć do pozycji
            półleżącej. Bo nasz Misiek-Potwornisiek też nie siedzi.
            • finka11 Re: Fotelik 9-18 kg 15.11.06, 11:06
              A ja sie pośpieszyłam i ten MaxiC. kupiłam jak Tadziu był malutki, będzie musiał
              jakoś wytzrymać w tym do 13 kg, mam nadzieję, ze za jakieś 2 mies. zacznie sam
              siadać. Mój to straszny leniuch i grubasek, ale gdzie nam się śpieszy?smile
              • zebra51 Re: Fotelik 9-18 kg 15.11.06, 11:13
                smile Mój synek też grubasek-leniuszek. ma ponad 9 kg i nawet nie kwapi sie do
                siedzenia. Leiej mu na leżąco, zwłaszcza na brzuchu smile
                • finka11 Re: Fotelik 9-18 kg 15.11.06, 11:32
                  Jak lubi leżenie na brzuszku, to pewnie szybko zacznie raczkować. Mój uznaje
                  tylko rączkisad Na brzuchu krzyczy, bo nie chce mu sie głowy podnosić, nie wiem
                  po ki9m on taki leniwy, no bo przecież nie po mniesmile))
        • matie31 pytanie o Zooty 15.11.06, 11:46
          Tez ogladalam te zooty w internecie. Co to za firma? wiesz cos wiecej?
          • zebra51 Re: pytanie o Zooty 15.11.06, 13:25
            Szczerze mówiąc niewiele, tyle co z ich strony internetowej. Ale maja wszystkie
            atesty i foteliki spełniają a nawet przewyższają wszystkie normy. Więc chyba
            jest ok?

Mnie "zachęca" na razie ilość ludzi, która je kupiła i ich pozytywne opinie.
    • matie31 Re: Fotelik 9-18 kg 15.11.06, 11:45
      Tymek tez juz wyrasta z fotelika 0-13. Wazy prawie 9 kg. Dowaiadywalam sie jak
      to jest z tymi fotelikami, zeby bylo bezpiecznie. Otoz te foteliki 9-18 sa
      przeznaczone dla dzieci od roku. Tak tak, niektore dzieciaczki osiagaja taka
      wage okolo roku big_grin Poza tym przymierzylam Tymka w sklepie do 9-18 i uwazam, ze
      jest dla niego za duzy i w zwiazku z tym nie ma kompletnie trzymania z boku
      (przymierzalismy sie do romera). Decyzja padla na 0-18. Rozgladam sie za jakims
      modelem w tym przedziale wagowym.
      Zycze udanych wyborow!
    • hulaala Re: Fotelik 9-18 kg 15.11.06, 14:02
      My juz sie przesiedlismy do wiekszego bo malaly (waga chyba 10 kg smile) juz sie
      nie miescil szczegolnie w kombinezonie. A teraz jezdzi caly zadowolony przodem
      do kierunku jazdy i podziwia swiatsmile a mamy Romer King odkupiony od kuzynki.
      • agat78 Re: Fotelik 9-18 kg 15.11.06, 14:11
        Mój tez się nie mieści. Zastanawiam się nad Romatti. Cena około 350 zł. Podobno
        ma 5 pozycji regulacji. Od półleżącej do siedzącej. Czy któras z Was słyszała
        lubma taki fotelik?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka