jula.gdansk Re: Ile jest oczekujących? 04.01.06, 09:53 Cześć,jestem z Gdańska i mam termin na 05 czerwca. Póki co nie wiem czy to chłopcy czy dziewczynki. Pozdrawiam wszystkie Mamy Odpowiedz Link Zgłoś
izulek72 Re: Ile jest oczekujących? 04.01.06, 10:07 Witaj, moje dzieciaczki urodziły się 05 czerwca, też jestem z Gdańska Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
lalka_go Re: Ile jest oczekujących? 08.01.06, 20:27 hej. my zaczelismy 12 tydzien. o blizniakach dowiedzialam sie w 8 tygodniu ale tez lekarz zastrzegl ze jeszcze wszystko sie moze zdarzyc. w polowie stycznia mam drugie USG i zobaczymy co wyjdzie. termin na razie na koniec lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
anula8011 Re: Ile jest oczekujących? 09.01.06, 17:17 Witam wszystkie przyszłe mamy. Jestem z okolic Warszawy, mam 25 lat i jestem w 19 tygodniu ciąży blizniaczej dwujajowej po IVT-ET. Termin mam wyliczony na 9 czerwca 2006. Zaczynam chyba już odczuwać ruchy jednego z maluchów, płci jeszcze nie znam, mam nadzieję że już niedługo ... Pozdrawiam Mam jeszcze kilka pytań: czy wasze brzuszki od razu były widoczne, w jakim tempie przybierałyście na wadze, czy stosujecie jakieś specjalne kosmetyki na okolice brzucha? Odpowiedz Link Zgłoś
keja34 Re: Ile jest oczekujących? 22.01.06, 20:10 Od piatku wiem,ze to beda blizniaki (dwukosmowkowe,dwuowodniowe). Przezylam lekki szok poniewaz na poprzednim USG bylo tylko jedno serduszko,a teraz juz dwa Mam 28 lat, w pazdzierniku zaczelam brac CLO,Estrofem,Luteine, no a 12.12. zobaczylam dwie kreski na tescie. Termin mam na 20.08 (choc jeden z blizniakow wg USG ma termin na 18.08) . Jestem z Jeleniej Gory. A jesli chodzi o kosmetyki to jak tylko sie dowiedzialam zaczelam uzywac Musteli do biustu i brzucha + ud staram sie byc konsekwentna i smaruje sie 2x dziennie. Brzucha chyba raczej nie mam no moze taki malutki,ale chodze jeszcze w swoich spodniach. Jutro sie zacznie 11 tydzien. Kolejna wizyta u lekarza 10.02 moze poznam juz plec? Odpowiedz Link Zgłoś
anula8011 Re: Ile jest oczekujących? 23.01.06, 14:37 Witaj keja34. Jak dla mnie to będzie za wcześnie na poznanie płci. Mój lekarz każe mi czekać aż skończę 22 tydzień, obecnie zaczęłam 21 a termin mam na 9 czerwca. W 19 tyg. poczułam pierwsze ruchy a teraz z dnia na dzień jest ich więcej i są intensywniejsze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agga_28 Re: Ile jest oczekujących? 23.01.06, 15:32 czesc ja tez jestem w 21 tygodniu i tez mam termin na 9 czerwca, 16 tygodniu mialam usg i jeden bliźniak to na 100 % chlopak a drugi nie chce sie pokazać, nastepne usg bede miala w 24 tc pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
anula8011 Re: Ile jest oczekujących? 24.01.06, 17:38 Fajnie już masz przynajmniej znasz płeć jednego z nich. My bardzo chcielibyśmy mieć parkę, mamy nawet wybrane imiona, choć wiadomo, że z każdego dziecka będziemy bardzo zadowoleni byleby było zdrowe. Skoro jesteśmy w tym samym tygodniu czy może już orientowałaś się w wyborze wózka? Urodzimy w ciepłych miesiącach więc czy będzie to wózek głęboki z możliwością przerobienia na spacerówkę, czy też od razu spacerówka i czy to będzie wózek podwójny a może jeden za drugim? Ja jak narazie mam mętlik w głowie. Może Ty mi coś podpowiesz. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
keja34 Re: Ile jest oczekujących? 01.02.06, 18:54 Tez tak sobie mysle,ze chyba bedzie za wczesnie. Poki co zamowilam sobie ksiazke "Bliznieta i co dalej" Joanny Tkacz i zabieram sie do czytania. Nie moge sie juz doczekac pierwszych ruchow. A na 06.04 umowilam sie na USG 3D i tam chyba wyjdzie szydlo z worka Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Ile jest oczekujących? 02.02.06, 21:32 Keja!!! bliźniaki??? ale czad!!! ja marzę o bliźniakach ) gratuluję jeszcze raz! Odpowiedz Link Zgłoś
keja34 Re: Ile jest oczekujących? 03.02.06, 17:42 Czesc Ergus...widzisz dowiedzialam sie dwa tyg temu.Bylam chyba w szoku skoro nie podzielilam sie z Toba ta nowina Juz sie ciesze i nie moge sie doczekac pierwszych ruchow. To pewnie hormony bo w rodzinie mojej i Tomaszka nie bylo blizniakow. Wszyscy sie ciesza,ja juz tez mam sie lepiej.Szok jest niesamowity kiedy w ogole sie tego nie spodziewasz, a nagle to slyszysz.Trzymam dalej za Was kciuki i przesylam fluidki (podwojne) ********* Odpowiedz Link Zgłoś
erga4 Re: Ile jest oczekujących? 03.02.06, 18:46 Oczywiście łapię fluidki!!! Wiesz nigdy nie byłam na wątku bliźniakowym - tak jakoś przez przypadek tu zaglądnęłam ) Bardzo się cieszę. Tak, masz rację - często po "wspomagaczach" udają się bliźnięta. Mam nadzieję że jak już będziesz maiła z USG jakąś fotkę maleństw to podeślesz, co?? Ja jestem po histeroskopii i czekam na wizytę u ginka - dowiem się co dalej.. Ściskam mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
keja34 Re: Ile jest oczekujących? 04.02.06, 11:31 Zdjecia juz mam , musze tylko zeskanowac. Nowe beda w piatek. Teraz bedzie mi robil przeziernosci karku choc ostatnio jak bylam to powiedzial,ze jest wszystko ok,ale sama wiesz,ze strach bedzie juz do konca. Mam nadzieje,ze zabieg pomoze.Glupio pytac,ale na czym on polega?Moze przejdziemy na priv'a? K. Odpowiedz Link Zgłoś
klaudynka111 Re: Ile jest oczekujących? 06.02.06, 07:59 Będę mamą bliźniaków, Jestem w 22tc.Termin 16-06-2006. Bardzo mocno się cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
dekosi Re: Ile jest oczekujących? 07.02.06, 13:25 Mam 33 lata 5 letnią corkę i termin na dwóch maluchów 17 czerwca Odpowiedz Link Zgłoś
anula8011 Re: Ile jest oczekujących? 07.02.06, 17:10 Ja już ukończyłam 22 tydzień i z usg wiem że będą to DWIE DZIEWCZYNKI, wszystko u nich w porządku i średnio ważą po 56 i 62 deko. Cudownie się je oglądało, porządnie też już kopią, widać nawet na gołej skórze Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkazielona Re: Ile jest oczekujących? 09.02.06, 19:30 Witam wszystkie bliźniacze mamy. Ja również mam termin na 16 czerwca. Spodziewam się dziewczynki i chłopczyka. Dziewczyny z Warszawy, w którym szpitalu będziecie rodzić? Może się spotkamy... Ja wybrałam Karową. Pozdrawiam, Oliwka Odpowiedz Link Zgłoś