sylwia88881 Re: CORDAFEN 06.12.05, 11:17 Dziewczyny,czy ktoras z Was brala moze te proszki? mam wrazenie,doslownie jakbym miala zejsc z tego swiata.Nie mam nawet sily podniesc malej butelki z woda,nie mam apetytu,mam problem z oddychaniem i wyproznianiem sie.Prosze napiszcie czy tez mialyscie takie objawy.Tlumacze sobie,ze jeszcze troszke(32 tc)ale jest mi tak ciezko,ze nie wiem czy dam rade.... Odpowiedz Link Zgłoś
marcysia51 Re: CORDAFEN 06.12.05, 23:02 Ja miałam to przepisane zamiast Fenoterolu,nie brałam bo tam na ulotce napisane jest,ze w ciąży brac nie można.Męczyłam się Fenoterolem. Odpowiedz Link Zgłoś
aglask Re: CORDAFEN 15.12.05, 15:33 Ja nie tolerowałam fenoterolu, miałam po nim duszności i kołatanie sierca. Lekarz przepisał mi gynipral, który miał takie samo działanie i jednocześnie lepiej się po nim czułam. Niestety nie można kupić w polskich aptekach (mąż usłyszał w jednej z nich, że mogą sprowadzić, ale trzeba będzie czekać około miesiąca). Więc realizowaliśmy recepty za zachodnią granicą. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
nadiusza Re: CORDAFEN 07.12.05, 10:56 ja brałam cordafen.. nie miałam wprawdzie żadnych takich dolegliwości ale mój prowadzący, u niego w szpitalu i w następnym do którego mnie przewieźli ginekolodzy twierdzili że jest to o wiele lepszy i bezpieczniejszy środek od fenoterolu.. (dostałam trzy razy fenoterol w kroplówce i to dopiero był koszmar..) ja też byłam "lekko" podejrzliwa co do tego leku po przeczytaniu ulotki ale na pewno szkodzi o wiele mniej niż poród przed czasem.. Jednak jak masz takie ciężkie objawy to wartoby zmienić lek na inny? Zapytaj lekarza, bo palpitacje i tego typu rzeczy to przez pierwsze trzy dni chyba mogą występować a potem organizm powinien sie dostosować..? Pozdrawiam i trzymam kciuki żeby udało się dociągnąć jak najdłuzej z maluchami w brzuszku! Odpowiedz Link Zgłoś
twin2003 Re: CORDAFEN 07.12.05, 13:50 Brałam Cordafen od 25 tyg. ciązy praktycznie do jej rozwiązania czyli 35 tyg. PO przeczytaniu ulotki wpadłam w panikę i wysłałam męża do lekarza aby upewnił się czy aby na pewno przypisał mi właściwy lek. KAzał mi zaufać sobie i zapewnił że nie ma on żadnych poważnych skutków ubocznych, poza kołataniami serca, zawrotami głowy itp. Dla płodu zupełnie bezpieczny. JA nie miałam żadnych skutków ubovzych brałam go 3 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
rena_ta2 Re: CORDAFEN 15.12.05, 14:24 Ja brałam cordafen. W moim mieście w kilnice lekarze już nie przepisują fenoterolu tylko właśnie cordafen. Miałam kołatanie serca, ale jak dodatkowo brałam magnez to nie czułam objawów ubocznych. Uadało mi się dzięki niemu wytrzymać do końca 36 tyg. Jeżeli masz skurcze i masz przepisany ten lek to bierz. Nie martw się bedzie dobrze. A do fenoterolu organizm bardzo szybko sie przyzwyczaja i trzeba zwiększać dawki. Wiem bo w pierwszej ciąży brała. I jak zaczynałam to brałam 4 razy po 1/2, a pod koniec to 7 razy całą. A i tak miałąm skurcze. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia88881 Re: CORDAFEN 22.12.05, 19:44 Dziewczyny,bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi.Wczoraj wyszlam ze szpitala (trafilam tam po cordafenia).Lekarze stwierdzili,ze lek wyniszcza moj organizm i nie powinnam go brac.No coz w niedziele zaczal sie juz 34tc,dzieciaki waza 1985 i 1713.Ciekawa jestem ile jeszcze wytrzymamy,ma nadzieje,ze jak najdluzej... Odpowiedz Link Zgłoś