Dodaj do ulubionych

podobieństwo

IP: *.* 22.04.02, 22:10
Hej !!Mi lekarze powiedzieli że moje dziewczynki to bliźniaczki jednojajowe, ponieważ są w jednym łożysku, Trreraz mają prawie 5 miesięcy i różnią się wyglądem a jeszcze bardziej charakterkiem. Napiszcie czy u was też tak jest.Pozdrawiam Magda Natulka I Zuziaczek
Obserwuj wątek
    • Gość: AgnieszkaJ. Re: podobieństwo IP: *.* 25.04.02, 10:40
      Hej!!Moje były dwujajowe, więc różniły się od początku, a teraz różnica jest taka, że Julka wygląda jak starsza siostra Weroniki. Mają inne oczy, włoski, wagę, w innym czasie wychądzą im ząbki, nie mówiąc o charakterkach i uopodobaniach kulinarnych. W rozwoju też są różnice - Julka stoi, Weronika "sprężynuje" - Julka tego etapu wcale nie przechodziła. Z kolei Julka w przeciwieństwie do Werki uwielbiała leżenie na pleckach, nawet tak zasypia. Weronika śpi na boczku. I mogłaby tak długo wymieniać różnice. Pod względem charakteru i umiejętności Julka jest bardziej podobna do córki sąsiadki, która urodziła się 5 dni wcześniej. Tylko sobie nie myślcie, że mają coś wspólnego ze sobą...Pozdrawiam, AgnieszkaJ.
      • Gość: malgosiksand Re: podobieństwo IP: *.* 29.04.02, 13:25
        U mnie tez mieli jedno łóżysko, urodzili się z identyczną wagą i wzrostem, ale teraz mają trzy lata i identyczni na pewno nie są, najwyżej bardzo podobni... A charakterki to mają zupełnie inne.Gosia
    • Gość: Magda_D Re: podobieństwo IP: *.* 30.04.02, 13:07
      Hej, U mnie też lekarze mówili, że są jednojajowe, bo miały wspólne łożysko, no i podejrzewali syndrom podkradania (tylko u bliźniąt jednojajowych). No i przez długi czas nie byłam pewna - bo przecież bliźnięta jednojajowe nie musza być identyczne (mogą być bardzo podobne). Między moimi dziewczynkami była przynajmniej miesięczna różnica w rozwoju (czasem nawet do 3 m-cy), nadal jest ponad kilogram różnicy wagi. Mają też zupełnie inne buzi (dla mnie) - za to identyczny kolor oczu i włosków (obie kręcone). Identycznie śpią na brzuszku z wypiętym zadkiem. Mają inne osobowości, co szczególnie wyszło na jaw przy nauce chodzenia - Ewelina rzucała się do przodu i "łapcie mnie rodzice", a Zosia nie zrobiła kroku jeśli nie czuła trzymającej ją ręki. Ewelina więc najpierw chodziła a potem dopiero nauczyła się sama stać, a Zosia odwrotnie.Teraz zaś mam ostateczny dowód, że nie są jednojajowe - zęby rosną im w innej kolejności.Ale i tak, jak kiedyś będę się nudzić, to zrobię im badania genetyczne, żeby było wiadomo już napewno.Pozdrawiam,Magda
      • Gość: malgosiksand Re: podobieństwo IP: *.* 30.04.02, 15:08
        Moim zęby zaczęły rosnąć tak samo i nawet niestety psuć się tak samo. Razulkowi zrobił się ropień nad prawą górną trójką, był u dentysty, a za dwa dni Maks miał ropień w dokładnie tym samym miejscu, a dentysta stwierdził że to normalne u bliźniaków że mają identyczne kłopoty z zębami.PozdrawiamGosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka