mim100 30.09.09, 22:17 znacie jakiś sposób, z czym mieszać te niesmaczne bardzo leki by zgubić ich smak. Moje dziewczynki dostały teraz Pulneo który ma koszmarny smak i nie wiem jak im to przemycić bo nie było zwrotki albo ucieczki przy następnej dawce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anusia1912 Re: sposoby na leki 30.09.09, 22:22 ja sie wzięlam na sposób...proszę lekarke o ile to możliwe o lekarstow które jest "normalne" w smaku Bo znam moje dziecko i wiem,że wypije 5 ml a zwróci mi pół wiadra Odpowiedz Link Zgłoś
mim100 Re: sposoby na leki 30.09.09, 22:45 no nasza tez jak się da to zastępuje smaczniejszym ale tu nie było wyboru albo to albo antybiotyk Odpowiedz Link Zgłoś
madz-ia80 Re: sposoby na leki 01.10.09, 08:31 Do drugih urodzin mojej córki po prostu leki w nią wmuszałam, bo wyczuwała w każdym płynie i pokarmie. Więc kładłam na kolanach i męczyłam siebie i ją Dokładnie w 2 urodziny wzięłam ją na "męską" rozmowę i powiedziałam, że leki trzeba i już bo inaczej znowu nie będzie na dwór wychodzić i nie będzie mogła sie kąpać (miała non stop gorączkę ok 39-40 stopni) I wiesz co, żałuję, że wcześniej tego nie zrobiłam. Ona teraz wie, że jest czas na JEJ lekarstwo. Mamusia też łyka wtedy tabletke anty i witaminki i jest ok. Teraz zdrowa nawet się upomina Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: sposoby na leki 01.10.09, 08:49 Pulneo jest bardzo gorzkie - nie wiem, co by mogło zniwelować ten smak - chyba litr soku szczerze mówiąc ja swojemu synowi mówię, że jesli nie zje sam, dam mu na siłę strzykawką do buzi. Działa. Daję mu potem coś do popicia, jeśli lekarstwo mu bardzo nie podchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasi Re: sposoby na leki 01.10.09, 10:16 Z naszą przeprowadziliśmy poważną rozmowę. Wcześniej dostawała na siłe. teraz wytłumaczyliśmy jej że musi brac lekarstwa i witaminki (łyka elofen - smakuj jak piołun bo elfy też je biorą. Akurat ta bajka leciała w tv, a ona sama ja lubi. I teraz siada na wersalce, pyta czy jak elfy, my potakujemy i łyka wszystko. Tylko warunek aby podac strzykawką - taka z nurofenu bo łyżką wypluwa, chyba za bardzo jej się wlewa do gardła Odpowiedz Link Zgłoś