tula_77 12.01.04, 22:18 Witam mamy ekspertki czy któraś z was stosowała proszek troist jeśli tak to jak sie go stosuje i no co on konkretnie działa.Doodam że maluszek ma 3tyg.i właśnie przerabiam temat kolek....help Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiaikuba2 Re: Proszek troisty 03.02.04, 11:22 Witam, kiedyś/tzn, 14 lat temu jak miałam pierwszego syna/ to proszek troisty dodawało się do herbatki. Konkretnie ile to nie pamiętam, Pomagał na kolki jelitowe i działał kojąco i uspokajająco na dziecko. W tej chwili mam 2 miesięczne dziecko i chciałam kupić ten proszek lecz chyba już go nie robią w aptekach bo nigdzie nie ma. Ale na kolki dobrze jest zaparzyć kminek i dać z rumiankiem Pomaga na 100%. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alisia79.1 Re: Proszek troisty 03.02.04, 13:30 proszek troisty napewno mozan jeszcze kupic...bo tesciowa mi go kupila jakies 2 tygodnie temu. nie stosowalam go jeszcze bo po pierwsze od dwoch tygodni kolki nie ma, a po drugie nie wiem jak go stosowac bo nie ma instrukcji na opakowaniu. takze niestey pomoc Ci nie moge. nam na kolki pomagalo napojenie koperkiem (plantex), a jak mala skonczyla miesiac to podajemy gripe water (3 lyzeczki dziennie, mozna nawet 6 lyzeczek), trzeba podawac systematycznie a nie wtedy kiedy kolka juz jest. oprocz tego Malgos lezy prawie tylko na brzuszku (bardzo to lubi), tak latwo przez sen oddaje gazy i beka ze kolek poprostu narazie nie ma...mam nadzieje ze juz nie bedzie...choc ma 7 tygodni wiec nic nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
skoczko Re: Proszek troisty 03.02.04, 14:26 proszek troisty podaje się w ilości "na koniec noża" z niewielką ilościa herbatki. Odpowiedz Link Zgłoś
skoczko Re: Proszek troisty 03.02.04, 14:29 proszek troisty podaje się w dawce"na koniec noża" z niewielką ilością płynu. ma on działanie lekko przeczyszcajace. w swoim składzie ma magnez i rzewień . Odpowiedz Link Zgłoś
cheerio Re: Proszek troisty 04.02.04, 21:40 znam też mamy które smarowaly nim brodawki przed karmieniem i podobno pomagał. ja się wahałam bo to teoretycznie środek (przeczyszczający..) dla dorosłych i małej w międzyczasiw przeszła kolka więc nie przetestowałam sama. trudno go dostać (przynajmniej w Krakowie) bo czasy świetności ma już za sobą, jak dostalam go od znajomej i mam w domu jakies dwie-trzy fiolki, jeśli ktoś jest z Kkowa-mogę odstąpić cheerio Odpowiedz Link Zgłoś