Dodaj do ulubionych

zAPALENIE PŁUC A STAWIANIE BANIEK ,POMÓŻCIE PROSZĘ

16.01.04, 11:49
Witam, mój Maciek (22 m-ce) ma zapalenie płuc crying . Jedna choroba po drugiej,
nie możemy się opędzić od tego dziadostwa tongue_out. Co myślicie na temat stawiania
baniek?? Mam takie bezogniowe z pompeczką smile Nie mam pojęcia ile tych
baniek, co jaki czas i czy to jest skuteczne????? Bierzemy antybiotyki i
takie tam jeszcze inne świństwa. Czy znacie może inne sposoby mniej inwazyjne
a skuteczne na zapalenie płuc? POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • fasolka10 Re: zAPALENIE PŁUC A STAWIANIE BANIEK ,POMÓŻCIE P 16.01.04, 12:03
      Witaj
      nie wiem nic o bańkach ale mój synek właśnie zakończył zapalenie płuc.
      Braliśmy antybiotyk bo pani w przychodni powiedziała że to przeziębienie.
      Jednak nie pomógł i dostaliśmy drugi i też bez poprawy.
      Wezwałam lekarza do domu i dostaliśmy 6 zastrzyków i jak ręką odjął.Wyzdrowiał
      a przed zastrzykami lekarz zastanawiał się nad szpitalem.

POZDRAWIAM I ŻYCZĘ BAAAARDZO DUŻO ZDRÓWKA
    • miranda3 Re: zAPALENIE PŁUC A STAWIANIE BANIEK ,POMÓŻCIE P 16.01.04, 12:07
      Hej,
      Banki sa skuteczne ale najlepiej poradz sie Wasego pediatry, zreszta banki u
      dzieci zawsze stawia sie po konsultacji z lekarzem i pierwszy raz powinna to
      robic jakas sila fachowa. pozdrawiam i zycze zdrowka dla Maciusia

• dosiamamafilipa Re: zAPALENIE PŁUC A STAWIANIE BANIEK ,POMÓŻCIE P 16.01.04, 12:22
        ja uwazam ze jak najbardziej tak napewno nie zaszkodza a pomoc moga
        tyle ze nie zgadzam sie ze sila fachowa to nasili stres u dziecka wiadomo obca
        osoba. Mysle ze sprobuj 6 baniek 3 z jednej str 3 z drugiej ale tez sie
        najpierw skonsultuj z lekarzem on jak oslucha top mosze ci powie w ktorym
        plucku cos furczy bo moze na to drugie w ogole nie warto stawiac baniek.
        pzdr.
        dorota
    • addria Re: zAPALENIE PŁUC A STAWIANIE BANIEK ,POMÓŻCIE P 16.01.04, 12:42
      Skonsultuj się z lekarzem koniecznie, chociaż telefonicznie, ponieważ z tego co
      wiem, przy niektórych chorobach dróg oddechowych (nie pamiętam dokładnie przy
      których), nie wolno stawiać baniek!
    • marta_mamamaciunia Re: zAPALENIE PŁUC A STAWIANIE BANIEK ,POMÓŻCIE P 16.01.04, 13:38
      Dziękuję za rady, wiedziałam, że mogę na Was liczyć. Jesteście kochane smile
      POZDRAWIONKA
      • natamiki Re: zAPALENIE PŁUC A STAWIANIE BANIEK ,POMÓŻCIE P 18.01.04, 19:31
        spokojnie możesz mu postawić ,pod warunkiem że usiedzi cierpliwie ok.15
        minut.Bańki będą4 nie wolno stawiać na kościach.BEZOGNIOWE MOŻESZCODZIENNIE
        BEZ KONSUL. LEKARZA ,WIEM BO TEŻ STAWIAM DZIECIOM.pOMAGJĄ.
        • izunia6 Re: zAPALENIE PŁUC A STAWIANIE BANIEK ,POMÓŻCIE P 20.01.04, 11:36
          Powoli! Nie odważyłabym sie duzymi literami napisać bez konsultacji lekarza.
          Bańki bardzo osłabiają organizm, po bańkach, trzeba bardzo uważać, dziecko musi
          leżeć itp. A jeszcze przy zapaleniu płuc.... To bardzo groźna choroba, większość
          przypadków kończy się w szpitalu, penicyliną w zastrzykach
          • ruda_kasia Re: zAPALENIE PŁUC A STAWIANIE BANIEK ,POMÓŻCIE P 20.01.04, 12:35
            nie wolno ich stawiac, jesli jest goraczka!
    • monika.zdz Re: zAPALENIE PŁUC A STAWIANIE BANIEK ,POMÓŻCIE P 20.01.04, 13:50
      Ja słyszałam,że przy zapaleniu płuc absolutnie nie mozna stawiać baniek (może
      dojść do zapaści)ale może w ciągu ostatnich lat coś się zmieniło?
      • addria Re: zAPALENIE PŁUC A STAWIANIE BANIEK ,POMÓŻCIE P 20.01.04, 14:00
        No właśnie ja słyszałam od dwóch różnych osób: lekarza i pielęgniarki (całkiem
        niedawno i z sensownym uzasadnieniem), że przy pewnych chorobach (nie jestem
        pewna jakich, ale wydaje mi się, że właśnie to było m.in. zapalenie płuc) nie
        wolno stawiać baniek.
    • marta_mamamaciunia Re: zAPALENIE PŁUC A STAWIANIE BANIEK ,POMÓŻCIE P 21.01.04, 13:38
      Witamsmile my już po chorobiesmile))))) Odważyłam się postawić trzy po jednej, trzy
      po drugiej stronie, podczas wizyty u pediatry zostałam pochwalonawink Lekarka aż
      się zdziwiła, że Maciuś poradził sobie z chorobą w 5 dni po jej
      stwierdzeniu!!!!!!! Dodatkowo smarowałam go maścią rozgrzewającą i pomogłosmile
      POZDRAWIAM GORĄCO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka