sba1 09.12.09, 10:53 Czy na lambie dla dzieci jedynym lekiem jest furazolidon czy miałyście cos innego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: LAMBIE 09.12.09, 11:49 nie nie jest jedynym lekiem, za to jest lekiem mało skutecznym a niektórzy uważają że zupełnie nieskutecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
sba1 Re: LAMBIE 10.12.09, 12:16 a jaki jest najskuteczniejszy lek na te robaczyska? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: LAMBIE 10.12.09, 12:56 sam leki to jak na moje nic nie zdziała, potrzebna jest dieta, sprzątanie i oczywiście "odlamblianie" całej rodziny. Lek także zależy od wieku. U nas podziałał Macmiror w połączeniu z dietą oczywiście i sprzątaniem, lek brali wszyscy domownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: LAMBIE 18.12.09, 22:42 mysmy brali metronidazol pomógł bardzo skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
sba1 Re: LAMBIE 21.12.09, 13:36 jak go podałaś dziecku, bo słyszałam że jest bardzo niedobry Odpowiedz Link Zgłoś
i_love_my_babies Re: LAMBIE 23.12.09, 17:33 a jak zdiagnzowałaś lamblie? normalnie, w badaniu kału w laboratorium czy może w jakimś specjalistycznym??? ile razy robiłaś badanie, jeśli mogę wtrącić? Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: LAMBIE 23.12.09, 17:48 kolezanka poleciła mi badanie antygenu lamblii - nie w kazdym labie to oznaczaja - wynik wyszedł nam słabo dodatni za pierwszym razem - dopiero z wynikiem udałam sie do lekarza, który zapisał metronidazol - juz teraz nie pamietam czy mała miała brac po połowce czy po całej ale wiem ze rozkruszałam tabletke i w małych partiach podawałam córce - z resztą ona zawsze bez problemu łykała wszelkie nieobre lekarstwa Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: LAMBIE 28.12.09, 00:26 My tez leczylismy się metronidazolem- podawalam rozkruszony razem z syropem malinowym i jakoś poszło. A Lamblie wyszły w badaniu kału (3 próbki w odstepie co 2 dni). Odpowiedz Link Zgłoś