Dodaj do ulubionych

pytanie o Sinupret

30.12.09, 22:45
ostatnio poruszyłam wątek o ruszaniu kataru z zatok. kilka dziewczyn poleciło mi Sinupret i mówiły, że nie działa odrazu, ale działa. daję go małej od 3 dni, ale katar się nie ruszył. ile to może trwać? 4.01 idziemy znowu do laryngologa, póki co podaję Sinupret po konsultacji u pediatry
Obserwuj wątek
    • malbuj74 Re: pytanie o Sinupret 30.12.09, 23:07
      Sinupret może działać z opóźnieniem ale nie kilkidniowym a
      kilkugodzinnym. Może to nie katar tylko przerośnięty trzeci migdał.
      Czy sprawdzałaś migdałek u laryngologa?
    • ania19771 Re: pytanie o Sinupret 30.12.09, 23:10
      3do 5 dni i powinno zacząć działać ---> to są zioła więc musisz uzbroić się w cierpliwość(o ile się nie mylę to wczoraj pytałaś o Sinupret więc naprawdę trzeba dać sobie trochę czasu smile )
      Głowa do góry będzie dobrze
      • luna333 Re: pytanie o Sinupret 31.12.09, 08:01
        mojego rusza po ok 3 dniach - więc macie jeszcze szansę smile Swoją
        drogą jest jeszcze mucofluid - ale już na receptę - taki sprey do
        nosa rozrzedzający wydzielinę. Oprócz tego woda morska do nosa
        (polecam DisneMar bo ma delikatny atomizer)
        • beatiness Re: pytanie o Sinupret 31.12.09, 08:34
          mamy mucofluif, wodę morską i nic. byłam pewna że to katar w zatokach jak ostatnio - taki same objawy. wtedy katar ruszył sam. wrócił słuch. byliśmy pod koniec listopada u laryngologa, podobno z 3 migdałem nie jest źle - nie do wycięcia. teraz idę do innego. zobaczymy. dzięki dziewczyny
          • memphis90 Re: pytanie o Sinupret 31.12.09, 12:42
            Zastanów się możne nad inhalatorem z nastawką do zatok. Dziecię mojej koleżanki
            ma problemy z zapaleniami zatok- i inhalator genialnie rusza u niego wydzielinę.
            Z tego, co wiem- lepsze są ultradźwiękowe.
          • kamisa7 Re: pytanie o Sinupret 31.12.09, 13:36
            Mukofluid do nosa lub mucosovan w syropie rozrzedzą wydzielinę. Wiesz co sama
            kiedyś brałam sinupret na zatoki i w efekcie bardziej bolała mnie głowa. Miałam
            wrażenie, że katar stoi jak wryty w czole. Pomógł niestety dopiero
            antybiotyk...Nie wiem popróbuj może jeszcze z euphorbium, też rozrzedza i dziala
            jak sól fizjologiczna. Możesz robić też inhalacje, wszelkiej maści. Dobrze na
            zatoki działa też wygrzewanie. Stary sposób mojej mamy to pokrojona w grube
            plastry cebula, nagrzana na suchej patelni, zwinięta w ściereczkę i na czoło.
            Ewentualnie mona tak z solą zrobić. Chyba, że masz lampę do nagrzewania zatok.
            To tyle co mi przyszło do głowy. Kiedyś byłam zatokowcem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka