szafa0 31.12.09, 18:58 mój synek ma 3 lata nie wiemy gdzie najlepiej z operować prącie.jestem z trójmiasta.Chciałabym blisko,ale ważniejsze jakość,więc jaki szpital polecacie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kartunz Re: spodziectwo -pomóżcie bardzo prosze 31.12.09, 19:21 Polecam Ci z całego serca Bios w Warszawie i doktora Śmigielskiego. Zajrzyj na forum Uronef, wątek spodziectwo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szafa0 Re: spodziectwo -pomóżcie bardzo prosze 31.12.09, 19:38 dzięki,że napisałaś tam właśnie sobie wybrałam na początku, tylko jeden minus bardzo daleko,nie chodzi o koszty lecz o powrót z dzieckiem po operacji ale godne do myślenia Odpowiedz Link Zgłoś
kartunz Re: spodziectwo -pomóżcie bardzo prosze 01.01.10, 08:56 Myślę, że i ta odległość jest do pokonania. My co prawda mamy do Warszawy 2 godziny jazdy samochodem, ale zdecydowaliśmy bez wahania. Po operacji wrocilismy z synkiem do domu i na szczescie obyło się bez komplikacji. W tej chwili jestesmy poł roku po zabiegu i synek nic nie pamięta. Jesli masz taka możliwość to zdecyduj się jak najszybciej. Wszystkiego dobrego dla Was w Nowym Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
szafa0 Re: spodziectwo -pomóżcie bardzo prosze 03.01.10, 12:58 dzięki,za wszystko.Pojedziemy do Warszawy,ale musimy trochę poczekać bo jestem 33 tygodniu ciąży zagrożonej.Jak po porodzie wydobrzeje to będziemy działać. dzięi Odpowiedz Link Zgłoś
aikii Re: spodziectwo -pomóżcie bardzo prosze 03.01.10, 22:19 Ja rowniez polecam BIOS. 31 maja 2008 moj synek mial tam operacje spodziectwa (mosznowe), jednoetapowo, bez zadnych powiklan. Jestem rowniez z Trojmiasta i tez sie wahalam, ale decyzja o operacji w BIOSIE byla najlepsza decyzja w moim zyciu. W Trojmiescie "specjalisci" straszyli nas o co najmniej 3 etapach, ze nigdy nie da sie tego wyleczyc, ze nigdy nie bedzie normalnie, ze bedzie wiele powiklan. Odpowiedz Link Zgłoś
szafa0 Re: aikii 06.01.10, 12:39 proszę napisz który lekarz z biosu operował,czy byłaś prędzej na wizycie u niego,ile czekałaś na termin operacji,ile kasy szykować podróż+koszty tam,czy zostałaś po zabiegu w warszawie.ile twój synek ma lat,jak to zniósł. Odpowiedz Link Zgłoś
szafa0 Re: spodziectwo -pomóżcie bardzo prosze 06.01.10, 14:43 jak dobrze że można pogadać,że są osoby które opisują,pomagają innym dziękuje dziewczyny,że tu jesteście Odpowiedz Link Zgłoś
sylwialh27 Re: spodziectwo -pomóżcie bardzo prosze 06.01.10, 13:53 Dziewczyny, czy lekarze wam mówili co było przyczyną spodziectwa? Dużo czytałam, ze winny może byc Duphaston, jeśli się go przyjmowało w ciąży..Ja to brałam, teraz się bardzo boję, bo wiem,że urodzę chłopca.Na forum Uronef to chyba co druga matka chłopca ze spodziectwem brała w ciąży Duphaston.. SzafaO-wiem,ż Ty brałaś, czytałam Twoje posty na innym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
szafa0 Re: spodziectwo -pomóżcie bardzo prosze 06.01.10, 14:17 ja też się boje że teraz drugiego chłopca urodzę ze spodziectwem dziś 34 tydzień ciąży,musiałam brać ten lek,bo już dwie ciąże straciłam jak go nie brała życie=spodziectwo Odpowiedz Link Zgłoś
kartunz Re: spodziectwo -pomóżcie bardzo prosze 06.01.10, 14:21 Ja nie brałam tego leku, ale byłam faszerowana Fenoterolem. Boże jak się cieszę, że już mamy to za sobą!!! szafa0 szczęśliwego rozwiązania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meeg-gii Re: spodziectwo -pomóżcie bardzo prosze 06.01.10, 14:38 witam ciaze przechodziłam bardzo dobrze, nie brałam zadnych leków poza witaminami a jednak moj synek urodzil sie ze spodziectewm, operacje mial kiedy skonczyl dwa lata, dzis ma 5,5 i wszystko jest w porzadku, operacja dzieki Bogu udala sie za pierwszym razem, operowany byl w szpitalu Zeromskiego w krakowie , szkoda ze mieszkasz tak daleko bo szczerze polecam ten szpital i specialstow ktorzy tam pracuja. Pytałam Pania Ordynator co moglo byc przyczyna spodziectwa u mojego dziecka, powiedziala zeby sie nie obwiniac, bo to nie jest wina zadnego z rodziców, poprostu teraz coraz wiecej chlopczykow rodzi sie wlasnie z ta wada i juz . Najwazniejsze to zrobcie operacje najszybciej jak to mozliwe, tutaj czas działa na niekorzysc Trzymam za was kciuki i zycze wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
szafa0 Re: spodziectwo -pomóżcie bardzo prosze 06.01.10, 14:45 dziękuje że tu jesteście,że nie jest wam obojętny los innych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: spodziectwo -pomóżcie bardzo prosze 06.01.10, 15:39 Stachu był operowany w warszawskim a konkretnie międzyleskim CZD. Operacja bezproblemowa, szpitalna otoczka gorzej. Jesteśmy już półtora roku po, więc może się zmieniło. W każdym razie nie zwlekajcie. 3-latek to duży chłopiec, a z każdym dniem będzie trudniej. Stachu miał ok. 1,5 roku w czasie operacji i już zupełnie nic nie pamięta. Zapisuj się na wstępną wizytę jak najszybciej. Nawet jeśliby miał pojechać w tatą, czy kimś. Poczytaj uronef, tam jest mnóstwo informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
adus1000 Re: spodziectwo -pomóżcie bardzo prosze 06.01.10, 21:45 Ja też jak najbardziej polecam doktora Śmigielskiego i BIOS w Warszawie,świetny personel i super warunki.Choć do Warszawy mamy prawie 600km. to nie zastanawialiśmy się ani chwili żeby tam jechać.Operacja spodziectwa powinna być oddana w dobre ręce a tam je można znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
anetka4100 Re: spodziectwo -pomóżcie bardzo prosze 19.04.17, 18:24 To prawda.Lekarze z Warszawy też nie znają przyczyny .Najlepiej się nie obwiniać.Myślę że planując drugie dziecko warto przejść badania genetyczne obojga rodziców .Rzeczywiście coraz więcej chłopców rodziców się z. Tą chorobą ale najlepiej operować w tym szpitalu gdzie najwięcej jest przeprowadzonych operacji pod tym kątem.Wiadomo każdy rodziców chce jak najlepiej Fla swojego dziecka.My również .Chcieliśmy aby mały był ooerowany w Biosie u Dr Śmigielskiego niestety nie kazdą operację można tam wykonać.Jeśli jest dodatkowe obciążenie lekarz nie decyduje się na jej podjęcia i zaleca do zaprzyjaźnionego Czd gdzie jest urologia dziecięca z fachowym personelem. Odpowiedz Link Zgłoś