tatita 21.02.04, 23:02 U mojego 7 letniego syna wykryto zjawisko lateralizacji skrzyżowanej czy ktoś ma na ten temat jakieś wiadomości?Do kogo się zwrócić z takim dzieckiem jeśli w zerówce stwierdzają że to problem pierwszych klas? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osmag Re: lateralizacja 22.02.04, 08:51 Mó syn miał ten problem. Te dzieci mylą literki p,b,g,d. Nie wiedzą gdzie postawić laseczkę. Czytają lustrzanym odbiciem. Możesz udać się do poradni szkolno-psychologicznej i tam uzyskasz poradę. My nie robiliśmy akurat nic. Całkiem nieźle dał sobie radę sam z małą pomocą na początku szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
egipt2 Re: lateralizacja 25.02.04, 20:54 mOJA CÓRKALAT 6,5 MA TO SAMO(zDJAGNOZOWANE PRZEZ PEDIATREI PSYCHOLOGA) MOJA PANI PSYCHOLOG USPOKOIJ]ŁA MNIE BARDZO -BO WYDASWAŁLO MI SIĘŻE TO COS GOŻNEGO- I MAMY PRZYKAZANE ROZWIĄZYWANIE ZADAŃ Z KSIAŻKI MARIANNE FROSTIG-WZORY I OBRAZKI pOZIOM ŚREDNI I WYŻSZY- WSZYSTKIE OSOBY Z KTÓRYMIROZMAWIAM I KTÓRE ZNAJĄ TĄ KSIĄŻKE - UWAŻAJĄ ZE NIA MA LEPSZEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
agesa egipt2 - proszę odpisz. 26.02.04, 18:53 Cześć. Mam pytanie. Gdzie można kupić te książki? Kupowałaś tylko zeszyty do ćwiczeń dla dziecka, czy również podręczniki dla prowadzącego? Będę czekać na odpowiedź od Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś