Dodaj do ulubionych

zapalenie skory

16.04.10, 12:49
Witam!Czy ktoś wie, jak wyleczyć zaczerwienienie skóry w okolicach narządów
płciowych u dziecka. Dodam tylko, ze skóra w tym miejscu jest sucha i
pogrubiała przypomina trochę pokrzywkę.Używam sudocream i sypki puder niestety
nic nie pomagaja.
Obserwuj wątek
    • leewek Re: zapalenie skory 16.04.10, 12:57
      Polecam bepanthen maść. Sprawdził się w różnych sytuacjach (odparzenia,
      podrażnienia)
    • najma78 Re: zapalenie skory 16.04.10, 13:28
      Poczytaj w internecie, poogladaj zdjecia i idz do sensownego lekarza, jesli
      sudokrem nie pomaga to sprawdz co maja w skladzie inne kremy i porownaj z
      mozliwymi schorzeniami skory. Nie stosuj kolejnych kremow ,bo moga zaszkodzic,
      poradz sie lekarza. Moja corce ale juz 7-letniej wyleczono wlasnie infekcje
      skory, ale na twarzy, wielka, czerwona, gruba i bardzo sucha plama do tego
      rosla. Okazalo sie ze zaatakowaly bakterie i grzyby, ale to dopiero po badaniu
      laboratoryjnym zeskrobanego naskorka. Zastosowano antybiotyk doustny i masc
      antygrzybiczna. Pozdrawiam.
      • kasik_85 Re: zapalenie skory 16.04.10, 13:52
        najlepiej iść do lekarza, ale jak Zosi się coś takiego zrobiło i smarowałam
        sudocremem i innymi takimi to nic nie pomagało a wrecz miałam wrażenie że objawy
        się nasilały. dopiero po clotrimazolum przeszło.
    • kasik_85 Re: zapalenie skory 16.04.10, 13:47
      clotrimazolum (nie wiem czy dobrze to napisałam) pomoże na 100% jeżeli to jest
      pieluszkowe zapalenie skóry a z tego co piszesz to na to wygląda. jest bez
      recepty i dużo nie kosztuje
      • leewek Re: zapalenie skory 16.04.10, 14:00
        z tego co mi wiadomo to clotrimazolum ma działanie przeciwgrzybiczne, nie
        słyszłam żeby ktoś top stosował na pieluszkowe zapalenie skóry. Zawsze najlepiej
        spytać lekarza...
        • kasik_85 Re: zapalenie skory 16.04.10, 23:00
          pieluszkowe zapalenie skóry to coś innego niż odparzenie dlatego nie działa na
          to np. sudocrem
    • tracey1 Re: zapalenie skory 16.04.10, 13:50
      Ja mialam kiedys z moja corka podobna sytuacje - miesiace chyba ze 2 sie to
      ciagnelo, i nic.. Przeszlo jej, jak zachorowala i dostala antybiotyk! okazalo
      sie, ze miala jakas bakterie, ktora wytrul antybiotyk przy okazji. Ale poki co-
      na pewno pomoze czeste wietrzenie pupy, lezenie bez pieluchy, i nie dawaj razem
      sudocremu i pudru. Puder ja bym w ogole wywalila. Bepanthen jak najbardziej
      • mamomi Re: zapalenie skory 16.04.10, 13:58
        Ja używam tormentiol, dla mnie ze wszystkich wymienionych najlepszy(tzn najlepiej sie sprawdził)a Maks ma bardzo wrażliwą skóre w okolicach narządów płciowych. Do tego najtanszy (około 6 zł).
        • najma78 Re: zapalenie skory 16.04.10, 14:20
          Dziewczyny, ja w zwiazku z problemem mojej corki na twarzy czekajac na wynik
          badania lab. i diagnoze duzo poczytalam, to tzw. pieluszkowe zapalenie skory to
          moze byc czasem wlasnie atak grzybow plus bakterii i tak wlasnie przy okazji
          antybiotyku zniknelo bo wytlukl bakterie czy po clotrimazolum. Najlepiej pojsc
          do lekarza, bo grzyby to paskudztwo i czasem wymagaja dlugiego leczenia. Zwykle
          podraznienie po sudocremie powinno zejsc.
          • carinica011 Re: zapalenie skory 16.04.10, 23:05
            ja bym zadzwoniła do pediatry i zamówiła receptę na maść robioną - kosztuje 5 zł
            i nic nie działa lepiej. a stosowałam już wszystko - przez pół roku bephanten,
            doraźnie clotrimazol, czasem sudokrem, sofeo, AA, a jak na prawdę coś się
            zrobiło (w sensie zapalenia pieluszkowego) to tylko maść apteczna pomogła.
    • blaszany_dzwoneczek Re: zapalenie skory 17.04.10, 08:58
      Ja też polecam bepanthen i jak najwięcej wietrzenia pupy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka