madaw 19.04.10, 17:26 Jaki macie dobry sprawdzony syrop na suchy kaszel? Podaje corce 6 letniej Dexapini, syrop prawoslazowy i nic, bez skutku.Kaszle i kaszle na sucho, Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magmarzka Re: co na suchy kaszel?? 19.04.10, 19:18 Stodal lub Supremin I przede wszystkim dużo spacerów. Suchy kaszel jest najczęściej wynikiem suchego powietrza w domu. Warto też wieczorem skropić poduszkę olejkiem eukaliptusowym bo ułatwia oddychanie Odpowiedz Link Zgłoś
ebe31 Re: co na suchy kaszel?? 20.04.10, 10:00 Supremin + nawilżanie powietrza w domu, choc teraz juz sezon grzewczy na szczęście się kończy. Zwróć uwagę, czy dziecko w nocy zwłaszcza nie spi z otwartą buzią (bo np. ma zatkany nos, przerośnięty 3 migdał...), wtedy wysuszaja się śluzówki i łatwiej o kaszel - mój tak ma, pije w nocy wodę kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-osama Re: co na suchy kaszel?? 20.04.10, 10:34 Supremin lub sinecod (ta sama substasncja aktywna). Inhalacje z berodualu, ale to już na recepte. Pomaga też nawilżanie powietrza w domu i inhalacje z samej soli fizjologicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: co na suchy kaszel?? 20.04.10, 15:00 Na pewno nawilżanie powietrza, a jeszcze lepiej inhalacje z soli fizjologicznej. a z leków to odruch kaszlu hamuje jedynie kodeina czyli syrop Pini. Stodal to homeopatia więc raczej nie ma prawa pomóc o ile ktoś nie wierzy w cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
ewulinda331 Re: co na suchy kaszel?? 20.04.10, 16:51 cytrynowa.lemoniada napisała: > Stodal to homeopatia więc raczej nie ma prawa > pomóc o ile ktoś nie wierzy w cuda. A dlaczego uważasz że homeopatia nie pomaga? Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: co na suchy kaszel?? 20.04.10, 19:16 to nie jest kwestia mojego uważania tylko badan medycznych. żadne badanie nie potwierdziły jakiegokolwiek działania terapeutycznego homeopatii (dane z magazynów lekarskich, nie "twojego zdrowia" itp). te produkty maja za to super marketing i swietnie im idzie zerowanie na niewiedzy pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
ewulinda331 Re: co na suchy kaszel?? 21.04.10, 13:55 Jaki marketing? Jakoś nie widziałam jeszcze żadnej reklamy typowo leków homeopatycznych. Zaznaczam typową. Nie chodzi mi o np. stodal który jest lekiem wieloskładnikowym. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: co na suchy kaszel?? 21.04.10, 19:05 oscillococcinum, stodal to sa preparaty homeopatyczne szeroko reklamowane w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
ewulinda331 Re: co na suchy kaszel?? 22.04.10, 09:07 Widzę, że nie masz pojęcia o homeopatii. Radzę najpierw się douczyć nim zaczniesz wystawiać opinię! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
epreis Re: co na suchy kaszel?? 20.04.10, 16:11 drosetux, ale rozmawiałam kiedyś z lekarką, że robili jakiś czas temu badania,że żaden z syropów przeciwkaszlowych nie działa tak dobrze jak zwykłe mleko z miodem (to prawda- sprawdziłam na swoich, ale starszak ma po tym odruch wymiotny) ostatnio robię im inhalacje z rumianku, i piją syrop czosnkowo-cytronowo-miodowy, kurcze albo przypadek albo nie wiem, bo normalnie tak zaczynająca się choroba (u nich) trwała kilka miesięcy i końćzyła w szpitalu, a teraz właściwie poszło szybko i prawie bezboleśnie.... Odpowiedz Link Zgłoś