mamik2no 21.07.10, 23:17 Zeby nie zostały blizny. Smarowaliśmy gencjaną wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasik Re: Ospa - co na strupki? 21.07.10, 23:55 też się podłączam do pytania bo u nas na czole ślady są. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamakota1 Re: Ospa - co na strupki? 22.07.10, 09:45 Najlepsza będzie cierpliwość. Wszystko powinno się samo ładnie wchłonąć z czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
rubcia4 Re: Ospa - co na strupki? 22.07.10, 10:16 Ze strupkami jest spory problem, bo nawet jeśli dziecko nie drapie, to one i tak odpadając, powodują powstanie blizny. Mój synek - 3 lata - ma okropne dziury w czole, ale nie smarowaliśmy go gencjaną, tylko takim białym mazidłem. Gencjana jest najlepsza. Córka ( 1,5 roku) nie ma żadnych blizn- gencjana plus sok z owoców noni zdziałały cuda. Polecam wszystkim mamom. Obecnie robię okłady z tego soku na czoło synka i już pierwsze efekty są- blizny bledną. Więcej o tym soku możecie poczytać na stronie www.tahitiannoni.com/annarubczewska Odpowiedz Link Zgłoś
beatitudinis Re: Ospa - co na strupki? 23.07.10, 11:23 W naszym wypadku nie mamy ani jednej blizny i bez dodatkowych maści i kremów. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Ospa - co na strupki? 23.07.10, 11:39 mój syn chorował na ospę zimą. smarowalismy pudrodermem. nie ma blizn. Strupki same poodpadały. Jeden przypadkowo podczas snu zerwal szorując o poduszkę. Zrobił sie zaróżowiony ślad, jak wszystkie po odpadających strupkach. Po kilku tygodniach wszystko ładnie znikło. Odpowiedz Link Zgłoś