kasienka821011 26.07.10, 09:37 lekarz zalecił nam chodzenie bez pampersa i odparzenia znikneło ale jak tylko założe pampersa to pupa robi sie czerwona . czy to uczulenie na pampersy? miał ktos ten sam problem? pomocy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pagaa Re: co na odparzaoną pupe? 26.07.10, 09:46 może być odpieluszkowe odparzenie. mój ma odparzenia zawsze po huggies, więc ich nie używamy, spróbuj zmienić pieluchę, na jakąś inną (może huggies, albo inne jakieś), a na odparzenia, to faktycznie najlepiej wietrzyć duzo, mojemu jeszcze bepanthen maść pomagało. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka821011 Re: co na odparzaoną pupe? 26.07.10, 10:10 ja cały czas uzywałam huggies moze inna partia pieluch nie wiem sudocrem nie pomaga maka ziemniaczana tez nie juz nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
emilli3 Re: co na odparzaoną pupe? 26.07.10, 10:26 Na odparzoną pupę polecam mąke ziemniaczaną,rewelacja,poleciła mi znajoma jak mój się odparzał bo robił rzadkie kupki przy antybiotyk,żadne kremy nie pomogły a po mące rewelacyjnie przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: co na odparzaoną pupe? 26.07.10, 10:18 Polecam ten krem Mój synek ma problemy z odparzoną pupą, stosujemy ten krem i bardzo pomaga i łagodzi. Ponadto staramy się często go puszczać bez pieluszki, np. w bawełnianych spodenkach - jak się zsiusia, to zmieniamy. Albo puszczamy go goło, tylko w koszulce za pupę. Oczywiście to opcja na upały. Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: co na odparzaoną pupe? 26.07.10, 10:29 nie używaj pampersów bo te obrzydliwe perfumy zwalają mnie z nóg samym zapachem - cholera wie czym oni to nasączają Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: co na odparzaoną pupe? 26.07.10, 10:29 a huggies też są czymś tam naperfumowane Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: co na odparzaoną pupe? 26.07.10, 10:53 Moje dziecko pampersy odparzały, uzywalismy wiec huggesów, potem belli. Również kosmetyki Johnson & Johnson uczulały go. na odparzenia pomagał dowolny krem, ale BARDZO grubo - żeby taka warstwę izolacyjną na skórze tworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaurs Re: co na odparzaoną pupe? 26.07.10, 11:16 Pampersy często odparzaja i uczulają. polecam próbowanie różnych marek - my tak robilismy, aż trafiliśmy na "swoje". Do tego: mąka ziemniaczana (rewelacja), sudokrem, linomag i duzo powietrza Odpowiedz Link Zgłoś
camelka_wik Re: co na odparzaoną pupe? 26.07.10, 15:19 Linomag zielony i wietrzenie pupy Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia78 Re: co na odparzaoną pupe? 26.07.10, 15:32 A u mojej córci najlepiej sprawdzają się zwykłe Pampersy. W czasie tegorocznych upałów moco odparzyła jej sie pupa gdy na próbę pierwszy raz użyłam pieluchomajtek Pampersa,fatalne są -grubsze i bardzo przylegają do skóry. Pomogło częste przewijanie,mycie wodą i żelem i gruba warstwa Bepanthenu za każdym razem. Dosyć często zdarzają jej się lekkie odparzenia i Bepanthem zawsze pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: co na odparzaoną pupe? 26.07.10, 17:02 najlepszy na odparzenia jest sudocrem, wyleczy nawet najbardziej czerwoną pupę Odpowiedz Link Zgłoś
crazy.deedee Re: co na odparzaoną pupe? 26.07.10, 19:41 na czerwona pupę i odparzenia to dużo zasypki dla dzieci altek i roztwór nadmanganianu potasu 9proszek kupisz w aptece), zrobic lekkoróżowy roztwór i przemywac przy każdym przewijaniu, dziecie będzie pewnie troche płakało, bo będzie piekło, ale działa przeciwbakteryjnie i rana szybko sie goi. Jak będziesz robiła roztwór to uważaj a jak się już usmarujesz to polej ręce wodą utlenioną i octem, zejdzie -- pozdrawiam crazy.deedee Odpowiedz Link Zgłoś
black.joanna Re: co na odparzaoną pupe? 26.07.10, 20:03 Być może doszło do jakiegoś nadkażenia. Mój syn przez ponad miesiąc miał czerwoną mosznę, dr kazała smarować sudokremem, ale to nic nie dawało. Wypróbowałam wszystkie możliwe kremy i nic. Poszłam z nim jeszcze raz i przepisała mi pimafucort - przeszło w dwa dni. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga07 Re: co na odparzaoną pupe? 26.07.10, 22:36 ja smaruje maścią cynkową, maść - witamina A, a moja mama uwielbia Tormentiol, wypróbuj, tanie a mi się okazywały skuteczne chociaż aż takich problemów nie miałyśmy. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
corneliss Re: co na odparzaoną pupe? 27.07.10, 01:01 u nas nie sprawdzily sie nowe Pampersy Active Fit w nowej szacie (opakowaniu) mlody pupe mial tragiczna, lacznie z sisiakiem i pachwinami; stosowalam trzy rozne masci/kremy, kapiele w rumianku i nic, do tormentiolu nie mam dostepu, zbawieniem okazala sie zwykla skrobia/maka ziemniaczana; po skonczeniu paczki powrot do pampkow Baby Dry (gorzej bo mam jeszcze dwie paczki Active Fit) Odpowiedz Link Zgłoś
szenzi333 Re: co na odparzaoną pupe? 27.07.10, 18:38 Na odparzenia najlepsze pieluszki wielorazowe używam u syna Polecam www.pieluszkarnia.pl/product-pol-1359--Tots-Bots-Pieluszka-Stretchie-.html www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=8&id=361&ec=0 Odpowiedz Link Zgłoś
my_valenciana Re: co na odparzaoną pupe? 27.07.10, 21:41 Linomag lub tormentiol lub mąka ziemniaczana - nigdy razem, bo robi się cement na tyłku( w przypadku tormentiolu). Można kąpać w kalii, wietrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
aszkerson Re: co na odparzaoną pupe? 27.07.10, 21:47 Hej mamuśka Miałam to samo z moją Julą, ale już naprawdę próbowałam wszystkiego, z odprawianiem czarów włącznie Nie pomagał nam: SUDOCREM, Linomag Bobo, mąka ziemniaczana, kąpiele w nadmanganianie potasu, Nivea, Hipp i inne bzdury. Pomogła za to koleżanka po farmacji polecając mi Alantan Plus Maść. Może u Was też zdziała cuda poza tym używam pieluch DADA, to te z Biedronki Na Pampersy nas nie stać, ale nic się od nich nie powinno dziać, bo są najwyżej w rankingach i w ocenach mam. Nie polecam pieluch Happy, po nich skóra mojej młodej jest naprawdę unhappy.. Odezwij się czy pomogłam coś Pozrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: co na odparzaoną pupe? 28.07.10, 01:43 U nas również sprawdził się bepanthen. Odpowiedz Link Zgłoś
szenzi333 Re: co na odparzaoną pupe? 07.08.10, 12:35 kasienka821011 napisała: > lekarz zalecił nam chodzenie bez pampersa i odparzenia znikneło ale > jak tylko założe pampersa to pupa robi sie czerwona . czy to > uczulenie na pampersy? miał ktos ten sam problem? pomocy Najlepsza galaretka aloesowa aloes.wordpress.com/2008/08/04/galaretka-aloesowa-aloe-vera-gelly/ allegro.pl/item1174543761_forever_aloesowa_galaretka_aloe_vera_gelly.html Odpowiedz Link Zgłoś
lupa_87 Re: co na odparzaoną pupe? 07.08.10, 13:52 Napisałaś, źe sudocrem nie pomaga. Ja miełam podobną sytuację. Przez wiele miesięcy sudicrem był git, a pewnego dnia przestał działać jak powinien. Kilka moich znajomych miało podobnie. Może z czasem on już sobie nie radzi. Wtedy zmieniłam go na alantan plus maść - jest rewelacyjna i wszystko przeszło. Ocywiście może to być również wina pieluch - zmień je na próbę. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: co na odparzaoną pupe? 07.08.10, 14:44 my mielismy ten sam problem, synek przez pewien czas uczulony byl na pampersy, mial straaaaszne odparzenia, zmienilam na huggiesy i przez jakis czas uzywalam wlasnie tych pieluszek, z masci u nas sprawdzil sie linomag i nivea krem na odparzenia (w tubce), po zmianie pieluszek na huggies poprawa byla juz drugiego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
karolina17w Re: co na odparzaoną pupe? 07.08.10, 15:26 U nas dzialo: - alantan plus (jak byl maly - odparzenia po huggies) - pasta (nie masc) cynkowa - to sie sprawdzilo najlepiej - przemywanie pupy wacikiem i woda przegotowana (chustecznki nawilzne poszly w odstawke, jedynie przy kupie uzywalam i ponownie czyscilam sama woda) - na noc uzywam Bella Happy, bo po Dadzie mial odparzenia, natomiast Dade uzywam za dnia bo czesciej zmieniam, lecz jesli za dlugo "siedzi" w tej pieluszce to znow sa odparzenia Odpowiedz Link Zgłoś
emporium1 Re: co na odparzaoną pupe? 07.08.10, 20:02 Jeśli pupa jest cały czas czerwona to istnieje prawdopodobieństwo że twoje dziecko jest pawianem Odpowiedz Link Zgłoś
miaowi Re: co na odparzaoną pupe? 14.08.10, 23:11 O jak rany boskie, to jest doskonały tekst! A tak na poważnie - z całego serca (tyłka?) polecam linomag zielony. Najgorsze odparzenia znikają po jednym porządnym wysmarowaniu, a jest tani jak barszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: co na odparzaoną pupe? 07.08.10, 20:19 Będziesz musiała się przeprosić z poczciwą tetrą Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka821011 Re: co na odparzaoną pupe? 13.08.10, 15:08 dziekuje za rade byłysmy u lekarza dostała jakis krem przeciw bakteryjny i sie poprawiło tylko po skonczeniu tego kremu powoli zaczyna jej sie robic czerwona pupa. juz jestem bezsilna nie wiem co mam robic Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: co na odparzaoną pupe? 13.08.10, 21:44 jaki krem? bo jeśli typu triderm to steryd zdusił ale wróci mocniej. szare mydło, kąpiele w kalium, wywalić pampersy i dużo wietrzyć i będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś