mariola1315 04.08.10, 12:38 Lekarz wczoraj powiedział,że Mateusz kwalifikuje się do usunięcia migdała. Dziewczyny powiedzcie mi jak to załatwiałyście? Długo czekałyście na zabieg? A może jest ktoś z Warszawy, kto mógłby mi coś więcej powiedzieć o załatwianiu takiej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a-gunia1 Re: Migdał do usunięcia - podpowiedzcie 04.08.10, 16:03 Witam.Zapisz się do laryngologa na Niekłańską,tam Małego obejrzą,porobią badania i zdecydują co robić.Mojej córci tam robili,polecam dr Ryłow,przyjmuje w poniedziałki i czwartki,jak dobrze pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
oti2006 Re: Migdał do usunięcia - podpowiedzcie 04.08.10, 21:27 w przypadku mojego syna to była najlepsze wyjscie po wycieciu migdałow przestał chorować a migdały miał wielkości śliwki . Odpowiedz Link Zgłoś
astra124 Re: Migdał do usunięcia - podpowiedzcie 05.08.10, 12:03 Po diagnozie (prywatnie u laryngologa),że moja córcia ma mieć wycięty migdałek, zapisałam ją do laryngologa na Niekłańskiej-na wizytę czekaliśmy 2 miesiące. Tam lekarz potwierdził,że 3 migdał trzeba wyciąć i zapisał nas na zabieg za kolejne 2 miesiące. 3 tygodnie temu byliśmy na zabiegu i jak do tej pory wszystko ładnie się goi.Zabieg był jednego dnia w południe (w pełnej narkozie), a następnego dnia rano wyszliśmy do domu. Jeżeli chodzi o opiekę to byłam bardzo zadowolona. Jedyny mankament to to,że rodzic nocuje przy dziecku na krzesełku-mało wygodnie,ale do zniesienia. 2 miesiące oczekiwania na zabieg to naprawdę bardzo krótko. Kiedy zadzwoniłam do Kajetan-zaproponowali mi termin za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola1315 astra124 05.08.10, 22:55 A możesz mi powiedzieć nazwisko lekarza laryngologa do którego się zapisaliście? A może masz numer telefonu na rejestarcje do laryngologa? Trzeba dzwonic na telefon do przychodni przyszpitalnej? Dzięki za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
astra124 Re: astra124 06.08.10, 11:09 Nas prowadził (a potem wykonał zabieg) dr Makulec (nie pamiętam imienia tego pana). Tydzień po zabiegu była kontrolna wizyta (ale akurat wtedy był na urlopie,więc zapisali nas do innego laryngologa).Następną wizytę kontrolną mamy wyznaczoną na za 6 tygodni, już u dr Makulca. Telefonu nie mam przy sobie, ale znajdziesz napewno w internecie.Trzeba dzwonić do rejestracji w przychodni (poradni laryngologicznej). Dziś wyjeżdżam na urlop,więc jeżeli masz jeszcze jakieś pytania,to będę mogła odpowiedzieć dopiero za 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola1315 Re: astra124 06.08.10, 12:00 Bardzo Ci dziękuję za pomoc Udanego i słonecznego urlopu życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Migdał do usunięcia - podpowiedzcie 06.08.10, 16:36 Rozeznaj się jak sytuacja wygląda w Dziekanowie. skierowanie z ich poradni tamże lub na Siennej. My ostatecznie nie usunęliśmy, ale termin był w ciągu 3 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś