Dodaj do ulubionych

trzymiesięczny kaszel

21.03.04, 19:17
pomocy!!!!!!!!!!!mój synek od trzech m-cy rano kaszle osłuchowo nic nie ma a
on kaszle w ciągu dnia i w nocy jest ok może któraś z was miała podobny
problem dajcie znać
Obserwuj wątek
    • hedom1 Re: trzymiesięczny kaszel 21.03.04, 20:44
      Witam,
      Przeczytaj wątek poniżej 'Ranny kaszel'
      Pozdrawiam,
      • krecha7 Re: trzymiesięczny kaszel 23.03.04, 14:13
        witaj
        miałam identyczny problem rok temu . moja córka miała 5 lat , był koniec maja
        gdy zaczął się kaszel .kasłała najpierw w nocy i rano , a po miesiącu -
        wieczorem ok.18 , w nocy mniej i rano po przebudzeniu . porobiłam jej wszystkie
        możliwe badania , byłam u zaprzyjażnionej alergolog (chociaż nikt w mojej
        rodzinie nie jest alergikiem) , która alergię raczej wykluczała i też
        przebadano dziecko w kierunku różnych możliwych schorzeń i nic . lekarze
        rozłożyli ręce . pani alergolog przepisała jakiś lek wziewny (nie pamiętam
        nazwy , musiałabym poszukać) , który podawałam 2 tygodnie . raczej nie było
        poprawy . aż znajoma opowiedziała mi o trzymiesięcznym kaszlu jej syna (teraz
        dorosły facet) zdiagnozowanym przez starego doświadczonego pana doktora . i
        rzeczywiście pod koniec sierpnia córeczka przestała kasłać dosłownie z dnia na
        dzień.więc może macie taki sam problem ?!
        pozdrawiam i życzę zdrówka
        • zgagusia Re: trzymiesięczny kaszel 23.03.04, 14:29
          krecha7 napisała:

> witaj
          > miałam identyczny problem rok temu . moja córka miała 5 lat , był koniec maja
          > gdy zaczął się kaszel .kasłała najpierw w nocy i rano , a po miesiącu -
          > wieczorem ok.18 , w nocy mniej i rano po przebudzeniu . porobiłam jej
          wszystkie
          >
          > możliwe badania , byłam u zaprzyjażnionej alergolog (chociaż nikt w mojej
          > rodzinie nie jest alergikiem) , która alergię raczej wykluczała i też
          > przebadano dziecko w kierunku różnych możliwych schorzeń i nic . lekarze
          > rozłożyli ręce . pani alergolog przepisała jakiś lek wziewny (nie pamiętam
          > nazwy , musiałabym poszukać) , który podawałam 2 tygodnie . raczej nie było
          > poprawy . aż znajoma opowiedziała mi o trzymiesięcznym kaszlu jej syna (teraz
          > dorosły facet) zdiagnozowanym przez starego doświadczonego pana doktora . i
          > rzeczywiście pod koniec sierpnia córeczka przestała kasłać dosłownie z dnia
          na
          > dzień.więc może macie taki sam problem ?!

no ale jaka byla ta diagnoza??!

Aga
          • brydzia1972 Re: trzymiesięczny kaszel 24.03.04, 09:25
            diagnozy po prostu nie było ! lekarz rodzinny , alergolog i laryngolog nie
            mieli pojecia jaka jest przyczyna kaszlu . ostatecznie skłaniali sie ku
            alergii ,ale po zrobieniu badań i jesiennych testach , okazało sie ,że o żadnej
            alergii nie ma mowy!!!oni po prostu nie wiedzieli co to za kaszel i skąd sie
            wziął . dlatego wierzę w kaszle trzymiesięczne - zaczynaja się nagle i nagle
            mijaja .tak było w naszym przypadku .
    • mama5611 Re: trzymiesięczny kaszel 23.03.04, 20:39
      witaj czy przypadkiem nie jest to zwiazane z wydzielina na tylnej scianie
      gardla ktora moze splywac z nosa lub z zatok to taki stan przewlekly po
      zwyklych infekcjach takich nie doleczonych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka