bm7378 21.03.04, 19:17 pomocy!!!!!!!!!!!mój synek od trzech m-cy rano kaszle osłuchowo nic nie ma a on kaszle w ciągu dnia i w nocy jest ok może któraś z was miała podobny problem dajcie znać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hedom1 Re: trzymiesięczny kaszel 21.03.04, 20:44 Witam, Przeczytaj wątek poniżej 'Ranny kaszel' Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
krecha7 Re: trzymiesięczny kaszel 23.03.04, 14:13 witaj miałam identyczny problem rok temu . moja córka miała 5 lat , był koniec maja gdy zaczął się kaszel .kasłała najpierw w nocy i rano , a po miesiącu - wieczorem ok.18 , w nocy mniej i rano po przebudzeniu . porobiłam jej wszystkie możliwe badania , byłam u zaprzyjażnionej alergolog (chociaż nikt w mojej rodzinie nie jest alergikiem) , która alergię raczej wykluczała i też przebadano dziecko w kierunku różnych możliwych schorzeń i nic . lekarze rozłożyli ręce . pani alergolog przepisała jakiś lek wziewny (nie pamiętam nazwy , musiałabym poszukać) , który podawałam 2 tygodnie . raczej nie było poprawy . aż znajoma opowiedziała mi o trzymiesięcznym kaszlu jej syna (teraz dorosły facet) zdiagnozowanym przez starego doświadczonego pana doktora . i rzeczywiście pod koniec sierpnia córeczka przestała kasłać dosłownie z dnia na dzień.więc może macie taki sam problem ?! pozdrawiam i życzę zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
zgagusia Re: trzymiesięczny kaszel 23.03.04, 14:29 krecha7 napisała: > witaj > miałam identyczny problem rok temu . moja córka miała 5 lat , był koniec maja > gdy zaczął się kaszel .kasłała najpierw w nocy i rano , a po miesiącu - > wieczorem ok.18 , w nocy mniej i rano po przebudzeniu . porobiłam jej wszystkie > > możliwe badania , byłam u zaprzyjażnionej alergolog (chociaż nikt w mojej > rodzinie nie jest alergikiem) , która alergię raczej wykluczała i też > przebadano dziecko w kierunku różnych możliwych schorzeń i nic . lekarze > rozłożyli ręce . pani alergolog przepisała jakiś lek wziewny (nie pamiętam > nazwy , musiałabym poszukać) , który podawałam 2 tygodnie . raczej nie było > poprawy . aż znajoma opowiedziała mi o trzymiesięcznym kaszlu jej syna (teraz > dorosły facet) zdiagnozowanym przez starego doświadczonego pana doktora . i > rzeczywiście pod koniec sierpnia córeczka przestała kasłać dosłownie z dnia na > dzień.więc może macie taki sam problem ?! no ale jaka byla ta diagnoza??! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
brydzia1972 Re: trzymiesięczny kaszel 24.03.04, 09:25 diagnozy po prostu nie było ! lekarz rodzinny , alergolog i laryngolog nie mieli pojecia jaka jest przyczyna kaszlu . ostatecznie skłaniali sie ku alergii ,ale po zrobieniu badań i jesiennych testach , okazało sie ,że o żadnej alergii nie ma mowy!!!oni po prostu nie wiedzieli co to za kaszel i skąd sie wziął . dlatego wierzę w kaszle trzymiesięczne - zaczynaja się nagle i nagle mijaja .tak było w naszym przypadku . Odpowiedz Link Zgłoś
mama5611 Re: trzymiesięczny kaszel 23.03.04, 20:39 witaj czy przypadkiem nie jest to zwiazane z wydzielina na tylnej scianie gardla ktora moze splywac z nosa lub z zatok to taki stan przewlekly po zwyklych infekcjach takich nie doleczonych Odpowiedz Link Zgłoś