Dodaj do ulubionych

Syrop na kaszel - 7 m-cy

20.09.10, 22:06
Witajcie, moja 7 miesięczna córcia załapała jakieś paskudne przeziębienie. Ma brzydki kaszel i katar. Osłuchowo czysta. Lekarz zaproponował żebym podawała małej 3x dziennie syrop z babki lancetowatej. Wyczytałam jednak na ulotce, że zawiera on dość sporą dawkę etanolu i podaje się go od 6 roku życia. Czy któraś z was stosowała ten syropek u tak malutkich dzieciaczków?? Ja nie podałam, boję się.
Obserwuj wątek
    • studentka22 Re: Syrop na kaszel - 7 m-cy 20.09.10, 22:31
      Prawdę mówiąc nie mam doświadczeń z tym syropem,bo stosowałyśmy Eurespal przepisany przez pediatrę.
    • ma_niusia Re: Syrop na kaszel - 7 m-cy 21.09.10, 09:23
      Ja też tego nie stosowałam, synek chorowitek jest, ale na kaszel od początku dostawał w zależności od sytuacji stodal lub pulneo.

Na Twoim miejscu porozmawiałabym z lekarzem, ale nie zmieniała leku na własną rękę.
      • monikanu Re: Syrop na kaszel - 7 m-cy 21.09.10, 10:21
        Moja córcia ( 9mc) też często choruje od 3mc i zawsze dostawała pulneo ( na receptę ), a jeżeli dodawała lekarz jeszcze inny syrop to było to Stodal lub przy mokrym kaszlu Flawamed.
        Ja bym na twoim miejscu poszła do innego pediatry i zobaczyła jakie leki każe podawać .
        Obecnie moja kruszynka też ma infekcję która ciągnie sie już 2 tyg.
        zdrowia życzymy.
    • b.bujak Re: Syrop na kaszel - 7 m-cy 21.09.10, 10:17
      iwonag25 napisała:
      >Wyczytałam jednak na ulotce, że zawi
      > era on dość sporą dawkę etanolu i podaje się go od 6 roku życia.

z ciekawości rzuciłam okiem na te syropy i wygląda na to, że są tez takie bez alkoholu - trzeba po prostu wczytać się w skład syropów innych producentów; myślę, że znajdziesz coś bardziej odpowiedniego dla niemowlęcia;

dodam tylko, ze ja swoim podaję prawoślaz (a konkretnie Rubital)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka